Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Chicago – Pittsburgh 4:1 (kon.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 02.03.2017, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí Tampa Bay Lightning a Carolina Hurricanes.
     
    Carolina Hurricanes z posledních pěti zápasů vyhrála jediný. Porazila Ottawu Senators 3:0. Nestačila na Toronto Maple Leafs 0:4, Pittsburgh Penguins 1:3, Calgary Flames 1:3 a v nájezdech na Floridu Panthers 2:3.
     
    Tampa Bay Lightning z posledních pěti zápasů vyhrála tři. V prodloužení přetlačila Colorado Avalanche 3:2, v základní hrací době pak Edmonton Oilers 4:1 a Ottawu Senators 5:1. Tampa v prodloužení nestačila na Dallas Stars 3:4 a v základní hrací době na Calgary Flames 2:3.
     
    V tabulce Východní konference jsou domácí dvanáctí (23-5-8-25;64 bodů). Hosté jsou šestnáctí (19-6-9-25;59 bodů). Z posledních dvou zápasů vyhrála dvakrát Tampa a dvakrát Carolina.
     
    Podle posledních vzájemných zápasů lze očekávat duel, který mnoho branek nepřinese. Ostatně, v posledních čtyřech kláních padlo jen 13 branek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Za malý moment zápas začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Tyler Johnson se jako první hráč dostal do střelecké pozice. Jeho pokus bez přípravy končí mimo branku. Následně se dostali k puku hosté, a tak se směr hry otáčí.
     
    01:07
    Elias Lindholm vystřelil od modré čáry, s jeho pokusem si dokázal Andrej Vasilevskij poradit. Carolina hraje aktivněji v úvodu zápasu.
     
    01:49
    Braydon Coburn přišel na útočné modré o kotouč, a tak se mohli hosté dostal do situace dva na jednoho. Ondřej Palát výborně zastavil šanci hostů a napravil tak pochybení svého spoluhráče.
     
    02:40
    Jay McClement se probojoval před branku, zkoušel vystřelit, ale na poslední chvíli byl odstavený od puku.
     
    03:06
    Alex Killorn má kotouč za svou brankou, oba týmy střídají, sledujeme rychlý úvod první třetiny.
     
    03:37
    Brock McGinn se zkoušel rychle dostat do útočného pásma, ale nepodařilo se mu to podle pravidel. Přerušuje se pro postavení mimo hru.
     
    04:00
    Sebastian Aho se dostal do zajímavé střelecké pozice, ale neuspěl. Podobně si vedl o malý moment později Elias Lindholm, kterého skvěle vychytal Andrej Vasilevskij.
     
    04:28
    Andrej Vasilevskij si na nedostatek práce v úvodu zápasu rozhodně naříkat nemůže. Hned sedm střel šlo zatím na jeho branku, gólman Caroliny zatím zasahovat nemusel.
     
    05:00
    Blesky přišly o útočné pásmo, do rychlého protiútoku se dostala Carolina. S další střelou hostujících hráčů si brankář dokázal poradit.
     
    05:56
    0:9, tak vypadá aktuálně statistika střel na branku, domácí na první střelecký pokus čekají.
     
    06:32
    Momentálně sledujeme klidnější pasáž hry, hraje se spíše ve středním pásmu, ani jeden celek se nikam nežene.
     
    06:43
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., podražení).
     
    07:06
    Nikita Kučerov v přesilové hře tvrdou střelou prověřil pevnost betonu brankáře Caroliny. První střela na branku, kterou vyslala Tampa.
     
    07:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Druhá střela domácích na branku v tomto zápase končí gólem. Ondřej Palát celou akci začal, pak se dostal ke Kučerovovi, který našel lépe postaveného VICTORA HEDMANA. Jeho tvrdá střela končí v horní části branky. Eddie Läck na jeho zakončení nedosáhl, a tak se Tampa dostává do vedení. Asistence: Nikita Kučerov a Ondřej Palát.
    07:58 Victor HEDMAN - 1:0
     
    09:14
    2:10, aktivnější jsou rozhodně hokejisté Caroliny, ale Andrej Vasilevskij drží své spoluhráče, naopak Eddie Läck inkasoval z druhé střely.
     
