Finsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švýcarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
po prodl.
Česko
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
Rusko
Úterý 18.04.2017, 19:37 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Česká republika zakončí základní skupinu MS do 18 let souboje s Ruskem. Zatím se výběru kouče Václava Varadi moc nedaří, porazit dokázali ze tří případů pouze Bělorusko, jinak těsně padli se Švédskem a včera podlehli poměrně jasně USA. Rusové naopak prohráli jen jednou, a to ve druhém utkání s Američany, jinak si poradili s výběrem Švédska i Běloruska, se kterým svedli souboj včera.
     
    Zlepšit bude muset Česká republika především efektivitu v proměňování šancí a vyvarovat se individuálních chybám. Ostatně na tom se v pozápasových rozhovorech shodli prakticky všichni hráči. Právě tyto aspekty totiž rozhodly o včerejší porážce s výběrem Spojených států amerických.
     
    Tým absolvoval dopoledne před utkáním jen chvilkový trénink. Na něm přitom nechyběl Jakub Galvas, který dva zápasy promarodil, ale už by se mohl objevit v tomto utkání, jiný zraněný Daniel Bukač však na rozbruslení nefiguroval. Možná že nastanou některé změny v sestavě, uvidíme, jestli se třeba mezi tři tyče nepostaví Jiří Patera místo jedničky Jakuba Škarka.
     
    Rusko včera nepředvedlo zcela ideální výkon, dokonce muselo otáčet proti oustiderovi z Běloruska nepříznivý stav, a především v první polovině zápasu hrálo se svým soupeřem vlastně vyrovnanou partii. Čeští hráči do jednoho tvrdí, že si na velkého hokejového giganta jednoduše věří.
     
    Česká osmnáctka může ještě skončit na druhé příčce, takže by se ještě mohla ve čtvrtfinále vyhnout Kanadě nebo Finsku, byť se pro ní tento turnaj nevyvíjí dobře. Jenže junioři nemají nic ve svých rukách. Nejenže musejí Rusy porazit minimálně o dvě branky, zároveň potřebují, aby Američané skolili v odpoledním duelu ve Spišské Nové Vsi urputné Švédy.
     
    Atmosféra na utkáních české reprezentace je po celý turnaj opravdu znamenitá a dá se očekávat, že i tentokráte by měli mít Češi v hledišti převahu. Návštěva okolo pěti tisíc diváků určitě není žádnou utopickou záležitostí.

    #narodnitym U18 na dnešním dopoledním tréninku před utkáním s @russiahockey. ????????#u18worlds #u18cze

    Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym),



     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Patera (Škarek) – Kvasnička, D. Mikyska, F. Král, Šalda, Buchtela, Jan Bednář – M. Kaut, Machala, Nečas – Hladoník, Zadina, Hrabík – Kern, Chytil, Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.

    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Samorukov, Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov, Kalabuškin, Dědov – Lipanov, Svečnikov, Čechovič – Bicadze, Alexejev, Toropčenko – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Hallin (NOR) – Harrington (CAN), Kupcus (LAT).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Lipanov napodruhé dokázal založit pásmo, zhruba z levé strany vypálil, nicméně jeho pokus byl zablokovaný. Na druhou stranu se řítili Češi, ale ani jejich počínání nebylo úspěšné.
     
    01:44
    Chytil si vybruslil z rohu kluziště před tyčku, snažil se téměř z nulového úhlu zacílit, každopádně se nesetkal s nějakým úspěchem.
     
    02:29
    Do samé pozice jako Chytil před pár okamžiky se dostal Dvořák, ale dopadl jako jeho kolega. Tedy jeho střelecký pokus neměl potřebné parametry. Na druhé straně přebruslil beky Muranov, jenže z blízkosti pálil jen do betonů Patery.
     
    03:10
    Oba celky se zatím marně snaží najít cestu za nějakým úvodním gólem. Hra se ještě nepřerušila. Vidíme jen zatím takové náznaky útoků od obou stran.
     
    04:23
    Žukov nyní schoval u tyčky pod lapačku. Až nyní je tedy hra přerušená. Vhazovat se bude po pravici ruského gólmana.
     
