Perm – Rostov 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – Machačkala 1:0 (kon.) | Tosno – Zenit 0:1 (kon.)
konec
FC Tosno
0:1 (0:1)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 30.07.2017, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Absence
    Dle dostupných informací by v souboji posledního celku ruské ligy (FC Tosno) a vedoucího mužstva nejvyšší ruské fotbalové soutěže (FK Zenit Petrohrad) neměl ani jeden z dnešních soupeřů postrádat jakéhokoliv hráče na své soupisce.
     
    Poslední zápas
    Tosno se zatím nedokázalo v tomto ročníku ruské ligy ani jednou prosadit. To pochopitelně platilo i pro poslední utkání. Ruský arbitr Eskov vedl zápas, ve kterém nováček nejvyšší ruské soutěže prohrál s Krasnodarem poměrem 0:2. Nejprve v 58. minutě otevřel skóre Perreyra. Následně jej uzavřel přesnou trefou Joaozinho.

    Zenit Petrohrad vydřel domácí výhru nad Rubinem Kazaň. V nastavení prvního poločasu šli hosté do vedení, když Zenit podcenil situaci, na konci které zamířil Žemaletdinov z pravé strany k bližší tyči. Celé akce začala u brankáře Rubinu.

    Ve druhém poločase nejprve v 51. minutě Sebastián Driussi na zadní tyči poslal míč do prázdné branky protihráče. Následně v nastavení duelu rozhodl přesnou hlavou po centru z levé strany, když si Driussi naskočil na přední tyči a dostal míč do levé poloviny svatyně kazaňského celku.
     
    Sázkové kanceláře pochopitelně naprosto jednoznačně favorizují hostující celek. Dokáže se vzchopit Tosno? Prosadí se vůbec poprvé v tomto ročníku ruské ligy?
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tosno: D. Jurčenko – Dudijev, Šachov, Dugalić, J. Černov – Galiulin, Karnicki, Kazajev, Melkadze – A. Zabolotnyj, Rocha.

    Náhradníci: Oparin, Lukičev – Alšin, Sucharev, Rustem Muchametšin, Palienko, M. Kašćelan, Markov, Trošečkin, Bujvolov, Anderson Carvalho, Mirzov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, Ivanović, Javi García, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes – Šatov, Jerochin, Kokorin – Driussi.

    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Terentěv, Poloz, Giuliano, Neto, Noboa, Žirkov, Dzjuba, Hernani, Karpov.

    Rozhodčí: Šuchoj – Bolotenkov, Ušačev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po standardní situaci z levé strany si na přední tyč seběhl Driussi, ale domácí obrana si jej pokryla.
     
    3
    Smolinkov pustil míč na spoluhrče na pravé straně, Zenit začíná aktivně a chce diktovat tempo zápasu.
     
    3
    Melkadze ukázal dobrou rychlost na levé straně, z čehož těžil jeho spoluhráč Zabolotnyj, je z toho roh pro Tosno.
     
    4
    Lunev nebyl jistý, ale dokázal míč vyrazit mimo šestnáctku, následně jsme viděli faul dvacet metrů od branky Zenitu v podání Jerochina.
     
    5
    Lunev si postavil tříčlennou zeď, kterou trefil exekutor standardní situace.
     
    6
    Criscito tvořil hru na levé straně, nakonec přišel faul na Kuzjajeva. Hosté rozehráli nakrátko a poté jej soupeř vyhnal na polovinu Zenitu.
     
    6
    Znovu aktivní Criscito na levé straně, kapitán Zenitu, ale neměl moc reálnou šanci na průnik mezi trojicí bránících hráčů.
     
    7
    Criscito nahrál dozadu na Paredese, těžiště hry přesunulo na pravou stranu a poté až k Lunevovi. Ten si zahrál nohama.
     
    7
    Šuchoj musel písknout do píšťálky po faulu na jednoho z hostujících hráčů.
     
    7
    I s Paredesem se hosté pustili do kombinace, ale zatím se domácí obrana dobře pohybuje. Jako kdyby se chtěl Zenit prosadit přes levou stranu přes Criscita.
     
