Washington – Minnesota 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Montreal – Chicago 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:2 (po pr.) | Florida – Toronto 7:2 (kon.) | Edmonton – Dallas 7:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Buffalo 4:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Buffalo Sabres
Středa 15.03.2017, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Tomáš Hertl z levého kruhu pro vhazování a blízkosti přihrával před bránu, jenže Robin Lehner jeho úmysl přečetl a levým betonem přihrávku vyrazil! Kdyby nezasáhl, jeden z hráčů Sharks by puk ihned uklízel do prázdné brány.
     
    57:48
    Ryan O'Rielly na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, kterou zřejmě Martin Jones zasáhl a puk se od jeho levé tyče brány odrazil zpět do hry! Trocha štěstí je vždy potřeba.
    54:57 Logan COUTURE - 4:1
     
    54:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Brent Burns s pomocí ležícího brankáře Martina Jonese zabránil Sabres skórovat a na opačné straně se na levém křídle Joel Ward krásně protáhl kolem Jakea McCabea, který měl sice ještě puk na dosah, jenže mu ho v blízkosti levé tyče vypíchl a LOGAN COUTURE kotouč před bránou přes hlavu Robina Lehnera obloukem poslal do sítě! Logan Couture to udělal fantasticky, když počkal až puk skončí v bráně a nad úrovní horní tyče ho zbytečně nezasahoval, protože v takovém případě by gól neplatil. Velice inteligentní akce, po které Sharks vedou už 4:1! Asistence: Joel Ward a Patrick Marleau.
    51:08 Jackovi Eichelovi trvalo zpracování puku až příliš dlouho.
     
    51:08
    Cody Franson na pravém křídle vypálil od modré čáry a po zákroku Martina Jonese se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce Jack Eichel, ležícího brankáře ale prostřelit nedokázal! Martin Jones proti tečované Fransonově střele skvěle zasáhl pravým betonem a vůbec nevěděl, kde je puk. Hráči San Jose nyní přečkali velký závar.
    48:54 Martin Jones skvěle zareagoval na teč Evandera Kanea.
     
    48:54
    Jake McCabe z vrcholu mezikruží krásnou kolmou přihrávkou našel před bránou úplně volného Evandera Kanea, který puk čepelí hole usměrňoval na bránu, Martin Jones ho ale dokázal betony vyrazit do vzduchu a poté rychle zmrazit na ledě lapačkou! Dorážka se nekonala.
     
    47:46
    Dylan DeMelo vypálil z vrcholu mezikruží a Robin Lehner dobře zasáhl proti jeho střele levým betonem. Sabres poté měli štěstí, protože Sharks se v blízkosti pravé tyče dostávali k dorážce, jeden z domácích hráčů ale nedokázal puk zpracovat a poté s ním skončil za bránou!
    45:28 Joe PAVELSKI - 3:1
     
    45:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sabres utrpěli další těžký úder, když Jack Eichel nejprve neproměnil samostatný únik a po sražené střele Dylana DeMela od modré čáry na pravém křídle se dostal k dorážce JOE PAVELSKI, který z levého kruhu pro vhazování a blízkosti zamířil zápěstím pod horní tyč odkryté brány! Sharks vstřelili tři góly v řadě a vedou 3:1! Asistence: Dylan DeMelo a Joe Thornton.
    44:59 Eichel nedotáhl samostatný únik do úspěšného konce!
     
    44:59
    Jack Eichel se mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku a v blízkosti pravé tyče po rychlém zamíchání s pukem mohl odčinit svou předchozí chybu, jenže mezi betony brankáře Sharks puk zasunout do brány nedokázal!
    39:15 Micheal HALEY - 2:1
     
    39:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MICHEAL HALEY za bránou forčekoval Jacka Eichela a poté se stalo něco, co jsem ještě nikdy neviděl. Útočník Sabres chtěl puk vyvést a stáhnout si ho zpoza zad do jízdy, jenže se neortodoxně odrazil od jeho brusle a zamířil mezi betony zaskočeného brankáře Robina Lehnera! Jack Eichel je zvyklý střílet góly, ale takovéhle rozhodně ne! Odnesla to dvířka střídačky, se kterými několikrát vzteky praštil, div si do nich nesevřel prsty. Sharks vedou!
    38:29 Sörensen ztroskotal na skvělém semaforu Lehnera!
     
    38:29
    Marcus Sörensen si na pravém křídle najel na krásnou diagonální přihrávku z levého křídla a z vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která prošla mezi nohama jednoho z hráčů Sabres a mířila nad ledem k přední tyči, jenže Robin Lehner předvedl další krásný zákrok, po kterém puk ukryl v lapačce!
     
    37:31
    Brent Burns se v pravém kruhu pro vhazování ocitl ve velké šanci a rychle vypálil, Robin Lehner ale po fantastickém přesunu jeho pokus dokázal lapačkou vytáhnout mimo! Parádní zákrok!
     
    35:14
    Jake McCabe v blízkosti pravé tyče dvakrát pálil během pouhých 10 sekund směrem na lapačku Martina Jonese, který oba jeho pokusy vyrazil!
     
    33:14
    Zemgus Girgensons byl zezadu přidržen v pravém rohu útočného pásma a Justin Braun dostal menší trest.
    31:47 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    31:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Logan Couture prokázal senzační periferní vidění, když zpoza brány na pravém křídle parádní zadovkou našel mezi kruhy pro vhazování JOEA PAVELSKIHO, který krásnou střelou zápěstím nad pravým betonem Robina Lehnera zamířil ke vzdálenější levé tyči! Sharks využili první ze tří přesilových her a na třetí pokus už to vyšlo. San Jose vyrovnalo na 1:1! Asistence: Logan Couture a Joe Thornton.
     
