Mexiko – Senegal 1:0 (kon.) | Francie – Itálie 1:2 (kon.) | USA – Nový Zéland 6:0 (kon.)
konec
Francie
1:2 (1:1)
Itálie
Čtvrtek 01.06.2017, 13:00 • Čchonan Sports Complex, Čchonan • Mistrovství světa U20 • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné čtvrteční odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Od třinácti hodin se můžeme těšit na osmifinálový duel mezi týmy Francie a Itálie!
     
    Francie

    Svěřenci hlavního trenéra Ludovica Batelliho proklouzli základní skupinou jako nůž máslem. V prvním představení na šampionátu přejeli jihoamerický Honduras 3:0, aby o tři dny později ještě jednoznačněji porazili Vietnam v poměru 4:0. Jasný průběh měl i poslední francouzský zápas ve skupině, tentokrát to odnesl Nový Zéland, jenž po gólech Saint-Maximina prohrál 0:2. Ze skupiny E tak Francouzi postoupili z prvního místa, když na druhý Nový Zéland měli hned pětibodový náskok.
     
    Itálie

    Italové se na světovém šampionátu představují poprvé od roku 2009. Začátek jihokorejského turnaje se jim ale příliš nepovedl, neboť s Uruguayí prohráli 0:1. V utkání s Jihoafrickou republiku už Italové museli bodovat, což se jim také podařilo, když svého soupeře udolali 2:0. Jistotu postupu si skvadra azůra ale vybojovala až v posledním představení ve skupině, když s Japonci ztratili vedení 2:0 a připsali si alespoň jeden důležitý bod za remízu 2:2. To Italům stačilo na konečné druhé místo, když jim v porovnání s Japonci pomohlo lepší skóre.
    Utkání se odehraje na stadionu v Čchonanu, kam se vejde zhruba 26 tisíc fanoušků.

     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lafont – Michelin, Onguéné, Diop, Maouassa – Blas, Poha, Tousart (C), Harit, Saint-Maximin – Augustin.
    Náhradníci: Bernardoni, Braat – Kwateng, Boscagli, Fuchs, Nkunku, Thuram, Sissoko, Severin, Terrier.

    Itálie: Zaccagno – Scalera, Romagna, Coppolaro, Pezzella – Orsolini, Vitale, Mandragora (C), Pessina, Panico – Favilli.
    Náhradníci: Plizzari, Perisan – Dimarco, Barella, Vido, Sernicola, Cassata, Ghiglione, Marchizza, Bifulco.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni POL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Francouzi, kteří hrají v modrých, zatímco Italové v kompletně bílých dresech.
     
    2
    Ani na duel dvou špičkových evropských týmů si korejští fanoušci cestu nenašli. Utkání se tak bude hrát v komorní atmosféře na stadionu v Čchonanu.
     
    3
    Italové zachybovali v rozehrávce a ve vlastním vápně čelili velkým problémům. Do zakončení se tam drali Augustin a po něm také Harit, nicméně Zaccagno nakonec zasahovat nemusel.
     
    4
    Obrana Francie uklidňuje hru a už několik desítek sekund poklidně kontroluje míč na obranné polovině. Italové tomu jenom přihlížejí.
     
    5
    Filippo Romagna na kraji hřiště zakřižoval Harita a nechal projít míč do zámezí. Zpět do hry ho uvede italský brankář Andrea Zaccagno.
     
    6
    Znovu se Italům nepovedlo kloudně rozehrát, tentokrát to byl Pezzella, jenž měl spoustu problémů se skákavým míčem a ten mu po velkém boji utekl za autovou čáru.
     
    7
    Snad dvě sekundy po vhazování z pravé strany se do prvního zakončení dostal Jean-Kévin Augustin, který pohotově vypálil z hranice šestnáctky, ale Zaccagnovu branku přeci jenom o kousíček minul.
     
    8
    Michelin rázným skluzem zastavil Panica. Hra už ale byla předtím přerušena, a tak se italská standardní situace konat nebude.
     
    9
    Augustin zatím dělá italské obraně hodně problémů. Nyní se málem dostal k nákopu z poloviny hřiště, ubránit ho museli hned tři soupeři najednou.
     
    10
    Harit roztáhl hru na levou stranu, odkud centroval Saint-Maximin. K ničemu to ale nevedlo, neboť Poha mezitím ve vápně fauloval Coppolara.
     