    04:49
    Semen Pereljajev vypálil od modré čáry, nicméně jeho pokus se neujal. Následně vznikl u střídačky České republiky tvrdý souboj a jeden z českých reprezentantů byl poslán přímo na ní. Tribuny tenhle souboj ocenily.
     
    05:58
    Kirill Maximov pálil z poměrně těžkého úhlu a prověřil připravenost betonů Petry, který nyní dostal přednost před Škvarkem. Zatím si vede velmi jistě.
     
    06:51
    Hra má poměrně rychlý spád, oba celky se dostávají do šancí, jenže zatím na branku stále čekáme. Ani k žádnému vyloučení nemuseli rozhodčí sahat. Před chvilkou se v dobré pozici objevil Maxim Marušev, ale netrefil ideálně. Následovat bude první komerční přestávka.
     
    07:04
    Andrej Svečnikov přihrával na Ivana Čechoviče, ale nakonec tahle spolupráce nebyla úspěšná. Následně přece musel Patera zasahovat, neměl ale ve finále výraznější potíže.
     
    07:35
    Jaroslav Alexejev hledal před brankou Andreje Svečnikova, nicméně puk nasměroval pouze k Paterovi. Ten situaci bez problémů jistil. Vhazovat se bude každopádně před ním.
     
    07:51
    Marně si nyní snažil puk dobruslit Martin Kaut. Rozhočí byli v této situaci nekompromisní a zapískali icing. Tentokráte se buly provede po vyrážečce českého gólmana Patery.
     
    08:18
    Oba týmy střídaly, takže Veniamin Baranov mohl za brankou počkat, až se jeho spoluhráči na ledové ploše vymění. Následný ruský útok ale neměl šanci na úspěch.
     
    08:59
    Žukov musel nyní předvést jeden z jednodušších zákroků. Vyskakoval si na něj z levé strany Jan Bednář, bylo to ovšem jen takové lehké polechtání z velké dálky.
     
    09:54
    Česká republika se celkem snadno ubránila tomuto náznaku šance svého protivníka. A nakonec Filip Chytil bez větších problémů podržel puk.
     
    10:20
    David Kvasnička vypálil velmi dobře, jeho spoluhráč se přitom snažil chytře tečovat. Puk nakonec skončil na zadním mantinelu. Každopádně na tribunách to jenom zahučelo.
     
    10:25
    Vyloučení v týmu Česko (Ostap Safin – 2 min., podražení).
     
    10:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo bleskové zužitkování této početní výhody. Danila Galeňuk nalil svému kolegovi z obrany MARKOVI RUBINČIKOVI na modrou čáru, jehož dělovka zapadla za záda Patery. Asistence: Danila Galeňuk, Michail Bicadze.
    10:48 Mark RUBINČIK - 0:1
     
    11:45
    Rusko vlastně využilo svou jedinou vážnější příležitost. Česká republika se snaží nějakým způsobem zareagovat, zatím ale její počínání není příliš úspěšné.
     
    12:23
    Poté, co Žukov zasáhl proti téhle tvrdé pumelici od Radim Šaldy, byla zahlášena druhá komerční přestávka tohoto utkání. Zatím si ruský gólman, jenž tentokráte dostal přednost před Ustimenkem, počíná velmi dobře.
     
    12:53
    Tohle bylo spíše jen takové odevzdání puku směrem do ruského pásma. Založit pásmo byl pro Českou republiku problém, a tak Dalimil Mikyska pouze nahodil touš dopředu.
     
    13:43
    Česká republika nyní přišla o pásmo. Pod tlakem Kryštof Hrabík přihrával dozadu, kde jeho spoluhráč touš následně ztratil. Znovu se tak bude muset založit třetina ještě jednou.
     
    14:24
    Ne že by hra výběru kouče Václava Varadi byla mrtvá, ale prostě se nedaří soupeře dostat pod výraznější tlak. Teď na zakázané uvolnění vyhodil Ondřej Buchtela.
     
    14:39
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Muranov – 2 min., držení protihráče).
     
