Dortmund – Frankfurt 3:1 (kon.) | Mohuč – Hertha 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 3:0 (kon.)
Augsburg – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Mönchengladbach 5:3 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 4:0 (kon.)
Leverkusen – Bayern 0:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
5:3 (2:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 15.04.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Uf, tak to tedy bylo něco! Intenzivní zážitek v Sinsheimu dospěl ke svému konci, ale já osobně budu mít tento zápas v paměti ještě hodně dlouho. Hrál se parádní fotbal, padlo osm branek a hlavně se na tom podílely oba celky – ve druhém poločase začal lépe Gladbach, do vedení ale šli po Demirbayově centru, který spadl do branky, domácí hráči Hoffenheimu. Ti poté přidali i další branku, když na 4:2 zvyšoval krásnou střelou z dálky Uth – hosté ale kontrovali snížením Dahouda a bylo tu drama. Na konci ale vše rozsekl zblízka znovu Demirbay a domácí tak vyhráli 5:3!

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek velikonočního víkendu. (17:27:27)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Běží poslední minuta nastavení a ke střele z dálky se dostal Amiri, jeho přízemní pokus mířící k tyči dokázal ale Sommer konečky prstů vyrazit!
     
    90+2
    Nakonec jsou nastaveny čtyři minuty a hosté se stále snaží ještě duel zdramatizovat, moc času ale už nezbývá.
     
    90+1
    Mohlo to být opět drama, protože ke střele se dostal Hoffman, ovšem Baumann jeho střelu vyrazil a následně Stindl dorážel z ofsajdu.
    90. Kerem DEMIRBAY - 5:3
     
    90
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný duel pokračuje a je to opět o dvě branky! Kramarić šel ve vápně po souboji s Christensenem k zemi, ale stačil se ještě zvednout a posunout míč obloučkem na volného KEREMA DEMIRBAYE, jenž měl lehkou práci a hlavou dostal míč do brány.
     
    88
    Uth vybojoval na útočné polovině velice důležitý faul, takže domácí celek se může opět přesunout před bránu soupeře a tam natáhnout čas.
     
    86
    Ke střele se dostal na druhé straně Zuber, který střílel dobře na zadní tyč, ale Sommer byl na zemi včas a jeho ránu vyrazil!
     
    85
    Oba trenéři využívají svá poslední střídání – za domácí pro dnešek skončí Hübner a nahradí ho Bičakčić, za hosty dohrál Strobl a zahraje si Slovák Bénes.
     
    85
    Hoffenheim logicky vůbec nikam nespěchá – na zemi teď zůstal Hübner, který musí být ošetřen a čas se tak ještě více natáhne.
     
    84
    Na druhé straně pak na Toljanův centr jen velice těsně nedosáhl Uth, který tak nepřidal svoji druhou branku v zápase.
     
    83
    Na zem musel Baumann, aby dokázal vyrazit střílený centr Dahouda, který byl také hodně nebezpečný.
     
    82
    A míč mají v moci hráči Borussie i teď – za obranu si naběhl Herrmann a poslal nebezpečný centr do vápna, obrana si ale poradila.
     
    80
    I nadále jsou to hosté, kdo tlačí na pilu – tato branka jim opět zvedla povadlé sebevědomí a rázem jsou zpět ve hře o body.
    78. Mahmoud DAHOUD - 4:3
     
    78
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak jsem to dost možná zakřikl, protože hosté vážně ještě dokázali zápas zdramatizovat! Po Wendtově centru pálil z otočky pouze do bloků Drmić, následně se ale míč odrazil k nohám MAHMOUDA DAHOUDA, jenž dodal přízemní střelou Gladbachu naději!
     
    77
    A stále jsou to domácí, kdo má zápas zcela ve své moci, zdá se mi už velice nepravděpodobné, že by Borussia s tímto duelem něco udělala – hosté jsou zcela zlomeni.
    75. Mark UTH - 4:2

    Ondřej Hradecký

    Branky: 9. Szalai, 24. Szalai (Rudy), 58. Demirbay, 75. Uth (Süle), 90. Demirbay (Kramarić) – 31. Vestergaard (Strobl), 35. Stindl (Dahoud), 78. Dahoud

    Karty:   30. Hübner (HOF), 64. Vogt (HOF) – 26. Stindl (MNC), 45+1. Elvedi (MNC), 48. Christensen (MNC), 64. Dahoud (MNC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 16:10. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 6:20.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner (85. Bičakčić) – Toljan, Rudy (C), Demirbay, Zuber – Kramarić, Szalai (74. Amiri) – Wagner (63. Uth).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Schwegler, Amiri, Uth.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Dahoud, Strobl (85. Bénes), Traoré (74. Herrmann) – Hahn (74. Drmić), Stindl (C).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Drmić, N. Schulz, Bénes, Kolodziejczak, Korb.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Bornhorst
    thejrc.org