Mechelen – St.Gilloise 1:0 (kon.) | Lierse – Sint-Truiden 1:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Standard 1:3 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
1:3 (1:2)
Standard Lutych
Úterý 16.05.2017, 20:30 • Freethiel-Stadion, Beveren • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:21:58)
     
    Je dobojováno! Standard Lutych zvládl souboj na půdě Waaslandu a zvítězil 1:3! Hosté se ujali vedení ve 33. minutě, kdy se ve skluzu trefil Emond! O dvě minuty později bylo v Lutychu ještě veseleji, jelikož se prosadil Mmaee! Waasland ale nesložil zbraně a už o tři minuty později snížil hlavou Gano! Po přestávce vlétl na hřiště aktivnější Lutych a Edmilson zvýšil na 1:3! Od té doby kraloval na hřišti domácí celek, ale Waasland zahodil vyložené šance. Hosty podržel zejména vynikající brankář Bodart.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Laifis se ještě protáhl kolem postranní čáry, ale poté zašlápl míč u rohového praporku a nasbíral cenné vteřinky. Standard navíc bude vhazovat.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Cerigioni (KV Red Star Waasland-Beveren).
     
    89
    Gano tentokrát naháněl balón u rohového praporku. Podle asistenta rozhodčího už míč celým objemem opustil hřiště a Standard bude vhazovat.
     
    88
    A další zakončení Waaslandu. Zinho Gano napřáhl z dvaceti metrů a jeho prudká střela nártem nadělala Bodartovi problémy. Kolem hostujícího brankáře ale nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    87
    Cools se v pokutovém území dostal k odraženému míči a zkusil štěstí střelou z ostrého úhlu! Brankář Bodart jeho pokus vyrazil konečky prstů!
     
    85
    Bodart si bez větších problémů došel pro míč na hranici pokutového území a nasbíral další cenné vteřinky pro hosty. Standard navíc kombinuje s míčem na polovině Waaslandu.
     
    84
    Lutych zahrával rohový kop. Prudký centr se snesl na značku pokutového kopu, ale Laifis se přes dobře postaveného Camacha k hlavičce nedostal.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Camacho (KV Red Star Waasland-Beveren).
     
    82
    Waaslandu se v posledních minutách vůbec nedaří. Gano číhal na přihrávku na pravou stranu, nicméně nezvládl zpracování a míč mu utekl do autu.
     
    81
    Laifis zahrával zajímavý přímý kop. Jeho centr se stáčel přímo do branky, ale gólman Goblet vyrazil mezi hlavičkáře a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    80
    Domácí ale musejí dávat pozor na zadní vrátka. Střídající Laifis se hnal do pokutového území, avšak jeho prudká rána netrefila zařízení.
     
    79
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Boljević, přichází Myny.
     
    78
    Boljevićův centr z levé strany Goreux pouze kontroloval a míč prolétl do zámezí. Hostující brankář bude rozehrávat.
     
    77
    Střídající Laifis se z levé strany natlačil do pokutového území a po souboji s Camachem se poroučel k zemi. Hlavní rozhodčí měl celou akci před sebou a penaltu neodpískal.
     
    75
    Hosté nyní zvýšili aktivitu při napadání domácí rozehrávky na polovině hřiště a zahnali stopery Waaslandu až na hranici pokutového území.
     
    74
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Andrade, přichází N´Dongala.
     
    73
    Nys se vydal podpořit ofenzívu domácího celku po levé straně. Krajní zadák domácího celku ale nedošel daleko. Hned za půlící čárou jej Goreux obral o míč.
     
    72
    Brankář Bodart dával dobrý pozor a počkal si na prudký centr na malé vápno. Hostující brankář dnes podává skvělý výkon a drží Standard.
     
    71
    Domácí fotbalisté se nastěhovali před pokutové území soupeře a snaží si najít cestčku za vyrovnáním. Nikdo ve žlutém ale zatím nenašel odvahu k zakončení.
     
    70
    Waasland zahrával rohový kop. Na krátký centr si naběhl Gano, který lehkým dotekem nasměroval míč na branku, ale Scholz balón stačil odkopnout.
     
    69
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Svou pozici si tentokrát nepohlídal Boljević.
     
    68
    Boljević se prosmýkl kolem Goreuxe a z hranice pokutového území odcentroval před branku. Jeho pobídka ale nenašla nikoho ve žlutém.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Deom (Standard Lutych).
     
    66
    Emond se pokusil odcentrovat z levé strany na malé vápno. Na jeho prudkou pobídku si brousil zuby Deom, ale obrana Waaslandu tentokrát zasáhla.
     