    12
    Pezzella propadl ve středu hřiště a odevzdal míč Francouzům. Augustinova střela z dálky byla sražena, ovšem ani Saint-Maximin ze své kopačky nevyslal přesnou střelu.
     
    13
    Riccardo Orsolini se asi poprvé v zápase dotkl míče. Kvůli několikametrovému ofsajdu ve své útočné akci ale pokračovat nemohl.
     
    14
    Francouzi jsou v úvodu zápasu jednoznačně lepším týmem a jenom tak potvrzují, že se na tento šampionát připravili velmi dobře. Jasným důkazem budiž tři jasné výhry v základní skupině.
     
    15
    Giuseppe Panico si výtečně zpracoval dlouhý nákop a hrudníkem si sklepl míč směrem k ose hřiště. Tím si udělal prostor ke střele, ale ta bohužel pro něj nebyla vůbec přesně mířená.
     
    16
    Fait Mauassa se vedle pokutového území postaral o Orsoliniho. Díky tomu se francouzský gólman Alban Lafont může chystat k odkpu od branky.
     
    17
    Saint-Maximin byl na pravém křídle zastavený, ovšem jeho kolegové vzápětí získali míč rychle zpět. Kvůli faulu Mauassy se však ani na druhý pokus Francie do šance nedostala.
     
    18
    Pár chvil po odkopu Zaccagna se míč dostal na kopačky Jeana-Kévina Augustina, který si navedl balón na osu hřiště a zhruba ze třiadvaceti metrů jenom o kousek minul italskou branku!
     
    19
    Velmi dobrá příležitost také na italské straně! Po neškodném centru ze strany se míč přece jenom dostal do vápna, kde po otočce pálil Andrea Favilli a asi o metr minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    20
    Italové se po vlažném úvodu osmělili a také oni začínají vystrkovat růžky. Zatím poslední jejich akce však narazila na odmávaný ofsajd.
     
    21
    Diop hrubě pokazil jednoduchou přihrávku ve středu hřiště a byl to Onguéné, který za ním musel napravit jeho zaváhání a zastavit hrozící brejk soupeře.
     
    22
    Francouzi se v jedenácti lidech zatáhli na obrannou polovinu a Italové tak mají spoustu času na poklidnou kombinaci v obranné linii.
     
    23
    Panico dostal složitou přihrávku, ke které se dříve dostal Tousart a inkasoval od něj nepříjemný úder do oblasti hrudníku. Vše se zatím obejde bez žluté karty.
     
    24
    Francouzský kapitán je přímo na hřišti ošetřován. Dost možná to budou naražená žebra, což nikdy není vůbec příjemné.
     
    25
    Po krátké pauze se už opět hraje. Tousart se dokonce ihned vrátil do hry a pomáhá s francouzskou rozehrávkou.
     
    26
    Michelin šikovně vystoupil z obranné řady a ukopl míč na aut, po němž Francouzi své soupeře znovu nepustili k pokutovému území.
     
    27
    Itálie právě vstřelila branku!
    Naprosto jednoduchá akce posílá Italy v sedmadvacáté minutě do vedení! Pezzella nádherným centrem z hloubi pole dostal míč do vápna na RICCARDA ORSOLINIHO, jenž si udělal krok za obránce a přesnou přízemní střelou bez přípravy poslal balón mezi nohy Albana Lafonta.
    27. Riccardo ORSOLINI - 0:1
     
    29
    Mattia Vitale trochu zbytečně ostrým skluzem zajel uprostřed hřiště do Harita a jako první hráč si vysloužil žlutou kartu.
     
    30
    Pezzellovu prudkou přihrávku odvrátil Michelin na útočnou polovinu Francie, kde však Blas fauloval Mandragoru. Míč tak znovu putuje do italského držení.
     
    31
    Znovu v akci Clément Michelin, jenž přečetl protihráčův úmysl přihrát na Pezzellu. Ten se k dalšímu centru do vápna tak nedostal.
     
    32
    Jeden z Francouzů se ocitl v nefotbalové pozici pod reklamním panelem. Po chvilce se ale sám zvedl a jeho tým nadále hraje v plném počtu.
     
    33
    Saint-Maximin se nechal zfaulovat Scalerou a získal pro Francouze první zajímavější standardní situaci.
     
    34
    Na přímou střelu to nebylo, a tak Denis-Will Poha zvolil nástřel do ohně, kde trefil italského obránce. Míč se poté ještě dostal k Michelinovi, jehož centr pro změnu lapil brankář Zaccagno.
     
