Mountfield HK – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Mountfield HK
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 03.08.2017, 18:00 • Zimní stadion Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Pokud jste se stejně jako my nemohli dočkat mrazivých večerů a vypjatých hokejových bitev, pak je to zcela správně. Příprava extraligových klubů na nový ročník nabírá na obrátkách a dnes se na první zápas podívají také fanoušci v Hradci Králové.

    Mountfield HK vstupuje do druhého ročníku "svého" Mountfield Cupu atraktivní bitvou se Spartou Praha, která už turnaj odstartovala včera a na domácí půdě podlehla Korejcům 1:2 v prodloužení. Uvidíme, jaké karty nám dnes odhalí dva z hlavních favoritů nejvyšší české soutěže.
     
    Sparta nepotěšila, Korejcům vzala jen bod

    Otevírací duel celého turnaje si určitě zaslouží delší než krátkou zmínku. Sparťané podepsali (dočasný) návrat do Tipsport areny otevíracím gólem Petra Kumstáta už ve třetí minutě. Kdo by ale čekal, že tahle radost bude pro domácí tým tou poslední...

    Kupu dalších šancí Pražané nevyužili, velký podíl na tom měl brankář Matt Dalton (Korejec jako poleno, tady podotknou sparťanští fanoušci). Jeden z naturalizovaných Kanaďanů v kádru zachytal skvěle. A jeho spoluhráči na to po dvou třetinách navázali zlepšeným výkonem, který jim vynesl nejen vyrovnání, ale v prodloužení i dvoubodové vítězství!

    Kromě cenného zápisu do tabulky Mountfield Cupu si naši přátelé z Dálného Východu vysloužili také tolik vítaný respekt. Musím říct, že ten českým příznivcům po ohlášení složení letošního ročníku turnaje poněkud chyběl. Jen část z nich si skutečně uvědomuje, co to znamená, být mezi nejlepšími šestnácti reprezentačními týmy světa.

    HC Sparta Praha – Jižní Korea 1:2 po prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

    Branky: 3. Kumstát – 42. Sin Hjong-jun, 63. Kim Ki-song.
     
    Začátek srpna – skvělý hokej. Půjde to znovu?

    Když už nás pod Bílou věží čeká první zápas, pojďme si také připomenout loňský ročník Mountfield Cupu. Stručně a jasně – pohár zůstal doma. Hradečtí hokejisté tehdy zaváleli, porazili Ufu, Omsk i Pardubice. A to byli na ledě jen nějakých deset dní, zatímco zvučně znějící ruské týmy o dost víc.

    Ani Pardubice tady rozhodně neudělaly ostudu – přestože skončily čtvrté, šanci na "zlatý" pohár ztratily až v poslední třetině závěrečného derby. I na jejich účast se už těšíme.

    Především se ale sluší vypíchnout, že loňské zápasy nabídly na začátek přípravy skvělou hokejovou podívanou, která bavila zaplněné ochozy hradeckého stadionu. Věřme, že letošní obrázek nebude jiný, ať už vyhraje kdokoli. Koneckonců už na včerejší bitvu v Praze se rozhodně dalo koukat!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pavelka (Frodl) – Pláněk, Graňák, Gregorc, F. Pavlík, Cibulskis, Vydarený, Čáp, Rosandič – Jarůšek, Koukal (A), Červený – Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík. Trenér: Václav Sýkora.

    HC Sparta Praha: Honzík (Wolf) – Mikuš, Piskáček (A), Švrček (C), Kalina, Mikliš, Zeleňák, M. Jandus – Říčka, Klimek, Reichenberg – Uher, Smejkal, Kudrna (A) – Černoch, Rousek, Saponari – T. Jandus, Komárek, Dubský. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Barvíř, Blümel.
     
    Ze sestav je patrné, že zatímco hradečtí trenéři nasadili na první zápas sezóny plnou palbu, Sparta znovu ze značné části vsadí na mladé hráče. Pro hosty ovšem může mluvit větší rozehranost. Klec domácích bude při zranění Patrika Rybára hájit Jaroslav Pavelka, tu sparťanskou David Honzík.
     
