Olomouc – Zlín 3:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
Berani Zlín
Středa 02.08.2017, 11:40 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké středeční poledne, i přes tropické teploty je příprava většiny hokejových mančaftů v plném proudu. Nejinak je tomu i u mladších dorostenců Olomouce, které čeká první letošní přípravné utkání na domácím ledě. Jejich soupeřem bude Zlín. Utkání startuje ve 12:00!
     
    HC Olomouc
    Mladší dorostence Olomouce čeká jedna z nejklíčovějších sezón v novodobé historii klubu. Po loňském sestupu do ELIOD ligy totiž bude mít tým s trenérským tandemem Pavel Sedlák-Jan Tomajko jasný cíl. Rychlý návrat o patro výše. Pro olomouckou mládež byl totiž sestup mladších dorostenců velkou ranou po už tak ne tak zrovna povedené sezóně. I proto je okamžitý návrat mezi českou elitou jednoznačným cílem mládežnické koncepce klubu. Snaha celého týmu je tudíž vidět hned od prvních tréninků, Hanáci navíc mají za sebou už i první přípravné utkání. Proti Třinci, od kterého loni v jednom zápase inkasovali Olomoučtí dokonce i 12 branek, odehráli slušnou partii, za kterou si minulý pátek vysloužili remízu 4:4. Bodově se nejvíce dařilo Matěji Tomajkovi a Jakubu Zembolovi, kteří si připsali po jedné brance a jedné asistenci.
     
    Aukro Berani Zlín
    Zlínští mladíci loňskou sezónu dosáhli větších úspěchů něž jejich soupeři, třetí místo ve skupině Východ je poslalo do nadstavbové skupiny B, kde taktéž zazářili, neboť v konečné tabulce nestačili jen na jihlavskou Duklu. Berani tak pokračovali do play-off B, zde jim však vystavil stopku pozdější čtvrtý nejlepší tým celé soutěže Kometa Brno. Svěřenci kouče Radka Pšurného odehrají v Olomouci teprve svůj první přípravný zápas, tudíž pro Zlín půjde o první indikátor aktuální formy v plném zápřahu přípravy.
     
    Hlavním rozhodčím dnešního utkání je Stanislav Cik. Na čarách pak bude působit duo Josef Novotný, Marian Takáč.
     
    Poslední 2 vzájemná utkání
    12.11.2016 Zlín x Olomouc 9:1 (liga)
    28.09.2016 Olomouc x Zlín 3:4 (liga)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Pražan (Ryšavý) – Přecechtěl, Gryc, Ludvík, Stratil, Radová, Sedláček, Zatloukal, Vinter, Tichý O., Tichý J., Zembol, Tomajko, Poledna, Přecehetěl, Fasner, Havel, Prisažný, Václavský, Masare, Pelíšek

    Aukro Berani Zlín: Synek (Hamrla) – Vaščák, Šolc, Čapka, Hoferek, Koníček, Nábělek, Liss, Odstrčilík, Martinec, Ševčík, Frömel, Chludil, Kráčalík, Cunda, Češek, Heralt, Radant

    Rozhodčí: Cik – Novotný, Takáč.
     
    Utkání začne s menším předstihem!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Zlínští zatím dokonale okupují obranné pásmo Olomouce, Pražan má tak zatím celkem dost práce. Hlavně Ševčík se několikrát pokusil ohrozit domácí bránu, leč s neúspěchem.
     
    01:28
    Tomjako se zčistajasna objevil před Synkem, ale svůj příklep nedokázal dostat za záda zlínského brankaře. Na druhé straně pak ve stoprocentní breakové šanci selhal Koníček. Pražen totiž fantasticky zasáhl.
     
    02:48
    Zatím se hraje bez jediného přerušení, hra má opravdu rychlý spád. Obě družstva zatím předvádějí parádní ofenzivní hokej, který je ukázkou nadstandardních valit na úroveň této mládežnické kategorie.
     
    03:36
    Pražan byl hned nadvakrát pod tlakem zlínských forvardů, v obou případech však svůj tým podržel jistými zákroky. Hra tak je teprve teď poprvé přerušena.
     