    8
    Obranný blok domácího celku je zatím hodně aktivní, momentálně drží balon Paredes, ale ani on neví, jak se dostat přes dobrou defenzivu Tosna.
     
    9
    Nakonec přišel trošku zbrklý nákop za obranu, pro který si seběhl Jurčenko. Tosno kontrovalo po levé straně a má k dispozici autové vhazování.
     
    9
    Hosté se na zisk balonu ani nenadřeli, poté ovšem osobní souboj prohrál levý bek Criscito, a tak musel hrát Lunev.
     
    10
    Rychlý kontr hostů po pravé straně a poté centr do náruče Jurčenka, když centrující fotbalista hledal spoluhráče na zadní tyči.
     
    11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Paredes roztáhl hru kolmící na pravou stranu, tam jedním dotekem zrychlil hru Oleg Šatov. Následovala přihrávka do pohybu na ALEXANDRA KOKORINA, ten utekl bránícímu hráči a zakončil přízemní střelou z pravé strany k pravé tyči. Střela měla celkem razanci. 0:1. Asistence: Oleg Šatov.
    11. Alexandr KOKORIN - 0:1
    rus14d82b.gif
     
    12
    Na centr na zadní tyč z levé strany si seběhl Galiulin, ale jeho zakončení z jedničky postrádlo přesnost. A tak může tvořit hru hostující celek.
     
    13
    Criscito pokazil hostující kombinaci, a tak mohl jít do kontru po pravé straně soupeř. Paredes neískal balon, vše ukončil střelou z pravé strany z dvaceti metrů vedle levé tyče Nuno Rocha.
     
    14
    Hostující fotbalisté zapojili do kombinace i Luneva. Následně kombinovali na polovině soupeře. Paredes přihrál na Criscita, kapitán Zenitu nijak nezrychlil hru.
     
    14
    Zenit byl vynikající a rychlý po ztrátě míče, avšak nezískal balon. Petrohrad presoval jedním hráčem proti rozehrávajícímu stoperovi.
     
    15
    Smolnikov přihrál Šatovovi na pravou stranu, ten se trošku ukličkoval, ale jeho spoluhráči již drží míč na polovině hřiště.
     
    15
    Zadumaný Mancini přemýšlí, proč jeho svěřencům nevyšlo přenesení hry na pravou stranu křižnou vzdušnou přihrávkou. Jeden z obránců Tosna si pomohl hlavou k brankáři Jurčenkovi.
     
    16
    Lunev vykopl míč na pravou stranu, ale útok hostujících fotbalistů trval pár vteřin. Jurčenko bude vykopávat.
     
    16
    Domácí celek byl agresivní v osobních soubojích, ale nakonec dobrá poziční obrana hostujících stoperů poslala centr z levés strany do náruče Luneva.
     
    17
    Petrohrad se výrazně uklidnil tou brankou Kokorina, nyní ovšem na polovině hřiště fauloval Javi Garcia Melkadzeho.
     
    18
    Domácí fotbalisté kombinovali na polovině těch hostujících, z čehož plynul krásný razantní a utažený projektil Kazajeva do levé poloviny hostující branky, Lunev vyrazil míč na roh.
     
    18
    První centr hostující obrana odvrátila, stejně tak jako ten druhý. Následně ruský arbitr Šujov přerušil hru poté, co Melkadze podrazil jednoho z hostů na polovině Zenitu.
     
    19
    Autové vhazování z pravé strany měl délku, rozhodčí Šuchoj vytáhl kartu pr Černova (domácí), který zasáhl ve skluzu kotník Šatova.
     
    20
    Zajímavý střílený centr na přední tyč, který odvrátil Rocha. Hostující celek bude pokračovat autovým vhazováním z pravé strany.
     
    20
    Smolnikov hrubě pokazil aut z pravé strany, ale Zwenit zachytil kontr soupeře a může si pomoci třeba přihrávkou Lunevovi.
     
    21
    Hosté roztáhli hru na levou stranu na Criscita, hostující kapitán odcentroval na zadní tyč, tam se ovšem faulu zezadu dopustil Jerochin.
     
    22
    Javi Garcia odehrál míč do autu, a tak bude vhazovat z levé strany Černov.
     
    22
    Velice dobrou obranou se prezentoval hostující celek, stejně tak dobrým presinkem. Rocha neměl kudy projít po pravé straně, a tak přišla ztráta na polovině hrací plochy.
     