    Hokejisté obou týmů už stojí na modrých čarách, nyní přichází chvilka pro slavnostní zahájení.
     
    Ředitel Mountfield Cupu Robert Horyna nejprve krátce promluvil a následně vhodil čestné buly mezi hokejky kapitánů Jaroslava Bednáře a Jana Švrčka.
     
    A teď už můžeme začít. Pod střechou arény je pěkné horko, ale stejně věříme, že nás hokejisté svými výkony zahřejí!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Sparťané snadno odrazili první náznak hradeckého útoku a oba celky již mohou vystřídat.
     
    00:56
    Ani hosté se při své zteči nedostali od mantinelu, či dokonce ke střeleckému pokusu, a Hradec dostal puk ven.
     
    01:33
    Pražští obránci si nevšimli vyhození Reného Vydareného a protože pak byli příliš daleko od kotouče, sudí odpískali domácím zakázané uvolnění.
     
    01:59
    Tomáš Zigo byl prvním hráčem, který si mohl připsat střelecký pokus. Jeho skákavý kotouč ale minul Honzíkovu branku.
     
    02:27
    K Richardu Jarůškovi mezi kruhy včas přistoupil Robert Říčka, a tím zajímavě se rodící možnost zastavil.
     
    02:59
    Na druhé straně už přišla první střela zápasu. Ze středního pásma ji vyslal Jan Piskáček a Jaroslava Pavelku tím na úvod slušně protáhl.
     
    03:41
    Jaroslav Bednář svým tradičním ledabylým stylem vjel do útočného pásma a pak pěkně nahrál Romanu Kukumbergovi. Toho při cestě k brance zblokoval soupeř.
     
    04:21
    Mountfield se usadil v pásmu, ale ke střele se stále nemůže dostat. Když to hradecký stadion nakopne, je tady téměř extraligová atmosféra.
     
    04:55
    Sparta se po chvilce dostala dobředu, jeden z jejích obránců neprostřelil hradecký blok.
     
    05:29
    Lukáš Vopelka z pravé strany jako první otestoval Honzíka, o chvíli později ujížděl s Tomášem Zigem do přečíslení. Poslední sparťanský bek ale přihrávku jemně vychýlil, a tím situaci zachránil!
     
    05:54
    Ofsajd nyní zastavuje kontr pražské Sparty, která si proti domácímu týmu musí dávat větší a větší pozor.
     
    06:10
    Ovšem první gólová možnost utkání přišla před hradeckou branku. Jaroslav Pavelka vytáhl Reichenbergovu střelu na břevno!
     
    06:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zápas se od prvních sekund stále rozjížděl a krátce po úvodních šancích přichází první gól! Sparťanská obrana hodně zaváhala a na levém kruhu pustila k puku ANDRISE DŽERINŠE, který krásně zavěsil do vzdálenějšího růžku Honzíkovy svatyně – 1:0! Bez asistence.
     
    07:35
    Nyní to byli pro změnu Východočeši, kdo si při rozehrávce nerozuměl. Zpětná přihrávka Radovana Pavlíka tak dojela až k Pavelkovi, který kotouč schoval pod lapačkou.
     
    08:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ovšem odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat a za minutu a půl máme vyrovnáno! Hosté ujeli do přečíslení dokonce ve třech a Jiří Černoch tlačil puk před brankoviště. Tam jako první dojížděl VINNY SAPONARI, jenž ho se štěstím poslal pod tělem padajícího Pavelky do odkryté sítě – 1:1! Asistence: Jiří Černoch, Tomáš Jandus.
     
    08:48
    Mountfield vzápětí odpověděl a zbloudilý pokus málem Honzíka překvapil, o chvíli později se dopředu dostali hosté. Zastavil je ofsajd.
     
    09:02
    Proti střele Vojtěcha Zeleňáka měl Pavelka možná trochu zakrytý výhled. Kotouč každopádně schoval do teploměru a co bylo zásadní, nepustil.
     
    09:23
    Nyní to zkoušel Juraj Mikuš, Pavelka schoval kotouč do lapačky.
     
    11:03
    Po chvilce přichází první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici odchází obránce Martin Pláněk (HKM), který si odpočine za napadení.
     
