Finsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švýcarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
po prodl.
Česko
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
Rusko
Úterý 18.04.2017, 19:37 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:06 Mark RUBINČIK - 4:5
     
    64:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se dostala do brejku a udeřila. MARK RUBINČIK dostal přihrávku zleva od Muranova, chvilku zamíchal s pukem a přesnou střelou k tyči překonal Pateru. Asistence: Ivan Muranov.
     
    62:07
    Klid v zakončení, to je něco, co nyní chybělo Nečasovi. Vždyť jinak si nelze vysvětlit, že po jednoduché kličce nedokázal dopravit touš do prázdné, ale úplně prázdné brány! Byl před Žukovem úplně sám. Nicméně trefil pouze lapačku svého protivníka. Ten jen hrábl po puku a zachytil.

     
    60:30
    Zajímavý taktický tah trenéra Varadi. Během dohrávané přesilovky totiž odvolal Pateru z brány. Teď tedy Češi hrají přesilovku 5 na 3.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., vražení na hrazení).
    57:55 Kirill MAXIMOV - 4:4
     
    57:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě definitivně po nadějích na zisk druhé příčky. Rusové dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrovnali stav. KIRLL MAXIMOV si vyjel od rohu kluziště na levý kruh a přesně umístěnou střelu umístil přesně pod břevno. Asistence: Kirill Slepec, Mark Rubinčik.
     
    50:28
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., podražení).
     
    50:14
    Češi jsou v útoku v posledních minutách daleko, daleko kreativnější! Nejprve se k přihrávce nepropracoval Jan Kern, pak už ale zaměstnal Žukova svým pokusem Ostap Safin. Každopádně trefil jen beton svého protivníka.
    48:40 Jan KERN - 4:3
     
    48:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé Češi vedou! Po gólu jsou v posledních minutách přece jenom hladovější než jejich soupeř. JAN KERN se propracoval k dorážce po střele Kvasničky a zamířil z vyložené pozice z otočky za záda Žukova. Asistence: David Kvasnička, Jáchym Kondelík.
    44:43 Kryštof HRABÍK - 3:3
     
    44:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už podruhé během tohoto utkání Češi vstřelili branku při signalizované výhodě. Tentokráte si mezi třemi tyčemi asi mohl daleko lépe počínat Žukov, jemuž nerazantní zakončení z úhlu bekhendem od KRYŠTOFA HRABÍKA podjelo pod betony. Asistence: Filip Král, Martin Kaut.
    43:23 Andrej SVEČNIKOV - 2:3
     
    43:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jen vteřinu po ubráněném oslabení Česká republika potřetí inkasuje. ANDREJ SVEČNIKOV si dokázal vybruslit na levý kruh, jenž následně z vyložené pozice vypálil. A našel skulinku ve výstroji Patery. Asistence: Alexej Lipanov, Ivan Čechovič.
     
    41:22
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:40
    Nádherná kombinace ruského výběru! Teď Rusové zcela rozebrali českou defenzívu. Ivan Čechovič přihrál doleva na Andreje Svečnikova, ten následně přihrál ke druhé tyčce, odkud ve vyložené pozici pálil Semen Pereljajev. Fantasticky zasáhl beton Patery.
     
    38:58
    A Rusové mohli udeřit na druhé straně! Nejprve nebezpečně vypálil Kirill Maximov, pak se k zakončení propracoval jeden z dalších ruských hráčů a Patera na tento pokus vůbec neviděl. Nakonec měl štěstí, že letěl kousek vedle jeho brány.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ostap Safin.
     
    34:22
    Velká škoda pro Českou republiku! Ostap Safin ujel po pravé straně, všiml si, že u druhé tyčky má najetého Ondřeje Machalu, jenže nahrávka byla až příliš prudká. Touš tak uletěl pouze do rohu kluziště.
    33:43 Filip ZADINA - 2:2
     
    33:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme zase srovnáno! I Češi dokázali využít početní výhodu. Protože Žukov neměl úplně dobrý výhled, propadla mu střela ze střední vzdálenosti od FILIPA ZADINY překvapivě za jeho záda. Asistence: Filip Chytil.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Samorukov – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Danila Galeňuk – 2 min., nedovolené bránění).
    29:31 Nikita ŠAŠKOV - 1:2
     
    29:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Zase Českou republiku srazily individuální chyby, čeští mladíci totiž nedokázali jednoduše vyhodit puk do bezpečných vod. Veniamin Baranov tak nahodil puk od modré čáry směre na bránu, a před Paterou touš chytře tečoval NIKITA ŠASKOV. Asistence: Veniamin Baranov.
     
    26:25
    Filip Chytil vypálil z dobré pozice, ale kýžený a chtěný prostor nakonec minul. Česká republika ždímá soupeře v útočném pásmu. Šance nyní střídá jedna druhou!
     
    20:39
    A rusové hned v úvodu třetiny docela zahrozili! Alexej Lipanov sice nedosáhl na tuhle přihrávku Andreje Svečnikova, ale vložil do puku hůl a tečoval ho směrem na Peteru. Ten však pohotově zasáhl.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Martin Škvrně.
     
    17:55
    A další dobrá možnost českého výběru, který zvyšuje obrátky! Ondřej Machala vypálil z voleje mezi kruhy, ovšem jen do připraveného Žukova. Český výběr je nyní aktivnější.
    17:21 David KVASNIČKA - 1:1
     
    17:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Při signalizovaném vyloučení je vyrovnáno! Domácí tuhle akci založili opravdu parádně. DAVID KVASNIČKA dostal parádní přihrávku od Kondelíka za obranu, měl sice krátkou chvilku na to, aby si rozmyslel kličku, ale udělal to parádně. A zamířil bekhendem nad Žukova. Asistence: Jáchym Kondelík, Ostap Safin.
     
    16:07
    Nečas nabil Kautovi, který z mezikruží ostře vypálil! A Žukov měl pořádné problémy. Tohle byla moc pěkná kombinace českého výběru. Nakonec však ve vyrovnávací trefu nevyústila.
    15:13 Zadina vypálil a ze zablokované střely byla velká šance!
     
    14:39
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Muranov – 2 min., držení protihráče).
    10:48 Mark RUBINČIK - 0:1
     
    10:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo bleskové zužitkování této početní výhody. Danila Galeňuk nalil svému kolegovi z obrany MARKOVI RUBINČIKOVI na modrou čáru, jehož dělovka zapadla za záda Patery. Asistence: Danila Galeňuk, Michail Bicadze.
     
    10:25
    Vyloučení v týmu Česko (Ostap Safin – 2 min., podražení).
    Marken.cz

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 18. Kvasnička (Kondelík, Safin), 34. Zadina (Chytil), 45. Hrabík (F. Král, M. Kaut), 49. Kern (Kvasnička, Kondelík) – 11. Rubinčik (Galeňuk, Bicadze), 30. Šaškov (Baranov), 44. Svečnikov (Lipanov, Čechovič), 58. Maximov (Slepec, Rubinčik), 65. Rubinčik (Muranov)


    Česko: Patera (Škarek) – Kvasnička, D. Mikyska, F. Král, Šalda, Buchtela, Jan Bednář – M. Kaut, Machala, Nečas – Hladoník, Zadina, Hrabík – Kern, Chytil, Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.
    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Samorukov, Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov, Kalabuškin, Dědov – Lipanov, Svečnikov, Čechovič – Bicadze, Alexejev, Toropčenko – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Hallin (NOR) – Harrington (CAN), Kupcus (LAT)

    Diváci: 2764
    bahis siteleri