    10:22
    Sledujeme rychlý hokej, více ze hry mají nyní domácí hokejisté, kteří kombinují v útočném pásmu. Dostáváme se do druhé poloviny první třetiny.
     
    11:04
    Alex Killorn vybojoval puk v rohu útočného pásma. Jeho spoluhráč, Jonathan Drouin, se ke kotouči dostat nedokázal. Přihrávka postrádala přesnost.
     
    11:44
    Victor Rask vystřelil od modré čáry, domácí brankář kryje jeho pokus. Následovat bude komerční přestávka.
     
    11:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Hostující celek vyhrál buly v útočném pásmu, puk získal na modré čáře stojící NOAH HANIFIN. Jeho tvrdý pokus od modré čáry prolétl brankáři mezi rukou a tělem. Puk se od vnitřní tyčky odrazil rychle do hry, ale sudí moc dobře viděli, že šlo o gól. Je vyrovnáno. Asistence: Elias Lindholm, Sebastian Aho.
    11:51 Noah HANIFIN - 1:1
     
    13:11
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., krosček).
     
    14:00
    Přesilovou hru hrají hostující hokejisté velmi aktivně, nastěhovali se před branku soupeře, kde kombinují. Domácí se tak tak brání tlaku soupeře.
     
    14:30
    Braydon Coburn se probojoval k puku, obehrál dva hráče Caroliny a středem hrací plochy poslal puk z obranného pásma pryč.
     
    14:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gólem v přesilové hře se Hurricanes dostávají do vedení. Victor Rask od modré čáry přihrál do oblasti kruhu, kde byl Noah Hanifin. Jeho dobře technicky provedený střelecký pokus dokázal jemně před brankou tečovat DEREK RYAN. Andrej Vasilevskij nedokázal zareagovat na změnu směru kotouče, a tak puk končí za brankovou čárou. Asistence: Noah Hanifin a Victor Rask.
    14:54 Derek RYAN - 1:2
     
    15:01
    Dostáváme se do finální části první třetiny, více ze hry mají hostující hokejisté, kteří jsou aktivnější.
     
    15:50
    Ondřej Palát se snaží co nejrychleji o vyrovnání. Český hráč je ve velké pohodě, dostává se do zakončení. Domácí celek nyní zlepšil svou hru, což se vidět na statistice střel i na optickém dojmu ze hry.
     
    16:09
    Jordan Staal se dostal do zajímavé střelecké pozice, jeho zakončení však bylo zablokované jedním z domácích hráčů.
     
    17:34
    Hra se přelévá ze strany na stranu. K vidění jsou drobné šance, ale žádné vyložené střelecké pozice. V poklidném tempu se dostáváme do finální části první třetiny. Následovat bude komerční přestávka.
     
    17:35
    Buly v útočném pásmu vyhrál domácí Alex Killorn, který nahrál na modrou čáru. Odtud to zkoušel Andrej Šustr. Jeho pokus však končí v rohu hrací plochy, kde se k puku dostávají hosté.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry v první třetině.
     
    18:22
    Teuvo Teräväinen vystřelil od modré čáry, před brankou se pohyboval Lee Stempniak, který nahozený kotouč nedokázal přesněji tečovat.
     
    18:59
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině, Tyler Johnson se pokoušel dostat k puku za brankou Caroliny. Hostující obránci situaci zvládli.
     
    19:17
    Po rychlém pokusu Caroliny dostat se do útočného pásma je hra přerušena. Píská se totiž postavení mimo hru, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    19:40
    V poklidném tempu se první třetina dohrává, ani jeden celek už nechce chybovat, hraje se ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tři branky jsme viděli v první třetině. Nejprve se po tlaku hostujícího celku prosadili domácí, přesně pálil Victor Hedman. Krátce po polovině třetiny dokázali hosté vyrovnat, rychlou střelou se prezentoval Noah Hanifin. Zatím rozdílovou branku vstřelil díky povedené teči střely Derek Ryan. Střelecky aktivnější Carolina po první třetině vede.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Zápas pokračuje druhou třetinou, sledujeme klidnější pasáž hry, hraje se ve středním pásmu.
     
    21:20
    Eddie Läck musel zasahovat po střele domácího hráče. Ondřej Palát dostal výbornou přihrávku, ale vyrovnat se mu nepodařilo, nedokázal trefit odkrytou část branky.
     
