PSG – Nancy 1:0 (kon.) | Montpellier – Guingamp 1:1 (kon.) | Bastia – Saint-Étienne 0:0 (kon.)
Dijon – Nice 0:1 (kon.) | Caen – Angers 2:3 (kon.) | Méty – Rennes 1:1 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:1 (0:0)
OGC Nice
Sobota 04.03.2017, 20:00 • Stade Gaston-Gérard (Dijon) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (21:51:30)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:7.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec svůj těsný náskok udrželi až do konce a připisují si tak do tabulky veledůležité tři body. Jsou tak stále ve hře o titul v Ligue 1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Cardinale si připsal dobrý zákrok proti Riviéremu, který na něho pálil z dvaceti metrů. Domácím se stále nedaří srovnat s hosty krok.
     
    90+2
    Wylan Cyprien si naběhl podél pravé postranní čáry až před velké vápno, jeho následná střela ale končí mimo tři tyče domácí branky.
     
    90+1
    Kwon Chang-hoon se dostal ke střele z dobré vzdálenosti, ale proti tomu byla opět obrana hostů, která tak udržela jednobrankový náskok.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví tento zápas o tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Julio Tavares, přichází Yohann Riviére.
     
    90
    Jdeme do poslední minuty řádné hrací doby. Uvidíme, jaký čas navíc přidá hlavní rozhodčí.
     
    89
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Frédéric Sammaritano, přichází Kwon Chang-hoon.
     
    87
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    87
    Domácí vrhají všechny své poslední síly do útoku a snaží se o srovnání stavu. Zatím jsou ale hosté proti a nyní jdou do rychlého protiútoku.
     
    85
    Efektní patičkou uvnitř vápna našel Romain Amalfitano Frédérica Sammaritanu, ale druhý jmenovaný míč nezachytil. Jinak by to asi byla dobrá šance pro srovnání stavu skóre.
     
    83
    Sammaritano, který je dnes hodně aktivní na domácí straně, střílel zpoza obránce hostů, ale nedokázal procpat míč za záda Cardinaleho.
     
    82
    Mario Balotelli střílel z pravé strany na domácí branku, proti jeho střele ale zasáhla znovu pozorná obrana, která pomohla svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    81
    Cardinale nyní ukryl z výskoku do svých rukavic letící střelu z kopačky Julia Tavarese a bude tak odkopávat míč od své vlastní branky.
     
    80
    Julio Tavares střílel z hranice velkého vápna, ale jeho střela skončila pouze na obraně hostů. Ti tak stále udrželi svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    78
    Střela Belhandy skončila pouze vedle domácí branky. Hosté se snažili dostat se do dvoubrankového náskoku, ale zatím se jim to nepovedlo.
     
    77
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jérémie Bela, přichází Dylan Bahamboula.
     
    75
    Domácí hráči marně dobývají branku hostů, Nice si tak stále drží svůj těsný náskok a nepouští Dijon do přesnějšího zakončení.
     
    73
    Frédéric Sammaritano pálil uvnitř velkého vápna, ale svou střelu poslal pouze vedle levé tyče branky hostů. Znovu se domácím nepovedlo srovnat skóre.
     
    71
    Domácí po inkasované brance založili další pohlednou akci, ale střela Julia Tavarese skončila pouze vysoko nad.
    69. Wylan CYPRIEN - 0:1
     
    69
    Nice právě vstřelilo branku!
    A z další akce už jdou hosté do vedení. WYLAN CYPRIEN dostal dlouhý pas na pravou stranu od Valentina Eysserica, poté udělal ještě pár kroků a v pokutovém území pak svou střelou překonává domácího brankáře – 0:1.
     
    67
    Domácí jsou znovu u míče a kombinují před velkým vápnem hostů. Zatím se ovšem ke střele nedostali.
    65. Průnik Haddadiho do pokutového území a následný faul.
     
    65
    Oussama Haddadi byl sražen v pokutovém území a znovu se nepíská pokutový kop. Diváci ale také domácí hráči na hřišti se na hlavního sudího hodně zlobí.
     
    62
    Domácí fotbalisté vycítili šanci a znovu se natlačili před branku Nice. Tam byl ale po jejich střele připravený Cardinale a Dijonu nic takového nepovolil.
     
