Nové Zámky – Martin 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:4 (po pr.)
Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
HK VITAR Martin
sk Pátek 10.03.2017, 17:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky vyhrali šieste domáce stretnutie za sebou. Martin dnes zdolali 4:2, a tak sa s domácimi fanúšikmi rozlúčili víťazne. Hrdinom zápasu sa stal dvojgólový Richard Lelkeš, no nesklamal ani dvojbodový Stanislav Kučkin. Stále však nie je isté či to bola rozlúčka so základnou časťou alebo so sezónou. Trenčín totiž zvíťazil v Liptovskom Mikuláši 2:4, a tak sa o všetkom rozhodne pod hradom Matúša Čáka. Nové Zámky v nedeľu potrebujú bodovať, naopak Trenčín bude chcieť získať všetky body. Oba tímy sú vo forme, a tak sa rozhodne máme na čo tešiť. Pre dnešok sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:49:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Nové Zámky to už zvládnu, držia puk v rohoch ihriska a tesne pred koncom vedú dvojgólovým rozdielom. Martinu by pomohol len zázrak.
     
    58:43
    Hokejisti Martina sa sami vyhadzujú z útočného pásma. Čas na vyrovnanie sa im kráti a musia začínať z vlastnej obrannej tretiny.
     
    58:18
    Martinčania už hrajú vabank a na ľade sú so šiestimi hráčmi. Do zakončenia sa dostal Branislav Rapáč, ale jeho strelu Joakim Lundström vyráža.
     
    57:50
    Do konca tretej tretiny zostáva ešte 130 sekúnd. Po ďalšom zakázanom uvoľnení domáceho tímu sa bude vhadzovať pred Joakimom Lundströmom, no ešte predtým tu máme oddychový čas hostí.
     
    57:36
    Marek Dubec mal obrovskú šancu definitívne rozhodnúť dnešný duel. Pri samostatnom úniku ho fauloval Michal Dvořák, a tak mal výhodu trestného strieľania. Svoj nájazd zakončil strelou švihom, ktorú vyrazil brankár Martina.
     
    57:08
    Martinčania nahodili puk do útočného pásma, ale následne išli striedať. Nové Zámky sa tak bez problémov ubránili necelé tri minúty pred koncom.
     
    56:36
    Ďalšiu individuálnu akciu predviedol Nick McParland. Dnes má však problémy s presnosťou svojich striel, pretože aj teraz minul bránu Michala Dzubinu.
     
    55:50
    Michal Dzubina musel zasahovať. Stanislav Kučkin šikovnou prihrávkou spoza brány našiel nestráženého Martina Hujsu, ale ten mieril len do stredu brány.
     
    55:22
    Daniel Rzavský sa teraz dostal do dobrej streleckej pozície. Útočník martinského tímu vystrelil z ľavej strany, no jeho tvrdý pokus vyrazil na ochrannú sieť domáci brankár.
     
    54:55
    Nové Zámky síce kúskujú hru, no určite by to mohli aj lepším spôsobom, akým sú zakázané uvoľnenie. Martin opäť zadarmo získava útočné pásmo.
     
    54:13
    Domáci hokejisti sa už tešili z piateho gólu, no ten platiť nebude. Marek Dubec si pomohol futbalovým spôsobom, a tak hlavný rozhodca okamžite rozpažil svoje ruky.
     
    53:46
    Jake Cardwell teraz predviedol skutočne školácku chybu pri zakladaní útočnej akcie. Využiť to mohol Matej Dírer, ale jeho tvrdú strelu z prvej likviduje Joakim Lundström.
     
    53:02
    Nick McParland získal puk v útočnom pásme a vystrelil spoza obrancu. Michal Dzubina mal zakrytý výhľad, no puk vyrazil svojou pravou rukou.
     
    52:19
    Nové Zámky sa už tretíkrát v záverečnej časti hry previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Tretia tretina im nevychádza, no stále vedú o dva góly.
     
    51:54
    Domácim hokejistom presilová hra absolútne nevychádza. Počas minúty sa nedokázali čo i len usadiť v útočnom pásme, a tak nemohli ohroziť Michala Dzubinu.
     
    50:40
    Domáci hokejisti čakali za vlastnou bránou, pokiaľ nenaskočí na ľad Marek Drtina. Následne založili útočnú akciu, ktorá sa však končí len zakázaným uvoľnením.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 14. Kučkin (Hujsa), 14. Lelkeš (Novotný), 27. Lelkeš (Kučkin), 37. Čaládi (Saarinen, Kytnár) – 31. Salija (Markovič, Koyš), 46. Pulli (Rapáč)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Den. Rehák, Novotný, Tibenský, Makovský – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Hudec, Kučkin – McParland, Lelkeš, Čaládi – Dubec, Dom. Rehák, Fábry.
    HK VITAR Martin: Dzubina – Bačík, Kozák, Salija, Brňák, König, Pulli, Pacalaj, Rusina – Korostin, Díder, Varga – Markovič, Heizer, Koyš – Rapáč, Surovka, Dvořák – Vyskoč, Jurášek, Rzavský.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Peter Stano – Michal Orolín, Andrej Bogdaň.
    bahis siteleri