Arsenal – Chelsea 1:1 (4:1 po pen.)
po penal. (4:1)
Arsenal FC
1:1 (0:0)
Chelsea FC
Neděle 06.08.2017, 15:00 • Wembley Stadium, Londýn • Community Shield • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická liga sice ještě nezačala, ještě před jejím startem se dočkáme souboje mezi vítězem Premier League a vítězem anglického ligového poháru. Proti sobě se postaví dva celky z hlavního města Anglie, na jedné straně Arsenal FC, na té druhé Chelsea FC.
     
    Arsenal FC

    Londýnský Arsenal stále čeká na nějakou významnější trofej. Loňská sezóna se nenesla zrovna v úspěšném duchu, ligovou scénu Arsenal zakončil až na páté pozici, v milionářské soutěži Lize Mistrů narazil v osmifinále na mnichovský Bayern. Výsledkem byly dva potupné výsledky 1:5 a Petr Čech a spol. se pakovaly z evropské scény. Sezónu alespoň zachránil ligový pohár, v jejímž finále se proti sobě postavili oba dnešní soupeři. Utkání skončilo veseleji pro svěřence Arsène Wengera, rozhodující branku vstřelil deset minut před koncem utkání Aaron Ramsey.

    Co se týče příprav na letošní ročník, tam Arsenal určitě neotálel. Do svých řad přivedl za třiapadesát milionů eur Alexandra Lacazetteho, coby volný hráč přišel z německé ligy zadák Sead Kolašinac. Londský celek žádné ztráty v kádru prozatím nezaznamenal, stále se ale nevyřešila budoucnost kolem Alexise Sáncheze, který zřejmě touží po větším úspěchu.
     
    Chelsea FC

    Na opačné straně Chelsea si vzala svojí první pozici Premier League zpět, po jednoleté odmlce opět usedla na královskou příčku. Možná to bylo zapříčeněné i tím, že se klub z Londýna mohl plně věnovat pouze své domácí soutěži. Není se čemu divit, sezóna 2015/16 byla jednou z nejhorších v historii klubu, konečná desátá pozice logicky neznamenala žádné evropské poháry.

    Chelsea je na letním přestupovým období o dost aktivnější, než její dnešní oponent. Za nové tváře utratila už přes 140 milionů eur, postupně k Blues přišli Antonio Rüdiger, Tiemoué Bakayoko a Álvaro Morata. Klubová kasa obdržela i nemalé příjmy, kterými jsou odchody Nemanjy Matiće, Nathaniela Chalobaha či Bertranda Traorého. Počítat se dá také s odchodem španělského útočníka Diega Costy, se kterým italský kormidelník prý nepočítá.
     
    Absence

    Oba týmy budou před dnešním kláním postrádat několik důležitých hráčů. Arsène Wenger nemůže počítat s Wilsherem, Coquelinem či Gabrielem. Nejistý je i start Alexise Sáncheze, který se do tréninkového procesu zařadil teprve v úterý. I Chelsea počítá ztráty, tou největší je Belgičan Eden Hazard, který se sice uzdravil, nicméně jeho návrat na trávníky se ještě o pár dní prodlouží. Zcela určitě v akci neuvidíme jednu z letních posil, a to Tiémoué Bakayoka, jenž se ještě plně neuzdravil ze zranění kotníku.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Čech – Holding, Mertesacker, Monreal – Bellerín, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Wellbeck, Iwobi – Lacazette
    Náhradníci: Ospina, Kolašinac, Maitland-Niles, Nelson, Willock, Walcott, Giroud

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Fabregas, Kante, Alonso – Willian, Batshuayi, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Christensen, Scott, Boga, Musonda, Morata.
     
    Oba celky jsou již nastoupeni na hrací ploše, všichni zúčastnění si podají ruce a jde se na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám konečně začalo, úvodní slovo si vzali hráči Chelsea. Ti budou hrát v modrém kompletu, Gunners zvolili klasickou červeno-bílou kombinaci.
     
