Švédsko – Itálie 8:1 (kon.) | Česko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Německo 3:2 (po pr.)
Francie – Bělorusko 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Francie
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Bělorusko
Pátek 12.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Stéphane DA COSTA - 4:3

     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Francie.
    STÉPHANE DA COSTA je střelcem rozhodující branky! Ve čtvrté sérii prostřelil Lalanda střelou mezi betony – 4:3 sn!
     
    63:24
    Po střele jednoho z Bělorusů zazvonila za Huetem tyčka! Kovyršinovu střelu nepustil na branku Auvitu.
     
    61:41
    Damien Fleury (FRA) ve skrumáži před brankou fauloval a je vyloučen na dvě minuty za hákování. Bělorusové si před další přesilovkou vybírají oddechový čas.
     
    61:37
    Lisovec si to namířil mezi tři hráče a puk propadl na Stase. Huet zakročil proti němu a také proti dorážce Šinkeviče! Velká šance Běloruska.
    59:58 Závěrečná šance Běloruska

     
    59:58
    Francouzi na konci doslova lezli po čtyřech! Roussel zablokoval střelu Korobova, ještě předtím trefil Linglet z úhlu tyčku!
     
    58:59
    Antonin Manavian (FRA) fauloval Kulakova a je potrestán dvěma minutami za sekání. Bělorusové si ještě na konci třetí části zahrají přesilovku.
    52:35 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:3

     
    52:35
    Francie právě vstřelila branku!
    AccorHotels Arena vybuchla nadšením, francouzští hokejisté vyrovnávají! PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE dostal puk na levé straně a zkusil od mantinelu vypálit příklepem. Lalande chtěl chytit puk do lapačky, ale místo toho si jej srazil do sítě – 3:3! Asistence: Stéphane Da Costa.
     
    43:43
    Andrej Stas (BLR) je vyloučen na čtyři minuty za vysokou hůl v obličeji Hecquefeuilleho. Auvitu na konci dlouhé výhody sestřelil S. Kosticyna tvrdou ranou do kotníku.
    41:20 Alexander KULAKOV - 2:3

     
    41:20
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Besch už se z trestné lavice vrátil, ale Bělorusové pokračovali v klasické přesilovce! Vorobej přihrál zpoza brány na kruh S. Kosticynovi, který nastřelil puk před bránu. ALEXANDRU KULAKOVOVI, jenž jej šikovně nasměroval do odkryté branky za vyjetého Hueta – 2:3! Asistence: Sergej Kosticyn, Pavel Vorobej.
     
    40:50
    Francouzi si komplikují situaci. Po střele Lisovce dorážel Kogalev a byl faulován Antoninem Manavianem (FRA). Ten je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    38:56
    Nicolas Besch (FRA) si na modré čáře pomohl nedovoleně. Francouz je potrestán dvěma minutami za hákování.
    37:47 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:2

     
    37:47
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Linglet pronikl po pravém křídle a naservíroval puk bekhendem přes Meuniera před branku. Tam si najel JEGOR ŠARANGOVIČ a trefil se přesně mezi betony Francouze, ačkoliv to na první pohled vypadalo, že Huet puk vyrazil – 2:2! Asistence: Charles Linglet.
     
    34:42
    Pavel Vorobej (BLR) byl atakován u mantinelu a neváhal se podruhé v zápase porvat. Znovu byl úspěšnější, složil Roussela na led a nedal mu nejmenší šanci. Vyloučen je ale jen běloruský bek, a tak si Francie zahraje přesilovku.
     
    28:21
    Obrovské šance na obou stranách. Francouzi odrazili nebezpečnou přihrávku S. Kosticyna a do brejku ujel Treille. Místo přihrávky se rozhodl pro zakončení a těsně minul!
     
