Dacia Kišiněv – Škendija 0:4 (kon.) | AEL Limassol – St Joseph's 6:0 (kon.) | FK Sūduva – Soligorsk 2:1 (kon.)
Ordabasy – Široki Brijeg 0:0 (kon.) | Milsami – Fola 1:1 (kon.) | Tirana – Maccabi Tel Aviv 0:3 (kon.)
Pelister – Lech Poznaň 0:3 (kon.) | Jelgava – Ferencváros 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Tre Penne 6:0 (kon.)
Riteriai – St. Johnstone 1:0 (kon.) | Seinäjoki – Reykjavík 0:2 (kon.) | Helsinki – Connah's Quay 3:0 (kon.)
Flora – Domžale 2:3 (kon.) | Gandzasar – Mladost Podgorica 0:3 (kon.) | Atlantas – Kajrat 1:2 (kon.)
FK Liepāja – Crusaders 2:0 (kon.) | AIK Stockholm – KÍ Klaksvík 5:0 (kon.) | Vaduz – Bala Town 3:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Pjunik 5:0 (kon.) | Botev Plovdiv – Partizani Tirana 1:0 (kon.) | Dunav Ruse – Irtyš Pavlodar 0:2 (kon.)
Ružomberok – Vojvodina 2:0 (kon.) | Differdange – Zirä FK 1:2 (kon.) | Kutaisi – Trenčín 0:3 (kon.)
Keşla FK – Mladost Lučani 2:0 (kon.) | Bangor City – Lyngby 0:3 (kon.) | Runavík – Dinamo Minsk 0:2 (kon.)
B36 Tórshavn – Kalju 1:2 (kon.) | Priština – Norrköping 0:1 (kon.) | FK Sarajevo – Zaria Balti 2:1 (5:6 po pen.)
Olimpija Lublaň – VPS 0:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Čichura 1:1 (kon.) | Sant Juliá – Skënderbeu 0:5 (kon.)
Folgore – Valletta 0:1 (kon.) | Zeta – Željezničar Sarajevo 2:2 (kon.) | Floriana – CZ Bělehrad 3:3 (kon.)
Jagiellonia – Dinamo Bt. 4:0 (kon.) | Vasas Budapešť – Beitar Jeruzalém 0:3 (kon.) | Sutjeska – Levski 0:0 (kon.)
ND Gorica – Širak 2:2 (kon.) | Derry City – Midtjylland 1:4 (kon.) | Cork City – Levadia Tallinn 4:2 (kon.)
Ballymena – Odd 0:2 (kon.) | Coleraine – Haugesund 0:0 (kon.) | Osijek – UE Santa Coloma 4:0 (kon.)
Shamrock – Stjarnan 1:0 (kon.) | Valur – Ventspils 1:0 (kon.) | Lincoln – Larnaka 1:1 (kon.)
konec
SJK Seinäjoki
0:2 (0:0)
KR Reykjavík
Čtvrtek 06.07.2017, 18:00 • OmaSP Stadion, Seinäjoki • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu prvního předkola Evropské ligy, v rámci kterého se utkají finský celek SJK Seinäjoki a islandský KR Reykjavík.

    Domácí SJK Seinäjoki, což je celek sídlící v malém městečku poblíž západofinského přístavu Vaasa, má poměrně dobrou výchozí pozici do odvety, když uhrál na hřišti islandského soupeře bezgólovou remízu. Pro oba celky by byl postup do dalšího kola velkým úspěchem, přeci jen je ale nutno napsat, že před tímto dvojzápasem byl mírným favoritem právě Reykjavík.

    Jelikož se ve Finsku hraje liga systémem jaro-podzim, zajistilo si SJK účast v pohárech díky minulému ročníku – to skončil tento tým třetí a před sebe pustil pouze mistra z Mariehamnu a HJK Helsinki. Letos to tak slavné ale není, protože Seinäjoki je po 16 kolech na devátém místě finské ligy se ziskem pouze 19 bodů. Z posledních tří zápasů navíc SJK dvakrát padlo a dalo pouze jednu branku. Změní se to dnes?


    Hostující KR Reykjavík asi nebude spokojen s domácí remízou 0:0, ale stále je vše otevřené – islandský celek asi počítal s postupem do dalšího kola, ale čeká ho ještě tuhá bitva. Před pár dny byl navíc vyřazen z domácího poháru po prohře 3:2 se Stjarnanem a má tak co napravovat...

