Kazachstán – Česko 3:0 (kon.)
konec
Kazachstán
3:0 (2:0)
Česko
Úterý 11.04.2017, 15:30 • Almaty Arena, Almaty (KAZ) • Kvalifikace mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Český tým skončil po prohře s Kazachstánem ve skupině F s šesti body na druhém místě a společně s dalšími šesti týmy z druhých míst a jedním nejlepším z třetího místa ho čeká baráž. (17:28:55)
    FOTO: Kazachstán oslavuje postup na EURO 2018 ve Slovinsku.

     
    Seidler ani kapitán Rešetár nedokázali zvednout český prapor a Kazachstán i ve třetím kvalifikačním zápase skupiny F dokázal udržet čisté konto. Vpředu se navíc prosadili dvakrát Douglas Jr. a Michail Peršin, jejichž zásluhou domácí výběr zůstal stoprocentní a kromě vítězství ve skupině se raduje i z přímého postupu na EURO 2018. Konečný výsledek: Kazachstán 3 Česko 0.
     
    Konec zápasu.
     
    39:55
    Higuita a Leo dohrávají zápas u vlastní brány a už zvedají ruce nad hlavu, protože postupují z prvního místa ve skupině F na EURO 2018!
     
    39:24
    Česko si vyžádalo oddechový čas, po kterém na levé straně pálil z úhlu mimo Záruba. To je zřejmě konec.
     
    39:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:52
    Sulejmenov se mohl nyní sám pokusit skórovat, jenže se na levém křídle ocitl v ostrém úhlu a raději podél postranní čáry přihrál směrem do středu hřiště.
    38:02 DOUGLAS JR. - 3:0
     
    38:02
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Sulejmenov na půlící čáře skvěle odstavil tělem od míče Zárubu, čehož využil DOUGLAS JR. a od pravé postranní čáry zamířil přízemní střelou do prázdné brány – 3:0! Zřejmě je rozhodnuto!
     
    37:14
    Druhý poločas bych přirovnal k šachům, protože je to obrovská taktická bitva. Česko se marně snaží dostat do nějaké velké šance, zatímco Kazachstán brání a čeká.
     
    36:48
    Kazachstán se hodně dlouho úspěšně brání a trenér Alesio Da Silva z Brazílie si vyžádal oddechový čas.
     
    36:36
    Douglas Jr. se na levé straně z ostrého úhlu ke střele nedostal a Češi se snaží rychle rozehrát, problém je ovšem v tom, že Kazachstán okamžitě hru vysunul.
     
    36:20
    Rešetár už to nevydržel a sám zkusil vypálit. Jeho první střela ale byla zablokována, zatímco druhá a osm sekund později o pořádný kus minula pravý horní roh brány.
     
    35:45
    Český tým hodně často pálí z pravé strany hřiště, jenže jeho střely buď míří mimo, nebo jsou zablokovány.
     
    35:20
    Rešetár opět operuje ve středu hřiště v roli posledního hráče s dresem brankáře, takže v případě potřeby může chytat rukama, a Češi se snaží dobýt bránu Kazachstánu.
     
    34:30
    Rešetár pálil od půlící čáry pouze do náruče Higuity a musel rychle spěchat zpět, jenže nadějný útok Kazachstánu zastavilo katastrofální přenesení hry zleva.
     
    34:10
    Gerčák sice při předchozím odkopu netrefil míč dobře, naštěstí pro český tým to ale dobře dopadlo.
     
    33:47
    Češi pálili od pravé postranní čáry nad a Gerčák po návratu do brány rychle musel vyběhnout proti míči, aby ho před Sulejmenovem kolenem odpálil do bezpečí.

    Tomáš Reiner

    Branky: 5. Jr., 20. Peršin (Leo), 39. Jr.

    Karty:   1. Peršin (KAZ) – 16. Koudelka (CZE)


    Kazachstán: Higuita (Šamro) – Leo, Jesenamanov, Peršin, Douglas Jr. – Knaub, Žamankulov, Sulejmenov (C), Dovgan, Imanalin, Tursagulov, Akbalikov, Orazov. Trenér: Alesio Da Silva (BRA).
    Česko: Gerčák (Vahala) – R. Mareš, Rešetár (C), Seidler, Janovský – Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér: Tomáš Neumann (CZE).

    Rozhodčí: Gerd Bylois (BEL). Druhý rozhodčí: Vasilios Christodoulis (GRE). Třetí rozhodčí: Kirill Naishouler (FIN). Časoměřič: Olžas Abrajev (KAZ)
    bahis siteleri