Washington – Minnesota 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Montreal – Chicago 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:2 (po pr.) | Florida – Toronto 7:2 (kon.) | Edmonton – Dallas 7:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Buffalo 4:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Buffalo Sabres
Středa 15.03.2017, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:03 (06:33:07)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Joe Pavelski (SJS) 2+0
    2. Joe Thornton (SJS) 0+2
    3. Micheal Haley (SJS) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 42-23; Zablokované střely: 16-22; Vhazování: 58%-42%; Hity: 25-27; Přesilové hry: 1/3-0/1; Trestné minuty: 2-6.
    VIDEO: Joe Pavelski měl důvod k úsměvu, vstřelil dva góly!

     
    San Jose sice vykročilo do zápasu v SAP Center špatně, když se po 70 sekundách prosadil Jack Eichel, jenže Sharks po zbytek první třetiny i celého utkání dominovali a čtyřmi góly v řadě dokráčeli pro další pohodlné vítězství, o které se postarali góly kapitán Joe Pavelski, který dal dva góly, Micheal Haley a Logan Couture. Třetí gól byl hodně kuriózní, když si ho Jack Eichel po nešťastném stáhnutí puku a odrazu od jeho brusle vstřelil sám. Konečný výsledek: San Jose Sharks 4 Buffalo Sabres 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Tomáš Hertl z levého kruhu pro vhazování a blízkosti přihrával před bránu, jenže Robin Lehner jeho úmysl přečetl a levým betonem přihrávku vyrazil! Kdyby nezasáhl, jeden z hráčů Sharks by puk ihned uklízel do prázdné brány.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:30
    Brian Gionta měl na levém křídle u mantinelu puk pod sebou, přesto napřáhl zápěstím k prudké střele po ledě, která mířila mezi betony Martina Jonese, brankář Sharks šel ale včas do kolen a jeho pokus vyrazil.
     
    57:48
    Ryan O'Rielly na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, kterou zřejmě Martin Jones zasáhl a puk se od jeho levé tyče brány odrazil zpět do hry! Trocha štěstí je vždy potřeba.
     
    57:09
    Logan Couture ihned po vhazování vypálil od modré čáry, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány a náruče brankáře Robina Lehnera.
     
    57:05
    Patrick Marleau se středem vřítil do útočného pásma a v rychlosti v levém kruhu pro vhazování napřáhl zápěstím ke střele, která zamířila nad a skončila v ochranné síti. Robin Lehner zasahovat nemusel a hra byla přerušena.
     
    55:34
    Sabres vypálili z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jejich přizvednutá střela skončila v ochranné síti.
     
    55:05
    Robin Lehner zastavil střelu Sharks z levého kruhu pro vhazování a před námi je poslední komerční brejk.
    54:57 Logan COUTURE - 4:1
     
    54:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Brent Burns s pomocí ležícího brankáře Martina Jonese zabránil Sabres skórovat a na opačné straně se na levém křídle Joel Ward krásně protáhl kolem Jakea McCabea, který měl sice ještě puk na dosah, jenže mu ho v blízkosti levé tyče vypíchl a LOGAN COUTURE kotouč před bránou přes hlavu Robina Lehnera obloukem poslal do sítě! Logan Couture to udělal fantasticky, když počkal až puk skončí v bráně a nad úrovní horní tyče ho zbytečně nezasahoval, protože v takovém případě by gól neplatil. Velice inteligentní akce, po které Sharks vedou už 4:1! Asistence: Joel Ward a Patrick Marleau.
     
    54:27
    Brent Burns na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po zpětné přihrávce svého spoluhráče napřáhl k jedovaté bombě bez přípravy, která trefila na přední tyči jeho spoluhráče.
     
    53:30
    Micheal Haley byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle napřáhl k prudké střele, která minula vzdálenější pravé tyč od mantinelu se odrazila do ochranné sítě.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Pavelski (Couture, J. Thornton), 40. Haley, 46. Pavelski (DeMelo, J. Thornton), 55. Couture (J. Ward, Marleau) – 2. Eichel (Moulson, Gorges)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hansen, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), J. Ward – Donskoi, Hertl, Bødker – Haley, Tierney, Sörensen. Hlavní trenér: Peter DeBoer.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Falk, Bogosian, Gorges (A), Franson – E. Kane, R. O'Reilly (A), Ju. Bailey – Moulson, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Deslauriers, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dal Bylsma.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Shane Heyer, Kiel Murchison

    Diváci: 17386
    thejrc.org