    3
    S kulatým nesmyslem se postupně seznámili téměř všichni hráči, momentálně hru uklidňuje David Luiz, který váhá s rozehrávkou.
     
    4
    Elneny skvěle přenesel těžiště hry na levou stranu na Monreala, španělský bek nahrál Oxlade-Chamberlainovi, jehož navštívenka byla opravdu hodně nepřesná.
     
    5
    V akci byl také český legionář Petr Čech, který se v úvodu utkání zapojuje hodně často do kombinací svého celku.
     
    6
    Lacazette obdržel balón a na pravé straně si všiml osamoceného Bellerína. Účastník uplynulého Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let centroval pouze do prostoru, kde se pohyboval Courtois.
     
    7
    Také fotbalisté Chelsea poprvé obléhali pokutové území soupeře, výsledkem byl polovysoký balón, který se stal snadnou kořistí Mertesackera.
     
    8
    Alex Iwobi se skvělým způsobem prosmýkl kolem Davida Luize, poté zkoušel na brankové čáře najít některého ze spoluhráčů. Svým stříleným centrem poslal balón pouze do nohou Cahilla, od kterého se míč dostal do bezpečnějšího prostoru.
     
    9
    Gunners jsou nebezpečnější! Welbeck si našel v pokutovém území nadýchaný centr, který v záklonu poslal pouze doprostřed branky. Courtois neměl problém s krytím střely.
    9. Welbeckova hlavička doprostřed branky.
     
    11
    Červenobílý dále zlobí. Elneny sklepával balón na naběhnuvšího Iwobiho, jehož zradilo zpracování. I tak mladičký křídelník stačil otřít balón o Courtoise, od kterého šel balón za postranní čáru.
     
    12
    Talentovaný Belgičan v brance Chelsea okamžitě sebral balón a rozehrál ho svým spoluhráčům do strany. Konkrétněji si vybral pravou stranu, kde se pohybuje Azpilicueta.
     
    13
    Fabregasova kolmice cílená na Pedra sice měla velmi slušné parametry, španělský trpaslík v sestavě Chelsea se pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    13
    Poprvé se nám žlutí. Cesar Azpilicueta musel zatáhnout za záchranou brzdu, neboť v rychlostním souboji se před něj dostal Welbeck.
     
    14
    Arsenal tak měl k dispozici standardní situaci zhruba ze třiceti metrů od branky. Odpovědnost na sebe vzal Xhaka, který místo centru nahrál pouze vedle stojícímu spoluhráči.
     
    15
    Svižná akce Gunners vyústila v přihrávku na Monreala, který v těžké pozici ještě stačil nacentrovat. Nemířil vůbec zle, i přesto se Chelsea ubránila.
     
    16
    První žlutá výstraha i na druhé straně. Héctor Bellerín dosti nešetrným způsobem zajel do Alonsa a za tento čin vidí žluté kázání.
     
    17
    Úvodní minutky jednoznačně patří fotbalistům Arsenalu. Ti jsou mnohem přímočařejší a rychlejší při vedení svých ofenzivních výpadu.
     
    18
    Gary Cahill přispěchal s velmi dobrým obranným zákrokem, obětí se stal Holding, avšak v tomto zákroku se zkušený obránce dotkl i balónu.
     
    19
    Zatím zcela mimo hru jsou oba hrotový útočnící, tedy Lacazette a Batshuayi. zejména druhý jmenovaný měl míč opravdu pramálo.
     
    20
    Byl to právě belgický forvard, který se dopustil nedovoleného hraní rukou. Tento fakt signalizovali i hráči Arsenalu, hlavní sudí Madley pochopitelně píská.
     
    21
    Docela nenápadný Willian byl velmi dobře ubráněn při přechodu do pokutového území, i tak vybojoval pro svoje barvy alespoň rohový kop.
     
    22
    Nicméně ten se stal snadnou kořistí jednoho z hráčů v červenobílém, Chelsea začíná mít mírnou územní převahu.
     
    23
    Štěstí stálo na straně Blues! Welbeck nahrál svému útočnému parťákovi Lacazettovi, který náramným obstřelem trefil pouze vzdálenější tyč.
    23. Tyč zastavila střelu Lacazetta.
     