    04:34
    I olomoučtí hokejisté se pokoušejí o zatlačení svého protivníka do defenzívy, avšak zatím jejich snaha vychází naprázdno. Berani totiž nedovolují Moře žádné ofenzivní choutky.
     
    05:43
    Martinec byl při přijmutí puku v ofsajdovém postavení, Zlín se tak musí vrátit do středního pásma.
     
    06:20
    Chludil byl v obrovské příležitosti, když pádil sám na olomouckou branku. Rána těsně nad horní tyčku však ještě dává Olomouckým naději na vyrovnanou partii.
     
    07:12
    Zlínští beci si v tomto okamžiku vůbec neporozuměli s útočníky, což mohlo vyplynout v jediné. Po velmi nepřesné přihrávce ze základního postavení pískají čároví rozhodčí icing.
     
    08:16
    Tichý s Pelíškem nebyli daleko o první branky zápasu, druhý jmenovaný však po kompletním překonání bezradných obránců hostí mířil jen těsně nad led. Synek tak ránu z mezikruží se štěstím vykryl.
     
    09:42
    Ludvík zkusil vypálit ze středního pásma na zlínskou, avšak o překvapení se nepostaral. Jeho dělovka mířila o pár metrů vedle tyče.
     
    10:36
    Samostatný únik Tomajka byl velice nadějný, avšak syn slavného otce se mezi střelce nezapsal. Na Synka totiž jeho klička do backhandu neplatila a ani mezírka mezi betony nezůstala dostatečně veliká na propálení pukem.
     
    11:43
    Ani zlínská ofenzíva prozatím nedokáže moc svých akcí zakončovat alespoň střelbou, Olomouc totiž prozatím předvádí velice pohyblivý blok, který všem těmto pokusům účelně zabraňuje.
     
    12:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín se přece jen dostává do vedení! TOMÁŠ MARTINEC totiž díky své rychlosti dokázal ujet všem jeho pronásledovatelům a po jednoduchém najetí na osu hřiště nedal šanci ani brankáři Pražanovi. Jednoduchá klička tak posouvá Berani do vedení. Asistence: Tomáš Ševčík.
     
    13:41
    Olomoučtí se sice snaží o zvýšení aktivity, zatím to však nijak slibně nevypadá. Hosté se totiž posíleni jednou brankou nebojí hrát s větším odhodláním, které zatím plodí své ovoce v neinkasování.
     
    14:47
    Stále a stále se Moře daří zaměstnávat golmana Synka, nicméně k většímu efektu tato taktika zatím nevede. Zlínský brankář totiž všechny pokusy zatím vychytal.
     
    15:09
    Zlín čeká první oslabení, Patrik Nábělek (ZLN) totiž obdržel dvouminutový trest za podražení protihráče v rohu vlastního obranného pásma.
     
    16:32
    Olomoucká přesilovka zatím moc vzrušení nepřinesla, Beranům se tak daří bez problémů vyhazovat jeden puk za druhým daleko od své klece.
     
    17:09
    První přesilovka domácích právě končí! Nábělek se dostává zpátky na led a doplnil tak počet Zlínských na maximální stav.
     
    18:21
    Tomajko měl snahu o zvýšení aktivity před soupeřovým brankovištěm, ovšem účel tohoto kroku zůstal nenaplněn. Berani se znovu bez potíží ubránili.
     
    19:28
    Ševčík s Hoferkem měli obrovskou možnost na zvýšení vedení, když si Pražana položili na led. Této výhody však nevyužili, neboť olomoucký brankář dvakrát fantasticky zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla ze začátku celkem vyrovnanou partii, postupem času se však extraligový Zlín přece jen dostával do tempa, což potvrdil hlavně ke konci periody. Olomouc je sice v ofenzívě aktivní, prozatím však žádná ze šancí nebyla zužitkována. Uvidíme, zda se ještě domácí družstvo zvedne, či nikoli, druhá třetina startuje už v cca 12:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Zembol už si tom mířil přímo na soupeřovu branku, avšak v postupu ho zastavila píšťalka sudího. Jeho spoluhráči se už nacházeli v ofsajdovém postavení.
     