    11:33
    Hradecký tým vyhodil poprvé, pak se Sparta znovu dostala do ofsajdu. Následně letí puk přes všechny čáry podruhé.
     
    12:04
    Ofsajd borců z hlavního města je zatím nejčastějším důvodem k přerušení hry. Zatím se hostům nedaří v přesilovce ani dostat do útočného pásma.
     
    12:17
    A znovu Mountfield uklidňuje hru.
     
    12:37
    Zblokovanou střelu Kudrny mohl dorážet Petr Kalina, ale kotouč mu přeskočil hůl! Jinak by asi zasouval do prázdné brány.
     
    13:08
    Závěr přesilovky už měl v podání Sparty solidní parametry, každopádně teď je Hradec kompletní.
     
    13:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ojojoj. Tak tohle si Jaroslav Pavelka za rámeček nedá, naštěstí pro něj jde teprve o přípravu. JAN ŠVRČEK už chtěl asi odjet střídat, tak od vzdálenější modré čáry napálil puk na hradeckou branku. Pavelka ho ztlumil, ale nezastavil, a neposedná guma se mu vykutálela z těla za čáru – 1:2! Asistence: Martin Jandus.
     
    14:44
    Tomáš Zigo s Radovanem Pavlíkem útočili na vyrovnání, dorážka druhého jmenovaného šla jen těsně vedle!
     
    14:57
    Právě Radovan Pavlík byl následně faulován, Juraj Mikuš (SPA) je vyloučen za krosček.
     
    15:34
    Petr Koukal řešil přečíslení střelou z pravého kruhu, Honzík bleskově vytrčil vyrážečku a o zbytek se postarala obrana.
     
    16:04
    Další kotouč domácí před brankovištěm nezpracovali, Sparta se znovu osvobozuje.
     
    16:25
    Sparťanské přečíslení na poslední chvíli dojel Blaž Gregorc, jenž zablokoval hokejku Lukáši Klimkovi. Pavelka pak schoval puk pod lapačku.
     
    16:46
    Roman Kukumberg zkusil velkou kulišárnu! Dostal pas na pravou stranu, místo střely si Honzíka vytáhl a zkusil zasunout puk do branky kolem tyčky. O centimetry mu to ale nevyšlo!
     
    17:13
    Sparta je kompletní, ale nemůže po zakázaném uvolnění střídat. Mountfield měl blízko k vyrovnání.
     
    17:26
    Druhou početní výhodu si vyzkouší hokejisté Sparty. Mislav Rosandič (HKM) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    17:58
    Kotouč se dotkl hráčů na hradecké střídačce, před níž se teď bude vhazovat.
     
    18:27
    Sparťanská početní výhoda je minulostí, 59 sekund se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Dominik Uher (SPA) pyká za podražení.
     
    19:17
    Hradečtí hokejisté se drží na puku, ale Sparta jejich pokusy v pohodě odráží.
     
    19:35
    Jan Piskáček pak vystihl rozehrávku domácích a sparťané byli vepředu ve třech. Piskáčkova střela na vyrážečku nebyla dostatečně důrazná, aby na Pavelku stačila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut nám rozhodně přineslo dostatek zajímavých akcí. Domácí po Džerinšově gólu vedli, ale Sparta pak skóre otočila. Aktuálně vedoucí trefa z hokejky Jana Švrčka byla tedy hodně kuriózní, kapitán Pražanů překvapil Jaroslava Pavelku ranou přes dvě pásma a hradecký brankář si vybral slabou chvilku.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Sparťané zbytek oslabení přestáli bez úhony a hrají v plném počtu.
     
    20:51
    Teď už se domácí dostali do střelecké pozice, z levé strany pálil Rudolf Červený. Honzík jeho prudký pokus kreje.
     
    21:21
    Kotouč se dostal mimo ledovou plochu a jak se rozhodčí po chvilce shodli, bylo to úmyslně. Filip Pavlík (HKM) se s hradeckým dresem přivítal menším trestem za zdržování hry.
     
    22:03
    Andris Džerinš v oslabení ukázal fanouškům stahovačku mezi bruslemi, potom vrátil puk dozadu a ušetřil domácím další vteřiny.
     