    I na Islandu se hraje liga pro nás nezvyklým způsobem jaro-podzim a tam si i KR zajistilo účast v tomto předkole už před půl rokem. To skončilo v lize třetí a za sebou ho nechaly týmy mistrovského Hafnarfjorduru a druhého Stjarnanu. Letos na tom ale kromě zmíněného konce v poháru není Reykjavík dobře ani v lize, protože se nachází po devíti kolech až na sedmé příčce, přičemž se ziskem 11 bodů ztrácí na první Valur už devět bodů. Oba celky tak mají co napravovat, který z nich se ale bude nakonec radovat?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SJK Seinäjoki: Aksalu – Hurme, Vales, Hatakka, Tahvanainen – Hradecký, Hetemaj, Laaksonen – Ions, Zeneli, Guichón
    Náhradníci: Valakari – Ahde, Bardanca, Klinga, Malolo, Mboma, Sarajärvi

    KR Reykjavík: Magnússon – Beck, Josepsson, Gunnarsson, Adalsteinsson – Fridgeirsson, Margeirsson – Hauksson, Pálmason, Chopart – Thomsen
    Náhradníci: Ólafsson – Johannsson, Sandnes, Sigurdjónsson, Thórdarson, Thorlacius, Tryggvanson

    Rozhodčí: Peljto – Beljo, Macić (všichni Bosna a Hercegovina).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O něco aktivněji začali hosté, dopředu se po křídle dostal Fridgeirsson a musel ho faulovat Hradecký – z následného přímáku pak Reykjavík vybojoval roh.
     
    3
    A po centru od Haukssona tu máme i první střelu na branku, hlavičkoval Gunnarsson, ale Aksalu byl na svém místě včas.
     
    4
    Ke střele se na straně druhé dostal i Laaksonen a na zem musel Magnússon, ovšem dokázal střelu z dálky vyrazit bez větších obtíží na roh.
     
    6
    Další útočná akce domácího Seinäjoki byla zastavena praporkem pomezního sudího, své postavení si při náběhu nepohlídal Zeneli.
     
    9
    Domácí finský celek je momentálně asi o něco aktivnější, vybojoval rohový kop, ale Zeneliho centr byl odvrácen obránci hned na přední tyči.
     
    12
    Vales musel fauloval unikajícího Choparta, ovšem zatím z toho vyvázne bez žluté karty a bude z toho tak pouze přímák v podání KR.
     
    14
    Po rychlé akci zkusil vypálit z nepřipravené pozice Thomsen, ovšem jeho střelu dokázal zkrotit domácí gólman Aksalu.
     
    16
    Na hřišti se toho momentálně mnoho neděje, oba celky se snaží hlavně neudělat chybu, která by takto vyrovnaný dvojzápas mohla definitivně rozseknout.
     
    18
    Pálmason se vrátil dozadu, aby vypomohl obraně, ale musel si pomoci v souboji se Zenelin faulem, takže míč zůstane v moci domácího Seinäjoki.
     
    20
    V zápase se teď poměrně přiostřuje a vidím faul i na druhé straně – u postranní čáry Hetemaj musel složit Haukssona, výhodu standardky tak budou mít pro změnu hosté.
     
    21
    Střelecky aktivnější jsou ale zatím překvapivě hráči Reykjavíku, teď pálil zpoza vápna Hauksson a další zákrok z kategorie středně těžkých musel tasit Aksalu.
     
    23
    A první velkou šanci zápasu mělo duo Thomsen – Hauksson! Prvně jmenovaný jedovatou střelou donutil Aksalua jít na zem a z dorážky pálil aktivní Hauksson těsně nad! Velká šance hostů.
     
    26
    Po delší době se dostali dopředu i hráči domácího SJK, jenže Ions byl přistižen v ofsajdu a z celé akce tak nic není.
     
    28
    Guichón, který zatím není moc ve hře, se snažil něco vymyslet na křídle, následně byl ale faulován Margeirssonem a domácí musejí zakládat nový útok.
     
    31
    V ofsajdu se nacházel i útočník na druhé straně, Thomsen si nepohlídal své postavení a útok Reykjavíku je tak velice rychle u konce.
     
    34
    Z dálky zkusil svoje štěstí hostující Margeirsson, jeho pokus ale bránu o hodně přeletěl – nic to ale nemění na tom, že brance měli daleko blíže právě hosté.
     
