Dánsko – Itálie 2:0 (kon.) | Kanada – Norsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francie – Slovinsko 4:1 (kon.)
konec
Francie
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Slovinsko
Pondělí 15.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    AccorHotels aréna se už vylidňuje, od nás je to pro dnešek vše. Již zítra společně zakončíme základní část hokejového šampionátu, proto zůstaňte s námi. Pro tuto chvíli přeji z Paříže dobrou noc a těším se zítra na počtenou. (22:38:30)
     
    Huet i Meunier mají na ledě nyní i své děti a stále probíhá rozlučková ceremonie.
     
    Zápas Francie a Slovinska je už minulostí. Ačkoliv Slovinci vstoupili do utkání poměrně dobře a v první třetině byli lepší, od druhého dějství převzala iniciativu Francie a před domácími diváky zvítězila 4:1. Pro oba týmy se jednalo o poslední zápas v této sezóně a na tomto mistrovství světa v ledním hokeji.
     
    Zdejší organizátoři ještě gratulují brankáři Cristobalu Huetovi a kapitánu Laurentu Meunierovi, kteří zaznamenali poslední zápas v jejich reprezentační kariéře. Na kostce jsou promítána videa z jejich kariéry.
     
    Hokejisté si podávají ruce a děkují svým fanouškům. Následně odcházejí do kabin. Slovinci zamávali svým fanouškům, kteří je podporovali, a naznačili tak, že se střetnou i za rok, bez ohledu na to, zda to bude v elitní skupině MS či v divizi 1A.
     
    Nyní zní AccorHotels arénou hymna na počet vítěze Francie. Slovinsko si bohužel ani tentokrát svou hymnu nevyslechne.
     
    Tři nejlepší hráči na turnaji
    Slovinsko:
    Jan Muršak (C)
    Robert Sabolič
    Aleš Krajnc

    Francie:
    Cristobal Huet
    Laurent Meunier (C)
    Stephane da Costa
     
    Nejlepší hráči zápasu
    Matija Pintarič (SLO)
    Cristobal Huet (FRA)

    I přesto, že Pintarič třikrát inkasoval, podal výborný výkon a dokonce si připsal asistenci na jediný gól Slovinců. I Cristobal Huet podal velice dobrý výkon a navíc prožil derniéru v reprezentační kariéře.
     
    Nyní budou vyhlášeni nejenom nejlepší hráči zápasu, ale i tři nejlepší hráči obou týmů na tomto šampionátu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Ve stejném čase Francouzi pomyslně vystřídali brankáře, když Cristobala Hueta nahradil Florian Hardy.
     
    59:36
    Francie si vybrala oddechový čas, hokejisté začali klepat hokejkami o zem a gratulovat k poslednímu startu za reprezentaci kapitánu Laurentu Meunierovi a brankáři Cristobalu Huetovi. K tomu se ve stoje přidali i diváci na stadionu.
     
    58:51
    Slovinci samozřejmě hrají opět s brankářem a utkání už se pouze dohrává.
    58:30 Antoine ROUSSEL - 4:1

     
    58:30
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi vstřelili branku v oslabení při slovinské hře šest na čtyři. Po pravé straně ujel ANTOINE ROUSSEL a trefil se do prázdné brány. Francouzský útočník tedy po velice povedeném utkání zaznamenal hattrick. Bez asistence.
     
    58:27
    Slovinsko hraje bez brankáře.
     
    58:11
    Slovinsko hraje pět na čtyři, zatím si však nevytvořilo pořádný tlak. Francouzi navíc vyhodili puk na druhou stranu kluziště.
     
    57:51
    Ideální příležitost pro Slovinsko, jak něco se zápasem udělat. Dvouminutový trest za držení obdržel Nicolas Besch (FRA)
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 29. Roussel (Auvitu, S. Da Costa), 32. Auvitu (Bellemare, Roussel), 45. Roussel (Auvitu), 59. Roussel – 45. Muršak (Mušič, Pintarič)


    Francie: Huet (60. Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Raux, Dame-Malka – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Perret, Rech – Bouvet, Ritz, Lamperier.
    Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Vidmar, Kranjc, Repe, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Tavželj, Podlipnik – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Jeglič, Tičar, Sabolič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Lemelin (AUT) – Leermakers (NED), Oliver (USA)

    Diváci: 12 807
    bahis siteleri