Bělorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Finsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Kanada
3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Švédsko
Čtvrtek 20.04.2017, 15:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké odpoledne ze Spišské Nové Vsi. Mistrovství světa hráčů do osmnácti let má dnes na programu čtvrtfinálové bitvy a jako druzí jdou do boje mladíci Kanady a Švédska.
     
    Z týmu Kanady
    Mladí Kanaďané na úvod šampionátu porazili Lotyšsko 4:1, o dva dny později se ale na další vítězství pořádně nadřeli. Slovensko nedalo svou kůži lacino a zámořský výběr nakonec vyhrál 4:3 až v prodloužení. Následně Kanada rozstřílela Švýcarsko 7:3, proti Finsku ovšem neměla nárok a musela se smířit s porážkou 3:6. Javorové listy tedy svou cestu základní skupinou zakončily na druhé příčce.

    Nejproduktivnější hráči Kanady
    Mackenzie Entwistle – 6 bodů (3+3)
    Jocktan Chainey – 4 body (0+4)
    Stelio Mattheos – (4+0)
     
    Z týmu Švédska
    Prvním soupeřem pro Tre Kronor byl výběr Ruska, na který Švédové nestačili a prohráli 1:3. Vzápětí si ale severský tým zpravil chuť a Čechy udolal 3:2. A švédští reprezentanti se nadřeli i proti Bělorusku, jenž porazili rovněž 3:2 až gólem z poslední minuty. Ve svém posledním utkání Švédsko nestačilo na Američany, prohrálo 1:5 a ve skupině skončilo třetí.

    Nejproduktivnější hráči Švédska
    David Gustafsson – 2 body (2+0)
    Erik Brannstrom, Filip Westerlund, Fabian Zetterlund, Jacob Peterson – 2 body (1+1)
    Lucas Elvenes, Rickard Hugg, Isac Lundestrom – 2 body (0+2)
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodčí: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Vyleta (SVK).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Isaac Ratcliffe, urostlý kanadský forvard, dostal nyní čistý hit od jednoho ze svých protihráčů. A švédský strážce si vysloužil potlesk za svůj počin. Oba týmy měly k dispozici po jednom útoku, ale nedopadly dobře.
     
    01:07
    Rozhodčí hru přerušili, vhazovat se bude ve středním pásmu. Na jakýkoli zajímavý moment v tomto utkání stále čekáme.
     
    01:35
    Timothy Liljegren hezky založil tuhle akci, vjel do pásma a nabil Lucasovi Elvenesovi. Jeho pumelice z první byla nebezpečná. Nakonec ale puk skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    02:33
    Ty Dellandrea se snažil protlačit k puku u mantinelu, tvrdě ho ovšem sestřelil David Gustafsson. Zatím se kanadské útoky míjejí účinkem. Švédové hrají hodně do těla.
     
    03:03
    Kyle Olson nyní vypálil velmi dobře z levé strany. Scott byl ale mezi třemi tyčemi nachystaný na tenhle střelecký pokus a vyrazil.
     
    03:47
    Cody Glass vyzkoušel své střelecké štěstí, neměl ovšem tak ideální pozici, aby Ahmana nějakým výrazným způsobem ohrozil. A jeho tečovaný pokus skončil nakonec nad švédskou brankou.
     
    04:14
    Tohle nahození nemohlo Scotta výrazněji překvapit. Švédové alespoň získali pásmo, protože kanadský gólman schoval touš pod svou lapačku. Vhazovat se bude po jeho lapačce.
     
    04:39
    Erik Brännström vyjel zpoza branky a nahrál na modrou čáru číhajícímu Marcusovi Sylvegardovi. Jenže tomu touš unikl. A tak Švédové velmi záhy přišli o pásmo.
     
    05:22
    Scott znovu pro jistotu schoval touš pod svou lapačku. Švédové jsou v úvodních minutách o něco aktivnější. Nebo se jim alespoň lépe zakládat útoky. Na větší šanci každopádně stále čekáme.
     