    65
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Lukčević, přichází Marin.
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Edmilson, přichází Laifis.
     
    64
    Edmilson motal hlavy domácím zadákům na hranici pokutového území. Hostující záložník předvedl krásné přešlapovačky, ale k zakončení se nedostal.
     
    63
    Cools se středem hřiště prosmýkl kolem dvou obránců a kolmicí do pokutového území hledal Gana. Druhý jmenovaný se rozběhl opačným směrem.
     
    62
    Deom se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území, nicméně pohotovou střelou levačkou trefil jen statického zadáka Waaslandu.
     
    61
    Domácí celek zahazuje vyložené šance! Hostující obraně propadl vysoký centr z pravé strany a dotírající Gano ve skluzu trefil brankáře Bodarta!
     
    60
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Marquet, přichází Langil.
     
    59
    Waasland stále nic nevzdává! Gano se znovu natlačil k míči, navedl si jej na hranici pokutového území, nicméně zamířil jen na tribunu.
     
    58
    Další obrovská možnost Waaslandu! Gano si v pokutovém území naběhl na přihrávku z levé strany, ale z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře Bodarta!
     
    57
    Na druhé straně se Mmaee hnal do pokutového území, kam směřoval povedený centr z levé strany, jenže nyní nezakončil.
     
    56
    Mohlo být sníženo! Cools dostal nabito na hranici pokutového území, ale pravačkou poslal míč těsně nad břevno hostující branky!
     
    55
    Edmilson Junior je po vstřelení branky pořádně na koni a hostující záložník znovu motal hlavy domácím zadákům. Tentokrát se utopil v moři svých kliček.
     
    54
    Hosté nyní kontrolují dění na hřišti a domácímu celku prakticky nepůjčují míč. Standard má znovu k dispozici dvoubrankové vedení a nechce dopustit drama.
    52. Junior EDMILSON - 1:3
     
    52
    Standard právě vstřelil branku!
    Naopak hosté navyšují své vedení! EDMILSON JUNIOR si navedl míč na pravačku a parádní technickou ranou na zadní tyč překonal bezmocného brankáře!
     
    51
    Na druhé straně se Boljević pokusil využít zaváhání jednoho z hostujících stoperů. Scholz totiž nedokázal odkopnout míč, ale nikdo ve žlutém jeho chybu nepotrestal.
     
    50
    Hostující Emond sice přidal svůj druhý gól v utkání, ale hostující útočník se pohyboval v ofsajdu! Stále tedy platí skóre 1:2!
     
    49
    Poprvé po přestávce se do útoku vrhli také domácí fotbalisté. Zinho Gano spěchal na levou stranu, kde si v souboji s Goreuxem pomohl zatažením soupeře za dres.
     
    48
    Goreux se vydal na výlet podél pravé postranní čáry. Hostující obránce došel s míčem hluboko na soupeřovu polovinu, kde vybojoval alespoň aut.
     
    47
    Emond se v pokutovém území natahoval po nadýchaném centru z levé strany. Domácí brankář přečetl soupeřův úmysl a došel si pro míč.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního duelu. Standard rozjel novou útočnou akci od zadních řad. Nikdo ve žlutém je zatím neatakuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Zatím sledujeme pohledný duel s množstvím šancí! O něco aktivnější byl v první půli hostující Standard Lutych, který zaslouženě vede 2:1. Hosté se do vedení dostali po půlhodině hry, kdy se prosadil Emond! O dvě minuty později navíc přidal druhou branku Mmaee! S Waaslandem to v tu chvíli vypadalo bledě, ale domácí zahrávali přímý kop, po kterém se hlavou trefil Gano.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Goreux dlouho váhal s rozehrávkou v blízkosti pokutového území a nakonec zatlačil Deoma až k postranní čáře. Lutych chce první půli dohrát na polovině soupeře.
     
    44
    Junior táhl akci Standardu do otevřené obrany domácího celku. Obránce Jans proti němu včas vystoupil a zakopl balón do zámezí.
     
    43
    Emond si v pokutovém území hledal místo a snažil se naskočit si na vysoký centr z levé strany. Pobídku na značku pokutového kopu zastavil Camacho.
     
    42
    Zinho Gano si v pokutovém území naběhl na prudkou přihrávku z levé strany, dokázal se vymotat z obležení obránce a zakončil. Jeho rána z otočky prolétla kolem pravé tyčky.
     
    41
    Zinho Gano dostal parádní přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč na levačku, ale jeho ránu po zemi na zadní tyč hostující brankář zneškodnil!
     