    35
    Francouzi okupují útočnou polovinu a snaží se najít cestičku skrz zataženou italskou defenzívu.
     
    36
    Amine Harit se po narážečce s Tousartem vydal do vápna, kde byl jednoznačně podražen Coppolarem a je z toho pokutový kop pro Francii!
     
    37
    Francie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Míč si penaltový puntík postavil JEAN-KÉVIN AUGUSTIN a nekompromisní pumelicí doprostřed branky překonal Zaccagna, který skočil k pravé tyči.
    37. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:1
     
    39
    Na tahu jsou znovu Italové. Za ně zkusil individuálně projít Giuseppe Pezzela, ale daleko se nedostal. Francouzská protiakce poté byla záhy ukončena kvůli ofsajdu Augustina.
     
    40
    Matteo Pessina hledal kolmou přihrávkou po ose hřiště Favilliho, před kterého se ale dobře postavil DIop a balón prošel až do náruče Albana Lafonta.
     
    41
    Michelinův vysokánský centr z pravé strany neměl ideální parametry, balón přeletěl celé pokutové území včetně hráčů v něm.
     
    42
    Orsolini dostal od Pessiny přihrávku na pravý konec pokutového území, kde trochu ze zoufalství práskl do míče, ale ten se zastavil o předním clonícího soupeře.
     
    43
    Panico si zpracoval dlouhý pas přes čtyřicet metrů zády a navíc byl podle názoru asistenta rozhodčícho v ofsajdu.
     
    44
    Maouassa zkusil štěstí při střele z dobrých pětadvaceti metrů, jenže míč se nedostal přes prvního obránce. Kombinační akce Francie ale ještě pokračuje.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Italové se zmocnili balónu a už se nikam neženou. V první půli se tak už asi nic nestane.
     
    45+2
    Tak nakonec ještě jedna standardní situace pro Italy. Tu rozehrál Vitale, ovšem Panico jeho prudký nákop prodloužil hlavičkou nad horní tyč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Francií a Itálii nabídl poměrně zajímavou podívanou, kterou okořenily dva vstřelené góly. Jako první se ve 27. prosadili Italové, které z vůbec první střely mezi tři tyče poslal do vedení Orsolini. O deset minut později už ale bylo znovu vyrovnáno, když Haritem vybojovanou penaltu proměnil Jean-Kévin Augustin a stanovil tím poločasový výsledek 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle už je v plném proudu. Rozhodně to ale nemusí být posledních 45 minut tohoto zápasu, v případě remízového výsledku se půjde do půlhodinového prodloužení.
     
    47
    Panico si na kraji šestnáctky chtěl vymodlit pokutový kop. Po přihrávce od Mandragory se skácel k zemi, ale polští rozhodčí zůstali v naprostém klidu.
     
    48
    Amine Harit se malými krůčky prokličkoval až do pokutového území, ovšem na zakončení už mu italští obránci potřebný čas nedali.
     
    49
    Tousart odehrál míč na vůbec první rohový kop. Zprava jej rozehrál Vitale, který nakonec centroval hned dvakrát, nicméně nůžky Mandragory poslaly balón do příliš velké výšky.
     
    50
    Diop až napodruhé trefil balón a před dvěma Italy jej odkopl ven z obranné poloviny. Do útoku tak podél levé autové čáry míří Francouzi.
     
    51
    Ani ti ale nic nebezpečného nevymysleli a sami se naopak musí rychle vracet do obrany.
     
    52
    Lafont si nejprve neporozuměl s Maouassou, ovšem u malého vápna naštěstí pro ně žádný Ital nebyl. Zakončení tak přišlo až z kopačky Vitaleho, který z dálky branku vůbec netrefil.
     
    53
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové se vrací do vedení a mají znovu lépe nakročeno do čtvrtfinále! Andrea Favilli potáhl míč po pravé straně a skoro z úrovně brankové čáry odcentroval na GUISEPPEHO PANICU, který byl v hlavičkovém souboji důraznější než Michelin, a z bezprostřední blízkosti uklidil balón do sítě.
    53. Giuseppe PANICO - 1:2
     
    55
    Ludovic Blas si snažil proklestit cestu až do vápna, kam ho ale nepustil Pezzella. Francouzský záložník poté zůstal ležet na trávníku, nicméně by měl být v pořádku.
     