    15:13
    Zadina si vybruslil od mantinelu blíže do středu a chytře vypálil. Nicméně trefil jen rameno připraveného Žukova. Tahle přesilovka začala z české strany velmi dobře.
    15:13 Zadina vypálil a ze zablokované střely byla velká šance!
     
    16:07
    Nečas nabil Kautovi, který z mezikruží ostře vypálil! A Žukov měl pořádné problémy. Tohle byla moc pěkná kombinace českého výběru. Nakonec však ve vyrovnávací trefu nevyústila.
     
    16:26
    Rusové vyhodili puk do bezpečí. Z české přesilovky zbývá už jen několik málo sekund.
     
    16:39
    Hosté v plném počtu.
     
    17:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Při signalizovaném vyloučení je vyrovnáno! Domácí tuhle akci založili opravdu parádně. DAVID KVASNIČKA dostal parádní přihrávku od Kondelíka za obranu, měl sice krátkou chvilku na to, aby si rozmyslel kličku, ale udělal to parádně. A zamířil bekhendem nad Žukova. Asistence: Jáchym Kondelík, Ostap Safin.
    17:21 David KVASNIČKA - 1:1
     
    17:55
    A další dobrá možnost českého výběru, který zvyšuje obrátky! Ondřej Machala vypálil z voleje mezi kruhy, ovšem jen do připraveného Žukova. Český výběr je nyní aktivnější.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Martin Škvrně.
     
    18:55
    Dmitrij Samorukov vypálil hodně nebezpečně z dálky! A puk mířil kousek vedle Paterovy brány. O pár vteřin později se český tým dokázal osvobodit.
     
    19:31
    Rusové znovu přišli o pásmo. Česká republika bude chtít tuhle třetinu přežít hlavně v klidu a ve zdraví.
     
    20:00
    První třetina skončila.

     
    Další třetina začne přibližně v 20:26.
     
    Utkání je zatím z obou stran hodně vyrovnané. Nedá se říci, že by jeden z celků měl převahu, nicméně střelecky aktivnější byla přece jenom Česká republika. Rusko se ujalo vedení zásluhou Rubinčika, následně však dokázal vyrovnávat Kvasnička.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí v plném počtu.
     
    20:39
    A rusové hned v úvodu třetiny docela zahrozili! Alexej Lipanov sice nedosáhl na tuhle přihrávku Andreje Svečnikova, ale vložil do puku hůl a tečoval ho směrem na Peteru. Ten však pohotově zasáhl.
     
    21:11
    Poté, co se vhazování provedlo ve středním pásmu, se Česká republika vystavila do ofsajdu. Buly se tak mezi červenou a modrou čárou bude opakovat.
     
    21:37
    Jaroslav Alexejev se sice k puku nepropracoval, nicméně jeho kolega Alexej Toropčenko u tyčky už ano. Naštěstí pro Českou republiku se k nějakému nebezpečnějšímu zakončení z blízkosti nedostal.
     
    22:35
    Filip Chytil výtečně zakličkoval za brankou, následně předal puk do středu na najíždějícího si Ondřeje Buchtelu a ten z jedničky vypálil. Ovšem neúspěšně. Následně Rusové směřovali do útoku, tam ale nic světoborného nevymysleli.
     
    22:55
    Buchtela nyní sestřelil u mantinelu Slepce, trefil ho kolenem. A ruskému forvardovi se nechtělo vůbec zvedat nechtělo. Rozhodčí nakonec k vyloučení nesáhli.
     
    23:23
    Jan Hladoník vypálil z levé strany, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Následně Češi nevymysleli nic, čím by se gólman Žukov měl znepokojovat.
     
    25:09
    Ondřej Machala pálil z levé strany! Ale nebyl úspěšný.
     
    25:25
    Na obou stranách to nyní hodně hořelo!Nakonec však jak Žukov, tak následně Patera odolali.
     
    26:25
    Filip Chytil vypálil z dobré pozice, ale kýžený a chtěný prostor nakonec minul. Česká republika ždímá soupeře v útočném pásmu. Šance nyní střídá jedna druhou!
     