    21:48
    Hostující brankář zastavil kotouč a chtěl rozehrávat. Od hokejky se mu puk odrazil mezi brusle, a tak měl Eddie Läck co dělat, aby si nedal vlastní gól.
     
    22:00
    Alex Killorn se probojoval do dobré střelecké pozice, ale jeho rána bez přípravy končí mimo branku.
     
    22:34
    Hokejisté Caroliny si nyní nerozuměli při založení útočné akce. Puk přejel všechny čáry, bude se vhazovat před gólmanem Caroliny.
     
    23:35
    Jay McClement se pokoušel probojovat ke kotouči, nechybělo mnoho a málem se tento útočník dostal do střelecké pozice. Obrana Tampy zapracovala dobře a nenechala jej vystřelit.
     
    24:10
    6:18, střelecky jsou jednoznačně aktivnější hokejisté hostujícího celku. Ti vedou ovšem jen o jednu branku. Následně musel znovu zasahovat brankář Andrej Vasilevskij.
     
    25:24
    Vladislav Naměstnikov se probojoval ve středním pásmu ke kotouči a zkoušel něco vymyslet před brankou soupeře. Hurricanes se osvobodili jen za cenu icingu.
     
    25:44
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., hákování).
     
    26:31
    Sebastian Aho vystřelil z první a bez přípravy. Jeho rána nebyla vůbec špatná, puk jen o malý kousek minul branku.
     
    27:00
    Hostující celek hraje přesilovou hru aktivně, ale nemůže se dostat do vyložené střelecké pozice. Domácí obrana hraje zodpovědně a nedává soupeři mnoho prostoru pro zakončení.
     
    27:44
    Domácí v plném počtu.
     
    28:00
    Nikita Kučerov se po návratu z trestné lavice dostal do útočného pásma, přijal přihrávku a vystřelil. Eddie Läck zasahovat nemusel, neboť puk končí mimo.
     
    28:35
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlý hokej, který se musí divákům líbit. Ani jeden celek nechce chybovat. Následovat bude komerční přestávka.
     
    29:14
    Pomalu ale jistě se dostáváme do druhé poloviny druhé třetiny i zápasu, ve druhé třetině jsme gól neviděli, a tak stále platí jednobrankové vedení Caroliny.
     
    29:50
    Anton Strålman má kotouč za svou brankou, čeká na dostřídání spoluhráčů a na vhodný moment pro založení útočné akce.
     
    30:14
    Eddie Läck musel zasahovat po střele jednoho z domácích hráčů. Jsme svědky pohledného rychlého hokeje. Hra se přesouvá ze strany na stranu.
     
    30:53
    Tampa Bay Lightning se snaží trpělivou hrou o vyrovnání. Vladislav Naměstnikov se probojoval do vyložené střelecké pozice, ale brankáře překonat nedokázal. Uvidíme komerční přestávku.
     
    31:54
    Hra je ovlivněna poměrně velkým množstvím nepřesností, které je k vidění na obou stranách. Ani jeden celek se nyní nikam nežene.
     
    32:30
    Jay McClement se probojoval ke střele z mezikruží, jeho pokus končí na výstroji domácího brankáře, který puk odrazil do rohu hrací plochy.
     
    33:10
    Sledujeme rychlý hokej, hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým se nechce dopustit chyby. Hraje se podstatně více takticky proti první třetině.
     
    33:32
    Phillip Di Giuseppe se zkoušel dostat v útočném pásmu k odraženému kotouči, což se mu nepodařilo.
     
    34:11
    Carolina se chtěla dostat do útočného pásma, přes střední část hrací plochy prošla hodně laxně, což se nevyplatilo, neboť přišla o puk.
     
    34:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:10
    Carolina Hurricanes posílá kotouč přes všechny čáry až za branku Tampy. Domácí tak musí o útočné pásmo pořádně bojovat.
     
    35:44
    Tampa se nemůže stabilněji usadit v útočném pásmu, po chybné rozehrávce se do šance dostala Carolina. Klas Dahlbeck svou šanci však proměnit nedokázal.
     
    36:09
    Početní výhoda domácím hráčům rozhodně nevychází podle představ.
     
    36:33
    Braydon Coburn to zkoušel od modré čáry, jeho pokus byl zablokovaný bránícím hráčem.
     