    61
    Julio Tavares si naběhl před velké vápno, kde se snažil vystřelit, ale obrana hostů mu jeho úmysl překazila dalším pohotovým zákrokem.
     
    59
    Na druhé straně střílel z levé strany Frédéric Sammaritano, ale míč jen prosvištěl hostujícím brankovištěm a skončil za zadní čárou.
     
    58
    Pro Balotelliho je dnes branka asi zakletá. Když už se znovu ocitl v gólové příležitosti a vyskočil si na odražený míč, do jeho snahy hlavičkovat se vložil Oussama Haddadi, který mu sebral míč ze vzduchu a poslal ho do bezpečí!
     
    57
    Frédéric Sammaritano zahrál volný přímý kop z levé strany, ale po jeho provedení zamířil míč přímo do dobře postavené zdi z hostujících hráčů.
     
    56
    Další únik Maria Balotelliho, který je dnes opravdu hodně aktivní, skončil postavením mimo hru. Hra se tak otáčí směrem k hostující brance.
     
    55
    Na druhé straně pálil Mario Balotelli, ale proti jeho vzdušné střele zareagoval branář Reynet, jenž jeho ránu zneškodnil svými rukavicemi.
    53. Lees-Melou mohl otevřít skóre, ale v blízkosti hostující branky přestřelil.
     
    53
    Pierre Lees-Melou byl blízko vedoucí brance. Domácí zahrávali rohový kop, poté se ke střele dostal Abeid, ta prosvištěla až k pravé tyčce branky Cardinaleho, ale teč prvně jmenovaného skončila pouze vysoko nad!
     
    51
    Jean Michaël Seri se proháčkoval obranou až do pokutového území, ale jeho střela z pravé strany minula domácí bránu. Na druhé straně byl také neúspěšný Sammaritano.
     
    50
    Hosté se poté dostali znovu k míči a vydávají se do další útočné akce. Před brankou pak vyslal jedovku Eysseric, ale ani tato střela brankou nekončí.
     
    49
    Domácí se také ukázali v útočné akci, ale Pierre Lees-Melou branku hostů přestřelil.
     
    47
    A znovu se dostali hráči Nice do akce před domácí brankou, tam se ale Rémi Walter svou přízemní střelou neprosadil.
     
    46
    Balotelli našel uvnitř vápna Cypriena, ale jeho střela zamířila pouze do obrany domácího celku. Hned na začátku druhé půle tak měli hosté znovu velkou šanci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 0 – 2
    Držení míče: 30% – 70%
     
    První poločas je za námi. Hlavní sudí nenastavil ani minutu navíc. Hosté mají velkou převahu, ale zatím ji nedokázali přetavit v úvodní branku. Domácí tak zatím drží velmi nadějný stav. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne ve 21:00 hodin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Ještě se ke střele dostal Mario Balotelli, ale ta skončila mimo tři tyče. Vypadá to, že je první část tohoto zápasu už u konce.
     
    43
    Tavares si nebezpečně počínal před velkým vápnem, jeho následná střela ale skončila na hostující obraně, která nyní pomohla svému brankáři.
     
    43
    Hráči Nice kombinují na polovině Dijonu, ale zatím se ke kloudné střele před Reynetem nedostali. Následně pak si míč převzali domácí fotbalisté a spěchají do útoku.
     
    41
    První poločas se pomalu chýlí ke konci a zatím jsme úvodní branku neviděli. Dočkáme se ještě v této části hry, nebo si to oba celky nechávají až na druhou půli?
     
    40
    Dijon zahrával rohový kop, který provedl Haddadi, Sammaritano si naběhl těsně před hostující branku, ale jeho následná hlavička skončila v náruči Cardinaleho.
     
    39
    Domácí se zatím proti favoritovi tohoto zápasu sympaticky drží a i když na jejich branku míří dost střel, zatím drží nerozhodný stav.
     
    38
    Oussama Haddadi se napřáhl uvnitř velkého vápna k dobré střele, která ovšem končí na brankáři hostů, Yoanu Cardinalovi.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Wylan Cyprien (OGC Nice).
     
