Kazachstán – Česko 3:0 (kon.)
konec
Kazachstán
3:0 (2:0)
Česko
Úterý 11.04.2017, 15:30 • Almaty Arena, Almaty (KAZ) • Kvalifikace mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Futsalisté české reprezentace budou v úterý odpoledne v Kazachstánu proti domácímu výběru usilovat o vítězství v kvalifikační skupině a přímý postup na EURO 2018. Češi si po dramatickém utkání s Dánskem poradili s Makedonií, kterou v neděli dopoledne porazili 7:3, a zajistili si nejhůře 2. místo.
     
    KAZACHSTÁN

    Kazachstán na rozdíl od českého týmu během úvodních dvou kvalifikačních zápasů ve skupině F neinkasoval ani jeden gól, když nejprve porazil 3:0 Makedonii a o den později 5:0 nebezpečné Dánsko.
     
    ČESKO

    Česká reprezentace se proti Dánsku trápila, nakonec ale dokázala zvítězit, když se 3 sekundy před koncem prosadil Radim Záruba. Češi zvítězili 5:4 a proti Makedonii také několikrát inkasovali, ale pohodlně zvítězili 7:3. Český tým čeká přímý souboj o první místo ve skupině, které by mu zaručilo účast na EURO 2018.
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Higuita (Šamro) – Leo, Jesenamanov, Peršin, Douglas Jr. – Knaub, Žamankulov, Sulejmenov (C), Dovgan, Imanalin, Tursagulov, Akbalikov, Orazov. Trenér: Alesio Da Silva (BRA).

    Česko: Gerčák (Vahala) – R. Mareš, Rešetár (C), Seidler, Janovský – Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér: Tomáš Neumann (CZE).

    Rozhodčí: Gerd Bylois (BEL). Druhý rozhodčí: Vasilios Christodoulis (GRE). Třetí rozhodčí: Kirill Naishouler (FIN). Časoměřič: Olžas Abrajev (KAZ).
     
    Oba týmy právě nastoupily na palubovku Almaty Areny a po zaznění hymen obou zúčastněných zemí bude moci přímý souboj o první místo kvalifikační skupiny F a postup na EURO 2018 začít. Jako první zazní kazašská a poté česká národní hymna. Za okamžik začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Češi obstarali výkop zápasu a hned po jedenácti sekundách Rešetár fauloval Douglase, když ve středu útočné poloviny českého týmu chtěl zabránit rychlému protiútoku Kazachstánu.
     
    00:50
    Roman Mareš se řítil středem do první velké šance a zezadu ho fauloval Michail Peršin. Jasná žlutá karta a přímý kop.
     
    00:52
    Kovács z volného přímého kopu mířil pravačkou pouze doprostřed brány a brankář Higuita míč dlaněmi vyrazil! K dorážce se poté dostal Seidler, jeho pokus ale kazašská obrana zablokovala.
     
    01:49
    Kazachstán a poté Česko vyráželo v rychlém sledu do nadějného protiútoku, ani jeden z týmů se ale ve druhé minutě utkání ke střele nedostal. Obě obrany dobře zafungovaly.
     
    02:26
    Brankář Higuita se vydal až na půlící čáru a ze středového kruhu napřáhl pravačkou k nádherné táhlé střele, která mířila přesně do pravého horního rohu brány, nakonec se ale odrazila od břevna zpět do hry!
     
    02:46
    Douglas Jr. se na levé straně hřiště pohotově opřel do míče, z otočky ale přízemní střelou levačkou minul bližší tyč.
     
    04:26
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DOUGLAS JR si z levé strany pěkně navedl míč do středu hřiště a napřáhl ke střele, která byla zablokována. Míč se k němu ale vzápětí odrazil a tentokrát už kazašský hráč nádhernou střelou zamířil přesně k pravé tyči! Česko prohrává v Kazachstánu s domácím výběrem v úvodu 1:0!
    04:26 DOUGLAS JR. - 1:0
     
    04:54
    Jesenamanov napřáhl z pravé strany hřiště ke střele, kterou pozorný brankář Gerčák dokázal vyrazit.
     
    04:56
    Douglas Jr. se dostal po zákroku českého brankáře na pravé straně k přízemní střele, která byla nepřesná.
     
