Dortmund – Frankfurt 3:1 (kon.) | Mohuč – Hertha 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 3:0 (kon.)
Augsburg – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Mönchengladbach 5:3 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 4:0 (kon.)
Leverkusen – Bayern 0:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
5:3 (2:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 15.04.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu německé Bundesligy, kde se proti sobě postaví celky Hoffenheimu a Borussie Mönchengladbach – a souboj to bude hodně důležitý, oba celky totiž hrají o pohárovou Evropu.

    Domácí TSG Hoffenheim je na tom přeci jen o něco lépe, když bojuje rovnou o milionářskou Ligu mistrů – což by bylo pro celek z maličkého Sinsheimu něco obrovského. Pro trenérského novice Juliana Nagelsmanna je to zatím snová sezóna a jeho ekipa se nachází po 28 kolech na třetím místě tabulky se ziskem 51 bodů a skóre 51:28. V posledních pěti zápasech pak TSG rovnou třikrát vyhrálo a bralo dohromady deset bodů – nejprve vydolovalo bod na hřišti Freiburgu za remízu 1:1, poté doma udolalo Leverkusen 1:0, následně vyloupilo Berlín 1:3, překvapivě zdolalo Bayern 1:0 a posledně padlo na hřišti Hamburku 2:1. Nejlepším střelcem týmu pak je Chorvat Andrej Kramarić, který přesně mířil už dvanáctkrát, nad hranici deseti branek se pak dostal i jedenáctigólový Sandro Wagner.

    To hostující Borussia Mönchengladbach zažívá pod novým koučem Dieterem Heckingem hotové obrození a z boje o udržení míří do pohárů – na osmém místě má Gladbach za 28 zápasů 39 bodů se skóre 34:36 a ztrácí pouze dva body na šestý pohárový Freiburg. Z posledních pěti zápasů získal sedm bodů – padl na hřišti Hamburku 2:1, poté doma s Bayernem 0:1, následně remizoval ve Freiburgu 0:0 a poté dvakrát vyhrál – 1:0 nad Herthou a 2:3 v Kolíně nad Rýnem. Nejlepším střelcem je pak kapitán Lars Stindl, který cílil přesně již osmkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Toljan, Rudy (C), Demirbay, Zuber – Kramarić, Szalai – Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Schwegler, Amiri, Uth.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Dahoud, Strobl, Traoré – Hahn, Stindl (C).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Drmić, N. Schulz, Bénes, Kolodziejczak, Korb.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Bornhorst.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    S míčem ve své moci začali zápas hosté, kteří do tohoto duelu jdou jako mírní outsideři – uvidíme, jestli hned z první akce něco kloudného vymyslí.
     
    3
    Svěřenci Dietera Heckinga měli první rohový kop zápasu, ten ale z kopačky Wendta našel pouze jednu z hlav početného sboru obránců.
     
    4
    Do dobré šance se po pasu od Traorého už hnal Hahn, ovšem byl přichycen v ofsajdu a hra je tak přerušena.
     
    5
    Poprvé v tomto duelu delší dobu drží míč i domácí, kteří ale začínají pomalou rozehrávkou od beků a gólmana Baumanna.
     
    6
    Poprvé v zápase si zahrál i gólman Gladbachu Yann Sommer, který ale neměl mnoho práce a jednoduše míč sebral.
     
    7
    Hostující Borussia je ale zatím aktivnějším týmem a o hodně více drží míč, ovšem zatím z toho žádná větší šance nebyla – teď snaha Dahouda o dlouhý pas skončila až za bránou.
     
    8
    Stindl hodně tvrdě dojel Hübnera, který se snažil vyvést míč, zatím se to ale podle názoru sudího Dingerta obejde bez karty.
     
    9
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak toto je hodně nečekané, protože domácí se hned z první šance prosazují! K zahrání přímého kopu se postavil Kramarić, který poslal parádní centr přesně na hlavu Wagnera – jeho hlavičku sice ještě heroicky vyrazil Sommer, učinil tak ale pouze k volnému ADÁMU SZALAIOVI, jenž tak jednoduše míč doklepl do prázdné brány!
    9. Adám SZALAI - 1:0
     
    11
    Standardka byla k vidění i na druhé straně, tam se dostal k zakončení Strobl, ovšem učinil tak až z ofsajdového postavení.
     
    13
    Baumann se snaží trochu uklidnit hru, protože hosté logicky šlápli na plyn a opět získávají převahu, času na srovnání mají ještě opravdu dost.
     
