CSKA Moskva – AEK Atény 1:0 (kon.) | APOEL – Constanta 4:0 (po pr.) | BATE – Slavia 2:1 (kon.)
Başakşehir – Club Bruggy 2:0 (kon.) | Kodaň – Vardar 4:1 (kon.) | Young Boys – Dynamo Kyjev 2:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 1:4 (kon.) | Ludogorec – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Maribor 0:1 (kon.)
Ajax – Nice 2:2 (kon.) | Olympiakos – Partizan Bělehrad 2:2 (kon.) | Rijeka – Salzburg 0:0 (kon.)
Rosenborg – Celtic 0:1 (kon.) | Legia – Astana 1:0 (kon.)
konec
Legia Varšava
1:0 (0:0)
FC Astana
Středa 02.08.2017, 20:45 • Stadion Wojska Polskiego, Varšava • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše, ale již zítra se na vás budu těšit u dalšího zápasu polského týmu v evropských pohárech. Tentokrát se spolu zaměříme na utkání třetího předkola Evropské ligy mezi Lechem Poznań a Utrechtem. Do té doby na shledanou! (22:48:53)
     
    Dnešní utkání je u konce a z postupu se radují fotbalisté Astany. Ti sice v této odvetě vůbec nic nepředvedli, nicméně ofenzíva domácí Legie dlouho nenacházela cestu přes pozornou defenzívu. Až v 76. minutě se podařilo skórovat Jakubu Czerwińskému, avšak na jeho úspěšnou hlavičku už nikdo nenavázal a vítězství 1:0 dnes Legii nestačilo. Rozhodl tedy Twumasiho gól ze čtvrté minuty nastavení prvního střetnutí.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ještě Thibault Moulin se pokusil oslovit někoho z domácích, avšak centr byl příliš dlouhý. V neprospěch hostů teď hraje fakt, že Mokin jen ztěžka chodí natož aby skákal.
     
    90+7
    Až teď se domácí dostávají do možná poslední kombinace a spěchají do útoku. Astana se ale bleskově stáhla pod míč a zneškodnila nízký centr Nagye.
     
    90+6
    Výborně to nyní dělají fotbalisté hostující Astany, kteří po rozehrání drží míč velmi daleko od své brány. Dokonce se bude vhazovat v blízkosti pokutového území Legie.
     
    90+5
    Právě teď vypršelo pětiminutové nastavení, ale Mokin pořád sedí na trávníku. Uvidíme, kolik sudí ještě přidá.
     
    90+4
    Hlavní rozhodčí s největší pravděpodobností prodlouží pětiminutové nastavení, neboť teď už se více než minutu nehraje. Alexandr Mokin je stále ošetřován.
     
    90+3
    Vypadalo to na výborný náběh Artura Jedrzejczyka, ale domácí kapitán byl nachytán v těsném ofsajdu. Po srážce s Jedrzejczykem navíc bude ošetřován Mokin.
     
    90+3
    Ne a ne se tým z hlavního města Polska prosadit do blízkosti pokutového území. Defenzíva je před Mokinem dobře zformovaná.
     
    90+2
    Velmi rychle domácí navázali hru vhazováním, avšak kombinace v posledních minutách naráží na zataženou jedenáctku Astany.
     
    90+1
    Místo ofenzivního snažení se ale Legia musela bránit, neboť míč na levou stranu dostal Twumasi a jeho střelu likvidoval až Malarz. Rohový kop z toho ale nebude.
     
    90
    Dánský sudí dává Legii ještě pět minut! To je dost času na vypracování aspoň jedné možnosti ke vstřelení branky.
     
    90
    Nejprve přišla Czerwińského přihrávka do zámezí, po chvíli byl z ofsajdu usvědčen Michał Kucharczyk. Hodně důležité bude, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    89
    Poměrně dlouho se hostům dařilo kombinovat u poloviny hřiště a držet tak soupeře mimo hru. Do konce utkání zbývá opravdu jen pár minut a Legia stále potřebuje ještě jednu branku.
     
    88
    Legia se nyní musela zatáhnou na vlastní polovinu a Pazdan se prezentoval hodně zbytečnou ztrátou míče. Astana zadarmo získává vhazování.
     
    87
    Dlouhá přihrávka z místa předchozího přestupku byla odvrácena jen na roh, ale ani potom Legia nedokázala zaměstnat Alexandra Mokina. Pazdanova těžká střela šla vysoko nad.
     
    86
    Nepříliš výrazný Hämäläinen se jako první dostal k míči na levé straně a vybojoval aspoň volný kop. Uvidíme, jak s ním domácí naloží.
     
    85
    Volný kop sice rozehrávala Astana, ale hodně přetažený centr mířil pouze k vyběhnuvšímu Malarzovi. Domácí spěchají do útoku.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 76. Czerwiński (Szymański)

    Karty:   60. Jedrzejczyk (LEG), 81. Nagy (LEG), 84. Maczyński (LEG) – 15. Majevskij (ATN), 59. Aničić (ATN), 60. Šomko (ATN), 73. Twumasi (ATN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:11.
    Legia Varšava: Malarz – Jedrzejczyk (C), Czerwiński, Pazdan, Hloušek (69. Szymański) – Moulin, Guilherme, Kopczyński (65. Maczyński) – Kucharczyk, Sadiku (59. Hämäläinen), Nagy
    Náhradníci: Cierzniak – Dabrowski, Pasquato, Hämäläinen, Broź, Maczyński, Szymański

    FC Astana: Mokin – Šitov, Logviněnko, Aničić (64. Postnikov), Šomko (C) – Majevskij, Kleinheisler – Twumasi, Mužikov (84. Grahovac), Murtazajev (57. Bejsebekov) – Kabananga
    Náhradníci: Erić – Grahovac, Bejsebekov, Tagybergen, Šajchov, Malyj

    Rozhodčí: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen (vš. DEN)
    26.07.2017
    Astana - Legia 3:1

    Branky: 36. Kabananga (Kleinheisler), 45. Maevskiy (Murtazayev), 90+4. Twumasi (Kabananga) – 78. Sadiku (Kucharczyk)

    Karty:   32. Muzhikov (ATN), 83. Logvinenko (ATN), 84. Kabananga (ATN), 90+6. Aničič (ATN)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:6.
    bahis siteleri