Švédsko – Bělorusko 4:0 (kon.) | Andorra – Faerské ostrovy 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Kypr – Estonsko 0:0 (kon.) | Bosna – Gibraltar 5:0 (kon.) | Bulharsko – Nizozemsko 2:0 (kon.)
Lucembursko – Francie 1:3 (kon.) | Portugalsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Belgie – Řecko 1:1 (kon.)
konec
Belgie
1:1 (0:0)
Řecko
Sobota 25.03.2017, 20:45 • King Baudouin Stadium, Brussel • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    No a žlutou kartu inkasoval i Giorgos Tzavellas (GRE). Pro něj je to druhý dnešní trest a Řekové tak v koncovce budou mít jen devět hráčů.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Romelu Lukaku (BEL), který se hodně dral za jedním ze soupeřů a nadále se nechce uklidnit.
     
    90+4
    Za zdržování při odkopu je žlutou kartou potrestán Stefanos Kapino (GRE).
     
    90+2
    Řekové naposledy střídají. Pod sprchy zamířil Konstantinos Mitroglu, kterého vystřídal Apostolos Vellios.
    90+1. Skvělý zákrok Stefanose Kapina (GRE)
     
    90+1
    Romelu Lukaku si v pokutovém území naskočil na výborný centr, ale hlavičkou trefil prostor, který hlídal Stefanos Kapino. Důležitý zákrok hostujícího gólmana!
    89. Romelu LUKAKU - 1:1
     
    89
    Belgie právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Dries Mertens obloučkem našel ROMELA LUKAKA, který si na zádech pohlídal obránce, míč s zpracoval hrudí a tvrdou střelou z otočky propálil dosud nepřekonatelného Kapina.
     
    84
    Belgie posiluje ofenzívu. Ze hry je stažen stoper Laurent Ciman, místo kterého si v závěru zahraje Kevin Mirallas. Střídají i Řekové, kteří na plac posílají Zecu. Odpracováno má Petros Mantalos.
    74. Velká šance Driese Mertense (BEL)
     
    74
    Dries Mertens z volného kopu trefil pouze zeď, ale pak se k němu v pokutovém území odrazila další sražená střela a vytáhnout se musel Kapino. Hostující gólman záložníka Neapole parádně vychytal.
     
    73
    Nyní se však Witsel hezky prodíral kousek před šestnáctkou a Andraes Samaris (GRE) ho poslal na trávník. Žlutá karta a zajímavá standardní situace.
     
    72
    Hodně nevýrazný Axel Witsel (BEL) nedokázal reagovat na manévr Giorgose Tzavellase a po faulu dostává kartónek žluté barvy.
     
    67
    Po nepřesné hlavičce Nainggolana střídají i hosté. Hřiště opouští Konstantinos Fortunis, kterého nahradí Alexandros Tziolis.
     
    66
    Domácí reagují střídáním. Hřiště opouští Marouane Fellaini, který místo přenechal ofenzivněji laděnému Mousovi Dembélému.
    65. Faul znamenající vyloučení Tachtsidise (GRE)
     
    65
    Velká nepříjemnost pro hostující fotbalisty. Panagiotis Tachtsidis (GRE) napravo dohrál přihrávajícího Alderweirelda a dostává druhou žlutou kartu. Řecko bude dohrávat v deseti.
     
    60
    Hodně podrážděný Dries Mertens (BEL) se nesmířil s odpískáním jeho faulu a Tzavellase dvakrát chytil za nos. Odměnou mu je žlutá karta.
    46. Konstantinos MITROGLU - 0:1
     
    46
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Šokující začátek druhého poločasu. Obrana Belgie měla záhy po úvodním výkop trablě, Tachtsidis vyhrál důležitý vzdušný souboj a hlavou míč posunul za obranu domácích. Zničehonic se tak před Courtoisem zjevil KONSTANTINOS MITROGLU, který nezaváhal a poslal míč mimo dosah gólmana londýnské Chelsea.
     
    42
    Další žlutá karta zápasu. Nyní ji dostává Giorgos Tzavellas (GRE), který podrazil Fellainiho.
     
    40
    Velmi podobná situace. Tentokrát se Marouane Fellaini (BEL) vůbec nedotkl soupeře, ale přesto paradoxně dostává žlutou kartu.
    31. Kapino (GRE) zneškodnil Fellainiho (BEL) patičku
     
    31
    Ferreira-Carrasco i přes dva hráče dokázal odcentrovat z levé strany a našel dobře postaveného Fellainiho. Ten míč usměrnil patičkou, čímž Kapina donutil k pořádnému zákroku.
     
    29
    Fellaini si tělem pokryl míč, ale před přihrávkou byl atakován Panagiotisem Tachtsidisem (GRE). Ten jako první v zápase dostává žlutou kartu.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 89. R. Lukaku (D. Mertens) – 46. Mitroglu (Tachtsidis)

    Karty:   40. Fellaini (BEL), 60. D. Mertens (BEL), 72. Witsel (BEL), 90+5. R. Lukaku (BEL) – 29. Tachtsidis (GRE), 42. Tzavellas (GRE), 73. Samaris (GRE), 90+4. Kapino (GRE)   65. Tachtsidis (GRE), 90+5. Tzavellas (GRE)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 19:15.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Ciman (84. Mirallas), Vertonghen (C) – Chadli, Fellaini (66. Dembélé), Witsel, Nainggolan, Ferreira-Carrasco – D. Mertens – R. Lukaku.
    Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, T. Hazard, Mirallas, Foket, Dendoncker, Origi, Tielemans, Dembélé, Ch. Benteke, Batshuayi.

    Řecko: Kapino – Torosidis (C), Manolas, Papastathopoulos, Tzavellas – Tachtsidis, Samaris – Mantalos (84. Zeca), Fortunis (67. Tziolis), Stafylidis – Mitroglu (90+2. Vellios).
    Náhradníci: Glykos, Kyriakidis – Maniatis, Siopis, Tziolis, Androutsos, Zeca, Vellios, Bakasetas, Diamantakos, Gianniotas, Oikonomou.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)
    bahis siteleri