    05:41
    Jack Studnicka přihrál zadovkou na najíždějícího si Isaaca Ratcliffeho, ten z levého kruhu slušně vypálil, pouze však do připraveného Ahmana. Menší potyčku mezi hráči pak rychle vyřešili rozhodčí.
     
    06:11
    Tohle Švédsko nerozehrálo úplně nejlépe. Je z toho jen zakázané uvolnění. A hra se tak stěhuje před brankoviště Ahmana.
     
    06:40
    Už už si Matthew Strome sjížděl do nějaké střelecké pozice, než ho obral o puk jeden ze švédských hráčů. Kanaďané se zatím spíše perou s urputnou defenzívou svého soupeře.
     
    07:37
    Filip Westerlund hledal svou přihrávkou Jacoba Petersona, ten ale špatně zpracoval. Kanada byla ovšem u puku jen chvilku a soupeř se řítil do slušné možnosti...
     
    07:52
    ...z levé strany slušně vypálil Lucas Elvenes, jenže Scott skvěle vybruslil, aby zmenšil střelecký úhel, a nakonec pohotově zasáhl svými betony. Dobrá práce kanadského gólmana.
     
    08:40
    Máme tu první reklamní přestávku poté, co Scott mezi třemi tyčemi musel zasahovat. Zatím má přece jenom o něco více práce než jeho protikolega na druhé straně Ahman.
     
    08:52
    Isaac Ratcliffe přihrál na Davida Noëla ten velmi slušně vypálil! Ahman úplně dobře neviděl tenhle střelecký pokus, měl štěstí, že puk skončil nakonec vedle. Na druhé straně se řítil do brejku Fabian Zetterlund, byl však nakonec před střelbou skvěle odzbrojený.
     
    10:00
    Pokud-li zhodnotíme první desetiminutovku, je hra hodně vyrovnaná. Nicméně šance s žádnou pravidelností nepřicházejí. Neviděli jsme zatím ani jednu přesilovou hru, která by mohla průběžným skóre zamíchat.
     
    11:01
    V posledních dvou minutách jsme na obou stranách viděli hlavně hodně nepřesností. I proto se nyní pískal švédský ofsajd. Pořád je to ze strany obou celků spíše jen taková oťukávaná.
     
    12:01
    Oskar Bäck vypálil mezi kruhy, ale neúspěšně. Střela se snad odrazila od jednoho z kanadských hráčů.
     
    12:43
    MacKenzie Entwistle nyní tečoval puk u tyčky, nebyl ovšem v ideální pozici, a tak puk skončil mimo kýžený prostor. Ani Scott, ani Ahman nemají opravdu příliš práce.
     
    13:43
    Jacob Olofsson nyní hledal svého spoluhráče před brankou. Ale neuspěl.Na druhé straně velmi nebezpečně vystřelil Kyle Olson a Ahman měl potíže. Nakonec byla posunutá švédská brána. A zahlášena byla také druhá reklamní přestávka.
     
    14:06
    Po vhazování se dostal ke střele z levého kruhu Stelio Mattheos, nicméně Ahmana výrazněji neohrozil. Ten si s tímhle pokusem znovu hravě poradil.
     
    14:45
    Lucas Elvenes přihrál na modrou čáru Erikovi Brännströmovi, jenž před modrou čárou prověřil schopnosti gólmana Scotta. Kanadský brankář neměl úplně nejlepší výhled. I přesto si poradil a schoval kotouč ve své výstroji.
     
    16:05
    Liam Hawel toho u mantinelu moc nevymyslel. Všudy všeho zatím Kanada vystřelila pětkrát. Ani Švédové se ale v tomhle ohledu nemohou moc chlubit, vyslali na branku o jeden střelecký pokus navíc.
     
    17:04
    Isaac Ratcliffe se snažil kombinovat se svým parťákem MacKenziem Entwistlem, švédská obrana ale oba dva velmi dobře eliminovala. Pořád se hraje opravdu hodně opatrně.
     