    23
    Lunev pomohl spoluhráčům, ale pravý bek Zenitu byl pod tlakem, takže Zenit musel rozpohybovat Tosno, avšak vše skončilo na polovině hřiště.
     
    23
    Nona Rocha byl faulovaný na hranici žluté karty, ale k překvapení všech se rozhodčí Šuchoj rozhodl neodpískat jasný přestupek, jehož obětí se stal útočník domácího celku.
     
    24
    Jeden z hráčů Zenitu Petrohrad zasáhl Rochu do levého kotníku. Ale hra pokračovala i nadále. Rocha musí opustit hrací plochu, protože byl ošetřovaný. Tosno pokračuje o desíti.
     
    25
    Jurčenko chtěl nejprve balon vyhodit, ale poté zvolil nákop na polovinu hostů, tam ovšem přišla jednoduchá ztráta domácího mužstva. Takže Zenit již kombinuje.
     
    25
    Kokorin se stáhl z pozice útočníka na pozici záložníka a byl tvůrcem hry hostujícího celku, zřejmě Šatov byl tím, kdo nedosáhl na balon na pravé straně.
     
    26
    Zabolotnyj fauluje v osobním souboji Kokorina, a tak může hostující celek rozehrát standardní situaci nakrátko.
     
    27
    Černov faulovaný, takže domácí mužstvo bude mít k dispozici rozehrávku standardní situace z poloviny hřiště.
     
    27
    Jurčenko nakopl balon na levou stranu, tam došlo asi k dvěma soubojům. Míč získal Zenit, ale na pravé straně nemohl tvořit hru Kokorin vinou dobré obrany Tosna.
     
    28
    Nejistá kombinace Zenitu na polovině hřiště nevyústila v zisk míče pro domácí fotbalisty, následně bude z levé strany vhazovat Criscito.
     
    29
    Dudijev byl tím, kdo vyhrál souboj při akci soupeře po levé straně, poté se faulem na polovině domácího celku prezentoval Javi Garcia.
     
    29
    Ale Zenit byl výborný po ztrátě míče, jenže byli jsme svědky faulu na Dudijeva.
     
    30
    Galuilin se rozhodl pro centr z pravé strany na zadní tyč, kde do souboje se soupeřem šel brankář Lunev. Gólman hostujícího celku zůstává ležet otřesený na hrací ploše.
     
    31
    Hostující lékařský štáb musí ošetřit brankáře Zenitu. Ten ovšem jasně signalizuje, že není důvod, proč by měl trenér Mancini sáhnout k vynucené změně mezi jedenácti vyvolenými na trávníku.
     
    32
    Centr z levé strany na zadní tyč zamířil do náruče Luneva, ten rozehrál na pravou stranu, ale Tosno zachytilo kontr soupeře.
     
    32
    Criscito přihrál z pozice levého beka hostujícímu stoperovi, následovalo přenesení hry na pravou stranu, avšak zakončení hostujícího mužstva jsme se nedočkali.
     
    33
    Criscito atypicky na pozici pravého beka byl hodně nejistý v rozehrávce, nakonec hostující kapitán fauloval a vše se stěhuje před Luneva.
     
    33
    Galiulin centroval z levé strany na přední tyč, kde byl připravený Nuno Rocha, druhý jmenovaný domácí fotbalista zakončil hlavou vedle levé tyče.
     
    34
    Criscito vhazoval z levé strany, ale Zenit byl vyhnaný až na svojí polovinu, posléze si Tosno pokrylo akci hostů po pravé straně.
     
    35
    Avšak balonu si dlouho neužilo. Criscito na pozici levého beka přihrál po levé straně, ale více podstatné věci se odehrávaly na pravé straně.
     
    35
    Jeden z hostujících hráčů zasáhl stojnou nohu soupeře, následně na pravé straně fauloval Driussi, takže Tosno má dobrou standardní situaci.
     
    37
    Centr z pravé strany levou nohou směřoval na hranici pokutového kopu, kde si vyskočil Dugalic a poslal míč hlavou mimo tři tyče.
     