    25
    Poslední minutky nabízejí opravdu slušné tempo. O atraktivitu se starají především hráči Arsenalu. V tomto případě to ale neplatí, Oxlade-Chamberlain neuspěl s obhozením míče kolem Azpilicuety.
     
    26
    Připravenost musel prokázat také Petr Čech, který musel vyběhnout hodně rychle z branky. K hranici šestnáctky se totiž dostával kulatý nesmysl, u kterého byl bývalý český reprezentant nakonec jako první.
     
    27
    Hra se nám z nepochopitelného důvodu přerušila. Vhazovat bude Victor Moses od pravé autové čáry.
     
    28
    Kante táhl nadějný protiútok Chelsea, následovala ale zpětná přihrávka na Fabregase, čímž se celá akce zpomalila. Útočný výpad nakonec dopadl ostrým skluzem Welbecka, dle sudího se o faul nejednalo.
     
    29
    Na hrací plochu ulehl největší muž na trávníku Per Mertasacker. Ten dostal v hlavičkovém souboji s Cahillem slušně naloženo, k vidění je také krev. Německý obránce je momentálně v péči lékařského personálu.
     
    30
    S obráncem Arsenalu to nevypadá příliš dobře, možná se jedná i o zlomený nos. Nicméně následující vteřinky ukážou, zda-li Mertesacker bude schopen pokračovat.
     
    31
    Mertesacker si to z hrací plochy namířil přímo do útrob stadionu. Pokračovat v dnešním utkání tedy nebude, za postranní čárou se již připravuje letní posila Sead Kolašinac.
     
    32
    Mezitím londýnská Chelsea vede rozvážnou kombinaci přes pravou stranu, aktivní je zejména Fabregas, který režíruje hru týmu v modrých dresech.
     
    33
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mertesacker, přichází Kolašinac.
     
    34
    Holding skvěle zapracoval ve vzdušném souboji proti Batshuayiovi. Belgičan v útoku Chelsea hlavičkový souboj prohrál, jeho celek se tak bude muset bránit.
     
    35
    A další žlutá karta. Uviděl jí Marcos Alonso a stává se tak třetím žlutě oceněným hráčem dnešníhok klání.
     
    36
    Žluté kartě předcházela slušná šance bývalého hráče španělské Barcelony Pedra. Ten si navedl balón do šestnáctky, odkud vypálil do horní části branky. Čech jednou rukou balón vyrazil a zažehnal tak nebezpečí.
     
    37
    Tak to je neuvěřitelné! V pokutovém území se totiž svalil na zem Willian a zdálo se, že se bude pískat penalta. Hlavní arbitr ale ochotný pád brazislkého forvarda nezbaštil a na oplátku mu udělil žlutou kartu.
     
    39
    Jinak sledujeme hodně vyrovnané utkání, rušno bylo už před oběma brankama. O tu největší šanci se bezpochyby postaral Lacazette, jenž trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    40
    Další hodně laciné ztráty se dopustil Oxlade-Chamberlain, který míč daroval svému soupeři. Jedná se už o několikátou ledabylou ztrátu v krátkém časovém sledu.
     
    41
    Kante se pokusil zrychlit akci přihrávkou na Williana, který ještě hledal Batshuayie. Poslední jmenovaný narazil brazilskému spoluhráči, proti němuž číhal obranný val Gunners.
     
    42
    Kolašinac fantastický vyvezl balón a s míčem dribloval dobrých třicet metrů. Poté nahrál na levou stranu na Chamberlaina, jehož centr doplachtil pouze na hlavu Davida Luize.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Bude se hrát už jen několik minutek, počítat se dá i s několika minutovým nastavením.
     