    20:39
    Na ledě zůstal ležet Odstrčilík, vypadá však jenom otřeseně. S pomocí spoluhráčů odjíždí totiž na střídačku. Filip Gryc (OLO) jej však podle všeho fauloval, na řadu tak přichází dvouminutový trest.
     
    21:10
    Olomouci se situace komplikuje, Viktor Vinter (OLO) totiž při obranné snaze krosčekoval zlínského forvarda, za což si půjde sednout na trestnou lavici. Na řadu tak přichází zlínská přesilovka pěti proti třem.
     
    22:39
    Zlín ve chvíli, kdy se Gryc dostává zpátky na led, marně hledá cestu k jednoduchému zakončení. Olomouci se tak daří dvojnásobné oslabení obstát bez úhony.
     
    23:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Po samostatném úniku VIKTORA VINTERA totiž skončil puk za zády bezmocného Synka. Olomoucký mladík si obešel dva protivníky a pak jej jednoduše poslal kotouč pod betonem soupeřova golmana. Asistence: Petr Přecechtěl.
     
    25:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají znovu do vedení! Po jednoduché akci po mantinelu se ke střele protlačil ŠIMON FRÖMEL, který neměl sebemenší problém s propálením Pražana, navíc v situaci, která byla obzvláště nepřehledná. Asistence: Kráčalík
     
    26:36
    Olomoucká hra se opravdu v tomto okamžiku zasekla, Zlín se po několik minut drží v domácím pásmu a pálí jednu střelu od modré za druhou. Na zvýšení náskoku to však zatím nebylo.
     
    27:48
    Čapka s Koníčkem měli nápad na obalamutění domácí defenzívy, jenomže z něj sešlo. Pod tlakem dvou soupeřů přišel druhý jmenovaný o puk těsně před finální přihrávkou, což byl pokyn pro odstartování olomouckého breaku.
     
    28:09
    Hoferek spolu se Synkem měli před chvíli pořádně napilno, neboť vlastním tělem bránili prostor před bránou. Zlínský golman celou situaci raději řeší přidržením puku pod lapačkou.
     
    29:36
    Poledna měl obrovskou tutovku, když mohl pálit z mezikruží, jenomže vinou smůly trefil jediný bod, který bránil zlínskou bránu. Hokejka zlínského beka tak zabránila nejhoršímu,
     
    31:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou už do dvoubrankového náskoku! Po rychlé střele z kruhů, o kterou se postaral ŠIMON FRÖMEL, kapituloval Pražen už potřetí. Berani tak dělají významný krok k úspěchu a dobrému pocitu z utkání. Asistence: Lukáš Chludil.
     
    31:06
    Na obou stranách dochází ke střídání brankářů, místo Tobiáše Synka jde do zlínské klece Patrik Hamrla. Olomoucké brankoviště nyní místo Richarda Pražana okupuje Milan Ryšavý.
     
    32:46
    Hra je z olomoucké strany nadále dost neurovnaná, což jen přispívá k další dominanci Beranů. Ti i díky brankovému náskoku hrají ve veliké pohodě.
     
    33:46
    Berani se nyní postarali o zakázané uvolnění, hra se tak znovu vrátí před Hamrlu.
     
    34:42
    Pelíšek byl jen krůček od druhé olomoucké branky! Brankář Hamrla ale proti němu vytáhl fantastický zákrok a la Hašek, když špičkou hole odpálil puk směřující do poloprázdné branky. Zlín měl obrovskou dávku štěstí!
     
    34:49
    Domácí jsou i nadále v krizi, Olomouc se totiž ne a ne dostat ze zlínského tlaku. Ryšavý je tak v brance pod obrovským tlakem.
     
    35:58
    Havel najel v této chvíli do ofsajdu, rozhodčí tak hru logicky přerušují a nařizují vhazování ve středním pásmu. Kohouti tak i nadále nedokáží nejít recept na zlínský blok.
     