    37
    Zenit tolik netlačí na pilu, Tosno mělo zatím jednu větší šanci, stejně jako hostující mužstvo. I tak můžeme říci, že Manciniho tým kontroluje hru.
     
    38
    Criscito vhazoval z levé strany, Šachov byl důrazný a povalil soupeře k zemi, avšak nebyl důvod, proč by nemohlo Tosno kombinovat na vlastní polovině.
     
    38
    Centr z levé strany měl letět na Zabolotnyje, ale málem si jej na přední tyči do vlastní branky srazil Javi Garcia.
     
    39
    Po následném rohu z levé strany zůstal nehlídaný Šachov, domácí obránce zakončil hlavou vedle pravé tyče při snaze o hlavičku do pravého horního rohu.
     
    40
    Další aut Criscita z levé strany, hostující kapitán zvolil přihrávku Kokorina, ale Zenit se nedostal k centru. Poté fauloval Javi Garcia.
     
    40
    Tosno kombinovalo na polovině hřiště, vtom bek zrychlil hru, ale hostující obrana si pokryla útok po levé straně, míč momentálně drží Šachov.
     
    41
    Zenit dobře brání. Nuno Rocha musel přihrávat dozadu, poté byl e složité pozici Šachov na pravé straně.
     
    42
    Driussi s Criscite na levé straně tvořili hru, kapitán Zenitu si poté nerozuměl se svým stoperem, takže z pravé strany bude vhazovat domácí celek.
     
    42
    Criscito pokračoval v akci Zenitu celkem z úhlu, nebyla to jednoduchá práce pro kapitána Zenitu, ale Petrohrad se ubránil.
     
    43
    Kazajev útočným faulem na Šatova na pravém beku daroval Petrohradu klid na rozehrávku.
     
    44
    Petrohrad měl k dispozici autové vhazování z levé strany, což byla práce pro Criscita. Těžiště hry se přesunulo na pravou stranu, kde nepředvedl favorit zápasu vůbec nic.
     
    44
    Dudijev si na pravé straně nerozuměl se spoluhráčem, tím pádem měl hostující celek autové vhazování zcela zdarma. Následně právě pravý bek Tosna fauloval zřejmě Driussiho.
     
    45
    Hodně nejistý byl Lunev po centru z pravé strany, ale Kazajevovo zakončení z dvaceti metrů letělo mimo tři tyče.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Celkem dobrá přechodová fáze hostujícího týmu, jenže na pravé straně jeden z hráčů Zenitu vše pokazil.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Alexandr Jerochin (FK Zenit Petrohrad). Nuno Rocha ukázal dobrou rychlost na levé straně, Jerochin jej na polovině hřiště podrazil.
     
    45+2
    Driussi sice presoval a myslel si, že získal balon pro hosty, ale zároveň zasáhl nohu jednoho ze soupeřů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas za námi. Roberto Mancini s ním nemůže být vůbec spokojený. Jeho svěřenci měli víceméně jednu větší šanci a z té se po přihrávce Olega Šatova prosadil střelou z pravé strany na bliší tyč Alexandr Kokorin. Ale jinak favorit zápasu hodně zaostává za tím, co jsme asi očekávali od dnešního utkání. Tosno se prezentuje aktivně, dokáže se dostat do zajímavých šancí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zenit vhazoval z pravé strany, Melkadze presoval, poprvé se míče ve druhém poločase dotkl nohama Lunev.
     
    7
    Ivanovič rozehrál standardní situaci. Zatímco Roberto Mancini nechal rozcvičit Poloze.
     
    47
    Také Jerochin se zapojil do hostující kombinace, nakonec z pravé strany centroval Smolnikov, ale domácí celek si pokryl centr na přední tyč. Poté Ivanovič fauloval.
     
    48
    Dugalič zastavil faulem na polovině hřiště rozehrávku Zenitu Petrohrad. Ale Ivanovič pokračoval nakrátko.
     
    49
    Smolnikov pod sebe na Jerochina z pravé strany, ale přenesení hry na levou stranu se neukázalo jako dobrá volba.
     
    49
    Kuzjajev pracoval na polovině hřiště, ale zatím se nic zásadního nestalo. Stálo sledujeme kombinaci hostujících fotbalistů na polovině domácího celku.
     