    27:19
    Semen Pereljajev se nakonec dostal před svého strážce a málem zakončil! Nakonec ale byl odzbrojen, upadl a puk mu ulétl. Ihned na to šel vystřídat.
     
    28:09
    Ivan Čechovič se nyní snažil zakončit otočený zády k brance, ale bekhendem nakonec výrazněji neprověřil Pateru. O pár chvil později nakonec rozhodčí přerušili hru. Vyhlášena byla celkově třetí komerční přestávka tohoto střetnutí.
     
    28:36
    Jan Bednář vypálil od modré čáry! Nakonec ale Žukov secvakl své betony včas. Češi se tlačili k dorážce, nikdo však ze spoluhráčů Bednáře na touš nedosáhl.
     
    29:15
    Alexandr Klisunov nyní nahazoval puk na bránu ale byla z toho nakonec nebezpečná střela. Jenom to na tribunách zahučelo.
     
    29:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Zase Českou republiku srazily individuální chyby, čeští mladíci totiž nedokázali jednoduše vyhodit puk do bezpečných vod. Veniamin Baranov tak nahodil puk od modré čáry směre na bránu, a před Paterou touš chytře tečoval NIKITA ŠASKOV. Asistence: Veniamin Baranov.
    29:31 Nikita ŠAŠKOV - 1:2
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Danila Galeňuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:44
    Až na jednu střelu mimo si Česká republika zatím nevytvořila nic nebezpečnějšího. A v tuhle chvíli vyhodil Mark Rubinčik touš do bezpečí daleko od brány Žukova.
     
    31:00
    Zase se Rusům podařilo vyhodit touš do bezpečí.
     
    31:37
    Filip Zadina si sjel na pravý kruh a odtud vypálil. Nicméně jeho počínání nebylo přesné. Chtělo to zkrátka lepší zakončení. Do konce přesilové hry nezbývá Čechům mnoho.
     
    31:55
    Hosté v plném počtu.
     
    32:04
    Poté, co Kirill Maximov pálil jen do připravené výstroje Patery, je tu další komerční přestávka, v pořadí už čtvrtá. Konstatujme, že i nadále je tenhle souboj hodně, hodně vyrovnaný. Rusko je jen o gól šťastnější.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Samorukov – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:54
    První kombinace českého výběru v této početní výhodě nebyla úspěšná. Výběr Václava Varadi přišel o útočné pásmo.
     
    33:20
    Kryštof Hrabík se nyní snažil něco vymyslet před brankou Žukova, ovšem ruský gólman celkem bez větších problémů schoval touš do své výstroje. Ozývá se publikum, rádo by Českou republiku povzbudilo.
     
    33:36
    Filip Chytil pálil z těžkého úhlu! Jenže pouze do Žukova.
     
    33:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme zase srovnáno! I Češi dokázali využít početní výhodu. Protože Žukov neměl úplně dobrý výhled, propadla mu střela ze střední vzdálenosti od FILIPA ZADINY překvapivě za jeho záda. Asistence: Filip Chytil.
    33:43 Filip ZADINA - 2:2
     
    34:16
    Patera si připsal dobrý zákrok. A vysloužil si potlesk publika zde v hale ve Spišské Nové Vsi. Překonat se ho snažil Andrej Svečnikov, ale na českého gólmana nevyzrál.
     
    34:22
    Velká škoda pro Českou republiku! Ostap Safin ujel po pravé straně, všiml si, že u druhé tyčky má najetého Ondřeje Machalu, jenže nahrávka byla až příliš prudká. Touš tak uletěl pouze do rohu kluziště.
     
    35:12
    Michail Bicadze spolu s urostlým Alexejem Toropčenkem bojovali o puk u mantinelu. Češti obránci však byli důrazní a celou situaci vyřešili přesně tak, jak měli.

     
    36:08
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ostap Safin.
     
    36:45
    Alexej Lipanov přihrál doleva na Andreje Svečnikova, jeho pokus ovšem nebyl úspěšný. Každopádně Rusko nyní svého protivníka mačká v útočném pásmu.
     