    05:21
    Douglas Jr. zkusil zkusil ve středu hřiště vypálit pravačkou a jeho střela mířila mezi tři tyče české brány, brankář Gerčák ale opět dobře zasáhl a u levé tyče míč po rychlém zakleknutí vyrazil.
     
    05:40
    Kazachstán má po vstřelení úvodní branky obrovský tlak a Češi se zatím bohužel pouze brání. Žamankulov navíc nyní přízemní střelou ze středu hřiště mířil nebezpečně k pravé tyči, Gerčák ale výborně levou nohou míč vyrazil!
     
    06:31
    Jesenamanov se dostal na pravé straně ke střele, která byla dobře clonící českou obranou zablokována.
     
    07:52
    Douglas Jr. byl fauloval v blízkosti středového kruhu a sám faulovaný hráč bude rozehrávat standardní situaci.
     
    07:52
    Douglas Jr. se rozeběhl a pravačkou práskl do míče, jeho prudká přízemní střela ale trefila pouze jednočlennou zeď českého týmu, který úspěšně přečkal hrozící nebezpečí a prohrává 1:0.
     
    08:23
    Higuita se nerozpakoval a ze středového kruhu podruhé v zápase nebezpečně vypálil, jeho střela ale tentokrát bránu netrefila a ze vzduchu se snesla vedle vzdálenější levé tyče.
     
    08:43
    Žamankulov zkusil vypálit z pravé strany hřiště, jeho následná střela ale o pořádný kus minula přední tyč.
     
    10:08
    Seidler u pravé postranní čáry vypálil z úhlu pravačkou a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, jenže na přední tyči kazašské brány byl připravený brankář Higuita.
     
    10:30
    Seidler se po krásném centru z pravého křídla dostal před bránou k hlavičce, kolem nebyl vůbec nikdo, český reprezentant ale hlavičkoval pouze do náruče brankáře Higuity!
     
    11:32
    Brankář Higuita se pomazlil ve středovém kruhu s míčem a poté napřáhl ke střele, která byla tečována a zamířila nad.
     
    11:32
    Peršin na levé straně rozehrál rohový kop a na vzdálenější pravé tyči pálil pohotově Leo, jeho přízemní střela z voleje ale zamířila zhruba metr a půl vedle bližší pravé tyče české brány.
     
    12:10
    Slováček posílal z pravého křídla před bránu diagonální přihrávku, jenže před Higuitou nebyl vůbec nikdo.
     
    12:42
    Jeden z kazašských hráčů se ve středu hřiště snažil vypálit pravačkou, jeho následný pokus byl ale sražený mimo.
     
    13:03
    Higuita krásně vypálil od půlící čáry a jeho diagonální střela levačkou mířila přesně k levé tyči, brankář Gerčák ale míč letící těsně nad zemí parádním zákrokem vyrazil mimo!
     
    13:11
    Seidler se v blízkosti pravé tyče po krásné diagonální přihrávce z levého křídla ocitl v obrovské šanci a bez přípravy pálil po zemi do odkryté brány, jenže Higuita předvedl úžasný přesun a po ukradení gólu českému týmu míč vyrazil na rohový kop!
    13:11 Higuita úžasným zákrokem ukradl gól Seidlerovi!
     
    13:37
    Rohový kop českého týmu nic nepřinesl, stejně jako na opačné straně střela Kazachstánu, která minula levou tyč.
     
    13:56
    Douglas Jr. napřáhl po vystižení rozehrávky českého týmu v podání jednoho z jeho spoluhráčů ze středu hřiště k nepříjemné střele pravačkou, která se ze vzduchu snášela rychle k zemi a od pravé tyče se nakonec odrazila mimo!
     
    14:13
    Janovský si zřejmě poranil kotník, když byl ve středu vlastní poloviny hřiště nepříjemně dohrán, a v péči lékařů odchází za postranní čáru. To je hodně nepříjemný okamžik.
     
    14:34
    Roman Mareš byl vzápětí na levém křídle faulován Jesenamanovem, kterému rozhodčí musel domluvit.
     
    14:34
    Trenér českého týmu Tomáš Neumann ucítil, že jeho tým potřebuje nějaký nový impuls a vzal si oddechový čas.
     
    14:34
    Kazachstán má na svém kontě necelých šest minut před koncem prvního poločasu pět akumulovaných faulů, takže každý další bude znamenat pokutový kop.
     