    40
    Probudili se také domácí fanoušci. Příznivci Waaslandu nyní ženou svůj celek do útoku. Také domácí fotbalisty vstřelená branka pořádně nakopla.
    38. Zinho GANO - 1:2
     
    38
    Waasland právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl! Je sníženo! Waasland zahrával přímý kop. Na parádní centr z pravé strany si na malém vápně naskočil ZINHO GANO a hlavičkou pod břevno vrátil domácí celek do hry!
     
    37
    Domácí fotbalisté jsou po dvou obdržených brankách jako opaření a vůbec se nemohou dostat do útoku. Defenzíva Standardu navíc funuje na jedničku.
    35. Ryan MMAEE - 0:2
     
    35
    Standard právě vstřelil branku!
    A Standard navyšuje své vedení na rozdíl dvou branek! Lučkevič se prodral do pokutového území, kde sice upadl, ale po několika odrazech se míč dostal k RYANU MMAEEMU, který překonal bezmocného brankáře!
    33. Renaud EMOND - 0:1
     
    33
    Standard právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Goreux si naběhl na přihrávku na pravou stranu a odcentroval na malé vápno. Obránce Moren ve skluzu prodloužil míč na zadní tyč a RENAUD EMOND poslal míč ve skluzu do branky!
     
    32
    Zraněný Boljević už je zpátky na nohou a okamžitě se zapojil do akce domácího celku. Tentokrát však na Andradeho nevyzrál a ztratil balón.
     
    31
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za levou nohu. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    30
    Boljević se na hranici pokutového území zbavil obránce Andradeho a odcentroval do šestnáctky. Bodart vyrazil na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    29
    Seck dostal nabito do vzdálenosti pětadvaceti metrů od branky, navedl si míč na levačku, jenže ránu mu vůbec nesedla prolétla dobrých deset metrů od branky.
     
    28
    Junior prošel do útoku po levé straně hřiště, krásnou kličkou se zbavil Janse a navedl si míč na pravačku. Následnou střelou ale trefil jen stojícího Morena.
     
    27
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přilétl na přední tyč, kde se obětavým zákrokem blýskl obránce Nys.
     
    26
    Standard zahrával zajímavý přímý kop. Deom vyslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu, jenže domácí defenzíva byla znovu připravená.
     
    25
    Gano se vrhl s míčem mezi hostující stopery a zkusil štěstí střelou z pětatřiceti metrů. Jeho propagační pokus skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    24
    Andrade se znovu rozhodl zaútočit po levé straně hrací plochy. Tentokrát prošel na polovinu Waaslandu a raději přenesl hru na opačnou stranu.
     
    23
    Camacho zatím hraje opravdu vydařený zápas. Domácí stoper vystoupil proti Emondovi, před kterým odkopl míč daleko na polovinu Lutychu.
     
    22
    Gano měl před sebou moře volného prostoru, potáhl míč vpřed a hledal Janse. Druhý jmenovaný v akci nemohl pokračovat, jelikož se pohyboval v ofsajdu.
     
    21
    A první šance také na straně domácího celku! Marquet si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku a rozvlnil boční síť!
     
    20
    Camacho se natlačil před hostujícího Fioreho a vybojoval aut pro domácí celek. Na stadionu zatím panuje poněkud komorní atmosféra.
     
    19
    Také hosté zahrávali svůj premiérový rohový kop. Jeho exekuce se zhostil Goreux, jehož centr se snášel do branky a prolétl jen těsně vedle zadní tyče! Tohle bylo opravdu zajímavé!
     
    18
    Mmaee je v úvodu utkání hodně aktivní a říká si o přihrávky. Hostující útočník se při zpracování dopustil faulu a Waasland bude znovu rozehrávat.
     
    17
    Andrade se vydal podpořit ofenzívu Standardu náběhem po levé straně. Hostující zadák procedil míč na Mmaeeho, ale jeho akci zastavil ofsajd.
     
    16
    Mmaee si nabíhal za obranu domácího celku, ale obránce Camacho si znovu skvěle splnil své povinnosti a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    15
    Gano udržel balón u postranní čáry a pohotově obrátil hru ke svým spoluhráčům z obrany. Domácí fotbalisté se v úvodu utkání nikam neženou.
     
    14
    Goreux držel míč na pravé straně hřiště, pokusil se vybídnout Fioreho, ale druhý jmenovaný se neprodral kolem dobře postaveného Coolse.
     