    17:35
    Isaac Ratcliffe byl na levém kruhu úplně sám! Napřáhl a tvrdě vypálil. Chtělo to ale od vysokého Kanaďana lepší zakončení. Takhle si Ahman dokázal poradit.
    17:35
     
    18:10
    A velká příležitost také na druhé straně! David Gustafsson se dostal za kanadskou obranu, ocitl se ve vyložené pozici, jenže svůj pokus usměrnil pouze vedle brány. Velká škoda pro Švédsko.
     
    18:32
    Oliwer Fjellström vypálil docela nebezpečně z levé strany. Scott neměl puk úplně pod kontrolou. Nakonec ale Kanaďané tuhle situaci přežili. Jako by už oba celky věděly, jak překonat obranu svého soupeře.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Isac Lundeström se snažil zakončit bekhendem, ale nebyl úspěšný. Trefil pouze obránce před sebou.
     
    19:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jen tři vteřiny před koncem první třetiny se seveřané ujali vedení. Kanadu stála individuální chyba hodně, neboť tu dokázal potrestat přesně umístěnou střelou FABIAN ZETTERLUND. Josh Brook si tohle za rámeček určitě nedá, ve vlastním pásmu mu totiž nepochopitelně ujel puk z hokejky, čehož jeho soupeř náležitě využil. Bez asistence.
    19:57 Fabian ZETTERLUND - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:26.
     
    Viděli jsme hodně vyrovnanou první třetinu, ve které sice na řadu nějaké šance přišly, to nejpodstatnější se ale událo v samotném závěru, kdy se trefil Zetterlund. Kanada musí zabrat, především jeho ofenzíva totiž poměrně strádá, a Švédsko si s většinou jejích útoků bez větších problémů poradilo.

    Střely a branku v 1. třetině: 7:8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Isaac Ratcliffe se snažil propracovat k puku na modré čáře, byl ovšem proti přesile. Švédové se snaží zastavovat akce soupeře hned na začátku. A poměrně slušně se jim to daří.
     
    21:10
    Ty Smith vyzkoušel své střelecké štěstí, nicméně vypálil od modré čáry poměrně slabě. Ahman navíc na jeho pokus velmi dobře viděl. A tak kotouč efektivně a elegantně schoval do lapačky.
     
    21:42
    Zase si Kanada nevedla v obraně úplně ideálně. A zase to byl Josh Brook, kdo nedokázal odstřelit touš do bezpečí! Jacob Peterson se objevil u druhé tyčky zcela sám, jenže trestuhodně zamířil jen mimo.
     
    21:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic Kanada srovnala stav. Kyle Olson sice bekhendem neuspěl, pak se ale dostal k dorážce, jenže puk poslal mimo. Touš se nicméně odrazil od zadního mantinelu na hůl MATTHEWA STROMEHO, jenž z nulového úhlu našel skulinku ve výstroji Ahmana, který se už nestačil včas přemístit. Bez asistence.
    21:58 Matthew STROME - 1:1
     
    23:45
    Emil Bemström se objevil ve slušné pozici, jenže nedokázal dobře zakončit. Pak ani Jacob Olofsson výrazněji neohrozil připraveného Scotta. A nakonec rozhodčí zapískali postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    24:26
    Marcus Sylvegard to myslel hodně chytře. Snažil se mezi kruhy najít volného Jacoba Petersona, jenže ten na puk nedosáhl. Kdyby ano, asi by měl Scott opravdu velké potíže.
     
    25:38
    David Gustafsson přihrával Oliwerovi Fjellströmovi, jenže ten touš dostal pouze na nohy. Švédsko ještě chvilku pobývalo v útočném pásmu, bohužel pro něj si však žádnou šanci nevytvořilo.
     
    26:13
    Oskar Bäck z levého kruhu vypálil! A jakmile touš skončil po jeho zakončení pouze na zadním mantinelu, sekl vztekle se svou hokejkou. Věděl, že měl mířit daleko, daleko lépe.
     