    56
    Italové na nic nečekali a po opětovné rozehrávce vyrazili do ofenzívy, aby vybojovali rohový kop.
     
    57
    K centru z levého rohu hřiště si naskočil Filippo Romagna, jehož hlavička ale nemířila mezi tři tyče a Lafont zasahovat nemusel.
     
    58
    Velká šance Francouzů na vyrovnání! Saint-Maximin nejprve zahnal Maouassu do těsné blízkosti brankáře, který přesměroval míč na hranici vápna. Odtud tvrdě vypálil Augustin a pořádně protáhl vracejícího se Zaccagna, jenž výborným zákrokem vytěsnil tečovaný míč na rohový kop.
    58. Skvělý zákrok Zaccagna
     
    59
    Hlavní sudí si ještě nechal u videa ověřit, zda neměl kvůli nastřelené ruce odpískat pokutový kop. Tak se ale nestalo a na řadu přišel jenom roh, z něhož Francouzi nic nevytěžili.
     
    60
    Mandragora se pokusil uvolnit Panica, se kterým se ale vrátil Michelin a získal míč pro Francii. Ta se rychle přesunula do útoku, ale Saint-Maximin dalekonosnou střelou přes Coppolara branku těsně přestřelil.
     
    61
    Hraje se ve fantastickém tempu. Andrea Favilli se nyní snažil dostat k centru z pravé strany, ale lehká teč Onguéného mu v tom zabránila.
     
    62
    Saint-Maximin ve vzdálenosti třiceti metrů od italské branky posunul míč lehce doprava na osu hřiště k Augustinovi, jehož přízemní střelu Zaccagno vyrazil před sebe.
     
    63
    Tousartova sražená přihrávka skončila u vzdálenější tyče. Saint-Maximin ještě dával balón pod sebe, ovšem Augustin už byl italskou obranou uhlídán.
     
    65
    Allan Saint-Maximin je v posledních minutách hodně vidět. Nyní už si ale ukousl až moc velké sousto a nechtěně rozjel protiútok Itálie. Ta však nebude po obranném zákroku Maouassy ani vhazovat.
     
    66
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Issa Diop, přichází Olivier Boscagli.
     
    66
    Augustin u druhé tyče marně číhal na centr v podání Saint-Maximina. Díky zásahu obránce ale Francouzi budou kopat alespoň roh.
     
    67
    A ten nebyl rozehraný vůbec špatně! Ludovic Blas si našel pas k bližší tyči a čelem přestřelil Zaccagnovu branku jen o malý kousek!
     
    68
    Oba týmy předvádí fotbal v plném nasazení. Diváci na stadionu v Čchonanu se ve druhé půli nudit rozhodně nemohou.
     
    69
    Amine Harit byl při zpracování důrazně seslán k zemi, ovšem faul na jeho osobu se nepíská. Místo toho přichází na řadu střídání.
     
    70
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Denis-Will Poha, přichází Marcus Thuram.
     
    70
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Giuseppe Panico, přichází Paolo Ghiglione.
     
    71
    Teď už se píská a dokonce to bude za žlutou kartu, kterou po souboji dvou kapitánů s číslem osm vidí Rolando Mandragora. Toho se tak případné čtvrtfinále týkat nebude.
     
    72
    Saint-Maximin přenesl těžiště hry k pravé postranní čáře, odkud Michelin pravděpodobně střílel, ovšem Zaccagno si u levé tyče s pomalu letícím míčem bez potíží poradil.
     
    73
    Amine Harit v důrazném souboji nechtěně udeřil protivníka do obličeje a rovněž dostává napomenutí žlutou kartou.
     
    74
    Poprvé se nám představil také urostlý Marcus Thuram, který potáhl balón po levé straně a s trochou štěstí vybojoval pro Francouze roh.
     
    75
    S jeho bráněním Italové moc velké starosti neměli, opakovaný centr do vápna neskončil u Saint-Maximina, nýbrž v náruči brankáře Zaccagna.
     
    76
    Lafont rychle rozehrál a založil protiútok Francie. Augustin na jeho konci mohl střílet z patnácti metrů, místo toho ale ještě přihrával doprava Blasovi, jenž na Zaccagna rovněž nevyzrál.
     