    22:46
    Až nyní se Pražané na víc než deset sekund dostali s pukem do útočné třetiny, ale pak zase letěl přes všechny čáry ven.
     
    23:13
    Dva forčekující hráči domácích vybojovali puk pro Martina Pláňka, nicméně jeho dělovka šla přece jenom z větší vzdálenosti. Honzík ji zastavil pod špičkou levého betonu.
     
    23:13
    Červenému se pak nelíbilo dohrání jednoho ze soupeřů, nicméně strkanice se brzy rozpustila.
     
    23:32
    Ne, ani tato početní výhoda se Spartě vůbec nepovedla. Až po jejím skončení musel Pavelka zasahovat proti Miklišově nahození od modré čáry.
     
    23:53
    Filip Pavlík v pěkné kombinaci vyzval mezi kruhy stojícího Jaroslava Bednáře, který střílel z první. Honzíkovi puk propadl za záda, ale obránci ho z brankové čáry odpálili pryč!
     
    24:37
    Hradecká chuť sílí, ze zadní pozice pálil z první Oskars Cibulskis. Honzík proti němu vytáhl parádní zákrok, musel do něj dát všechny síly!
     
    24:40
    Sparta pod tlakem vyhazuje na icing.
     
    25:10
    Dvakrát měli hosté puk na hokejce, ale nedokázali ho dostat do bezpečí přes čtvrtou hradeckou formaci. Až napotřetí se jim to povedlo.
     
    25:53
    Dominik Graňák prokázal na obránce hodně šikovné ruce a vrátil puk Jarůškovi. Ten ani nadvakrát neprostřelil sparťanský blok.
     
    26:26
    Richard Jarůšek zůstal na ledě déle, na střídačku odjíždí až poté, co mu rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    26:47
    Hostující mladík Vojtěch Komárek od hrazení netrefil hradeckou klec, posléze už domácí dostali kotouč z pásma.
     
    27:02
    Krátkou územní převahu čtvrté lajny hostů přerušili Hradečtí za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:29
    V přečíslení rýsoval křižný pas na pravý kruh Jan Švrček, natažená hradecká hokejka ho v poslední chvíli zblokovala.
     
    28:11
    Teď zase tlačí Hradec. Honzík při Vydareného střele jen tak máchl lapačkou, ale možná věděl, že kotouč letí mimo branku.
     
    28:49
    Lukáš Rousek (SPA) podrazil Radovana Pavlíka a domácí si vyzkoušejí třetí přesilovou hru večera.
     
    29:12
    Mountfield musí začít zase od své branky...
     
    29:33
    ...teď už rozestavil přesilovkový pětiúhelník.
     
    29:50
    Chytrá teč Rudolfa Červeného poslala kotouč mimo branku, Sparta následně vyhazuje.
     
    30:14
    Ne, Richard Jarůšek od brankové čáry marně hledal volnou hokejku některého ze spoluhráčů. Tak zkusil Honzíka překvapit, ten se ale nenechal.
     
    30:24
    Další hradecká teč už byla nebezpečnější, Köhler změnil směr střely Bednáře, ale Honzík zasahuje.
     
    30:51
    I proti Gregorcově ráně musel David Honzík vytáhnout zákrok z kategorie výborných, jemná střela Bedáře pak už branku minula.
     
    31:19
    Sparta je kompletní, Mountfield svůj tlak ukončil sám nepřesnou přihrávkou zpět na modrou čáru.
     
    31:45
    Od modré čáry to z první zkusil Roman Kukumberg, leč minul. Domácí jsou v útoku nebezpeční, zahrozit umí všechny čtyři formace, ale ještě je to trochu syrové.
     
    32:29
    Hradecký tým mě vyslyšel, čtvrtá lajna teď útočila na vyrovnání. Honzík nejprve skvěle vyškrábl střelu Tomáše Ziga a v situaci dva na jednoho pak zasáhl i proti Vopelkovi.
     
    32:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield po polovině zápasu vyrovnává a vzhledem k aktuálnímu obrazu hry je to vyrovnání plně zasloužené! PETR KOUKAL dostal puk na levou stranu a chvíli si seřizoval mířidla. To se mu vyplatilo, neboť následná střela do vzdálenějšího růžku byla naprosto přesná! První Koukalův gól v hradeckém dresu a je to 2:2. Asistence: Richard Jarůšek.
     