    26:34
    I nadále je hra hodně, hodně vyrovnaná. Oba týmy solidně pracují v defenzívě, tedy až na pár individuálních chyb kanadského obránce Brooka, a průběžný výsledek je zcela zaslouženým rezultátem. Teď je na programu třetí komerční přestávka tohoto utkání.
     
    27:12
    Calle Själin se dostal v rohu kluziště do konfliktu se Steliem Mattheosem. Nakonec tohle kočkování nemělo nějaký dramatický konec. Oba borci se odebrali v pohodě na střídačku.
     
    28:48
    Jaret Anderson-Dolan měl opravdu hodně velkou smůlu. Během tohoto zakončení totiž zlomil svou hůl. Přitom byl v opravdu hodně slušné pozici.
     
    29:23
    Jedovka Oliwera Fjellströma ze střední vzdálenosti skončila nakonec těsně vedle tyčky. Každopádně se Švéd ocitl ve velmi slušné pozici.
     
    29:33
    Kyle Olson zprava pálil jen Ahmana.
     
    29:52
    Tohle byla solidní možnost Kanady! Matthew Strome byl na pravé straně docela sám a řítil se do brejku. Přihrál pak doleva do druhé vlny Kyleovi Olsonovi, jenže ten touš netrefil. Kdyby ano, měl by Ahman asi velké, velké potíže.
    29:52
     
    30:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tuhle akci Švédové vymazlili parádně. Rickard Hugg z pravé strany přihrál před úplně prázdnou bránu OSKAROVI BÄCKOVI, který měl už snadnou pozici přesně zacílit. Asistence: Rickard Hugg, Fabian Zetterlund.
    30:36 Oskar BÄCK - 1:2
     
    31:25
    Kanada bude mít co dělat. Švédsko je pořád na ledě opticky lepším týmem. Tenhle inkasovaný gól na její psychice určitě nepřidá.
     
    32:46
    Fabian Zetterlund vypálil z pravé strany, byl ovšem v poměrně těžkém úhlu, takže Scott mohl mezi třemi tyčemi v pohodě zasáhnout. Zahlášena byla celkově čtvrtá reklamní přestávka.
     
    33:10
    Timothy Liljegren dobře vystřelil od modré čáry, nicméně jeho pokus se nakonec neujal. Na tribunách to každopádně jenom zahučelo.
     
    33:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je určitě překvapivý průběžný výsledek. Tre Kronor navyšují své vedení už na dvě branky. Isac Lundeström založil po levé straně dobrý útok, přihrál do středu na JACOBA OLOFSSONA, jenž sice napoprvé neuspěl, z dorážky už ovšem ano. Asistence: Isac Lundeström.
    33:33 Jacob OLOFSSON - 1:3
     
    34:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tuhle branku potřebovali Kanaďané jako sůl. Josh Brook přihrál doleva na najíždějícího si MACKENZIEHO ENTWISTLA, jenž se snažil především přesně zamířit, a udělal dobře. Přes švédského obránce zakončil za záda Ahmana, který asi neměl úplně nejlepší výhled. Asistence: Josh Brook.
    34:38 MacKenzie ENTWISTLE - 2:3
     
    36:15
    Sice jsme viděli během krátké chvíle dvě branky, nicméně od té doby na nějakou nebezpečnější šanci stále čekáme.
     
    37:19
    David Gustafsson udělal tandem s Lucasem Elvenesem, který se z levé strany snažil vystřelit, nicméně puk mu sjel z hokejky. Poměrně škoda pro švédský výběr.
     
    37:44
    Pořád čekáme na nějakou přesilovou hru. Oba týmy jsou opravdu hodně disciplinovaní, i rozhodčí nechávají hře poměrně hladký průběh. V podstatě se do ní nemuseli mockrát vměšovat.
     
    38:48
    Erik Brännström to udělal na krásu velmi dobře. Protáhl si puk mezi nohy a přihrával před branku. Jenže tam nenašel vůbec nikoho. Poměrně škoda pro Švédsko. Tohle byl slušný brejk, do kterého se dostávalo.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu Kanada (Matthew Strome – 2 min., podražení).
     