    14
    Domácí TSG se pochopitelně nikam nežene a podle toho jeho kombinace také vypadá, protože je pomalá a na vlastní polovině, odkud žádné nebezpečí nehrozí.
     
    16
    Hosté jsou opravdu opět o něco nebezpečnější a teď se dostával do dobré šance Stindl, ten byl ovšem opět nachytán v ofsajdu.
     
    18
    Teď to trochu přehnal s důrazem u postranní čáry Zuber, který se dopustil faulu a bude se tak kopat proti bráně TSG.
     
    20
    Přímák ale byl poměrně hladce odvrácen a poté ještě hosté vydolovali rohový kop, který zahrával Wendt, ale obrana domácích si poradila.
     
    22
    Do hry se opět více dostávají domácí kteří tak reagují na zvýšený tlak Borussie, uvidíme, jestli to přinese nějakou šanci.
     
    23
    A šance přišla a to obrovská! K míči se dostal chorvatský střelec Kramarić, který se do něj opřel a byť překonal gólmana Sommera, branka to není, protože míč zvoní o břevno!
     
    24
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Ale vzápětí to už je o dvě branky, když domácí ten chvilkový nápor dokázali ihned využít! S míčem se dostal po pravé straně do nebezpečné pozice kapitán Rudy, který poté přízemním míčem našel Maďara ADÁMA SZALAIE, jenž se nemýlil ani podruhé a na přední tyči poslal míč do brány!
    24. Adám SZALAI - 2:0
     
    26
    Emoce jsou na pochodu, to je jasné a kapitán hostů Stindl to přeci jen trochu přehnal – u postranní čáry srazil Toljana a je prvním napomínaným hráčem.
     
    28
    Domácí jsou i nadále nebezpeční, do dobré šance se hnal nabíhající Wagner, obránce Vestergaard proti němu ale na poslední chvíli zasáhl.
     
    29
    Stindl na druhé straně pak bojoval proti přesile a podle toho to i dopadlo, když vůbec nic nevybojoval.
     
    30
    Hodně tvrdě se nám teď ukázal i Hübner, který zezadu zbořil Dahouda a je také potrestán žlutou.
     
    31
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hosté jsou ale po jedné standardce zpátky v zápase a TSG se opět musí mít na pozoru! Ve vápně si míč dokázal najít Strobl, který ho posunul zcela volnému JANNIKU VESTERGAARDOVI a dánský stoper ve skluzu dokázal snížit!
    31. Jannik VESTERGAARD - 2:1
     
    33
    I nadále jsou u míče hosté, které tato branka evidentně nakopla a snaží se tak vrátit do zápasu, ovšem TSG si dává v obraně větší pozor.
     
    35
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná minela Baumanna, ale také sudího! Německý gólman hodně váhal s rozehrávkou, až při odkopu napálil Hofmannovu ruku a od ní se míč dostal přes Dahouda ke zcela volnému LARSU STINDLOVI, jenž dokázal před prázdnou bránou srovnat! Hofmann ale hrál rukou zcela zřetelně a branka tak neměla platit.
    35. Lars STINDL - 2:2
     
    37
    A stále jsou to hosté, kdo hraje o něco lépe – je to ale logické, takový smolný moment musí domácí logicky nějak poznamenat.
     
    39
    Domácí se přesto snaží nějak dostat zpět do hry, ve vápně se snažil Wagner dostat přes beka, to se mu ale nepovedlo a o míč přišel.
     
    40
    Už to vypadalo, že Szalai bude moci postupovat sám na branku vstříc hattricku, ovšem to mu překazil pomezní sudí, když správně rozpoznal ofsajd.
     
    42
    TSG se stále pokouší něco vymyslet, Borussia ale výtečně brání a po těch dvou brankách už se, zdá se, zkonsolidovala.
     
    43
    Do dobré šance se následně hnal Kramarić, který byl velice tvrdě zastaven ve vápně Vestergaardem, souboj to byl ale podle sudího čistý, což následně záznam nepotvrdil – dánský bek sáhl rukou do obličeje soupeře a měla se kopat penalta.
     
    45
    Poločas bude každou chvíli končit, domácí se ho snaž dohrát s míčem ve své moci, ale už to vypadá, že větší šanci před odchodem do kabin neuvidíme.
     
    45+1
    V nastaveném čase ještě skluzem u postranní čáry zastavil Wagnera Elvedi a je dalším napomínaným hráčem zápasu.
     