    45
    Iwobi se kostrbatou prací s balónem přeci jenom dostal k zakončení, jednalo se ovšem pouze o skákavý pokus přímo doprostřed branky. Za chvíli nám již poběží nastavený čas.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Nyní si Danny Welbeck zřejmě spletl sport, ze své pravačky totiž vyprodukoval rugbyový pokus někam do třicáté řady tribuny. Opravdu nepovedený pokus.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Žádnou branku jsme zatím neviděli, největší šanci spálila letní posila Arsenalu Alexandre Lacazette, který trefil pouze tyč. Postupem času začala zlobit také Chelsea, v jejím případě se nejednalo o žádnou velkou šanci. Druhé dějství začne přibližně v 16:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Pokračujeme dále, rozehrávky se tentokráte chopili hráči Arsenalu. Stav je nerozhodný, doufejme, že druhé dějství nám nějakou branku nabídne.
     
    47
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Hned z kraje druhé poločasu se Blues dostávají do vedení! Obrana Arsenalu nezachytila náběh VICTORA MOSESE, který se před Petrem Čechem zjevil úplně sám. Chladnokrevné zakončení znamená úvodní branku dnenšího klání.
    47. MOSES - 0:1
     
    48
    Chelsea o dost aktivněji, než ze začátku zápasu. Nyní na levé straně operoval Marcos Alonso, jehož snaha o centr byla sražena za brankovou čáru. Roh pro modrou část Londýna.
     
    49
    Fabregas rozehrál nakrátko na Pedra, který mu míč vrátil. První jmenovaný poté poslal za Čecha centr, jehož dráhu letu míče odvrátil Holding.
     
    50
    Arsenal se snad ještě nedostal ani za půlící čáru. Conte jistě měl co říct svým svěřencům. Nicméně s úvodem musí být více než spokojený.
     
    51
    K odraženému míči se na hranici šestnáctky dostal Elneny. Egyptský středopolař sice pálil pohotově, míč ale neusměrnil do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    52
    Alonsovi nevyšel záměr propustit si balón kolem Bellerína, míč se následně dostal až za postranní čáru. Gunners budou vhazovat kousek za půlící čárou.
     
    53
    To bylo dlouhé. Oxlade-Chamberlain se snažil nastartovat do rychlostního souboje Welbecka, přihrávka z jeho kopačky měla až přespřiliš razance.
     
    54
    Granit Xhaka se při snaze přenést těžiště hry na opačnou stranu vůbec netrefil do balónu, bylo to zapříčeněno nedovoleným zákrokem Pedra.
     
    55
    Míč se nastěhoval až k Čechovi, který ho okamžitě vrací mladičkému Holdingovi. Start jednadvacetiletého obránce byl jedním z největších překvapením dnešního zápasu.
     
    56
    Héctor Bellerín se nezbavil Alonsa, výsledkem byl zisk alespoň rohového kopu. Ten po menším zmatku v šestnáctce končí odpískaným útočným faulem. Na zeleném pažitu si ustlala dvojice Luiz – Cahill, kteří se nešťastně srazili hlavami.
     
    57
    Oba borci jsou v péči lékařského personálu, o něco hůře to vypadá s brazilským obráncem. I tak to vypadá, že oba defenzivě založení hráči budou pokračovat ve hře.
     
    58
    Po více než minutém ošetření se Cahill s Luizem postavili na svá chodidla. Po menším otřesení se tak může pokračovat ve hře, Courtois uvede balón zpět do provozní teploty.
     
    59
    Elneny si sebíhal na polovysoký balón k levé straně, u míče byl přeci jenom první Cesar Azpilicueta, který míč odpravil daleko do zámezí.
     
    60
    Elneny hodně vystrašil Courtoise. Egyptskému záložníkovi se nepovedl centr a jeho razantní navštívenka div neskončila v brance. Belgičan v bráně Chelsea musel předvést reflexivní zákrok.
    60. Elneny vystrašil Courtoise.
     
    62
    Gunners začínájí stupňovat svůj nápor. Welbeck prováhal ideální příležitost ke střele, místo toho nahrál vedle stojícímu Elnenymu, který taktéž nevystřelil. Naopak se snažil najít mezi obránci stojícího Lacazetta, který se pohyboval v ofsajdu.
     