    39:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hned první početní výhodu seveřané využili ve svůj čtvrtý gól. Timothy Liljegren vypálil z levé strany, Scott dokázal vyrazit touš pouze před sebe, a tak kapitán RICKARD HUGG dokázal hravě dorážet za brankovou čáru. Asistence: Timothy Liljegren, Erik Brännström.
    39:38 Rickard HUGG - 2:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:15.
     
    Tahle třetina byla určitě zajímavější než ta první. Ačkoli Švédsko zkraje přišlo o vedení, nakonec dohrálo tohle dějství s dvougólovým náskokem. Kanada je opticky horším týmem. Ani v této dvacetiminutovce se jeho výkon zásadně k lepšímu neposunul.

    Střely na branku po 2. třetině: 18:20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Kanada chvilku držela puk, pak ale byla hra přerušená. Země javorového listu bude mít ještě co dělat, aby utkání dostala alespoň do nerozhodného stavu.
     
    41:03
    Cody Glass se dostal k zakončení u levé tyčky. A mířil chytře nad rameno Ahmana. Toho ale nakonec touš trefil. Každopádně slušná možnost pro Kanadu.
     
    41:39
    Vyloučení v týmu Kanada (Kyle Olson – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:34
    Tohle Švédové možná až příliš překombinovali. Timothy Liljegren navíc během couvání málem upadl, takže jeho zakončení bylo hodně, hodně nepřesné.
     
    42:55
    Erik Brännström vypálil od modré čáry, nicméně jeho snažení se s úspěchem nesetkalo. I nadále však Švédsko drží útočné pásmo...
     
    43:09
    ...a zase se k zakončení propracoval Erik Brännström. Tentokráte z levého kruhu ovšem trefil připraveného Scotta. Přesilovou hru Švédové zahrávají velmi dobře.
     
    43:39
    Domácí v plném počtu.
     
    43:55
    Kyle Olson se dostal do úniku! Tohle bylo hodně hezké od kanadského forvarda. jenže nakonec nedokázal pořádně zakončit. Švédové tomuto nebezpečnému útoku odolali.
    43:55
     
    44:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    JACOB OLOFSSON to udělal hodně pěkně. Na modré čáře se elegantně zbavil svého strážce a zamířil ze střední vzdálenosti přesně tam, kam potřeboval. Tohle je asi definitivní pojistka za švédským postupem. Bez asistence.
    44:20 Jacob OLOFSSON - 2:5
     
    46:14
    Pátá reklamní přestávka možná pomůže Kanaďanům urovnat si myšlenky. Ostatně mají opravdu o čem přemýšlet. Času mají málo na to, aby utkání ještě nějak zdramatizovali.
     
    46:45
    Cody Glass se nyní snažil dorážet před brankou. A to se příliš nelíbilo Erikovi Brännströmovi, který svého soupeře lehce pošťouchl. Vše se obešlo bez většího exetempore. Ahman schoval touš do své výstroje.
     
    47:15
    Jack Studnicka nahodil puk z dálky. Bylo to ovšem hodně špatně provedeno. Puk letěl vysoko, navíc skončil jen na zadním mantinelu. Marně se snaží Kanada najít cestičku za nějakým snižujícím gólem.
     
    47:56
    Ty Smith si krásně vybruslil do středu pole. Byl ve vyložené pozici, jenže nezamířil přesně. Tahle případná trefa by Kanadě zajisté hodně psychicky pomohla.
     
    48:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané si už zápas v podstatě užívají. On ani gólman Scott opravdu nechytí nic navíc. Tenhle pokus obránce ERIKA BRÄNNSTRÖMA, který skončil u jeho tyčky, se Určitě dal chytat. I když mu STŘELA mířilA nepříjemně pod vyrážečku. Asistence: Lucas Elvenes.
    48:30 Erik BRÄNNSTRÖM - 2:6
     
    49:17
    Vyloučení v týmu Švédsko (Filip Westerlund – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Maxime Comtois – 2 min., hrubost).
     
    50:07
    Vyloučení v týmu Kanada (Ty Smith – 2 min., hákování).
     