    50
    Akce fotbalistů Zenitu Petrohrad skončila ofsajdem na pravé straně.
     
    51
    Paredes si vzal na starost standardní situaci z pravé strany. Hostující obránce centroval na zadní tyč, kde se k míči nedostal nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    52
    Domácím fotballistům nejprve nevyšla kce po pravé straně, poté si zahrál na pozici obránce Šachov.
     
    53
    Ani středem hřiště nevedla cesta k ohrožení branky Zenitu Petrohrad. Následně jsme viděli kontr hostů po levé straně a centr na zadní tyč, kdy Smolnikov hlavičkoval pd sebe.
     
    53
    Zmiňovaný obránce Zenitu Petohrad přidal centr z pravé strany, odražený balonn napálil Criscito po přihrávce Šatova nad branku soupeře.
     
    54
    Tosno v poklidu kombinovalo na vlastní polovině, hru roztáhlo na pozici levého beka, ale Zenit nepustil protivníka k ničemu podstatnému.
     
    55
    Tosno bylo donuceno k přihrávce na Jurčenka, ten vykopl míč na Zabolotnyje.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Vagiz Galiulin (FC Tosno). Domácí hráč zajel do soupeře a po zásluze si prohlédl žlutý kartónek.
     
    56
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Arťom Dzjuba.
     
    56
    Viděli jsme aut Criscita z levé strany, hra se dostala poté na pravou stranu, kde tvořil hru i Kuzjajev. Ten centroval na přední tyč, kde Dzjuba zakončil ve skluzu mmo tři tyče.
     
    57
    Od Luneva začala hostující akce, ta byla typická pro vytížení pravé straně, ale skončila po pár sekundách snadným ziskem pro Jurčenka.
     
    58
    Jurčenko vypl míč na levou stranu, kde byl k dispozici Melkadze, domácí budou mít roh.
     
    58
    Hostující fotbalisté se na chvíli dostali k míči, poté vykopl Jurčenko míč na pravou stranu.
     
    59
    Ve druhém poločase jsme zatím žádnou větší šanci neviděli. Petrohrad kontroluje průběh druhého dějství.
     
    60
    Roh z pravé strany dolétl na hlavu Dugaliče, ten hlavičkoval z levés strany křížem na zadní tyč, kde byl jeden z jeho spoluhráčů v ofsajdu.
     
    61
    Samozřejmě, že Criscito vhazoval z levé strany, ale domácí fotbalisté nic nevymysleli.
     
    61
    Dzjuba na sebe natáhl dva branící hráče, rána Criscita z levé strany byla sražena ke Smolinkovi, ten prováhal moment na zakončení. I tak Zenit tlačil nadále Tosno, však k zakončení se již nedostal.
     
    62
    Jeden z domácích fotalistů našel křížem na pravé straně spoluhráče v ofsajdu.
     
    63
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Georgi Melkadze, přichází Reziuan Mirzov.
     
    63
    Lunev vykopl balon, ale jeden z jeho spoluhráčů pouze prodloužil do míst, kde byl Jurčenko.
     
    63
    Černov tvořil hru na pozici levého beka, po přenesení hry na pravou stranu drželDdijev bránícího Kokorina.
     
    64
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Vagiz Galiulin, přichází Maxim Palienko.
     
    64
    Domácí mužstvo působí sympatickým dojmem a nemá z věhlasnějšího soupeře žádný přehnaný respekt.
     
    65
    Při kontru po pravé straně nakonec ztratil balon Djzuba. Domácí obránci si pomohli přihrávkou na Jurčenka, jehož výkop ovšem postrádal přesnost.
     
    65
    Protiútok mužstva trenéra Manciniho zastavil zcela správně praporek pomezního sudího.
     
    66
    Zenit vhazoval z pravé strany, Driussi se šikovně dostal přes dva hráče, ale poté pokazil veškeré plány hostujícího útočníka na druhý gól v zápase další ofsajd.
     