    36:48
    Hosté v plném počtu.
     
    37:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve druhé třetině. V této části hry jsme zatím gól neviděli.
     
    37:40
    12:23, střelecky jsou dál aktivnější hostující hokejisté, kteří také vedou o jednu branku. Momentálně ale mají optickou převahu hráči Tampy.
     
    38:10
    Necelé dvě minuty zbývají do konce prostřední periody, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Andreje Vasilevského.
     
    38:47
    V poklidném tempu se dostáváme do poslední hry ve druhé třetině.
     
    39:10
    Jonathan Drouin se dostal ke střele od modré čáry, jeho pokus byl však velmi rychle zablokovaný, a tak ani brankář nemusel zasahovat.
     
    39:32
    Victor Hedman dokázal dobruslit vystřelený kotouč, následně se jeho spoluhráč dostal do zakončení, ale branku minul.
     
    39:48
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Caroliny, Eddie Läck musí být pozorný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme gól neviděli. Ani jeden tým si nevytvořil vyloženou gólovou pozici. Brankáři v prostřední části hry neinkasovali, a tak platí jednobrankové vedení Caroliny, které si hostující celek vybudoval v první třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Zápas pokračuje třetí třetinou, hostující celek stále vede o jednu branku.
     
    41:04
    Greg McKegg hlídkoval před brankou, kotouč se k němu však nedostal. Hra se dostává do středního pásma.
     
    41:37
    Sebastian Aho vyhrál souboj za domácí brankou, následně hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče. Ten se dostal do zakončení, a tak musel zasahovat Andrej Vasilevskij.
     
    43:26
    Sledujeme rychlou pasáž hry, více ze hry mají momentálně hokejisté Caroliny, kteří se snadněji dostávají do útočného pásma.
     
    43:50
    Alex Killorn postupoval do útočného pásma, následně se do střelecké pozice dostal Braydon Coburn. Jeho rána od modré čáry končí mimo branku, Eddie Läck zasahovat nemusel.
     
    44:25
    Momentálně se zejména bojuje o nadvládu ve středním pásmu, právě zde probíhá mnoho osobních soubojů.
     
    46:22
    Sebastian Aho se nedostal do zakončení, protože jej výborně zastavil obránce Victor Hedman. Hedman předvedl výborné předvídání hry, a tak nedal hráči Caroliny prostor pro zakončení.
     
    47:02
    Eddie Läck výborně zastavil střelecký pokus domácího obránce. Jake Dotchin se dostal ke střele od modré čáry, jeho pokus byl však zablokovaný.
     
    47:43
    Anton Strålman dobruslil kotouč, za kterým spěchal také hráč Hurricanes. Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nemůže dostat do vyložené střelecké pozice.
     
    48:22
    Carolina Hurricanes hraje takticky velmi dobře, drží jednobrankové vedení a dál pokračuje v aktivní hře. Domácí se nemohou stabilněji dostat do útočného pásma. Neuspěl ani Ondřej Palát.
     
    49:40
    Hraje se ve středním pásmu, následně se domácí Gabriel Dumont dostal do postavení mimo hru, a tak se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    50:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vyrovnávají, střelecký pokus Dotchina tečoval mimo dosah brankáře Caroliny TYLER JOHNSON. Eddie Läck se snažil, ale na teč těsně před brankou nedokázal zareagovat. Asistence: Jake Dotchin, Ondřej Palát.
    50:51 Tyler JOHNSON - 2:2
     
    52:20
    Stav zápasu je vyrovnaný a nyní mají oba týmy stejně daleko či blízko k výhře. Následovat bude komerční přestávka.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., sekání).
     
    53:12
    Domácí hokejisté mají možnost získat vedení na svou stranu, nyní hrají přesilovou hru.
     
    53:44
    Tampa Bay Lightning se v početní nevýhodě nemůže probojovat do střelecké pozice, domácí hokejisté mají velké problémy s přechodem modré čáry. Nyní je zastavilo postavení mimo hru.
     
    54:34
    Joakim Nordström a Elias Lindholm se dostali při vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho. Finální přihrávka mezi těmito hráči však nebyla přesná.
     
    55:05
    Hosté v plném počtu.
     