    33:42
    Trochu zbytečným sekánám při napadání se provinil Jan Švrček (SPA). Hradecký tlak může pokračovat v další přesilovce.
     
    34:17
    Domácí zuby nehty udrželi útočné pásmo a hosté přišli o jednu hokejku...
     
    34:33
    ...ovšem o to víc obětavosti do toho dali a po zblokované střele vyhazují.
     
    34:55
    Hlavně Lukáš Klimek nyní odvedl penzum poctivé práce a v oslabení nedal rozehrávajícím domácím hráčům dýchat.
     
    35:07
    Když už to Východočechům vyšlo, jejich přechod do útočné třetiny byl ofsajdový.
     
    35:26
    Reichenberg zastavil Bednářův bochánek a vyhazuje, jinak to byl od hradeckého kapitána moc pěkný úmysl.
     
    35:54
    Jan Piskáček si možná neuvědomil, že jeho tým už hraje v plném počtu, nebo si prostě nechtěl přidělávat práci. Proto poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    36:01
    Čápova rána z první se otřela o výstroj Saponariho a zamířila do ochranné sítě, sparťané tak mohou v klidu dostřídat.
     
    36:25
    U mantinelu se o sebe třela čtveřice hráčů, puk pak vyklouzl na hradecké hokejky, ale stejně rychle vyklouzl i z pásma ven.
     
    36:47
    Lukáš Rousek dobrusloval jako první přesné sparťanské nahození, Pavelka ho tak musel schovat pod rukavicemi. Ve druhé třetině má hradecký brankář velmi málo práce.
     
    37:34
    Pláňkovo nahození se sice odrazilo od zadního mantinelu celkem příhodně, ale Červený byl takřka v nulovém úhlu a Honzíka teď asi nemohl překvapit.
     
    37:59
    Domácí rychle přenesli hru na Richarda Jarůška, jeho střelu na druhou tyčku podle všeho jemně vytáhl Honzík nataženou lapačkou!
     
    38:24
    Hradecký stadion vycítil, že domácí hokejisté by velmi rádi otočili skóre, a to ještě do přestávky.
     
    38:52
    Červeného pas na beka už šel pozdě a Reichenberg ho duchapřítomně vypíchl do neutrální zóny.
     
    39:19
    Bednář v rychlém protiútoku hledal Kukumberga, těsně před jeho hokejkou a odkrytou klecí zblokoval puk sparťanský obránce!
     
    39:33
    David Honzík přerušuje hru, zatím je hlavní sparťanskou oporou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka se už nesla naprosto jasně v herní režii domácího týmu. Hradečtí hokejisté byli lepší, sparťané se nedostali prakticky k ničemu nebezpečnému a většinu času se bránili. Plynulo z toho vyrovnání Petra Koukala, jehož jméno se poprvé neslo hradeckým stadionem. Uvidíme, zda bude tlak Mountfieldu pokračovat i po přestávce, nebo se Pražané zase zvednou.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Druhou přestávku nám u bufetu zpestřila pobíhající myška, teď už ale zase startují čistě hokejové starosti.
     
    40:45
    Elitní trojice sparťanského mužstva se prokousala až před brankoviště, Pavelka v chumlu přehled neztratil a přerušil hru.
     
    41:14
    Chvíle stačila domácím k velké šanci. Jaroslav Bednář vracel puk Cibulskisovi, ten ho i přes ruku trefil výtečně, ale branku těsně minul.
     
    42:04
    A právě lotyšský reprezentant následně tvrdě pálil od pravého hrazení, má střelu jako víno. Honzík zasahuje.
     
    42:38
    Další účastník letošního MS Tomáš Zigo už měl dneska pár šancí, teď těsně míjí sparťanskou svatyni.
     
    43:22
    Do stejného místa poslal svou střelu i Radovan Pavlík. Domácí spouštějí svůj nápor.
     