    37:24
    Radim Šalda pálil od modré čáry. Byla to spíše jen taková navštívenka pro ruského brankáře Žukova. Nicméně důležité pro Českou republiku je, že ušetřila cenné vteřinky.
     
    38:00
    Jen osm vteřin zbývá do konce ruské početní výhody. Až na první třetinu této přesilovky jí Rusové nesehráli příliš ideálně.
     
    38:08
    Domácí v plném počtu.
     
    38:30
    Martin Nečas předal puk na Dalimila Mikyskau, ten poměrně snadno vybruslil do středu kluziště a vystřelil. Nebyla to vůbec špatná akce České republiky.
     
    38:58
    A Rusové mohli udeřit na druhé straně! Nejprve nebezpečně vypálil Kirill Maximov, pak se k zakončení propracoval jeden z dalších ruských hráčů a Patera na tento pokus vůbec neviděl. Nakonec měl štěstí, že letěl kousek vedle jeho brány.
     
    39:40
    Nádherná kombinace ruského výběru! Teď Rusové zcela rozebrali českou defenzívu. Ivan Čechovič přihrál doleva na Andreje Svečnikova, ten následně přihrál ke druhé tyčce, odkud ve vyložené pozici pálil Semen Pereljajev. Fantasticky zasáhl beton Patery.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:19.
     
    Ani tohle dějství nám příliš nerozluštilo otázku konečného vítěze tohoto utkání. Oba celky vsítily po jedné brance, znovu se ujalo vedení Rusko, Česká republika ale zase dokázala vyrovnat. Pořád je tohle střetnutí nesmírně vyrovnané. Což je určitě dobrá zpráva pro Českou republiku před blížícím se čtvrtfinále.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    David Kvasnička hledal Jana Hladoníka, jenže tomu v útočném pásmu ztratil puk, protože ho ne úplně dobře zpracoval. Škoda pro Českou republiku, že alespoň nezakončil.
     
    41:09
    Alexej Toropčenko si vyjel na levý kruh a odtud nebezpečně vypálil. Každopádně jeho pokus nebyl přesný. Patera nakonec mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.
     
    41:22
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:53
    Kirill Slepec vypálil během této přesilovky jako první, avšak neúspěšně. Následně se Češi osvobodili, ale jen na krátkou chvilku.
     
    42:38
    Jáchym Kondelík zabral, ukázal, že i přes svojí výšku umí zabrat, a málem se v oslabení propracoval k zakončení. Ještě se zpoza branky snažil přihrávat do nebezpečného prostoru, ale bez úspěchu.
     
    43:22
    Domácí v plném počtu.
     
    43:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jen vteřinu po ubráněném oslabení Česká republika potřetí inkasuje. ANDREJ SVEČNIKOV si dokázal vybruslit na levý kruh, jenž následně z vyložené pozice vypálil. A našel skulinku ve výstroji Patery. Asistence: Alexej Lipanov, Ivan Čechovič.
    43:23 Andrej SVEČNIKOV - 2:3
     
    44:00
    Znovu bude muset český výběr dotahovat. Rusko se už potřetí ujalo vedení. Podaří se výběru Václava Varadi srovnat potřetí?
     
    44:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už podruhé během tohoto utkání Češi vstřelili branku při signalizované výhodě. Tentokráte si mezi třemi tyčemi asi mohl daleko lépe počínat Žukov, jemuž nerazantní zakončení z úhlu bekhendem od KRYŠTOFA HRABÍKA podjelo pod betony. Asistence: Filip Král, Martin Kaut.
    44:43 Kryštof HRABÍK - 3:3
     
    45:56
    Vhazování bude nyní prováděno před Paterou. K buly se sklání Michail Bicadze. Česká republika se bude muset bránit možnému ataku svého soupeře.
     
    46:17
    Alexej Toropčenko vypálil, vyzkoušel připravenost gólmana Patery, ten si však poradil. Pak nastala menší strkanice mezi hráči. Vše se ale obešlo bez vyloučení. Následovat bude celkově pátá komerční přestávka.
     