    27:33
    S. Da Costa vedl přečíslení po pravé straně a přihrával před odkrytou branku Rousselovi. Jeho střelu do odkryté branky ale zablokoval Děmkov!
    26:40 Alexandr PAVLOVIČ - 2:1

     
    26:40
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové nezapomněli dávat góly a konečně se jim podařilo protrhnout předlouhou šňůru bez vstřelené branky! Huet vyrazil Šarangovičovo nahození před sebe a ze vzduchu pak sklepl puk do sítě ALEXANDER PAVLOVIČ – 2:1! Asistence: Jegor Šarangovič, Pavel Vorobej.
     
    23:22
    Valentin Claireaux (FRA) ztratil puk a fauloval pronikajícího Kulakova. Běloruský útočník přesto pokračoval ve výhodě do přečíslení dvou na jednoho a střílel jen těsně vedle! Francouz je vyloučen na dvě minuty za sekání.
    20:54 Damien FLEURY - 2:0

     
    20:54
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi si zkrátka řekli, že budou střílet překrásné góly. Roussel přihrál od mantinelu zleva mezi kruhy na úplně volného DAMIENA FLEURYHO. Jeho pohyb vůbec nezachytil S. Kosticyn, a tak mohl Fleury zamířit přesně pod břevno – 2:0! Asistence: Antoine Roussel, Stéphane Da Costa.
     
    19:45
    Jevgenij Kovyršin (BLR) fauloval v souboji u mantinelu za brankou a odsedí si dvě minuty za držení protihráče.
     
    14:17
    Manavian si dojel vlastní střelu, objel vyjetého Lalanda a chtěl efektně zasunout puk bekhendem za tyčku! Jenže Lisovec mu v tom na poslední chvíli zabránil.
     
    13:10
    Bělorusové se potřebují nastartovat. Možná k tomu chtěl přispět svým dílem i Pavel Vorobej (BLR), který u Lalandovy branky složil na led dorážejícího Jordanna Perreta (FRA) a pořádně mu naložil. Oba hráči jsou potrestáni dvěma minutami za hrubost. Po komerční přestávce se bude hrát ve čtyřech.
    12:29 Sacha TREILLE - 1:0

     
    12:29
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se ujímá vedení po výstavním gólu! T. Da Costa nabral ve středním pásmu rychlost a přihrál na levé křídlo. Tam si puk přebral SACHA TREILLE, obstřelil bránícího Korobova a trefil horní růžek tak, že už to přesněji snad ani nejde – 1:0! Asistence: Teddy Da Costa, Damien Raux.
     
    01:33
    Meunier zablokoval střelu Korobova, Perret sebral odražený kotouč a ujel běloruskému obránci. Zakončení se mu ale nepovedlo a Lalande zasáhl!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 13. Treille (T. Da Costa, Raux), 21. Fleury (Roussel, S. Da Costa), 53. Bellemare (S. Da Costa), rozh. náj. S. Da Costa – 27. Pavlovič (Šarangovič, Vorobej), 38. Šarangovič (Linglet), 42. Kulakov (S. Kosticyn, Vorobej)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Antoine Roussel (FRA)
    0:1   Michail Stefanovič (BLR)
    2. série:
    0:1   Damien Fleury (FRA)
    0:1   Andrej Stas (BLR)
    3. série:
    1:1   Stéphane Da Costa (FRA)
    1:1   Alexandr Pavlovič (BLR)
    4. série:
    1:1   Michail Stefanovič (BLR)
    2:1   Stéphane Da Costa (FRA)


    Francie: Huet (Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Douay, Perret – Ritz, Lamperier, Rech – Claireaux. Trenér: Dave Henderson.
    Bělorusko: Lalande (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogalev – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Drozd, Karaban, A. Volkov – Stefanovič. Trenér: Dave Lewis.

    Rozhodčí: Eduards Odinš (LAT), Linus Ohlund (SWE) – Joep Leermakers (NED), Libor Suchánek (CZE)

    Diváci: 6 802 (50 % celkové kapacity)
    bahis siteleri