Tottenham – Everton 3:2 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:2 (1:0)
Everton FC
Neděle 05.03.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Po Winksově nákopu se z úhlu do šestnáctky hnal Vincent Janssen, na poslední chvíli ale za záchrannou brzdu zatáhl Ashley Williams, jenž je ale za své počínání odměněn žlutou kartou.
    90+3. Enner VALENCIA - 3:2
     
    90+3
    Everton právě vstřelil branku!
    Panečku, na White Hart Lane se v závěru tohoto zápasu ale dějí věci, Evertonu se podařila okamžitá odpověď! Znovu se celá gólová akce odehrála po rozehrávce přímého kopu, centr od Rosse Barkleyho totiž po špatné komunikaci domácích beků doputoval až na hranici malého vápna, kde balon do sítě s přehledem uklidil osamocený ENNER VALENCIA.
    90+2. Dele ALLI - 3:1
     
    90+2
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, zázrak se konat nebude, Tottenham totiž v nastaveném čase přidává už třetí gól a o jeho vítězství nemůže být pochyb! Bránění nařízené standardní situace už hosté nevěnovali příliš pozornosti, do jejich nezformované obranné formace si na Winksovu nabídku naběhl DELE ALLI a šikovným prodloužením balonu ke vzdálenější tyči překonal Roblese!
     
    90
    A to bylo od Harryho Kana pro dnešek už vše. Nejlepší střelec Premier League za hlasitého potlesku z tribun opouští trávník a na posledních pár minutek přepouští místo Vincentu Janssenovi.
     
    87
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Moussa Sissoko.
     
    82
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Enner Valencia.
    81. Romelu LUKAKU - 2:1
     
    81
    Everton právě vstřelil branku!
    No vida, hostům se sice po dosavadní průběh nedařilo vypracovat vážnější příležitost, jakmile ale jedna přišla, tak ji vez zaváhání potrestali! Po Mirallasově pasu se míče díky dobré práci tělem ujal ROMELU LUKAKU, který využil Vertonghenova podklouznutí a prodral se až do šestnáctky, kde přesnou ranou ke vzdálenější tyči prostřelil marně se natahujícího Llorise.
     
    78
    Střídání na straně domácích. Za potlesku z ochozů White Hart Lane hrací plochu opouští Dembélé, místo něj dostává šanci mladičký Harry Winks.
     
    76
    Tentokráte už ale neměl hlavní sudí na vybranou, Dembélé totiž kousek za šestnáctkou stáhl k zemi unikajícího Colemana a stal se prvním domácím držitelem žlutého kartónku.
     
    65
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gareth Barry, přichází James McCarthy.
     
    64
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází Kevin Mirallas.
    56. Harry KANE - 2:0
     
    56
    Tottenham právě vstřelil branku!
    V posledních minutách domácí znovu utahovali smyčku okolo svého soupeře, nyní se po jeho obrovské nedůslednosti dostávají už do dvoubrankového vedení! Celé to zavinil Schneiderlin, když si po Roblesově vyhození počínal velmi laxně, jeho přihrávku vystihl Dele Alli, který vyslal do tutové příležitosti znovu správně postaveného HARRYHO KANA a ten už se tváří v tvář brankáři soupeře nezmýlil.
    54. Rychlá klička a prudká střela v podání Jana Vertonghena.
     
    54
    Další důležitý zákrok gólmana Evertonu! Kde se vzal, tu se vzal, na útočné polovině se znenadání objevil Jan Vertonghen, který ukázal, že ani technická stránka fotbalu mu není cizí. Na kraji šestnáctky se díky dobré kličce zbavil svého strážce a tvrdě vypálil na přední tyč, Robles byl ovšem připraven.
     
    30
    Hosté jsou z vývoje utkání poněkud frustrováni, v osobních soubojích začali poněkud přitvrzovat. Sudí Oliver jich několik přešel, nyní ale Gueye zezadu sestřelil Daviese, žlutá karta už musela přijít.
     
    29
    Hostujícím fotbalistům teď musel ze srdce spadnou obrovský balvan, Spurs byli totiž velice blízko vstřelení druhého gólu! Po dalším z odvrácených centrů totiž balon vyplaval přesně v místech, kde číhal Victor Wanyama, který se do něj opřel vší silou, ale napálil pouze horní tyč.
    26. Nádherná kolmá přihrávka Kyla Walkera na Eriksena.
     
    26
    Tottenham oplývá aktivitou a hosté jeho tempu v posledních okamžicích nestačí. Kyle Walker se dostal na útočnou polovinu, kde šikovnou uličkou našel rozběhnutého Christiana Eriksena, jenž se Roblese pokusil překvapit přízemní ranou na vzdálenější tyč, tu ale míč o kousek minul.
    22. Harry Kane u zrodu a konce nádherné kombinační akce!
     
    22
    Nechybělo mnoho a mohlo to být už o dvě branky! Sebevědomím ze vstřelené branky posílený Harry Kane si po učebnicovém zpracování míče a kličce narazil s Eriksenem, položil si bránící protihráče a dostal se až před Roblese, ten ale proti jeho projektilu vytáhl spolehlivý zákrok a podržel své spoluhráče.
    20. Harry KANE - 1:0
     
    20
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřili domácí, kteří hned svou první vážnější možnost přetavují v úvodní branku tohoto utkání! Míče se na levé straně ujal HARRY KANE, natáhl si jej kousek ke středu, nachystal na silnější pravačku a parádní ranou překonal možná poněkud zaskočeného Joela Roblese. Anglický útočník tak přidává svůj osmnáctý gól v této sezoně a osamostatňuje se na čele tabulky střelců. Jak zareaguje Lukaku?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Kane (Davies), 56. Kane (Alli), 90+2. Alli (Winks) – 81. R. Lukaku (Mirallas), 90+3. E. Valencia (Barkley)

    Karty:   76. Dembélé (TOT) – 30. Gueye (EVE), 90+5. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Winks), Davies – Eriksen (87. Moussa Sissoko), Alli – Kane (90. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Son Heung-min.

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye (82. E. Valencia), Barry (C) (65. James McCarthy) – Davies (64. Mirallas), Barkley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, James McCarthy, Lookman, Mirallas, E. Valencia.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis

    Diváci: 31 692
    bahis siteleri