Česko – Itálie 3:1 (kon.) | Německo – Dánsko 3:0 (kon.)
konec
Německo
3:0 (0:0)
Dánsko
Středa 21.06.2017, 20:45 • Stadion Cracovia, Kraków • Mistrovství Evropy U21 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:40:20)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.
     
    Je dobojováno! Německo zvládlo i svůj druhý zápas na turnaji a výrazně se přiblížilo postupu do semifinále! Němci se v prvním poločase nemohli dostat přes pozornou obranu Dánska. Dánové po celou dobu spíše vyčkávali a spoléhali na protiútoku. To se jim však vymstilo. V 53. minutě se totiž dokázal prosadit Davie Selke ! Od té doby jsme sledovali úplně jiný fotbal. Na hřišti se najednou objevily šance. Střídající Zohore dokonce mohl vyrovnat, ale Jannik Pollersbeck jeho ránu z přímého kopu vyrazil. V 73. minutě se navíc po rohovém kopu prosadil Marc-Oliver Kempf a Německo se mohlo uklidnit. Dánové od té doby přestali hrát a deset minut před koncem jim poslední hřebík do rakve zasadil střídající Nadiem Amiri !
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Stark zastavil rodící se akci Dánska a vidí žlutou kartu. Rozhodčí mohl ponechat výhodu, jenže nakonec přerušil slibnou šanci Dánska.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Na povedený centr si na malém vápně naskočil Niklas Stark. Německý obránce byl ale svou šancí dokonale překvapen a jeho hlavička skončila vysoko na tribuně.
     
    89
    Němci se usadili na polovině Dánska a přihrávali si na kratkém prostoru. Z ničeho nic se do střely opřel Levin Öztunali, ale obrana jeho pokus srazila na roh.
     
    88
    Pedersen poslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Brankář Jannik Pollersbeck však vyrazil ven z branky a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    87
    Gnabry chtěl vrátit přihrávku spoluhráči na polovině hrací plochy, jenže míč jen zakopl do zámezí. Dánové budou vhazovat.
     
    86
    Tentokrát si Frederik Holst zpracoval vysokou přihrávku na pravé křídlo, zpracoval si míč a vyslal přízemní centr. První obránce jeho úmysl přečetl a balón odkopl.
     
    85
    Ani Dánové se už v závěru dnešního duelu nikam neženou. Frederik Holst mohl postupovat vpřed po pravé straně, ale místo toho zvolil zpětnou přihrávku.
     
    84
    Jeremy Toljan zcela zbytečně dohrál souboj na polovině hrací plochy a za svůj ostrý zákrok vidí žlutou kartu!
     
    83
    Dánsko zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč propadl až na zadní tyč, kde spěchal Jensen, avšak střídající hráč trošičku zaspal a na balón už nedosáhl.
     
    82
    Jeremy Toljan dlouho otálel s uvedením míče do hry. Německý obránce nakonec našel Dahouda, kterého pro změnu fauloval Christian Nörgaard.
     
    81
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Levin Öztunali.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Andrew Hjulsager, přichází Mathias Jensen.
    80. Nadiem AMIRI - 3:0
     
    80
    Německo právě vstřelilo branku!
    A přeci jen přichází ještě třetí branka! Střídající NADIEN AMIRI dostal přihrávku na hranici pokutového území, ustál tvrdý souboj, dokázal se uvolnit a střelou do protipohybu dánského brankáře rozvlnil síť!
     
    79
    Zápas se už podle všeho pouze dohrává. Dánové přeci jen chtějí vstřelit branku, ale najednou se jim hraje ještě o něco hůř. Němci už pro změnu zařadili nižší rychlostní stupeň.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 53. Selke (Toljan), 73. Kempf (Meyer), 80. Amiri (Selke)

    Karty:   58. Arnold (GER), 76. G. Jung (GER), 84. Toljan (GER), 90+2. Stark (GER) – 13. Vigen Christensen (DEN), 46. Duelund (DEN), 63. Banggaard (DEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.
    Německo: Pollersbeck – Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt – Dahoud, Arnold (C) (66. Amiri) – Weiser (66. G. Jung), Meyer, Gnabry (81. Öztunali) – Selke.
    Náhradníci: Schwäbe, Vlachodimos – G. Jung, Kehrer, Klünter, Tah, Amiri, Kohr, Öztunali, Philipp, Haberer, Platte.

    Dánsko: J. Höjbjerg – Holst, Maxsö, Banggaard, Blåbjerg (62. Pedersen) – Hjulsager (81. M. Jensen), Vigen Christensen (C), Nörgaard, Nielsen (57. Zohore) – Duelund, Ingvartsen.
    Náhradníci: Hagelskjaer, Iversen – J. Andersen, Nissen, Pedersen, Rasmussen, Börsting, Hansen, M. Jensen, L. Andersen, Junker, Zohore.

    Rozhodčí: Gözübüyük – van Dongen, van Zuilen (vš. NED)
    thejrc.org