    36
    Domácí sice o něco více drží míč, do šancí jim to ale nepomáhá – islandský celek velice dobře brání a je vidět, že sem přijel velice dobře připraven.
     
    38
    Navíc když se teď konečně do střelecké pozice dostal Guichón, do jeho pokusu včasně vložil nohu Gunnarsson a zablokoval míč do bezpečí.
     
    41
    Seinäjoki vůbec nehraje dobře a není pro gólmana Magnússona nebezpečím – ten zatím za celých 40 minut čelil pouze jedné střele ze střední vzdálenosti.
     
    42
    Něco změnit se snaží jediný domácí aktivní hráč Guichón, ovšem jeho pokus ani tentokrát mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    43
    Vlastně první pořádný zákrok Magnússona – z asi 25 metrů se do skákajícího míče opřel Ions, jeho pokus asi padal pod břevno a tak ho islandský gólman přizvedl na roh.
     
    45
    Nad rámec hrací doby jsou nastaveny dvě minuty, týmy už ale poločas spíše dohrávají a není tak pravděpodobné, že ještě uvidíme něco zvláštního.
     
    45+1
    Závěrečný tlak domácích ústí ve žlutou kartu pro Fridgeirssona, který fauloval kousek před vápnem a navíc je tu přímák ze solidní pozice.
     
    45+2
    Na samém konci poločasu ještě Zeneli rozehrával přímák z pěkné pozice, ovšem střela mu nesedla a končí na tribuně.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám moc pěkný fotbal nenabídl a dost pravděpodobně se tak jeví možnost, že uvidíme prodloužení a případné penalty, protože za tři poločasy souboje těchto týmů jsme branku neviděli. O něco aktivnější byli hráči Reykjavíku, kteří měli dvě celkem dobré šance, Seinäjoki něco předvedlo až na samém konci poločasu, ale snaha ani jednoho z týmů na změnu stavu prozatím nestačila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Sledujeme opatrný start do druhého poločasu, domácí celek na své hře zatím nic nemění a míč se tak pohybuje hlavně kolem půlící čáry.
     
    50
    Útočného faulu na Hatakku se teď dopustil v hlavičkovém souboji Thomsen, nebylo to ale nic hrozného a tak se skoro ihned hraje dál.
     
    51
    Reykjavík právě vstřelil branku!
    Tak jedna věc je jasná, prodloužení ani penalty dnes neuvidíme! Míč do vápna poslal hostující Hauksson, který je zatím jasně nejlepším hráčem na hrací ploše a nejrychleji se ve vápně zorientoval záložník PÁLMI RAFN PÁLMASON, který dokázal dostat balón za záda bezmocného gólmana Aksalua!
     
    53
    Domácí se ihned snaží reagovat, ale dozadu se velice dobře vrátil Chopart a dokázal míč získat pro své barvy. Seinäjoki navíc musí v momentální situaci dát hned dvě branky.
     
    56
    SJK se snaží, ale nejde to – další akce skončila pouze rohovým kopem, který spěchal rozehrát Guichon, ovšem následná střela Zeneliho byla včasně zablokována do bezpečí.
     
    58
    Domácí kouč logicky vytahuje první střídání zápasu, dolů jde nevýrazný křídelník Hradecký, nahrazuje ho Mboma. Můj jmenovec toho tedy dnes moc nepředvedl.
     
    60
    Obraz hry se ale stále nemění a domácí ze své územní převahy nemají vůbec nic, protože Reykjavík velice dobře brání – jestli to takhle půjde dál, o postupujícím není pochyb.
     
    61
    Velice dobře hrající Hauksson se nám po krátké době znovu připomněl a po navedení si míče do středu nebezpečně pálil, jeho střelu vyrazil na roh Aksalu.
     
    64
    Máme tu druhou žlutou katu zápasu a i tato je pro hráče Reykjavíku – při napadání to přehnal Chopart a dojel Hurmeho, tento trest je tak jasný.
     
    66
    Pevná obrana islandského týmu ale pokračuje v dobré práci a v malém městečku na západě Finska tak domácí stále na branku čekají marně.
     
    68
    Navíc na útočné polovině vybojoval na Guichónovi faul Pálmason, takže hosté podrží míč daleko od své branky nějaký ten čas navíc.
     