    67
    Jerochin nahrál dozadu, posléze hostům zdaleka nevyšel útok po pravé straně, a tak bude Tosno vhazovat.
     
    67
    Zase si domácí fotbalisté pomohli přihrávkou na Jurčenka, následně přišla kombinace Tosna, avšak zatím bez střely na branku soupeře.
     
    68
    Zenit disponoval skvělou přechodovou fází, ale poté trošku zbytečně zpomalil svojí akci. Vše podstatné se nyní odehrává na polovině domácího týmu.
     
    68
    Kuzjajev se dotkl míče na pravé straně, následně hostující hráči kombinovali, obrana Tosna nebyla aktivní, ale zároveň byla kombinace Zenitu pasivní.
     
    69
    Zenit asi ve druhém poločase více drží míč, ale není to tak že by se nějak tlačil do šancí. Jako kdyby hostující celek toto utkání tak trošku podcenil.
     
    70
    Dzjuba si na pravé straně nerozuměl se spoluhráčem, ale domácí celek udělal hrubou chybu v rozehrávce, Zenit bude vhazovat z levé strany.
     
    70
    Criscito podržel balo na levé straně, ale bránící hráč jej dobře stínoval, kapitán Zenitu se nedostal k centru.
     
    70
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Jan Kazajev, přichází Jevgenij Markov.
     
    71
    Zajímavá střela Paredese z pozice levého beka. Do toho ještě míč skončil těsně před brankářem Jurčenkem, ale hrací předmět šel vedle pravé tyče.
     
    72
    Smolnikov vhazoval z pravé strany, ale jeho spoluhráč mu již nevrátil balon. I tak získal hrací předmět hostující celek.
     
    72
    Zápas tak trošku postrádá tempo v posledních minutách. Utkání, jak se říká, ztrácí náboj. I tak hraje Zenit chvílemi hodně profesorsky.
     
    73
    Zřejmě Kokorin se chtěl prezentovat dalším vstřeleným gólem, ale autor jediné branky z toho zápasu byl v ofsajdu.
     
    73
    Tak to byla naprostá paráda! Jeden z hráčů Zenitu Petrohrad nahrál z levé strany do pohybu Jerochinovi. Ruský borec trefil druhým dotekem těsně prostor vedle levé tyče. Pokud sledujete házenou, tak je to to samé, jako když házenkář dá míč spoluhráči do druhé vlny.
     
    75
    Rohový kop Zenitu z pravé strany vyústil v zakončení hlavou doprostřed branky, kde čekal připravený Jurčenko.
     
    75
    Šachov zasáhl kotník jednoho z hráčů Zenitu. Ten zůstává ležet na zemi, ale vše bude v pořádku.
     
    76
    Rozhodčí Šuchoj ještě zjednal pořádek ve vápně domácích. Následně přišel centr na zadní tyč z kategorie nepřesných.
     
    76
    Roberto Mancini udílí pokyny svým svěřencům a rozhodně mu dnes hrají hráči Zenitu trošku na nervy.
     
    77
    Teď nemohl Paredes vymyslet nic jednoduššího, než zkusit střelu z dvaceti metrů nad branku soupeře. Hostující bek měl hodně místa na zakončení.
     
    78
    Lunev si šel po centr z levé strany na přední tyč, ale nebyl vůbec jistý, jenže Zabolotnyj z úhlu zakončil do boční sítě.
     
    79
    Lunev vykopl baol na pravou stranu, kde Smolnikov přihrál spoluhráči, následně jsme viděli faul na Paredese na polovině hřiště.
     
    80
    Kokorin si navedl míč z levé strany na pravou nohu a už byl ve vápně. Někdo si možná myslel, že si jde pro penaltu, ale hostujícího útočníka nenapadlo padnout na zem.
     
    81
    Domácí fotbalisté kombinoval na vlastní polovině. Zenit moc nenapadal rozehrávku Tosna. Možná se už hostující celek soustředí na obranu.
     
    81
    Akce Tosna po levé straně nepřinesla vůbec nic. Zabolotnyj podává balon Lunevovi, protože domácí útočník ví, že nováček ruské ligy dnes může uhrát bod proti Zenitu Petrohrad.
     