    36:51
    Olomoucká pětka po dlouhé době zatlačila na vrata protivníkovy branky, jenomže tuto aktivitu nedokázala dokončit do úspěšného konce. Obránci Beranů si dokázali poradit.
     
    37:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani už jsou v třábrankovém náskoku! ŠIMON FRÖMEL dokázal dojet svou vyraženou střelu, kterou pálil z kruhů a jen jednoduše dorazil poskakující puk za bezmocného Ryšavého, který byl v nezáviděníhodném postavení. Asistence: Adam Čapka.
     
    38:42
    Tlak Olomouckých sílí, avšak jejich koncovka je zatím stále neúspěšná. Proti jejich snaze hraje i borovská chuť hostů do aktivní hry, která je samozřejmě podpořená aktuálním stavem.
     
    39:39
    Berani už se o nic vážného nesnaží, s blížícím se koncem pouze raději kontrolují puk. Olomouci navíc presink prozatím nevychází.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina ze začátku patřila domácímu týmu, kterému se dokonce podařilo vyrovnat. Jeho tempo však po tomto momentu ustalo, čehož samozřejmě bezezbytku využili jeho protivníci. Ti se dostali znovu jednoduše do vedení a následně svůj náskok pouze postupně navyšovali až na cifru čtyři. Uvidíme, zda se ještě domácí družstvo dokáže vzedmout, nebo už půjde pouze o formalitu, závěrečná perioda odstartuje v cca 13:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Olomouc je jednoznačně namotivovaná, Pelíšek však první výpad do olomoucké obrany nedotáhl do konce. Zlín se jeho ataku ubránil.
     
    41:39
    Poledna zkoušel kouzlit u hrazení, jenomže jeho kličky mu nevyšly. O chvíli později tak jen s velkou námahou stíhal protivníkův break. Hosté si však s nabídnutou šanci valně neporadili.
     
    42:47
    Fasner zkusil nadvakrát dorážet puk do poloodkryté branky Zlínských, avšak přes hradbu obránců nepřešel. I nadále tak ale olomoucká snaha vychází vniveč.
     
    43:29
    Ševčík s Chludilem zamýšleli zřejmě postupný útok, v jejich záměru je však odradil přeplněný střed olomouckého pásma. Domácí beci tak dostávají šanci na rozehrávku.
     
    44:42
    Zembol pálil dvakrát přímo z modré čáry, nicméně ani jednou se jeho pokus nevešel mezi tři tyče. Konstatovat se však z této snahy dí jediná teze – Olomouc má obrovskou snahu.
     
    45:49
    I nadále se Kohouti tlačí na protivníky, jenže do branky zatím žádný z mnoha pokusů nevletěl. I proto tak Zlín může nadále hrát s celkem dobrou pohodou na hokejkách.
     
    46:20
    Chludil zůstal ležet v rohu své obranné třetiny, což je taktéž pokyn pro rozhodčí. Adam Masare (OLO) dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    47:04
    Hamrla si pořádně pohrál s nervy zlínských trenérů, když odehrával puk těsně před před napadajícím hráčem Mory. Berani však nastalou krizovou situaci ustáli bez úhony.
     
    48:20
    Masare je zpět na ledě právě ve chvíli, kdy se puk po ráně Hoferka snesl do ochranné sítě. Rozhodčí hru vykazují do středního pásma.
     
    49:07
    Zembol ujížděl sám na zlínskou klec, jenomže svůj samostatný únik nedokončil do gólového konce. Proti jeho ráně nastavil Hamrla rameno.
     
    49:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přece jen ještě dostávají šanci na změnu vývoje tohoto duelu. Po rychlé dorážce ONDŘEJE TICHÉHO, se totiž Olomoučtí dokázali dostat s mankem na pouhé dvě branky. Času už jim ale přece jen moc nezbývá. Asistence: Viktor Pelíšek, Aleš Václavek.
     
    51:45
    Zlínští hokejisté se zřejmě zdravě naštvali, neboť jejich akce se začínají více a více zintentivňovat. Olomouc tak musí čelit velkému tlaku, a to často jen s velkým štěstím.
     