    63
    Fotbal nahoru, dolu pokračuje. Rychlý kontr modře označených hráčů vedl Willian, jenž se prudkým centrem pokoušel najít Batshuayie. Velmi dobrý obranný zákrok předvedl Holding, který tak drží svůj celek v kontaktu.
     
    64
    Rozháranou hru nyní uklidňují hráči Chelsea, kteří hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Nikam nespěchají, navíc mají balón na svých kopačkách.
     
    65
    Agilní Welbeck nasměroval do šestnáctky další z centrů, ani tentokráte se zcela nenápadný Lacazette nedokázal dostat k balónu. Francouzský kanonýr není na hřišti příliš vidět.
     
    66
    Za postranní čárou dostává pokyny dvojice Giroud – Walcott, uvidíme tedy hned dvojí střídání. Ze hřiště pravděpodobně odstoupí Lacazette.
     
    67
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lacazette, přichází Giroud.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Iwobi, přichází Walcott.
     
    68
    Na hrací ploše jsou čerstvý síly, kteří by mohli domácím hodně pomoci. Zejména rychlonohý Walcott by mohl rozhýbat křídelního hru Arsenalu.
     
    69
    Cahill opět zasahoval za pět minut dvanáct. Až jeho skvělý skluz zabránil průnikové přihrávce mezi ním a Luizem. V opačném případě by se do vyložené šance dostával Giroud.
     
    70
    Po delší době se musel projevit také anglický sudí, který posoudil Kolašinacův faul jako nedovolený. K exekuci přímého kopu se postavil David Luiz, jehož centrované bodlo nalezlo pouze nohu Monreala.
     
    71
    Připomněl se nám také belgický forvard Batshuayi. Nebylo to kvůli střeleckému pokusu, jednalo se o ofsajdové postavení.
     
    72
    Časomíra kvapí a kvapí. Necelých dvacet minut nám schází do závěrečného hvizdu. Stále platí, že Blues skvěle brání kolem svého pokutového území. Naopak Arsenal nesmí zapomínat na zadní vrátka, čehož by mohli využít rychlonozí Pedro či Willian.
     
    73
    I tento Luizův faul zůstane neohodnocený. Na zemi skončil střídající Olivier Giroud. Bude se pokračovat standardkou daleko z hlouby pole.
     
    74
    Monreal okamžitě popadl balón za postranní čárou a na nic nečekal a vhodil ho zpět do hry. Mezitím se nám chystá další střídání na straně Chelsea, za čárou je přichystán Morata.
     
    75
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Batshuayi, přichází Morata.
     
    76
    Chelsea se poslední minutky soustředí spíše na defenzivní činnost. Jakmile se někdo z hráčů v modrých dresech dostane k míči, okamžitě ho odpálí za půlící čáru.
     
    77
    Tak to byla fantastický zákrok! Granit Xhaka vypálil zhruba z pětatřiceti metrů a jeho náramnou střelu vyráží konečky prstů Courtois.
     
    78
    Na hřiště se podívá také další letní posila, na schodech stadionu si své hráčské vybavení již připravuje Antonio Rüdiger. Půjde tedy o posílení defenzívy, Conte se rozhodl zápas odbránit do poslední vteřiny.
     
    79
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Alonso, přichází Rüdiger.
     
    80
    Ještě před tímto střídáním se Chelsea pokusila o navýšení skóre. Willian si vzal míč na kopačku a po krátkém driblinku se šajtlí alá Tomáš Rosický pokusil oslovit Moratu. Bývalý hráč Realu Madrid či Juventusu se do míče vrhl skluzem, střela poté vystoupala hodně vysoko nad branku.
     
    81
    Pedro měl nějaké křečové problémy, se kterými mu pomáhala snad dvojice hráčů. Španělský křídelník ale neunikl karetnímu ocenění, jedná se rovnou o červenou kartu!
    81. Červená karta
     
    82
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno! Nabízená standardní situace doletěla přesně na hlavu SEADA KOLAŠINACE, který naprosto nechytatelnou hlavičkou rozbouřil druhou část Wembley.
    82. KOLAŠINAC - 1:1
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Musonda.
     