    13
    Marquet chtěl urychlit hru přenesením míče na pravou stranu, kam spěchal Nys, ale jeho pobídka byla příliš vysoká a doplachtila až do zámezí.
     
    12
    Emond se v pokutovém území natahoval po přetaženém centru na zadní tyč. Hostující fotbalista se sice zbavil obránce, ale balón si nezpracoval.
     
    11
    Domácí brankář vyrazil z branky až na hranici pokutového území, kde zneškodnil prudkou přihrávku za domácí defenzívu. Waasland může zaútočit.
     
    10
    Dhondt chtěl překvapit poněkud statickou obranu Lutychu prudkou kolmicí na Morena, ale hostující zadáci za sebe míč nepustili.
     
    9
    Centr od rohového praporku přilétl na bližší tyč, kde si brousil zuby Moren, před kterým odkopl balón do bezpečí obránce Andrade.
     
    8
    Jans dostal příliš mnoho volného prostoru na pravé straně hřiště, přehodil si míč na pravačku a odcentroval do vápna. Domácí vybojovali první roh.
     
    7
    Gano si řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže domácí zadáci nechtějí nic uspěchat a raději nadále kombinují na vlastní polovině.
     
    6
    Luyindama odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Mmaee, ale obránce Camacho jej k balónu nepustil.
     
    5
    Také domácí stopeři nyní volí postupnou rozehrávku na polovině hřiště. Nikdo z fotbalistů v černých dresech kombinaci Waaslandu neatakuje.
     
    4
    Moren se vydal na průnik podél levé postranní čáry, zbavil se svého strážce a po kontaktu s dalším obráncem upadl. Domácí budou rozehrávat.
     
    3
    Hosté se usadili na polovině Waaslandu a kombinují s míčem v zadních řadách. Standard hledá cestičku, kterou by se dostal do pokutového území.
     
    2
    Goreux vhazoval na levé straně hrací plochy. Hostující obránce našel Fioreho, jehož pobídka za obranu byla hodně nepřesná a propadla do zámezí.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Hráči Waasland se v úvodu nikam neženou a kombinují na své polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Waasland bude hrát ve žlutém, zatímco Standard přijel v černých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Red Star Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Camacho, Moren, Nys – Cools, Dhondt, Seck – Marquet, Gano, Boljević
    Náhradníci: Langil, Cerigioni, Ampomah, Caufriez, Borry, van Remoortere, Janssens

    Standard Lutych: Bodart – Goreux, Scholz, Kosanović, Andrade – Lučkević, Luyindama, Deom, Edmilson – Mmaee, Emond
    Náhradníci: Gillet, N´Dongala, Bolingi, Marin, Legear, Laifis, Cissé

    Rozhodčí: van Driesche – Monteny, Gilon.
     
    Vzájemné duely v letošní sezóně

    Lutych – Waasland 0:2
    Waasland – Lutych 0:1
    Lutych – Waasland 5:0
     
    KV Red Star Waasland-Beveren

    Dnešní domácí celek ještě může pomýšlet na postup. Dnes byl ale Waasland potřeboval zvítězit a St. Truiden a Mechelen by museli ztrácet body. Na vedoucí St. Truiden ztrácí Waasland čtyři body. V minulém duelu zvítězil doma 3:2 nad Lierse.
     
    Standard Lutych

    Slavný Standard Lutych zažívá nepovedenou sezónu. Mizérie Lutychu pokračuje i v nadstavbové části. Standard má na svém kontě aktuálně osm bodů a na postup může zapomenout. V minulém duelu si alespoň napravil reputaci domácí výhrou 2:0 s Mechelenem.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu. Vítejte u sledování přenosu z boje o Evropskou ligu mezi Waaslandem-Beveren a Standardem Lutych. Duel startuje ve 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. Gano – 33. Emond, 35. Mmaee, 52. Edmilson

    Karty:   83. Camacho (WAS), 90. Cerigioni (WAS) – 67. Deom (STA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:3.
    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Camacho, Moren, Nys – Cools, Dhondt (46. Cerigioni), Seck – Marquet (60. Langil), Gano, Boljević (79. Myny)
    Náhradníci: Langil, Cerigioni, Ampomah, Caufriez, Borry, van Remoortere, Janssens

    Standard Lutych: Bodart – Goreux, Scholz, Kosanović, Andrade – Lučkević (65. Marin), Luyindama, Deom, Edmilson (65. Laifis) – Mmaee, Emond
    Náhradníci: Gillet, N´Dongala, Bolingi, Marin, Legear, Laifis, Cissé

    Rozhodčí: van Driesche – Monteny, Gilon
    bahis siteleri