    14:34
    Faulovaný Roman Mareš se na levé straně sám ujal rozehrávky, jenže jeho následná přízemní střela od postranní čáry zamířila na bližší levé tyči pouze do boční sítě! Huguita situaci kontroloval.
     
    14:55
    Seidler na pravé straně vypálil z ostrého úhlu a jeho střela těsně nad zemí zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    15:34
    Jesenamanov na levé straně vypálil z ostrého úhlu a jeho následnou střelu tečoval ve skluzu jeden z českých hráčů, od jeho pravé nohy se míč odrazil do boční sítě!
     
    15:34
    Jedna z kazašských fanynek v hledišti zívá a vypadá hodně smutně, přitom Kazachstán je týmem, který vede těsně 1:0. Domácí tým si vyžádal před rohovým kopem timeout.
     
    15:34
    Leo rozehrál na levé straně rohový kop a na vzdálenější pravé tyči hledal Douglase Jr., míč ale zamířil pouze do autu.
     
    15:45
    Jesenamanov na levé straně v blízkosti půlící čáry napálil míč do clonícího Tomáše Koudelky, kterého míč sice opravdu zasáhl do pravé ruky, rozhodně v tom ale nebyl ze strany českého hráče úmysl. Hodně přísná žlutá karta.
     
    16:57
    Volný přímý kop ze strany Kazachstánu nic nepřinesl a na opačné straně mohl v rychlém sledu třikrát zahrozit Záruba, jehož první dvě střely byly zablokovány a třetí na vzdálenější levé tyči zamířila pouze do náruče Higuity!
     
    17:54
    Seidler se na pravé straně parádně opřel do míče po diagonálním pasu z levé strany hřiště, jeho následný volej ale na přední tyči našel pouze brankáře Higuitu!
     
    18:08
    Žamankulov si u levé tyče naběhl na krásný kolmý pas od brankáře Higuity, jeho následná hlavička ale minula bližší levý horní roh brány a Gerčák poté v klidu rozehrával.
     
    18:42
    Douglas Jr. se na levé straně krásně uvolnil a od postranní čáry napřáhl levačkou k prudké přízemní střele, která z ostrého úhlu trefila boční síť. Kazachstán stále vede 1:0.
     
    18:48
    Seidler je dnes hodně aktivní a na pravé straně hřiště pálil z ostrého úhlu, jeho pokus ale zamířil mimo.
     
    19:01
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Leo si ve středovém kruhu zpracoval míč a poté nádhernou kolmou diagonální přihrávkou našel u levé tyče nikým nehlídaného MICHAILA PERŠINA, který z úhlu a blízkosti přízemní střelou pravačkou zamířil do prázdné brány. Česko těsně před koncem prvního poločasu prohrává o dvě branky! Asistence: Leo.
    19:01 Michail PERŠIN - 2:0
     
    19:27
    Douglas na levé straně nedosáhl na kolmou přihrávku a Češi mohli u postranní čáry rozehrávat. Kazachstán těsně před přestávkou vede nad českým výběrem 2:0.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Neříká se to lehce, ale Kazachstán byl od úvodních minut lepší a v páté minutě ho zaslouženě poslal do vedení Douglas Jr., který poté navíc orazítkoval tyč, stejně jako před jeho gólem brankář Higuita, když ze středového kruhu nádhernou táhlou střelou pravačkou orazítkoval břevno. Český tým inkasovaný gól probral a Seidler se ocitl v několika slibných šancích, z nichž jedna volala po vyrovnání, Higuita ale předvedl úžasný zákrok a míč vyrazil. Češi se marně snažili vyrovnat a těsně před přestávkou utrpěli druhou ránu, když se po kolmé přihrávce Lea trefil domácí Michail Peršin. Skóre po prvním poločase: Kazachstán 2 Česko 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Kazachstán obstaral výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje s dvoubrankovým vedením. Češi mají dvacet minut na to, aby se pokusili zápas otočit.
     
    20:20
    Douglas Jr. pálil na pravé straně pravačkou, jeho přízemní střela ale byla sražena za postranní čáru.
     
    20:23
    Peršin rozehrál aut a na vzdálenější levé straně hřiště se do jeho centru pohotově opřel Jesenamanov, který pálil z voleje přízemní střelou těsně vedle vzdálenější pravé tyče! Peršin se po míči sice natahoval, ovšem zbytečně.
     