    77
    Po rohovém kopu byl v další šanci Marcus Thuram, od kterého se balón odrazil mimo prostor branky. Tlak Francie přesto nabírá na obrátkách a my se tak můžeme těšit na pořádně dramatickou koncovku.
     
    78
    Jérôme Junior Onguéné si naběhl na centr z rohového kopu, který se po jeho hlavičce a teči obránce ještě jednou opakoval, ale Tousart po rozehrávce Harita nedokázal pořádně zakončit.
     
    79
    Matteo Pessina prošel jako nůž máslem skrz francouzskou obranu až do pokutového území. Lafont jeho pokus z levé strany vyrazil přesně před Orsoliniho, jehož dorážka do prázdné branky přišla z ofsajdu, a tak gól na 3:1 platit nemůže.
    79. Neuznaná branka Itálie
     
    80
    Na druhém konci hřiště skončil Augustin i s balónem v zámezí. Znovu tak přichází čas na dvojité střídání.
     
    81
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Federico Dimarco.
     
    81
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Martin Terrier.
     
    83
    Thuramův odpískaný faul na Ghiglioneho dává Italům možnost si na pár sekund oddechnout.
     
    84
    Augustin dal míč doprava na Saint-Maximina, který se krásně zbavil svého strážce, ale finálním pasem do vápna našel jen kopačku italského obránce.
     
    85
    Italové jakoby rezignovali na ofenzívu a v posledních pěti minutách budou z posledních sil bránit svůj hubený náskok. Nyní budou čelit sedmému rohovému kopu.
     
    86
    Ani z tohoto mráčku pršet nebude. Po odvráceném rohu netakticky vypálil z dálky Saint-Maximin a nepřesnou ranou odevzdal míč Italům.
     
    87
    Prakticky totožné zakončení zvolil také Jean-Kévin Augustin, který už přízemním pokusem mířil mezi tři tyče, ale Zaccagno přesto neměl se zákrokem žádný problém.
     
    88
    Do třetice střela z dálky, jež už měla nebezpečné parametry! Amine Harit dostal na levém křídle balón od Saint-Maximina a přihrál pod sebe na hranici šestnáctky Tousartovi, jehož dobrá střela prolétla jen pár centimetrů nad horní tyčkou.
     
    89
    Italové vydrželi v bezpečné vzdálenosti od své branky jen pár sekund. Thuram poté získal na Scalerovi další rohový kop.
     
    90
    Alban Lafont se tohoto rohu trochu překvapivě nezúčastnil. Při snaze hlavičkovat si tam Saint-Maximin překážel s Boscaglim a i proto zůstal Zaccagno bez práce.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času!
     
    90+2
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Giuseppe Scalera, přichází Riccardo Marchizza.
     
    90+3
    Poslední minuta nastaveného času začíná francouzským útočným faulem, po němž Zaccagno nebude s rozehrávkou vůbec spěchat.
     
    90+3
    Jean-Kévin Augustin si při spoluhráčově přihrávce nepohlídal své postavení a správně mu byl odpískán ofsajd. Tohle už vypadá pro Itálii moc dobře!
     
    90+4
    Lafont nepochopitelně vhodil balón na Dimarca, který ještě přihrával na volnějšího spoluhráče, ovšem jeho střela do prázdné branky se kvůli ofsajdu počítat nemůže.
     
    90+4
    Konec zápasu. (14:51:46)
    Italové ukončili francouzskou neporazitelnost a zajistili si místo ve čtvrtfinále!

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Augustin (pen.) – 27. Orsolini (Pezzella), 53. Panico (Favilli)

    Karty:   73. Harit (FRA) – 29. Vitale (ITA), 71. Mandragora (ITA)


    Francie: Lafont – Michelin, Onguéné, Diop (66. Boscagli), Maouassa – Blas (81. Terrier), Poha (70. Thuram), Tousart (C), Harit, Saint-Maximin – Augustin.
    Náhradníci: Bernardoni, Braat – Kwateng, Boscagli, Fuchs, Nkunku, Thuram, Sissoko, Severin, Terrier.

    Itálie: Zaccagno – Scalera (90+2. Marchizza), Romagna, Coppolaro, Pezzella – Orsolini (81. Dimarco), Vitale, Mandragora (C), Pessina, Panico (70. Ghiglione) – Favilli.
    Náhradníci: Plizzari, Perisan – Dimarco, Barella, Vido, Sernicola, Cassata, Ghiglione, Marchizza, Bifulco.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni POL)
    bahis siteleri