    47:34
    Alexej Lipanov vystřelil z levého kruhu poměrně slušně. Ale jeho zakončení skončilo nakonec nad Paterovou bránou.
     
    48:19
    Ostap Safin objel branku, ani jeden z ruských obránců ho nedokázal zastavit. Nakonec se u druhé tyčky snažil zakončit, ale touš pouze proletěl brankovištěm Žukova.
     
    48:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé Češi vedou! Po gólu jsou v posledních minutách přece jenom hladovější než jejich soupeř. JAN KERN se propracoval k dorážce po střele Kvasničky a zamířil z vyložené pozice z otočky za záda Žukova. Asistence: David Kvasnička, Jáchym Kondelík.
    48:40 Jan KERN - 4:3
     
    49:29
    Martin Nečas se málem dostal k zakončení u tyčky! Nahození se totiž odrazilo od zadního mantinelu přímo na jeho hůl. Puk ovšem český útočník netrefil.
     
    50:14
    Češi jsou v útoku v posledních minutách daleko, daleko kreativnější! Nejprve se k přihrávce nepropracoval Jan Kern, pak už ale zaměstnal Žukova svým pokusem Ostap Safin. Každopádně trefil jen beton svého protivníka.
     
    50:28
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., podražení).
     
    51:19
    Velmi dobře vyčkávali Češi na svou příležitost. Nicméně to chtělo zakončit. K tomuto kroku se ovšem neodvážil ani Filip Zadina, ani Filip Chytil. jeho přihrávka před brankoviště nakonec nebylo úspěšné.
     
    51:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:22
    "Češi, Češi!" Teď je hala ve Spišské Nové vsi jednoznačně za výběrem Varadi. Chce to ještě jeden gól, aby ve skupině skončil ještě na druhé příčce.
     
    51:51
    Jeden z českých hráčů si nepohlídal tuhle situaci. A byl to snad Filip Král, kdo vjel do pásma o něco dříve, než měl. Je z toho ofsajd.
     
    Dnešní utkání sleduje 2764 diváků.
     
    52:28
    Jan Hladoník hledal před brankou najíždějícího si Filipa Zadinu! Jenže ten puk netrefil. Velká škoda pro Českou republiku.
     
    52:28
    Hosté v plném počtu.
     
    53:04
    Safin se řítil dopředu za touhle dlouhou přihrávkou. Ale tohle nemohl v žádném případě stihnout. Češi každopádně bojují. Z této situace je nakonec logické zakázané uvolnění.
     
    53:07
    Z okraje levého kruhu Andrej Svečnikov vypálil, nicméně Patera měl na tenhle střelecký pokus poměrně slušný výhled, a tak zasáhl. Před sebou máme poslední reklamní přestávku tohoto střetnutí.
     
    53:22
    Andrej Svečnikov už tancoval s pukem za jízdy, prodíral se středem pole. Nakonec ho ale čeští obránci dobře odzbrojili. I nadále Rusové v útoku spíše tápou. Nejsou schopni založit jakoukoli kloudnější akci.
     
    54:30
    V posledních několika desítkách vteřin je poměrně často přerušovaná. Teď se čeští reprezentanti dopustili v tuhle chvíli zakázaného uvolnění.
     
    54:56
    Byl to snad nyní Kirill Slepec, kdo nebezpečně tečoval tuhle střelu. Naštěstí pro český výběr skončil puk jen v rohu kluziště. Jsou to nyní velké nervy pro české fanoušky. Pátý gól by výběr Varadi poslal na druhou příčku, to ještě jednou připomeňme.
     
    56:11
    Ofsajd českého výběru. Do konce utkání zbývá něco málo kolem čtyř minut. Hra je i nadále hodně, hodně kouskovaná.
     
    56:36
    Semen Pereljajev z vlastního území hledal svou přihrávkou některého ze svých spoluhráčů, puk ale doletěl jen k brankáři Paterovi. Ten pro jistotu schoval touš pod lapačku. Vhazovat se nyní bude před jeho brankovištěm.
     