    21:48
    Česko si vytvořilo poprvé v zápase velký tlak, na pravé straně hřiště z něj ale nedokázalo nic vytěžit.
     
    22:11
    Higuita se vydal poněkolikáté v zápase na půlící čáru a poté roztáhl hru doprava na Lea, který prudkou přízemní střelou od postranní čáry mířil k přední tyči! Gerčák byl ale připravený a míč vyrazil mimo!
     
    22:19
    Higuita tentokrát nepřihrával a od půlící čáry napřáhl k prudké střele, která zamířila pouze doprostřed brány, a Gerčák ji v souboji dvou brankářů bez problému vyrazil.
     
    22:50
    Douglas se ve středu hřiště krásně uvolnil a z levé strany napřáhl k přízemní střele, kterou chtěl míč poslat mezi nohy Gerčáka, český brankář ale nachytat nenechal!
     
    24:00
    Češi se dokázali usadit na útočné polovině a od pravé postranní čáry přišla prudká střela, která po drobné teči těsně minula bližší pravý horní roh kazašské brány.
     
    24:01
    Kovács rozehrál na levé straně rohový kop a před bránu posílal střílený centr, který skončil v Higuitově náručí.
     
    24:13
    Češi vyrazili do nebezpečného přečíslení dva na jednoho, které v blízkosti levé tyče zakončoval střelou z úhlu Rešetár, český kapitán levačkou dobře mířil na přední tyč, pozorný Higuita ale dokázal míč pravačkou vyrazit!
     
    25:15
    Ve druhém poločase se hra poměrně uklidnila a Kazachstán se snaží především kontroloval dvoubrankové vedení. Češi se zatím marně snaží dnes prosadit.
     
    25:43
    Kazachstán během úvodních dvou kvalifikačních zápasů ani jednou inkasoval a i dnes předvádí, že se může pochlubit velice dobrou a propracovanou defenzivou.
     
    25:56
    A když k tomu navíc připočítáte brankáře Higuitu, který nyní ze středu hřiště pálil pod horní tyč, zjistíte, že Kazachstán má velice kvalitní tým! Gerčák byl ale připravený a míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    26:33
    Leo na pravé straně rozehrál volný přímý kop a jeho následná střela zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    27:05
    Záruba krásně vypálil z pravého křídla směrem na vzdálenější levou tyč, brankář Higuita ale dokázal míč pravou rukou vyrazit a číhající Koudelka se poté k dorážce nedostal! Škoda, to byla druhá obrovská šance!
     
    28:02
    Češi se po přestávce mnohem častěji dostávají do zakončení, jenže jejich střely se většinou stávají snadným soustem brankáře Higuity, který stále drží čisté konto.
     
    29:05
    Rešetár dirigoval útočné snažení českého týmu a z levého křídla posílal před bránu diagonální přihrávku, kterou kazašská obrana bez větších problému dokázala přečíst.
     
    29:14
    Kazachstán nyní hraje přesně to, co potřebuje. Domácí spolehlivě brání, a pokud se jim naskytne možnost, okamžitě vyráží do rychlých protiútoků, ze kterých zatím nezahrozili. Co ovšem není, může brzy nastat.
     
    29:23
    Česko se snaží, o tom žádná, jenže obranný blok Kazachstánu je téměř nepřekonatelný. Naši futsalisté se musejí odhodlávat ke střelám z větší vzdálenosti.
     
    30:20
    Seidler na ve středu vlastní poloviny hřiště skvěle zastavil rychlý protiútok Kazachstánu a podél levé postranní čáry se mu rozebíhal Kovács, jenže mu nedokázal přihrát.
     
    30:45
    Sulejmenov na levé straně hřiště práskl do míče a jeho prudká střela metr nad zemí minula přední levou tyč.
     
    31:16
    Kazachstán vyrazil do přečíslení dva na jednoho, které u levé postranní čáry zakončil střelou z ostrého úhlu Jesenamanov, Gerčák proti němu ale skvěle vyběhl a míč vyrazil! Český tým nyní přečkal kritickou situaci.
     
    32:02
    Higuita pálil od půlící čáry hodně mimo, zatímco následný pokus Douglase Jr. z pravého křídla byl zablokovaný. Jeden z českých hráčů předvedl fantastický skluz.
     
    33:11
    Gerčák opustil bránu a do hry se zapojil pátý český hráč. Dres brankáře na sebe oblékl kapitán Rešetár!
     