    30:57
    Do třetice všeho dobrého? Justin Falk dostal menší trest za držení. Sharks si zahrají třetí přesilovou hru.
    29:35 Robin Lehner v rychlém sledu předvedl dva zákroky.
     
    29:35
    Robin Lehner zasáhl proti střele Sharks z pravého kruhu pravým betonem a po zpětné přihrávce svého spoluhráče na levém křídle pálil bez přípravy v levém kruhu pro vhazování Joe Thornton, jehož pokus mířil dobře mezi betony brankáře Sabres, který je včas sevřel k sobě!
     
    26:37
    Joonas Donskoi dobře vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zápěstím a po zákroku Robina Lehnera hrudí se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce český útočník Tomáš Hertl, jenže jeho pokus ztroskotal na levém betonu hostujícího brankáře Sabres!
     
    24:52
    Cody Franson je na trestné lavici poté, co dostal dvě minuty za držení. Sharks mají k dispozici druhou přesilovou hru. První v první třetině nevyužili.
     
    17:59
    Robin Lehner v blízkosti své pravé tyče skvěle vyjel ze své brány a zneškodnil další slibnou šanci Sharks, jejich střela skončila po zákroku brankáře Sabres v levém rohu ledové plochy.
    12:22 Jones si poradil s chytrým nahozením Rodriguese.
     
    12:22
    Evan Rodrigues si na pravé straně v blízkosti pravé tyče potáhl puk až příliš a zpoza brány ho posílal před bránu, Martin Jones ale vleže dokázal puk zastavit nataženou levou rukou a zabránil tomu, aby se od něho odrazil do brány!
    12:06 Lehner vytáhl proti střele Burnse fantastický semafor!
     
    12:06
    Mikkel Bødker krásnou diagonální přihrávkou z levého křídla našel na vrcholu pravého kruhu pro vhazování Brenta Burnse, který prudkou střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Robin Lehner si ale povyjel skvěle z brány a jeho pokus ukryl ve své lapačce, ze které mu puk vypadl, vzápětí ho ale rychle zmrazil!
     
    11:16
    Evander Kane se po přihrávce spoluhráče zpoza brány ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, tváří v tvář Martinovi Jonesovi ale neuspěl! Brankář Sharks puk vyrazil a podržel svůj tým.
     
    10:47
    San Jose ztrácí timeout, což znamená jediné, ani po přezkoumání videa gól San Jose nebyl uznán!
    10:47 Sörensenova trefa nebyla uznána kvůli nedovolenému bránění brankáře. San Jose si musí na gól ještě počkat.
     
    10:47
    San Jose právě vstřelilo branku, která nebyla uznána kvůli nedovolenému bránění brankáře!
    Brent Burns si z pravého křídla krásně sjel před bránu, kde bekhendovou střelou orazítkoval hruď Robina Lehnera, Marcus Sörensen se ale dostal k volnému puku a v blízkosti pravé tyče ho dorazil do brány. Branka ovšem neplatí. Sharks si samozřejmě vzali Coach Challenge!
     
    09:05
    Český útočník Tomáš Hertl nabral na levém křídle obrovskou rychlost a prudkou střelou se snažil v blízkosti přední tyče Robina Lehnera propálit mezi betony, ve své snaze ale neuspěl! Brankář Sabres puk skvěle vyrazil! To je škoda!
     
    08:26
    Joe Pavelski na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování vypálil bekhendem a mířil nebezpečně k pravé tyči, jenže Robin Lehner předvedl skvělý reflex a puk parádně vyrazil!
     
    07:56
    Dylan DeMelo byl u střídaček podražen zezadu Tylerem Ennisem, který dostal dvě minuty za podražení.
     
    07:32
    San Jose se ocitlo v první velké brankové příležitosti, když se jeho hokejisté v blízkosti levé tyče dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, Robin Lehner ale obě dvě vyrazil!
    01:10 Jack EICHEL - 0:1
     
    01:10
    Sabres právě vstřelili branku!
    Josh Gorges napřáhl na levém křídle od modré čáry ke střele s příklepem a na přední tyči jeho pokus zablokoval Paul Martin, čehož využil Matt Moulson a na vzdálenější pravé tyči našel přihrávkou přes šířku útočného pásma JACKA EICHELA, který nad ležícím a přesouvajícím Martinem Jonesem poslal puk do horní části odkryté brány! Buffalo vede v SAP Center rychle 1:0 a míří zde za šestým vítězstvím v řadě! Asistence: Matt Moulson a Josh Gorges.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Pavelski (Couture, J. Thornton), 40. Haley, 46. Pavelski (DeMelo, J. Thornton), 55. Couture (J. Ward, Marleau) – 2. Eichel (Moulson, Gorges)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hansen, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), J. Ward – Donskoi, Hertl, Bødker – Haley, Tierney, Sörensen. Hlavní trenér: Peter DeBoer.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Falk, Bogosian, Gorges (A), Franson – E. Kane, R. O'Reilly (A), Ju. Bailey – Moulson, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Deslauriers, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dal Bylsma.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Shane Heyer, Kiel Murchison

    Diváci: 17386
    bahis siteleri