    43:45
    Celý stadion teď mohutně tleská a skanduje, Honzík dovolil svým spoluhráčům chvilku oddechu tím, že skryl Pláňkovu střelu.
     
    43:59
    Po vyhraném hradeckém buly střílel nejspíše Graňák. Honzík si po zákroku pravým betonem připsal další čárečku do statistik.
     
    44:39
    Ale i Sparta umí zahrozit! Začalo to švihovkou Lukáše Klimka, kterou Pavelka jen tak tak vyškrábl lapačkou. Po několika odrazech pak hostům znovu moc nechybělo, domácí brankář situaci zachránil.
     
    45:21
    V akci se nám ukázal i exsparťan Lukáš Cingel, který teď už obléká hradecký dres. Před brankou ho našel Bednář, Cingel však neměl prostor na manévrování a Honzík se nenechal překvapit.
     
    45:50
    Jaroslav Bednář si střídání protáhl, mezitím přišel v rohu útočného pásma o stabilitu, což hradeckou aktivitu na chvilku přerušilo.
     
    46:26
    Z levé strany rýsoval Džerinš pas Köhlerovi, ovšem toho si protivník všímal velmi důkladně a nedal mu nárok, aby na dlouhý puk dosáhl.
     
    47:17
    Chvíli poté, co Tomáš Zigo u mantinelu sklepl puk, ho zezadu tvrdě srazil Jan Švrček (SPA). Rozhodčí to ocenili dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    47:45
    Rudolf Červený doráží do Honzíkova betonu, o chvíli později uskočil puk Jarůškovi před úplně prázdnou brankou!
     
    47:57
    Pláňkova rána z první našla přesný cíl v Honzíkově lapačce.
     
    48:16
    Köhlerova zpětná přihrávka na Bednáře mířila příliš dozadu, Hradec rozehrává zase od své klece.
     
    48:38
    Honzík vytáhl pokus Lukáše Cingela. Hradečtí umí vybojovat puk, jakmile o něj přijdou, a Spartě zle zatápějí.
     
    49:18
    Závěr oslabení ale Pražané dobře ubránili a teď budou chtít hlavně zůstat v pěti.
     
    49:59
    Cibulskisova překvapivá střela proskázala vedle chumlu hráčů i sparťanské branky, oba týmy střídají.
     
    50:24
    Tomáš Zigo nedosáhl na odvážnou přihrávku krajana Rosandiče, kotouč dojel na zakázané uvolnění.
     
    50:46
    Teď Zigo raději přihrával, situaci dva na jednoho nechal na Radovanu Pavlíkovi, ale ten Honzíka neprostřelil.
     
    51:17
    Na druhé straně měl dobrou pozici Alexander Reichenberg, jenž střílel pod horní tyč. Pavelka pravděpodobně zasáhl, možná to byl i některý z jeho spoluhráčů, kdo zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    51:53
    Podruhé v rychlém sledu poslali Hradečtí puk do méně výhodné pozice. Pláňěk ho přiťukl zpátky doprava Graňákovi, jeho ránu hosté zblokovali.
     
    52:29
    Bednářova žabička dobře uvolnila Gregorce, jeho pas před branku sparťané včas zblokovali a osvobozují se.
     
    52:48
    Po souboji u hradecké modré čáry vylétl puk mimo mantinely. Uvidíme, co se hráčům podaří v tomhle vedru na ledě ještě vymyslet, ale moc toho asi nebude.
     
    53:14
    Andrej Kudrna nataženou holí zastavil možný hradecký protiútok, na druhé straně zase ze své pozice pohotově vystoupil René Vydarený.
     
    53:57
    Po ose Zigo – Radovan Pavlík – Čáp se Hradečtí bleskově dostali dopředu, obránci Zdeňku Čápovi ale kotouč při střele sklouzl z čepele.
     
    54:31
    Jak jsem říkal, puky už přeskakují hokejky. Teď to pocítil Mislav Rosandič, hradecká akce tak skončila.
     
    54:57
    Nyní zase tahá pilku pražská Sparta, po zblokovaném kotouči se vhazuje u Pavelky.
     
    55:27
    Po přejezdu modré čáry přenechal Koukal puk Lukáši Cingelovi. Ten chvíli váhal a mezitím už přejel do trochu horšího úhlu, i tak vypálil. Honzík jeho prudkou ránu ztlumil a nepustil.
     