    33:47
    Češi pálili od pravé postranní čáry nad a Gerčák po návratu do brány rychle musel vyběhnout proti míči, aby ho před Sulejmenovem kolenem odpálil do bezpečí.
     
    34:10
    Gerčák sice při předchozím odkopu netrefil míč dobře, naštěstí pro český tým to ale dobře dopadlo.
     
    34:30
    Rešetár pálil od půlící čáry pouze do náruče Higuity a musel rychle spěchat zpět, jenže nadějný útok Kazachstánu zastavilo katastrofální přenesení hry zleva.
     
    35:20
    Rešetár opět operuje ve středu hřiště v roli posledního hráče s dresem brankáře, takže v případě potřeby může chytat rukama, a Češi se snaží dobýt bránu Kazachstánu.
     
    35:45
    Český tým hodně často pálí z pravé strany hřiště, jenže jeho střely buď míří mimo, nebo jsou zablokovány.
     
    36:20
    Rešetár už to nevydržel a sám zkusil vypálit. Jeho první střela ale byla zablokována, zatímco druhá a osm sekund později o pořádný kus minula pravý horní roh brány.
     
    36:36
    Douglas Jr. se na levé straně z ostrého úhlu ke střele nedostal a Češi se snaží rychle rozehrát, problém je ovšem v tom, že Kazachstán okamžitě hru vysunul.
     
    36:48
    Kazachstán se hodně dlouho úspěšně brání a trenér Alesio Da Silva z Brazílie si vyžádal oddechový čas.
     
    37:14
    Druhý poločas bych přirovnal k šachům, protože je to obrovská taktická bitva. Česko se marně snaží dostat do nějaké velké šance, zatímco Kazachstán brání a čeká.
     
    38:02
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Sulejmenov na půlící čáře skvěle odstavil tělem od míče Zárubu, čehož využil DOUGLAS JR. a od pravé postranní čáry zamířil přízemní střelou do prázdné brány – 3:0! Zřejmě je rozhodnuto!
    38:02 DOUGLAS JR. - 3:0
     
    38:52
    Sulejmenov se mohl nyní sám pokusit skórovat, jenže se na levém křídle ocitl v ostrém úhlu a raději podél postranní čáry přihrál směrem do středu hřiště.
     
    39:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:24
    Česko si vyžádalo oddechový čas, po kterém na levé straně pálil z úhlu mimo Záruba. To je zřejmě konec.
     
    39:55
    Higuita a Leo dohrávají zápas u vlastní brány a už zvedají ruce nad hlavu, protože postupují z prvního místa ve skupině F na EURO 2018!
     
    Konec zápasu.
     
    Seidler ani kapitán Rešetár nedokázali zvednout český prapor a Kazachstán i ve třetím kvalifikačním zápase skupiny F dokázal udržet čisté konto. Vpředu se navíc prosadili dvakrát Douglas Jr. a Michail Peršin, jejichž zásluhou domácí výběr zůstal stoprocentní a kromě vítězství ve skupině se raduje i z přímého postupu na EURO 2018. Konečný výsledek: Kazachstán 3 Česko 0.
    FOTO: Kazachstán oslavuje postup na EURO 2018 ve Slovinsku.

     
    Český tým skončil po prohře s Kazachstánem ve skupině F s šesti body na druhém místě a společně s dalšími šesti týmy z druhých míst a jedním nejlepším z třetího místa ho čeká baráž. (17:28:55)

    Tomáš Reiner

    Branky: 5. Jr., 20. Peršin (Leo), 39. Jr.

    Karty:   1. Peršin (KAZ) – 16. Koudelka (CZE)


    Kazachstán: Higuita (Šamro) – Leo, Jesenamanov, Peršin, Douglas Jr. – Knaub, Žamankulov, Sulejmenov (C), Dovgan, Imanalin, Tursagulov, Akbalikov, Orazov. Trenér: Alesio Da Silva (BRA).
    Česko: Gerčák (Vahala) – R. Mareš, Rešetár (C), Seidler, Janovský – Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér: Tomáš Neumann (CZE).

    Rozhodčí: Gerd Bylois (BEL). Druhý rozhodčí: Vasilios Christodoulis (GRE). Třetí rozhodčí: Kirill Naishouler (FIN). Časoměřič: Olžas Abrajev (KAZ)
    bahis siteleri