    82
    Herní úroveň tohoto zápasu šla dolů ve druhém poločase. Celkově je to takové neatraktivní utkání.
     
    82
    Ivanovičova rozehrávka z pozice stopera na levou stranu si s přesností nepoktyla.a Mezitím Criscito se drží za obličej a zůstává ležet na hrací ploše s Palienkem.
     
    83
    Zenit pasivní při presnku, Šachov tak nemohl na nic čekat a zkusil zrychlit hru svým pohybem na pravé straně, ale zatím nepustil Petohrad Tosno k ničemu.
     
    84
    Teď se rozhodčí Šuchoj málem přimotal do kobmaince Zenitu. Nakonec celou akci zakončil střelou ze střední vzdálenosti doprostřed branky domácích Paredes.
     
    84
    Kokorin se sice nedostal kmíči na pozici útočníka, ale v akci Zenitu pokračoval Smolnikov na pravém beku, ten ovšem pouze odevzdal míč do náruče Jurčenka.
     
    85
    Paredes přihrál na levou stranu. Zenit se nikam nežene. Tosno se nemže dostat k míči.
     
    86
    Nakonec centr na přední tyč odvrátil alespoň na rohový kop z levé strany Černov.
     
    86
    Jurčenko vyběhl, ale pouze vyboxoval balon do bezpečí. Tosno ovšem po pár sekundách na polovině soupeře ztratilo balon.
     
    87
    Nuno Rocha se dal do zajímavé diskuse s Criscitem. Domácí fotbalista dostává kartu.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Jurij Žirkov.
     
    90
    Šachov hasil požár v domácí obraně, Smolnikov se vytáhl z pozice beka až do role zakončujícího hráče, ale jeho pokus byl sražený jedním z obránců domácích.
     
    90+1
    Čtyři minuty dělí Zenit od vydřené výhry!
     
    90+1
    Dzjuba se na hrotu útoku byl jako lev. Následně přišel takový taktický faul na Palienka.
     
    90+2
    Jurčenko nakopl balon do vápna Zenitu, kde vyboxoval kulatý nesmysl Lunev. Zenit jde do útoku po levé straně.
     
    90+3
    Zenit vhazova z levé strany, následně podržel balon v rohu hrací plochy.
     
    90+4
    Criscot si dal hodně načas s autovým vhazováním. Následně drží míč na polovině hřiště jeho spoluhráči.
     
    90+4
    Hodně nejistá rozehrávka Zenitu, ale rozehrávající hráč trefil soupeře, takže míč jde do rukou Luneva!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zenit Petohrad vydřel tři body na hřišti Tosna. Nováček ruské ligy inkasoval pouze poté, co v jedenácté minutě posunul Oleg Šatov balon na pravou stranu, kde Alexandr Kokorin zaznamenal jedinou trefu dnešního zápasu. Ve druhém poločase nepředvedl favorit duelu nic světového. Outsider zápasu ukázal sympatický výkon. Tempo utkání nebylo nijak závratné. Ale nejpodstatnější je, že svěřenci trenéra Manciniho z něj berou maximální počet bodů.
     
    Zákroky brankářů:
    Jurčenko (Tosno) – 3
    Lunev (Zenit Petrohrad) – 1 (21:07:27)

    Vít Muzikář

    Branky: 11. Kokorin (Šatov)

    Karty:   19. J. Černov (TSN), 55. Galiulin (TSN), 87. Rocha (TSN) – 45+2. Jerochin (PET)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:20.
    FC Tosno: D. Jurčenko – Dudijev, Šachov, Dugalić, J. Černov – Galiulin (64. Palienko), Karnicki, Kazajev (70. Markov), Melkadze (63. Mirzov) – A. Zabolotnyj, Rocha.
    Náhradníci: Oparin, Lukičev – Alšin, Sucharev, Rustem Muchametšin, Palienko, M. Kašćelan, Markov, Trošečkin, Bujvolov, Anderson Carvalho, Mirzov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, Ivanović, Javi García, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes – Šatov (56. Dzjuba), Jerochin, Kokorin – Driussi (88. Žirkov).
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Terentěv, Poloz, Giuliano, Neto, Noboa, Žirkov, Dzjuba, Hernani, Karpov.

    Rozhodčí: Šuchoj – Bolotenkov, Ušačev
    bahis siteleri