    45+2
    Běží už druhá minuta nastavení, přičemž sudí Dingert nastavil právě dvě – do dobré šance se po pasu Traorého na druhé straně dostával Stindl, na míč ale těsně nedosáhl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas a rozhodně jsme se nenudili – domácí Hoffenheim šel do vedení po dvou trefách Szalaie. Ten se poprvé prosadil z dorážky Wagnerovy hlavičky, následně udeřil po Rudyho přízemním centru – ale to nebylo vše. Poté zabral i Gladbach, kdy jako první dostal míč do brány Vestergaard a následně hodně kontroverzně skóroval Stindl, když jeho brance předcházela hra rukou od Hofmanna. Jak tento napínavý duel nakonec dopadne?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    O něco aktivněji začali domácí, kteří se hnali dopředu, Szalaiovi ale odskočil míč a vhazování tak bude mít Gladbach.
     
    48
    Žlutou kartou je napomínán i hostující stoper Christensen, tento Dán si pomáhal držením.
     
    50
    Zatím se ve druhém poločase hraje hodně fyzický fotbal, domácí celek se nemůže dostat do střelecké pozice a Gladbach si střed pole hlídá.
     
    51
    A k hodně dobré střele se dostal po "robbenovské" kličce do středu hřiště Traoré, jeho pokus ale proskákal těsně vedle zadní tyče!
     
    52
    Borussia je o něco více na míči a opět začíná mít územní převahu, dokáže ji vyjádřit i gólově a dnes poprvé se tak dostat do vedení?
     
    53
    Tak to byla neuvěřitelná šance hostů! Na zadní tyč poslal parádní centr Wendt, tam se objevil Hahn a z první posílal míč na bránu, ten ale díky Baumannově teči skončil na tyči!
     
    55
    A Gladbach má opravdu hodně navrch, TSG se v podstatě nedostává do žádné kloudné akce a musí se pouze bránit útokům svého soka.
     
    57
    Po delší době se domácí ekipa dostala do útoku a Wagner dokázal vybojovat přímý kop, který tak spěchá zahrávat Demirbay.
     
    58
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    A velice nečekaně jdou do vedení opět domácí fotbalisté! KEREM DEMIRBAY poslal velice dobrý centr do vápna, na který sice Sandro Wagner těsně nedosáhl, ale míč i tak bez jakékoliv teče zapadl přesně na zadní tyč – Sommer vůbec nereagoval.
    58. Kerem DEMIRBAY - 3:2
     
    60
    A pro hosty je to logicky hodně studená sprcha, protože byli lepším týmem a najednou opět prohrávají – mají ale stále dost času na srovnání.
     
    62
    Domácí celek tak momentálně v pohodě drží své vedení, protože Borussii zaskočil a ta se tak vůbec nemůže dostat ke své hře.
     
    63
    A domácí kouč Nagelsmann sahá k první změně – na hřišti končí německý útočník Sandro Wagner, toho nahradí jeho krajan Mark Uth.
     
    64
    Hodně to teď vře na hrací ploše – o faulu Dahouda se do sebe několik hráčů pustilo ve vzájemné šarvátce. Žlutou kartu pak dostává právě Dahoud a domácí Vogt.
     
    66
    I nadále jsou to právě domácí, kdo má navrch, TSG se snaží hrou po zemi dostat do další šance.
     
    68
    Borussia se stále nemže dostat z vlastní obranné poloviny, protože má prostě nějaký psychický blok – jinak se převahu do třetího gólu horšího domácího celku neumím vysvětlit.
     
    70
    V útočném vápně pak fauloval Vogt, který tak ukončil útočnou akci svého celku a po jeho prohřešku bude rozehrávat Sommer.
     
    72
    S míčem i nadále hrají hosté, kteří si hlídají své vedení a drží si Gladbach daleko od těla a od brány Baumanna, který v posledních minutách moc práce nemá.
     
    74
    Je tu hned několik střídání najednou – domácí trenér sahá ke druhém střídání, když dolů jde střelec dvou branek Szalai a své umění ukáže Amiri. Na druhé straně pak dolů míří Traoré a Hahn, které nahradí Herrman s Drmićem.
     
    75
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak toto byla opravdu krásná střela domácího útočníka! MARK UTH se dostal s míčem na osu hřiště, kde před vápnem zkusil střelu z opravdu těžké pozice a jeho projektil zapadl přesně do horního rohu brány zkoprnělého Yanna Sommera!
    75. Mark UTH - 4:2
     
    77
    A stále jsou to domácí, kdo má zápas zcela ve své moci, zdá se mi už velice nepravděpodobné, že by Borussia s tímto duelem něco udělala – hosté jsou zcela zlomeni.
     