    55:55
    Jaroslav Bednář zase vytáhl ze svého repertoáru fotbalovou uličku, která fanoušky roztleskala. Filip Pavlík pak ale vracel puk do prostoru, kde další spoluhráč nebyl.
     
    56:18
    Problém pro hradecký tým, velká možnost pro Spartu! Právě Filip Pavlík (HKM) je vyloučen za sekání, hosté jdou na přesilovku.
     
    56:46
    Piskáčkova tečovaná rána míří vedle, hosté mají velký tlak...
     
    57:07
    ...z chumlu vyšel puk znovu na hůl Jana Piskáčka, ale blok před hradeckou brankou byl příliš silný.
     
    57:14
    Napotřetí už to sparťanský obránce trefil, ale Jaroslav Pavelka máchl lapačkou jak síťkou na motýly a přerušil hru.
     
    57:40
    Jiří Šimánek odvedl dobrou práci pro domácí tým, teď už se ale Hradec zase brání.
     
    58:01
    Znovu však letí kotouč přes všechny čáry.
     
    58:23
    Domácí jsou kompletní, kromě startu oslabení už neměli žádné velké problémy.
     
    58:42
    Po sérii odrazů skončil kotouč na hokejce Jiřího Smejkala, který mohl rozhodnout zápas pro Spartu. Pavelka ale místo mezi rukou a betonem rychle zakryl a svůj tým zachránil!
     
    59:12
    Hráčům Mountfieldu při přejezdu dopředu už trochu chyběla šťáva, proto o kotouč rychle přišli.
     
    59:32
    Skákavé nahození pozlobilo Pavelku, domácí ještě rozehrají jednu akcí.
     
    59:49
    Honzík vyrazil Pláňkovu střelu před sebe, ale naštěstí pro něj tam těsně před dalším Hradečákem dojížděl spoluhráč.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 3128 diváků.
     
    Převaha domácích hokejistů pokračovala ještě tak deset minut po přestávce. Pak už Sparta hru vyrovnala, dokonce byla i nebezpečnější, k čemuž jí částečně pomohla také přesilovka. Ovšem změna stavu už nepřišla. Čeká nás tak pětiminutové prodloužení a poté případně samostatné nájezdy.
     
    Prodloužení se bude hrát ve třech na obou stranách, stejně jako tomu bylo včera na Spartě při utkání s Jižní Koreou. Tak kolik infarktů fanoušky čeká?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Moc pěknou akcí se prezentoval Robert Říčka. Nakonec i přes beka vypálil slušně, ale těsně vedle.
     
    60:58
    Na druhé straně chtěl Šimánek nabídnout puk Džerinšovi, ale přihrávku zblokoval obránce.
     
    61:26
    Jiří Šimánek své střídání zakončil blokem střely Juraje Mikuše.
     
    61:44
    Klid před bouří, Sparta úspěšně odrazila hradecký forčekink...
     
    62:03
    ...teď už se domácí dostali ke kotouči a krouží útočném pásmem.
     
    62:17
    Graňák přenechal Červenému, jeho střelu vyráží Honzík do rohu.
     
    62:31
    Právě tahle spolupráce dál pokračovala, Červený si na Honzíka nepřišel ani bekhendem.
     
    62:45
    Hradecká trojice zase roztleskala stadion, ale Jarůškovy dorážky se neujaly! To byla parádní rotace domácích.
     
    63:02
    Až teď je u puku Sparta.
     
    63:13
    Natažený beton Jaroslava Pavelky zastavil střely dvou sparťanů, Reichnbergovi chyběl malý kousek!
     
    63:26
    No a v hradeckém přečíslení se do Bednářovy příhry položil Kukumberg, ani Honzík se nechce nechat překonat.
     
    63:31
    Pavelka si trochu zalaškoval s nervy domácích fanoušků, z lapačky mu puk vypadl, ovšem stejně rychle ho do ní schoval zpátky.
     
    63:57
    Přečíslení pro Koukala s Jarůškem, sparťanský hráč přihrávku zpomalil a situaci zachránil.
     