    51:17
    Westerlund s Comtoisem jsou zpátky ve hře. Každopádně Švédsko ještě dohrává tuhl početní výhodu. Určitě to není reprezentace Tre Kronor, kdo musí skórovat. V pohodě drží pohodlný náskok.
     
    52:07
    Domácí v plném počtu.
     
    52:30
    Poslední reklamní přestávka tohoto čtvrtfinále právě naplňuje program tohoto střetnutí. Do konce zbývá nějakých sedm a půl minut. To je doba, za kterou Kanada zřejmě nemá šanci s výsledkem ještě něco udělat.
     
    53:01
    Isaac Ratcliffe nyní nezpracoval puk na modré čáře. Tenhle prostor má Kanada prostě velmi dobře pohlídaný. Švédsko soupeřovy ataky zastavuje vlastně hned v zárodku.
     
    53:46
    Ty Smith si nepočínal nejlépe během tohoto zakládání útoku. Nakonec Kanaďané přišli o pásmo.
     
    54:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rozhodčí byl u švédské branky velice blízko na to, aby rozhodl, že puk opravdu skončil za brankovou čárou. Kanaďané se natlačili před brankoviště Ahmana a MAXIME COMTOIS dotlačil touš za brankovou čáru. Ještě bylo použité video, to ale jen potvrdilo kanadský gól. Bez asistence.
    54:07 Maxime COMTOIS - 3:6
     
    54:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:20
    Kanada by musela předvést opravdu heroický výkon, aby tohle střetnutí ještě dostalo do prodloužení. Švédsko si v tuhle chvíli pohodlný náskok bez problémů hlídá.
     
    55:57
    Kyle Olson špatně vystřelil z levé strany. Jeho pokus skončil vysoko nad Ahmanovou bránou. Švédský gólman v žádném případě nemusel zasahovat.
     
    56:53
    Isaac Ratcliffe hledal kapitána Jareta Andersona-Dolana za brankou. Jenže spolupráce první kanadské lajny dnes prostě hodně skřípe- Švédové zase přistupovali ke svým protihráčům velmi dobře.
     
    57:33
    Jack Studnicka zamíchal s pukem v útočném pásmu, vypálil a s jeho pokusem si Ahman musel poradit. Kanada jinak hraje bez brankáře.
     
    57:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanada odvolala brankáře, což se jí ve finále nevyplatilo. Protože ISAC LUNDESTRÖM ukradl puk ve vlastním pásmu a poslal do od vlastní modré čáry přes celé kluziště do odkryté brány. Snadná práce pro švédského forvarda. Bez asistence.
    57:53 Isac LUNDESTRÖM - 3:7
     
    57:53
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty tohoto střetnutí.
     
    58:55
    Ještě jeden zákrok si připsal brankář Scott. Ten ale na tom nejpodstatnějším, tedy na kanadském konci na turnaji, ovšem nic nezmění.
     
    59:19
    Isac Lundeström, autor posledního gólu tohoto utkání, nahodil puk dopředu, aby mohl vystřídat. Utkání se už dohrává pouze z povinnosti.
     
    Konec zápasu.
     
    Kanada v tomhle čtvrtfinále hrála špatně a po právu se Švédskem prohrála. Seveřané byli lepší prakticky ve všech oblastech hry, vsítili branku vždy v důležitý okamžik, a zaslouženě postoupili do bojů o medaile. Tam narazí na někoho z dvojice USA a Švýcarsko.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kanada: MacKenzie Entwistle
    Švédsko: Oliwer Fjellström
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:52:55)
    Marken.cz

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 22. M. Strome, 35. Entwistle (Brook), 55. Comtois – 20. Zetterlund, 31. Bäck (Hugg, Zetterlund), 34. Olofsson (Lundeström), 40. Hugg (Liljegren, Brännström), 45. Olofsson, 49. Brännström (Elvenes), 58. Lundeström


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodčí: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Vyleta (SVK)

    Diváci: 2259
    bahis siteleri