    78
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak jsem to dost možná zakřikl, protože hosté vážně ještě dokázali zápas zdramatizovat! Po Wendtově centru pálil z otočky pouze do bloků Drmić, následně se ale míč odrazil k nohám MAHMOUDA DAHOUDA, jenž dodal přízemní střelou Gladbachu naději!
    78. Mahmoud DAHOUD - 4:3
     
    80
    I nadále jsou to hosté, kdo tlačí na pilu – tato branka jim opět zvedla povadlé sebevědomí a rázem jsou zpět ve hře o body.
     
    82
    A míč mají v moci hráči Borussie i teď – za obranu si naběhl Herrmann a poslal nebezpečný centr do vápna, obrana si ale poradila.
     
    83
    Na zem musel Baumann, aby dokázal vyrazit střílený centr Dahouda, který byl také hodně nebezpečný.
     
    84
    Na druhé straně pak na Toljanův centr jen velice těsně nedosáhl Uth, který tak nepřidal svoji druhou branku v zápase.
     
    85
    Hoffenheim logicky vůbec nikam nespěchá – na zemi teď zůstal Hübner, který musí být ošetřen a čas se tak ještě více natáhne.
     
    85
    Oba trenéři využívají svá poslední střídání – za domácí pro dnešek skončí Hübner a nahradí ho Bičakčić, za hosty dohrál Strobl a zahraje si Slovák Bénes.
     
    86
    Ke střele se dostal na druhé straně Zuber, který střílel dobře na zadní tyč, ale Sommer byl na zemi včas a jeho ránu vyrazil!
     
    88
    Uth vybojoval na útočné polovině velice důležitý faul, takže domácí celek se může opět přesunout před bránu soupeře a tam natáhnout čas.
     
    90
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný duel pokračuje a je to opět o dvě branky! Kramarić šel ve vápně po souboji s Christensenem k zemi, ale stačil se ještě zvednout a posunout míč obloučkem na volného KEREMA DEMIRBAYE, jenž měl lehkou práci a hlavou dostal míč do brány.
    90. Kerem DEMIRBAY - 5:3
     
    90+1
    Mohlo to být opět drama, protože ke střele se dostal Hoffman, ovšem Baumann jeho střelu vyrazil a následně Stindl dorážel z ofsajdu.
     
    90+2
    Nakonec jsou nastaveny čtyři minuty a hosté se stále snaží ještě duel zdramatizovat, moc času ale už nezbývá.
     
    90+4
    Běží poslední minuta nastavení a ke střele z dálky se dostal Amiri, jeho přízemní pokus mířící k tyči dokázal ale Sommer konečky prstů vyrazit!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Uf, tak to tedy bylo něco! Intenzivní zážitek v Sinsheimu dospěl ke svému konci, ale já osobně budu mít tento zápas v paměti ještě hodně dlouho. Hrál se parádní fotbal, padlo osm branek a hlavně se na tom podílely oba celky – ve druhém poločase začal lépe Gladbach, do vedení ale šli po Demirbayově centru, který spadl do branky, domácí hráči Hoffenheimu. Ti poté přidali i další branku, když na 4:2 zvyšoval krásnou střelou z dálky Uth – hosté ale kontrovali snížením Dahouda a bylo tu drama. Na konci ale vše rozsekl zblízka znovu Demirbay a domácí tak vyhráli 5:3!

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek velikonočního víkendu. (17:27:27)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 9. Szalai, 24. Szalai (Rudy), 58. Demirbay, 75. Uth (Süle), 90. Demirbay (Kramarić) – 31. Vestergaard (Strobl), 35. Stindl (Dahoud), 78. Dahoud

    Karty:   30. Hübner (HOF), 64. Vogt (HOF) – 26. Stindl (MNC), 45+1. Elvedi (MNC), 48. Christensen (MNC), 64. Dahoud (MNC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 16:10. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 6:20.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner (85. Bičakčić) – Toljan, Rudy (C), Demirbay, Zuber – Kramarić, Szalai (74. Amiri) – Wagner (63. Uth).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Schwegler, Amiri, Uth.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Dahoud, Strobl (85. Bénes), Traoré (74. Herrmann) – Hahn (74. Drmić), Stindl (C).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Drmić, N. Schulz, Bénes, Kolodziejczak, Korb.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Bornhorst
    bahis siteleri