    52:25
    Zlín se dostával do přečíslení dvou proti jednomu, avšak Čapka nevyřešil situaci zrovna nejlépe. Češek totiž najížděl úplně sám, ale od svého kolegy přihrávku nedostal. Prve zmíněný tak vypálil jen nad vysoko nad bránu.
     
    53:01
    Filip Šolc (ZLN) dává Olomouci dobrou šanci na zdramatizování koncovky, po svém podražení totiž míří na trestnou lavici.
     
    54:46
    Kohouti se perou s nepřesnostmi, avšak na snížení manka to stále nestačí. Zlín totiž v oslabení zatím velice pečlivě brání a nepouští domácí do střeleckých pozic.
     
    55:01
    Šolc je zpátky ve hře, přesilovka Olomouckých tak zůstává nevyužita.
     
    56:13
    Ondřej Tichý mířil celkem osamocen k brankovišti Zlínských, jenomže jeho střela z mezikruží nebyla dostatečně přesná. Hamrla tak s ní neměl moc práce, čímž předvedl jistý zákrok.
     
    57:39
    Forčeking domácího mančaftu prozatím neplní svou roli v taktice naordinovanou Janem Tomajkem, neboť Berani si s ní bez problémů poradili. Hosté jsou v tomto ohledu zatím takticky výše než jejich soupeř.
     
    58:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu zápletku jako hrom! Domácí se totiž dokázali vstřelit kontaktní branku po krásné střel zápěstím v podání VIKTORA VINTERA. Hamrla neměl moc možnosti, jak by mohl na její trajektorii reagovat. Asistence: Andrej Prisažný.
     
    59:50
    Olomouc už se asi k ničemu nedostane, Zlín jej totiž zkušeně nepustil do vlastního pásma, čímž asi ubrání dosažený výsledek, který mluví ve jeho prospěch.
     
    Konec zápasu.
     
    Na řadu přichází ještě prodloužení, které si oba týmy střihnou po skončení utkání.
     
    HC Olomouc právě vstřelilo branku!
    VIKTOR VINTER znovu ukazuje, jak je na tom s vlastní formou, když po úniku po pravém křídle poslal puk přímo do šibenice .
     
    Matěj Tomajko měl možnost trestného střílení, avšak jeho klička nevedla k úspěchu. Hamrla zůstal stát čímž zřejmě olomouckého forvarda nejvíce rozhodil.
     
    Miroslav Cunda (ZLN) bude za svou nepozornost pykat, po faulu na modré čáře jej čeká pobyt na trestné lavici.
     
    HC Olomouc právě vstřelilo branku!
    MATĚJ TOMAJKO přidává druhou branku v prodloužení, čímž de facto otáčí vývoj zápasu. De iure však mají výhru v kapse Zlínští.
     
    Zlín se tak dle hokejových pravidel stal vítězem tohoto utkání, nicméně více radost stejně propuklo v olomouckém táboře. Z horkého Olomouce je to ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (14:33:16)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 24. Vinter (Přecechtěl), 50. Tichý O. (Pelíšek, Václavský), 59. Vinter (Prisažný) – 13. Martinec (Ševčík), 26. Frömel (Kráčalík), 32. Frömel (Chludil), 38. Frömel (Čapka)


    HC Olomouc: Pražan (32. Ryšavý) – Přecechtěl, Gryc, Ludvík, Stratil, Radová, Sedláček, Zatloukal, Vinter, Tichý O., Tichý J., Zembol, Tomajko, Poledna, Přecehetěl, Fasner, Havel, Prisažný, Václavský, Masare, Pelíšek
    Berani Zlín: Synek (32. Hamrla) – Vaščák, Šolc, Čapka, Hoferek, Koníček, Nábělek, Liss, Odstrčilík, Martinec, Ševčík, Frömel, Chludil, Kráčalík, Cunda, Češek, Heralt, Radant

    Rozhodčí: Cik – Novotný, Takáč
    bahis siteleri