CSKA Moskva – AEK Atény 1:0 (kon.) | APOEL – Constanta 4:0 (po pr.) | BATE – Slavia 2:1 (kon.)
Başakşehir – Club Bruggy 2:0 (kon.) | Kodaň – Vardar 4:1 (kon.) | Young Boys – Dynamo Kyjev 2:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 1:4 (kon.) | Ludogorec – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Maribor 0:1 (kon.)
Ajax – Nice 2:2 (kon.) | Olympiakos – Partizan Bělehrad 2:2 (kon.) | Rijeka – Salzburg 0:0 (kon.)
Rosenborg – Celtic 0:1 (kon.) | Legia – Astana 1:0 (kon.)
konec
Istanbul Başakşehir FK
2:0 (2:0)
Club Bruggy KV
Středa 02.08.2017, 19:45 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že turecký Başakşehir po výhře 2:0 postupuje do čtvrtého předkola Ligy mistrů, se s Vámi loučím. Hezký zbytek večera. (21:45:39)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 10:15.
     
    Na Başakşehir Fatih Terim Stadium panuje naprostá euforie, domácí tým totiž zvládl odvetné utkání proti Bruggám, které porazil 2:0, a poprvé v klubové historii si tak zahraje ve čtvrtém předkole Ligy mistrů! Istanbulští měli zápas naprosto pod kontrolou, ke zvednutí sebevědomí jim pomohla brzká vedoucí branka, o kterou se už v sedmé minutě po Clichyho centru postaral Emmanuel Adebayor. Svěřenci kouče Avcıho byli i nadále aktivnější, belgický celek několikrát nad vodou udržel Ethan Horvath. Ve čtyřiatřicáté minutě byl ale hostující gólman krátký na střelu, kterou vyslal Edin Višća. Po přestávce už se tempo hry výrazně uklidnilo, Başakşehir žádné zbytečné komplikace nepřipustil, svůj komfortní náskok si s naprostým klidem pohlídal, a může se tak těšit, koho z atraktivních soupeřů mu přiřkne páteční los.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další krásná a hlavně jednoduchá akce Başakşehiru! Z levého křídla se až do vápna přiřítil Frei, po jehož přesném pasu Adebayor sklepl pro z druhé vlny si nabíhajícího Inlera, jeho střelecký pokus byl ale zablokován.
     
    90+1
    O postupujícím z tohoto dvojzápasu už je rozhodnuto, není proto třeba dnešní duel nějak protahovat. Nad rámec základní hrací doby se budou tedy nastavovat jen tři minuty.
     
    90
    Jelle Vossen si seběhl mezi soupeřovy zadáky, poté balon z první posunul pro nabíhajícího si Palaciose, jeho postup vstříc brance byl ale zastaven zdviženým praporkem pomezního sudího, který zcela správně viděl ofsajd.
     
    89
    Ruud Vormer obdržel nahrávku od Mecheleho, poté balon pouze prodloužil na Diabyho. Ten celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou pro Izquierda, kolumbijského rychlíka ale k ničemu zajímavému nepustil Attamah.
     
    88
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Višća, přichází Napoleoni.
     
    87
    Diaby se na levé straně pokoušel umotat Caiçaru, na celou situaci ale byl úplně sám, žádné podpory od spoluhráčů se nedočkal. Vše skončilo nepřesným centrem, po němž kulatý nesmysl doputoval až mimo hřiště.
     
    86
    Vše nasvědčovalo tomu, že Babacanův odkop nebyl úplně šťastně provedený, Engels ale skákající míč podskočil, a nabídl tak domácím rychlý brejk. Na jeho konci po Adebayorově sklepnutí stál Inler, jeho pokusu ale scházela notná dávka přesnosti.
     
    85
    A znovu José Izquierdo. Kolumbijský šikula se tentokráte celou situaci rozhodl řešit individuálně, když kousek za šestnáctkou napřáhl ke střele, branka Volkana Babacana mu ale byla malá, míč zamířil nad břevno.
     
    84
    Poprvé po svém příchodu na plac o sobě dal vědět rychlík Izquierdo, jenž si krásně narazil s Palaciosem, prosmýkl se okolo Clichyho a odcentroval do malého vápna, tam ale nejvýše ze všech ve vzduchu vyšplhal Alexandru Epureanu.
     
    83
    Ani další akce FCB neskončila úspěchem, proti Vossen tentokráte dobře zasáhl Júnior Caiçara. Brazilský zadák ale poté balon jen odevzdal soupeři, který se tak i nadále může pokoušet něco zajímavého vymyslet.
     
    82
    Vše ale není jen o nešikovnosti hostujících hráčů, dnes je třeba také vyzvednout dobrou obrannou práci v podání Istanbulských. Směrem ke středu si balon navedl Diaby, Attamah jej ale po povedeném skluzu stačil zastavit.
     
    81
    V obraně Blauw-Zwart už jsou otevřená okénka. Do jednoho z nich se teď vrhl Inler, jenž vyslal na zteč na pravé straně zcela osamoceného Višću. Ten našel na druhou tyč si sbíhajícího Freie, střídajícímu hráči ale zakončení nevyšlo.
     
    80
    Ne, hostům dnes zřejmě není přáno. Snaha Bruggám rozhodně upřít nelze, svěřenci trenéra Leka to zkouší neustále, ve finální fázi jejich akcí je ale k vidění nervozita, chybí tomu přesnost, což nyní názorně předvedl Vanaken.
     
    79
    V této fázi utkání by se dalo očekávat, že se hosté začnou nadechovat k závěrečnému tlaku a všechny své zbývající síly vrhnou do ofenzivy. Nic takového se ale na trávníku neděje, Bruggy stále nemohou na obranu soupeře, která dnes velmi dobře funguje, najít recept.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 7. Adebayor (Clichy), 34. Višća (Adebayor)

    Karty:   10. Caiçara (IBS), 24. Clichy (IBS) – 23. Bonaventure (BGY), 42. Denswil (BGY), 66. Vormer (BGY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 10:15.
    Istanbul Başakşehir FK: Babacan – Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy – Belözoğlu (C), Tekdemir – Višća (88. Napoleoni), Mossoró (71. Inler), Elia (78. Frei) – Adebayor
    Náhradníci: Çakır – Napoleoni, da Costa, Frei, Erdem, Inler, Çikalleshi

    Club Bruggy KV: Horvath – Mechele, Engels, Denswil – Palacios, Vormer (C), Nakamba, Touba (72. Izquierdo) – Refaelov (46. Vanaken), Vossen, Bonaventure (56. Diaby)
    Náhradníci: Hubert – Simons, Diaby, Izquierdo, Vlietinck, Vanaken, Perbet

    Rozhodčí: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (všichni Rumunsko)
    26.07.2017
    Club Bruggy - Başakşehir 3:3

    Branky: 5. Bonaventure (Refaelov), 16. Denswill, 79. Denswill – 59. Mossoró, 64. Elia (Attamah), 74. Mossoró (Višća)

    Karty:   61. Epureanu (IBS)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:10. Fauly: 9:8.
    bahis siteleri