Petrohrad – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 3:4 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (2:0, 0:0, 0:1) Stav série: 1:1
Dynamo Moskva
Pátek 10.03.2017, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Dnešní zápas je tak za námi a byť z něho bylo ještě velké drama, Petrohrad výhru nakonec udržel. Na samém konci zápasu překrásnou ránou ze středního pásma z pohledu Dinama snížil na rozdíl jediné branky obránce Kutějkin, ovšem to bylo málo – následně už se domácí SKA bránilo dobře a další šance nedovolilo, takže je stav této série srovnán na 1:1 a přesouvá se do Moskvy.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:09:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Příčinou toho všeho bylo sekání od hostujícího Daniila Tarasova, jenž je také vyloučen, k němu se přidá za hrubost domácí Sergej Plotnikov.
     
    59:51
    Domácí vyhodili puk do bezpečí a vypadá to, že se už nic nestane. Mezitím se ve středním pásmu strhla bitka a vypadá to, že se bude vylučovat.
     
    59:24
    Teď navíc při rozehrávce ze strany Kutějkina přišla chyba následné zakázané uvolnění, takže Jerjomenko musí zpět do branky a bude se vhazovat před ním.
     
    58:35
    Hosté už hrají v šesti lidech a snaží se za každou cenu dostat do nějaké šance, i nadále ale SKA drží soupeře od své branky na distanc a vypadá to, že vedení udrží.
     
    57:49
    Petrohrad si ale zatím tento zápas hlídá a ke konci nechce dopustit komplikace, takže se soustředí hlavně na defenzivní složku hry a nikam se nežene.
     
    56:02
    Po chybě hostující obrany ale zcela sám na Jerjomenka z ničeho nic jel Kovalčuk, který se mu snažil zasunout puk mezi betony, ale gólman hostí zareagoval skvěle a pohotově!
     
    55:34
    Moskva teď hraje, jako kdyby měla přesilovku a SKA je pod velkým tlakem, ovšem obrana funguje dobře a svého soupeře do větších šancí nepouští.
     
    54:29
    A najednou jsou hosté opět velice aktivní a tlačí se dopředu, protože cítí, že tu šance ještě je a mohou se dostat znovu k vyrovnaného stavu.
    53:21 Andrej KUTĚJKIN - 2:1
     
    53:21
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě rozhodně není hotovo a moskevský tým se vrací do hry! Neskutečný projektil totiž vyslal z hloubi středního pásma zcela nečekaně bek ANDREJ KUTĚJKIN, kterému rána sedla tak dobře, že nikým netečována zapadla až za zcela šokovaného Koskinena, jenž se natahoval marně! Bez asistence.
     
    52:34
    Ale ani jedno z těchto vyloučení nepřineslo žádné vzrušení, protože oba celky už tento duel vážně hlavně dohrávají a i hosté se už soustředí na další zápas.
     
    50:14
    Ta série zbytečných vyloučení ale nekončí, ten ansámbl na trestné lavici doplní i Konstantin Gorovikov, který se tak provinil podražením.
     
    50:05
    Vyloučen je následně i kapitán domácího celku Pavel Dacjuk, který je poslán na trestnou lavici za podražení, kterým se provinil.
     
    49:36
    Hosté si teď zbytečně zavařili sami, když byl na trestnou lavici poslán jeden z jejich hráčů, protože Dinamo hrálo chvíli v šesti.
     
    49:15
    I nadále jsou to hlavně hráči Petrohradu, kdo má převahu ve hře, ale do pořádné šance se ne a ne dostat, takže je tato třetina i nadále celkem nezáživnou.
     
    47:18
    Zatím se ale ani v této domácí početní výhodě nic neděje a vypadá to, že SKA má za cíl tento zápas hlavně dohrát, takže uvidíme, jestli ho Dinamo ještě zdramatizuje.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 13. Ketov (Koskiranta, A. Bělov), 19. Šipačov (N. Gusev) – 54. Kutějkin


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – A. Bělov, J. Jakovlev, Zub, Chafizullin, Rukavišnikov, Zubarev, Rykov – Ketov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Širokov – Barabanov, Děrgačjov, Kablukov – Chochlačjov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – I. Nikulin (A), Rylov (A), Kutějkin, M. Robinson, Hietanen, D. Višněvskij, Mironov – Karpov, A. Těreščenko (C), Karsums – A. Galimov, Cvetkov, Tarasov – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Igumnov, Čebykin, Brjukvin – Kokujov.

    Rozhodčí: Bělov, Gofman – Metalnikov, Sirotkin
    Petrohrad 4 1 Dynamo Moskva
    #1 Středa 08.03.2017 • 15:00
    Petrohrad - Dynamo Moskva 2:3 po prodl.
    #2 Pátek 10.03.2017 • 17:30
    Petrohrad - Dynamo Moskva 2:1
    #3 Neděle 12.03.2017 • 15:00
    Dynamo Moskva - Petrohrad 2:4
    #4 Úterý 14.03.2017 • 17:30
    Dynamo Moskva - Petrohrad 1:4
    #5 Čtvrtek 16.03.2017 • 17:30
    Petrohrad - Dynamo Moskva 2:0
    ocianews.com