    57:23
    David Kvasnička zachytil touš, natáhl ruku a ihned poté chytře vypálil. Mířil do šibenice. Ke smutku českých fanoušků však puk skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    57:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě definitivně po nadějích na zisk druhé příčky. Rusové dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrovnali stav. KIRLL MAXIMOV si vyjel od rohu kluziště na levý kruh a přesně umístěnou střelu umístil přesně pod břevno. Asistence: Kirill Slepec, Mark Rubinčik.
    57:55 Kirill MAXIMOV - 4:4
     
    58:29
    Rusko bylo přece jenom nebezpečnější v posledních třech minutách, a tak se vlastně dočkalo zasloužené odměny. Nicméně Českou reprezentaci je nutno pochválit za dosavadní výkon.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    59:29
    Martin Nečas ještě prověřil svou střelou ze střední vzdálenosti gólmana Žukova, ten ale secvakl své betony včas.
     
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to velká škoda pro český tým, který sahal po vítězství a dokonce i po druhé příčce. Za stavu 4:3 se mu však nepodařilo vsítit pátou branku a soupeř naopak ještě udeřil. Následovat bude prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Zajímavý taktický tah trenéra Varadi. Během dohrávané přesilovky totiž odvolal Pateru z brány. Teď tedy Češi hrají přesilovku 5 na 3.

     
    60:47
    Hosté v plném počtu.
     
    60:57
    Andrej Svečnikov se dostával do rychlého brejku, na druhé straně hledal spoluhráče Alexeje Lipanova, ten ale touš špatně zpracoval – naštěstí pro český výběr.
     
    61:42
    Nečas se snažil vybruslit si do středu kluziště, chystal se zakončení, ale jeden z obránců mu do puku vložil svou hokejku.
     
    62:07
    Klid v zakončení, to je něco, co nyní chybělo Nečasovi. Vždyť jinak si nelze vysvětlit, že po jednoduché kličce nedokázal dopravit touš do prázdné, ale úplně prázdné brány! Byl před Žukovem úplně sám. Nicméně trefil pouze lapačku svého protivníka. Ten jen hrábl po puku a zachytil.
     
    62:58
    Předchozí situace u Nečasovy šance byla ještě přezkoumána na videa. Rozhodčí ale jasně ukázali, že puk brankovou čáru nepřešel.
     
    63:54
    Ostap Safin vypálil z levé strany, trefil však pouze obránce před sebou.
     
    64:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se dostala do brejku a udeřila. MARK RUBINČIK dostal přihrávku zleva od Muranova, chvilku zamíchal s pukem a přesnou střelou k tyči překonal Pateru. Asistence: Ivan Muranov.
    64:06 Mark RUBINČIK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika: Jan Hladoník
    Rusko: Andrej Svečnikov
     
    Česká republika nakonec padla v prodloužení. Předvedla dobrý výkon, nakonec ale Rusko rozhodlo díky povedené akci 54 vteřin před koncem. Konstatujme, že ve skupině končí výběr Varadi čtvrtý.

     
    Z mé strany vše, u dalších online přenosů brzy na shledanou. (22:12:45)
    Marken.cz

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 18. Kvasnička (Kondelík, Safin), 34. Zadina (Chytil), 45. Hrabík (F. Král, M. Kaut), 49. Kern (Kvasnička, Kondelík) – 11. Rubinčik (Galeňuk, Bicadze), 30. Šaškov (Baranov), 44. Svečnikov (Lipanov, Čechovič), 58. Maximov (Slepec, Rubinčik), 65. Rubinčik (Muranov)


    Česko: Patera (Škarek) – Kvasnička, D. Mikyska, F. Král, Šalda, Buchtela, Jan Bednář – M. Kaut, Machala, Nečas – Hladoník, Zadina, Hrabík – Kern, Chytil, Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.
    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Samorukov, Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov, Kalabuškin, Dědov – Lipanov, Svečnikov, Čechovič – Bicadze, Alexejev, Toropčenko – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Hallin (NOR) – Harrington (CAN), Kupcus (LAT)

    Diváci: 2764
    bahis siteleri