    36
    Wylan Cyprien střílel z rohu velkého vápna na domácí branku, ale obránce Dijonu odhlavičkoval míč do bezpečí a pomohl tak svému brankáři, který nemusel jít do zákroku.
     
    35
    Hosté dlouho kombinovali před domácím velkým vápnem, ale nakonec po sérii přihrávek je obrana domácích ke střele nepustila.
     
    34
    Domácí mírně ožili a opět zahrozili před hostující brankou. Jenže i přes jejich velkou snahu v posledních chvílích mají stále větší převahu hosté. Jejich držení míče je v tuto chvíli na na 66 procentech.
     
    33
    Fouad Chafik převzal míč, naběhl si těsně před velké vápno a poté ihned bez přípravy vystřelil. Jeho vzdušná střela skončila pouze vysoko nad hostující brankou.
     
    32
    Nyní sudí napomíná právě Chafika, který taktéž poslal k zemi svého soupeře. Ani tentokráte však sudí nevytahuje žlutou kartu.
     
    30
    Nyní byl dost nešetrně poslán k zemi domácí hráč Fouad Chafik, ale hraje se dál. Domácímu publiku se to nelíbí a dává to tak dost hlasitě najevo.
     
    28
    Hosté stále produkují útočné pojetí hry, ukazují tedy svou sílu. Nyní se dostal ke střele z pravé strany Rémi Walter, ale jeho přízemní projektil skončil na pozorném brankáři domácího celku.
     
    27
    Pierre Lees-Melou je dalším hráčem, jenž obdržel žlutý kartonek. Nevybíravým způsobem zajel šlapákem do Cypriana a ten s bolestivou grimasou leží na trávníku.
     
    26
    Hosté se nadechli k dalšímu úniku, ale domácí obrana je zastavila a Dijon tak otáčí hru znovu na opačnou stranu.
     
    24
    Mehdi Abeid dostává žlutou kartu po tom, co ve skluzu zasáhl nohu soupeře a ten byl poslán k zemi.
     
    23
    Belhanda vypálil z dobrých dvaceti metrů, ale míč prosvištěl jen vedle domácí branky. Gólman Reynet tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    22
    Hráči Nice mají nadále územní převahu a snaží se jít do vedení. Ale zatím jsou domácí hráči včetně brankáře Reyneta proti.
     
    21
    Před velkým vápnem nadvakrát střílel Mario Balotelli, ale opět nebyl úspěšný. Obrana Dijonu jeho střelu zablokovala a míč skončil v bezpečí.
     
    20
    Jérémie Bela vyslal na hostující branku skákavý balón, který nakonec dokázal zkrotit brankář Yoan Cardinale a celá akce domácích tak opět rychle skončila.
     
    19
    Náznak akce Dijonu, ale Jérémie Bela byl pomalý a míč, který mířil směrem dopředu k hostující brance, nedokázal zachytit.
     
    17
    Tentokráte byl v dobré příležitosti Younés Belhanda, ale jeho střela, která mířila z hranice velkého vápna, skončila pouze nad brankou domácího celku.
     
    16
    Už ale znovu hosté ukazují svou sílu. Znovu unikl Mario Balotelli, ale jeho akce je zastavena. Postranní sudí mává praporkem a to znamená jediné, hostující hráč se ocitl v ofsajdové pasti.
     
    14
    Pierre Lees-Melou ale tuto standardní situaci moc dobře nevyřešil, míč poslal přímo do náruče hostujícího brankáře a ten tak bude mít odkop od své branky.
     
    14
    Po další akci domácích následuje faul hostí a nebezpečný volný přímý kop pro Dijon.
     
    13
    Mehdi Abeid byl sražen v pokutovém území a domácí se dožadovali penalty. Ale hlavní sudí naznačuje, že zákrok byl čistý.
     
    11
    Další nepřesnost na kopačkách domácího celku. Ten se snažil projít do blízkosti branky Nice, ale přihrávka Mehdi Abeida byla příliš dlouhá a Frédéric Sammaritano na balón nedosáhl.
     
    9
    Frédéric Sammaritano ve snaze vyslat míč na hostující branku, byl o míč nakonec obrán a i tato akce se obešla bez úspěšné střely.
     
