Slovensko – USA 1:6 (kon.) | Francie – Česko 2:5 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 0:1
Ottawa Senators
Neděle 14.05.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Play-off NHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:59 Bobby RYAN - 1:2
     
    64:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Justin Schultz se ocitl u hrazení v blízkosti obranné modré čáry pod tlakem dvou protihráčů a Jean-Gabriel Pageau po skvělém forčekingu Marka Stonea kolmou přihrávkou našel BOBBYHO RYANA, který si na útočné modré čáry krásně hodil puk do jízdy kolem jednoho z hráčů Pittsburghu a poté samostatný únik zakončil krásnou bekhendovou střelou do levého horního rohu brány! Ottawa vítězí v prvním zápase finále Východní konference 2:1! Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Mark Stone.
     
    64:00
    Brian Dumoulin vypálil od modré čáry zápěstím a jeho pokus nad ledem mířil přesně k pravé tyči, Craig Anderson ale předvedl krásný zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    60:33
    Erik Karlsson mohl rychle rozhodnout, jeho střelu z pravého kruhu pro vhazování ale dokázal Marc-André Fleury levým betonem vyrazit mimo! Skvělý zákrok.
    57:05 Phil Kessel se mohl postaral o dokonalý a rychlý obrat!
     
    57:05
    Chris Kunitz z levého křídla krásně přenesl hru na Phila Kessela, který před vrcholem pravého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné táhlé střele, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, nakonec se ale puk od horní tyče odrazil do ochranné sítě!
    54:25 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    54:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ron Hainsey podstoupil za bránou tvrdý osobní souboj a po ostrém hitu skončil na ledě. Volného puku se ovšem za bránou Ottawy ujal Chris Kunitz a po vybruslení z rohu útočného pásma našel před bránou krásnou přihrávkou JEVGENIJE MALKINA, která zády k bráně dokázal puk usměrnit mezi betony Craiga Andersona – 1:1! Asistence: Chris Kunitz a Ron Hainsey.
     
    51:32
    Penguins se ocitli v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže puk nějakým záhadným způsobem zamířil vedle přední levé tyče. Nakonec to byl Bryan Rust, který minul bránu! Jake Guentzel poté na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, do jeho střely se ale obětavě vrhl vleže jeden z hráčů Ottawy.
     
    46:38
    Jean-Gabriel Pageau v mezikruží srazil krosčekem jednoho z hráčů Pittsburghu k ledu poté, co jeden z domácích hráčů sestřelil u hrazení jeho spoluhráče, a čekal trest. Jenže ten nepřišel a střelec úvodní branky vestoje napřáhl během pokračující hry k prudké střele s příklepem, která mířila z mezikruží ke vzdálenější levé tyči, Marc-André Fleury ji ale dokázal pravým betonem zastavit!
    43:49 Derick Brassard jako čtvrtý hráč dnes orazítkoval tyč!
     
    43:49
    Derick Brassard si najel v levém kruhu pro vhazování na krátkou přihrávku z mezikruží a poté mířil táhlou střelou zápěstím do bližšího horního rohu brány, puk se ovšem od bližší levé tyče odrazil zpět do hry!
     
    42:08
    Olli Määttä si najel před bránu na krásnou přihrávku z pravého křídla a v oslabení mohl vyrovnat, když po ledě mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, jenže Craig Anderson proti jeho střele vytasil svůj levý beton a puk vyrazil mimo!
     
    41:22
    Alexandre Burrows se snažil v blízkosti pravé tyče proniknout před bránu a Chad Ruhwedel usedl na trestnou lavici na dvě minuty za hákování. Ottawa si zahraje druhou přesilovou hru a má šanci navýšit své jednobrankové vedení.
    38:51 Bobby Ryan málem navýšil jednobrankové vedení Sens!
     
    38:51
    Derick Brassard zavezl puk do útočného pásma středem ledové plochy a poté ho rozdal doprava, kde Bobby Ryan napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím a mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk se ale nakonec od levé tyče odrazil mimo!
     
    32:48
    Fredrik Claesson na levém křídle nabral rychlost a po rychlém objetí brány nedokázal v blízkosti pravé tyče zasunout puk za levý beton Marca-Andrého Fleuryho. Dojíždějící Alexandre Burrows to sice dokázal, jenže gól vzápětí nebyl uznán! Hra už zřejmě byla přerušena.
     
    31:23
    Jake Guentzel krásnou bekhendovou přihrávkou zpoza brány připravil šanci pro jednoho ze svých spoluhráčů. Olli Määttä z levého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde došlo k nebezpečné teči, Craig Anderson ale předvedl opět v akci svou lapačku!
    27:42 Spektakulární zákrok brankáře Craiga Andersona!
     
    27:42
    Patric Hörnqvist napřáhl od modré čáry k nádherné střele, kterou ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů, a puk mířil pod horní tyč do protipohybu Craiga Andersona, brankář Ottawy ale předvedl spektakulární zákrok, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    27:33
    Mark Stone dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Penguins si zahrají již pátou přesilovou hru!
     
    27:33
    Jevgenij Malkin se z pravého kruhu pro vhazování mezi dvěma protihráči skvěle protáhl před bránu, jenže ztratil po souboji s jedním z ním stabilitu a puk nedokázal zasunout za pravý beton Craiga Andersona! Pens měli poskytnutou výhodu.
     