    55:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se k velké radosti většiny fanoušků dostávají do vedení. Akci začal Jason Garrison. Našel Tylera Johnsona, který v útočném pásmu posunul na zcela volného NIKITU KUČEROVA, který měl dostatek času na zakončení. Jeho rána do horní části branky se ujala, a tak se Blesky dostávají do vedení. Asistence: Tyler Johnson a Jason Garrison.
    55:18 Nikita KUČEROV - 3:2
     
    56:10
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Teuvo Teräväinen – 2 min., podražení).
     
    56:10
    Momentálně si to hosté hodně zkomplikovali, neboť budou hrát další dvě minuty v oslabení.
     
    56:40
    Domácí celek má k dispozici početní výhodu, kterou hraje aktivně, snaží se držet hru co nejdále od vlastní branky. To se zatím daří.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině.
     
    57:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, hostující celek se prosazuje při vlastním oslabení. Toto se domácím vůbec nepovedlo. Příliš mnoho prostoru dostal zakončující JAY MCCLEMENT, jehož střelecký pokus končí mimo dosah brankáře Andrej Vasilevského. Asistence: Jaccob Slavin a Elias Lindholm.
    57:23 Jay MCCLEMENT - 3:3
     
    58:32
    Klas Dahlbeck se dostal do výborné střelecké pozice, ale jeho pokus kryje ramenem brankář domácích. Andrej Vasilevskij nyní podržel své spoluhráče.
     
    58:47
    Nikita Kučerov se dostal do postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu. Sedm branek dala Carolina v této sezóně při vlastním oslabení. Tentokrát díky němu vyrovnala stav zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta hry ve třetí třetině, pravděpodobně uvidíme prodloužení.
     
    59:45
    Už se nic nestane, uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Alex Killorn se dostal do výborné střelecké pozice, jeho rána se od tyčky odrazila mimo branku. Nechybělo mnoho a bylo po zápase.
     
    60:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto, Tampa vyhrává tento zápas. Po rychlé akci se střelou do vnitřní tyče prosazuje VICTOR HEDMAN. Puk vylétl rychle z branky, rozhodčí si nechali situaci přehrát u videa. Domácí hokejisté se hned radovali, věděli, že se jednalo o gól. Následně branku také potvrdili sudí, a tak zápas končí díky přesně trefě Hedmana. Asistence: Nikita Kučerov a Tyler Johnson.
    60:46 Victor HEDMAN - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Tři branky jsme viděli v první třetině. Nejprve se po tlaku hostujícího celku prosadili domácí, přesně pálil Victor Hedman. Krátce po polovině třetiny dokázali hosté vyrovnat, rychlou střelou se prezentoval Noah Hanifin. Zatím rozdílovou branku vstřelil díky povedené teči střely Derek Ryan. V prostřední třetině jsme gól neviděli. Vyrovnat se domácím podařilo v jednapadesáté minutě, kdy se prosadil tečí bruslí Tyler Johnson. Nikita Kučerov poslal Tampu do vedení, o které ale přišla. Při vlastím oslabení vystřelil přesně Jay McClement. V prodloužení o výhře domácích rozhodl rychlou střelou Victor Hedman.
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 0+2, 0 střel, čas na ledě 20:44
    Andrej Šustr (TBL) 0+0,0 střel, čas na ledě 14:59
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 09:51
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Victor Hedman (TBL) 2+0
    2. Nikita Kučerov (TBL) 1+2
    3. Tyler Johnson (TBL) 1+2 (03:51:58)
    Domácí tým se raduje z výhry v tomto zápase.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 8. Hedman (Kučerov, Palát), 51. T. Johnson (Dotchin, Palát), 56. Kučerov (T. Johnson, Garrison), 61. Hedman (Kučerov, T. Johnson) – 12. Hanifin (E. Lindholm, Aho), 15. D. Ryan (Hanifin, V. Rask), 58. McClement (Slavin, E. Lindholm)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman, Coburn, Šustr – Palát, T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Erne, McKegg, Naměstnikov – Dumont, Paquette, J.T. Brown.
    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk, Hanifin, Pesce, Dahlbeck, Tennyson – J. Staal, Di Giuseppe, Aho – V. Rask, E. Lindholm, Teräväinen – D. Ryan, Stempniak, Nordström – McClement, Nestrašil, P. Brown.
    bahis siteleri