    71
    Zbývá nám jenom něco kolem dvaceti minut do konce zápasu a nic nenasvědčuje tomu, že by Reykjavík měl o postup přijít, domácí ekipa má ke zdramatizování zápasu hodně daleko.
     
    72
    Seinäjoki zahrávalo rohový kop, ten ale moc úspěšný nebyl, když ho obrana KR odvrátil hned na přední tyči do bezpečí.
     
    73
    Přichází i druhé střídání v domácím týmu, na hřišti končí Guichón a na poslední část zápasu ho nahradí Klinga.
     
    76
    Ani tato dvě střídání ale obraz hry moc nezměnila, domácí celek si žádnou šanci zatím nevytvořil a KR hru kontroluje.
     
    78
    Ještě poslední zoufalý pokus domácích o změnu, na hřišti končí stoper Vales a nahrazuje ho o poznání ofenzivnější Malolo.
     
    80
    Poprvé střídají i hosté, pro dnešek dohrál velice aktivní Chopart, místo něj se nám ukáže Sandnes.
     
    83
    Reykjavík právě vstřelil branku!
    Tak a je hotovo, tohle už domácí Seinäjoki nerozdýchá! Do rozhozené obrany vnikl útočník TOBIAS THOMSEN, který si za svou dnešní aktivitu branku zasloužil, a svým přesným pokusem odstartoval výbuch nadšení na střídačce celku z islandského hlavního města!
     
    84
    A právě střelec této branky dnes dohrál, nahradí ho jiný útočník Tryggvanson.
     
    84
    Bez žluté karty nedohrají ani domácí, Hetemaj ve středu pole z frustrace podrazil Pálmasona a je po právu napomínán.
     
    85
    Zápas už se jenom dohrává, protože je jasné, že na postupujícím se nic nezmění – a hosté si dnes svou výhru opravdu zasloužili.
     
    87
    I konec zápasu patří islandskému celku, z dálky zkusil svoje štěstí další velice dobře hrající hráč Hauksson, jeho pokus ale skončil nad.
     
    90
    Běží nám poslední minuty tohoto zápasu a vlastně také poslední minuty letošního evropského působení SJK Seinäjoki – no, moc dlouhé trvání tedy nemělo.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty, ale je jasné, že za ty se už vůbec nic nezmění – finský fotbal bude mít po dnešku minimálně o jednoho zástupce v pohárech méně.
     
    90+2
    Je tu asi poslední věc, co se dnes stane – na hřišti za hosty končí Fridgeirsson, na poslední vteřiny místo něj přijde Thorlacius.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní odvetný zápas tak je za námi a šťastnější na jeho konci určitě budou hráči KR Reykjavíku. Ten totiž oproti očekávání vyhrál na půdě Seinäjoki zcela zaslouženě 0:2 a po úvodní remíze 0:0 tak jde dál. Vše podstatné se odehrálo ve druhém poločase, na jeho samém začátku se trefil po pasu od Haukssona Pálmason, na konci zápasu pak přidal pojistku Thomsen a jelikož domácí SJK nic nevymyslelo, zápas tak také skončil.

    Ode mě je to v tomto přenosu vše, já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek týdne. (19:55:21)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 51. Pálmason, 83. Thomsen

    Karty:   84. Hetemaj (SJK) – 45+1. Fridgeirsson (REY), 64. Chopart (REY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    SJK Seinäjoki: Aksalu – Hurme, Vales (78. Malolo), Hatakka, Tahvanainen – Hradecký (58. Mboma), Hetemaj, Laaksonen – Ions, Zeneli, Guichón (73. Klinga)
    Náhradníci: Valakari – Ahde, Bardanca, Klinga, Malolo, Mboma, Sarajärvi

    KR Reykjavík: Magnússon – Beck, Josepsson, Gunnarsson, Adalsteinsson – Fridgeirsson (90+2. Thorlacius), Margeirsson – Hauksson, Pálmason, Chopart (80. Sandnes) – Thomsen (84. Tryggvanson)
    Náhradníci: Ólafsson – Johannsson, Sandnes, Sigurdjónsson, Thórdarson, Thorlacius, Tryggvanson

    Rozhodčí: Peljto – Beljo, Macić (všichni Bosna a Hercegovina)
    29.06.2017
    Reykjavík - Seinäjoki 0:0

    Karty:   73. Hauksson (REY) – 44. Hetemaj (SJK), 59. Hatakka (SJK), 85. Hurme (SJK)

    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:22.
    bahis siteleri