    25:20
    Erik Karlsson ihned po vhazování po zakázaném uvolnění Pens na pravém křídle vypálil v blízkosti modré čáry zápěstím a mířil přesně do bližšího pravého rohu brány, Marc-André Fleury ale předvedl krásný semafor a fanoušci začali skandovat jeho jméno!
     
    23:18
    Cody Ceci z vrcholu pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho skvěle tečoval Bobby Ryan mezi betony Marca-Andrého Fleuryho zády k bráně, brankář Penguins je ale během oslabení dokázal včas sevřít a připsal si skvělý zákrok! Ottawa se po skončení přesilové hry snažila vrátit zpět do pásma, puk ovšem skončil na zakázaném uvolnění.
     
    20:49
    Tom Pyatt se na levém křídle snažil protáhnout před bránu a v kruhu pro vhazování ho nedovoleně přidržel Jevgenij Malkin. Sedmatřicet sekund se bude hrát ve hře 4 na 4.
    19:59 Kombinace po ose Kessel - Malkin - Schlulz v posledních sekundách první třetiny vyrovnání v Pittsburghu nepřinesla!
     
    19:59
    Marc-André Fleury nejprve vyrážečkou fantasticky vyrazil střelu Toma Pyatta z pravého kruhu pro vhazování, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány. A na opačné straně se poté zaskvěl Craig Anderson, který včas dostal po krásné souhře Penguins beton k levé tyči a skvělou teč Justina Schultze po kolmé přihrávce z vrcholu mezikruží vyrazil!
     
    19:25
    Fredrik Claesson dostal dvě minuty za vysokou hůl poté, co na levé straně obranného pásma Ottawy zasáhl hokejkou do obličeje útočníka Jakea Guentzela. Čtvrtá přesilová hra pro Pens.
     
    16:12
    Zack Smith se ocitl v pravém rohu obranného pásma pod tlakem Jakea Guentzela a vyhodil puk přes ochranné sklo do hlediště. Pens si zahrají po reklamní přestávce třetí přesilovou hru.
    14:32 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:1
     
    14:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Brian Dumoulin předvedl za bránou velice špatnou bekhendovou přihrávku, čehož využil dokonale Bobby Ryan, který krásnou zadovkou zpoza brány našel v blízkosti pravé tyče JEANA-GABRIELA PAGEAUA, který bez přípravy nad levým ramenem Marca-Andrého Fleuryho zamířil do bližšího horního rohu brány! Ottawa vede v Pittsburghu náhle 1:0! Asistence: Bobby Ryan.
     
    05:43
    Vyloučený Clarke MacArthur se vrátil zpět na led a Ottawa už brání ve čtyřech poté, co mohl v blízkosti pravé tyče skórovat Sidney Crosby, jenže si vylámal zuby na levém betonu Craiga Andersona, který si v rychlém sledu připsal tři nebo čtyři zákroky!
    05:22 Patric Hörnqvist nádhernou střelou zápěstím trefil tyč!
     
    05:22
    Patric Hörnqvist napřáhl na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování k nádherné táhlé střele zápěstím, která se od vzdálenější levé tyče odrazila zpět do hry! Craiga Andersona v bráně Ottawy podruhé v zápase zachránila tyč.
     
    04:58
    Mark Stone odpyká týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který přišel v oslabení, takže Penguins si zahrají přesilovou hru 5 na 3! Pittsburgh má obrovskou šanci ujmout se vedení.
     
    03:43
    Clarke MacArthur zahákoval ve středovém kruhu rozjetého Jevgenije Malkina a dostal dvě minuty za hákování. Penguins si po necelých čtyřech minutách hry zahrají první přesilovou hru.
    03:15 Sheary tečoval střelu Hainseyho a zazvonila horní tyč!
     
    03:15
    Ron Hainsey na pravém křídle parádně vypálil od modré čáry a jeho střelu letící těsně nad ledem mezi kruhy pro vhazování tečoval Conor Sheary, od jehož hole se puk odrážel pod horní tyč, nakonec se ale od ní odrazil zpět do hry! Obrovská šance!
     
    01:33
    Mike Hoffman nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování a Marc-André Fleury si připsal první ostrý zákrok, když jeho nebezpečný pokus vyrazil zřejmě svým levým betonem mimo!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 55. Malkin (Kunitz, Hainsey) – 15. Pageau (B. Ryan), 65. B. Ryan (Pageau, Mark Stone)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, J. Schultz, Cole, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – Kunitz (A), Malkin (A), Kessel – Sheary, Bonino, Hörnqvist – S. Wilson, Cullen, Rowney. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Wingels, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – MacArthur, Z. Smith, Burrows. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Brad Meier. Čároví: Scott Cherrey, Brian Murphy

    Diváci: 18614
    Pittsburgh 4 3 Ottawa
    #1 Neděle 14.05.2017 • 01:00
    Pittsburgh - Ottawa 1:2 po prodl.
    #2 Úterý 16.05.2017 • 02:10
    Pittsburgh - Ottawa 1:0
    #3 Čtvrtek 18.05.2017 • 02:00
    Ottawa - Pittsburgh 5:1
    #4 Sobota 20.05.2017 • 02:10
    Ottawa - Pittsburgh 2:3
    #5 Neděle 21.05.2017 • 21:15
    Pittsburgh - Ottawa 7:0
    #6 Středa 24.05.2017 • 02:12
    Ottawa - Pittsburgh 2:1
    #7 Pátek 26.05.2017 • 02:00
    Pittsburgh - Ottawa 3:2 po prodl.
    bahis siteleri