    84
    Závěrečné minutky slibují bitvu do poslední vteřiny. Arsenal je v početní výhodě a bude se jistě snažit o další branku. Naopak od Chelsea se toho směrem dopředu už moc nečeká, pro Conteho družinu by byly penalty vysvobozením.
     
    85
    Gunners zamáčkli svého soupeře na jeho vlastní polovině, před malou chvíli se opět musel činit Courtois. Tentokráte se jednalo o lahůdkový centr přímo do jeho náruče.
     
    86
    Bellerínova přihrávka byla nepochopena. Přihrávka měla zřejmě mířit na Walcotta, směr míče byl ale úplně jiný.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Welbeck, přichází Nelson.
     
    88
    Lodivod Arsenalu Arsene Wenger se rozhodl poslat na záverečné minutky teprve sedmnáctiletého talentovaného Nelsona. Pro tohoto anglického mladíka půjde jistě o nezapomenutelné minuty.
     
    89
    Bellerín opět neuspěl s obhozením Azpilicuety, následně si sám vypomohl faulem. I v tomto případě se mohla tasit červená karta, neboť zadák Arsenalu už jednu žlutou měl.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Aktivní Bellerín si to opět namířil do pokutového území, kde se s trochou štěstí dostal k míči. Mladý obránce nahrál vedle stojícímu Walcottovi, kterému se střela vůbec nepovedla.
     
    90+3
    Na druhé straně byla Moratova práce oceněna potleskem. Letní posila si vymodlila faul na Holdingovi a Fábregas si chystá standardní sitauaci.
     
    90+3
    Byl to právě Morata, který mohl rozhodnout. Španělský útočník si našel centrovaný balón, který poslal jen kousek vedle bližší tyče.
    90+3. Morata měl na hlavě vedoucí branku.
     
    90+4
    Konec utkání se nám pomalu a jistě chýlí ke konci, do následného penaltového rozstřelu schází zhruba minutka čistého hrácího času.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Ani devadést minut nerozhodlo o vítězi Community Shield, na řadu tak přijde penaltový rozstřel. Půjde o nový formát, který se bude zahrávat způsobem AB BA AB.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Cahill proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Walcott proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Monreal proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Courtois neproměňuje.
    COURTOIS
     
    3. série
    2:1
    Morata neproměňuje.
    MORATA
     
    3. série
    3:1
    Oxlade-Chamberlain proměňuje.
     
    4. série
    4:1
    Giroud proměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Nesmírně atraktivní zápas musely rozhodnout až pokutové kopy. Ty byly zahrávány novým formátem, což lépe vyhovovalo Arsenalu. Na straně Blues se dvěma nepovednými penaltami prezentovali Courtois a Morata, na opačné straně se kvartero protihráčů ani jednou nemýlila. Arsenal se tedy stává vítězem Community Shield! (17:10:13)

    David Suchý

    Branky: 82. Kolašinac – 47. Moses

    Karty:   16. Bellerín (ARS) – 13. Azpilicueta (CHE), 35. Alonso (CHE), 37. Willian (CHE)   81. Pedro (CHE)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Cahill (CHE)
    1:1   Walcott (ARS)
    2. série:
    2:1   Monreal (ARS)
    2:1   Courtois (CHE)
    3. série:
    2:1   Morata (CHE)
    3:1   Oxlade-Chamberlain (ARS)
    4. série:
    4:1   Giroud (ARS)


    Arsenal FC: Čech – Holding, Mertesacker, Monreal – Bellerín, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Wellbeck, Iwobi – Lacazette
    Náhradníci: Ospina, Kolašinac, Maitland-Niles, Nelson, Willock, Walcott, Giroud

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill (C) – Moses, Fabregas, Kante, Alonso – Willian, Batshuayi, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Christensen, Scott, Boga, Musonda, Morata
    bahis siteleri