    64:23
    Neuvěřitelná hradecká šance! Jarůšek s Koukalem a Graňákem kombinovali až do kuchyně a z ní ještě do druhé kuchyně, Dominik Graňák ale na konci trefil jen břevno!
     
    64:31
    David Honzík ale chytá skvělý zápas, další dvě střely se staly jeho kořistí. Hradec dáme gól, řve aréna.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    No, Jaroslav Bednář je prostě bavič a se závěrečnou sirénou si ještě zažongloval s pukem. Měl by se spíš šetřit, aby při nájezdech dojel k brance...
     
    ...to byla samozřejmě nadsázka. Každopádně prodloužení podle očekávání přineslo řadu šancí, zejména Mountfieldu chyběl kousek k rozhodnutí. Dvě z jeho rotací zamotaly sparťanům ruce, nohy i všechno ostatní, jenže skvělý David Honzík i s přispěním své konstrukce odolal. Čekají nás nájezdy!
     
    Mohutné ovace hradeckých fanoušků si teď vysloužil rolbař, který upravuje pruhy kolem středu hřiště a evidentně si to užívá.
     
    A teď si rolbař znovu zadriftoval. Jak málo stačí k... radosti.
     
    Na závěr ještě pozdrav hradeckým fanouškům, kteří rolbaře vyprovodili do šaten potleskem.
     
    Nájezdy se v historii Mountfield Cupu pojedou vůbec poprvé. Nejspíše budou tři na každé straně.
     
    Začne Sparta, jmenovitě zlínská posila Robert Říčka.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Robert Říčka si přehodil puk na bekhend a vrátil zpět na forhend, Pavelka skvěle vytrčil levý beton.
     
    1. série
    1:0
    Jaroslav Bednář milimetrově seřízenou střelou do růžku otevírá skóre nájezdů!
     
    2. série
    1:0
    Vinny Saponari se stejně jako Shanahan v Naganu dostal do moc velkého úhlu a pak už to nemohl dát.
     
    2. série
    1:0
    Proti Andrisi Džerinšovi zasahuje Honzík vyrážečkou.
     
    3. série
    1:0
    Také Jiří Černoch ztroskotal na Pavelkově betonu a Hradec vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Rozhodující nájezd proměnil kapitán JAROSLAV BEDNÁŘ!
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Králové Andris Džerinš a za Spartu skvělý David Honzík.
     
    Já myslím, že tři tisícovky fanoušků si dnešní první zápas v Hradci moc užily. Sledovali jsme dramatický duel, bod navíc pro domácí je možná po jeho průběhu zasloužený, ale Pražané se v nekompletním složení předvedli pod Bílou věží ve velmi dobrém světle!
     
    Uvidíme, kam se hra ambiciózního pořadatelského mužstva bude posouvat v dalším průběhu turnaje. Mountfield Cup nám pokračuje zítra ve 14 hodin duelem Pardubic se Spartou, od 18 hodin se Hradec střetne s Jižní Koreou.

    Dobře se na to vyspěte, ať vám zase můžeme servírovat co nejchutnější hokejové menu. Dobrou noc! (20:33:30)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Džerinš, 33. Koukal (Jarůšek), rozh. náj. Bednář – 9. Saponari (Černoch, T. Jandus), 14. Švrček (M. Jandus)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Říčka (SPA)
    1:0   Bednář (HKM)
    2. série:
    1:0   Saponari (SPA)
    1:0   Džerinš (HKM)
    3. série:
    1:0   Černoch (SPA)


    Mountfield HK: Pavelka (Frodl) – Pláněk, Graňák, Gregorc, F. Pavlík, Cibulskis, Vydarený, Čáp, Rosandič – Jarůšek, Koukal (A), Červený – Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík. Trenér: Václav Sýkora.
    HC Sparta Praha: Honzík (Wolf) – Mikuš, Piskáček (A), Švrček (C), Kalina, Mikliš, Zeleňák, M. Jandus – Říčka, Klimek, Reichenberg – Uher, Smejkal, Kudrna (A) – Černoch, Rousek, Saponari – T. Jandus, Komárek, Dubský. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 3128
    bahis siteleri