    8
    Jérémie Bela dostal přihrávku od svého spoluhráče, uvnitř velkého vápna bez přípravy vystřelil, ale jeho střela mezi tři tyče nezamířila.
     
    7
    Na druhé straně mohl jít do úniku Julio Tavares, jenže nebylo to nic platné. Byl v ofsajdové pasti a akce domácích velmi rychle skončila.
     
    6
    Nyní Mario Balotelli vyslal podél pravé postranní čáry do úniku Belhandu, ale ten se poté uvnitř velkého vápna neprosadil.
     
    5
    Hráči Nice jsou zatím aktivnějším týmem, hodně se tlačí před domácí branku, zatím ji ale marně dobývají.
    4. Balotelli před domácí brankou přestřelil.
     
    4
    A do třetice Mario Balotelli, jenž se dostal do úniku před domácí branku, ale v blízkosti Reyneta i za pomoci obránce Dijonu, přestřelil.
     
    3
    Po nepřesné střele domácích byli u míče znovu hosté z Nice, ale Mario Balotelli, jenž vyslal už druhou střelu, nebyl úspěšný.
     
    2
    Hosté znovu zakombinovali před domácí brankou, ale znovu to úvodní branku nepřineslo. Cyprien střílel jen těsně vedle Reynetovy brány.
     
    1
    Od úvodního výkopu byli u míče hosté a hned se zapojili do útočení. Mario Balotelli ale svou střelu poslal mimo tři tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Reynet – Chafik, Varrault (C), Lotiès, Haddadi – Lees-Melou, Abeid, Amalfitano – Bela, Tavares, Sammaritano.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Belmonte, Riviére, Abdelhamid, Kwon Chang-hoon, Bahamboula.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Walter – Eysseric, Balotelli, Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Marcel, Le Bihan, Srarfi, Burner, Le Marchand, Koziello.

    Rozhodčí: Varela – Jouannaud, Lang.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v právě probíhající sezóně utkaly v prosinci loňského roku a na svém hřišti byli tehdy úspěšnější hráči Nice, kteří zvítězili 2:1. Domácí tak mají svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    OGC Nice

    Hosté z Nice totiž mají úplně opačné starosti. Zatím jsou na třetím místě s devětapadesáti body a stále tak bojují o zisk titulu. S úřadujícím mistrem z předchozí sezóny Paris Saint-Germain mají shodně bodů a na první Monaco pak mají ztrátu pouhých tří bodů.Takže fotbalisté Nice mají v sobotním utkání jasno. Na hřiště Dijonu jedou pro tři body, aby si svou pozici minimálně udrželi. Jak to tedy dopadne, nám napoví až samotný zápas.
     
    Dijon FCO

    Domácí Dijon má na svém kontě sedmadvacet bodů a nachází se na osmnáctém místě. Je tedy na nelichotivé pozici, která znamená baráž o udržení se v nejvyšší soutěži. A na předposlední a poslední týmy má náskok tři body, resp. pět bodů. Právě pozice za Dijonem pak zaručují přímý sestup do druhé ligy. Což domácí rozhodně nebudou chtít dopustit a na svém stadionu se pokusí urvat nějaké body, nejlépe všechny tři. Jenže jednoduché to pro ně rozhodně nebude.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu osmadvacáté kolo francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1 a my v jeho rámci budeme sledovat zápas mezi týmy Dijon FCO a OGC Nice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 69. Cyprien (Eysseric)

    Karty:   24. Abeid (DIJ), 27. Lees-Melou (DIJ) – 37. Cyprien (NIC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:7.
    Dijon FCO: Reynet – Chafik, Varrault (C), Lotiès, Haddadi – Lees-Melou, Abeid, Amalfitano – Bela (77. Bahamboula), Tavares (90. Riviére), Sammaritano (89. Kwon Chang-hoon).
    Náhradníci: Leroy – Lang, Belmonte, Riviére, Abdelhamid, Kwon Chang-hoon, Bahamboula.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Walter – Eysseric, Balotelli (87. Le Bihan), Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Marcel, Le Bihan, Srarfi, Burner, Le Marchand, Koziello.

    Rozhodčí: Varela – Jouannaud, Lang
    bahis siteleri