Astana – Celtic 4:3 (kon.) | Maribor – Beer Ševa 1:0 (kon.) | Rijeka – Olympiakos 0:1 (kon.)
Nice – Neapol 0:2 (kon.) | Sevilla – Başakşehir 2:2 (kon.)
konec
HNK Rijeka
0:1 (0:1)
Olympiakos Pireus
Úterý 22.08.2017, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Rijeka • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvetného utkání 4. předkola Ligy mistrů mezi Rijekou a Olympiakosem. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    První duel

    Rijeka v úvodním duelu na půdě Olympiakosu dlouho držela skvělý výsledek. Chorvatský celek vedl od 42. minuty zásluhou Hebera. Olympiakosu se podařilo vyrovnat v 66. minutě, kdy se střelou do horního rohu prosadil Odjidja-Ofoe- Rozhodnutí přišlo až ve třetí nastavené minutě. Hrdinou Olympiakosu se stal Romao. Rijeka si přesto přivezla do odvety gól vstřelený na půdě soupeře a stále živí naděje na účast v základní skupině.
     
    Úvodní sestavy:

    HNK Rijeka: Sluga – Martić, Zuparič, Elez, Vešovič – Gorgon, Bradarič, Maleš (C), Heber – Mišič, Gavranović
    Náhradníci: Celiković, Djoković, Jelić, Kyrzić, Matei, Prskalo, Punceć

    Olympiacos FC: Kapino – Elebdellaoui (C), Retsos, Vukovič, Koutris – Gillet, Romao – Carcela-Gonzalez, Odjidja-Ofoe, Marin – Ben Nabouhane
    Náhradníci: Ansarifard, Seba, Figueiras, Fortounis, Gianniotis, Pardo, Zdjelar

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Olympiakos přijel do Chorvatska v červeném, zatímco Rijaka bude hrát v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Rijeka se ihned vydala do útoku. Po pravé straně spěchal vpřed Gorgon, jehož postup zastavil Koutris.
     
    2
    Domácí celek se poprvé v utkání tlačil do pokutového území. Gorgon dokázal odcentrovat z jeho hranice, jenže na přízemní pobídku si nenaběhl nikdo v bílém.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydal také Olympiakos. Marin si naběhl na přihrávku do pokutového území, pokryl si míč tělem, jenže nakonec nestačil přihrát.
     
    4
    Bradarič přečetl nepřesnou rozehrávku soupeře a mohl založit protiútok Rijeky. Domácí záložník ale rovněž přihrál nepřesně a odevzdal balón soupeři.
     
    5
    Vešovič vhazoval na pravé straně. Krajní obránce domácího celku poslal míč do středu hrací plochy. Záloha Rijeky okamžitě zahrála zpátky na obránce.
     
    6
    Rijeka se v úvodních minutách dnešního duelu nikam nežene. Domácí fotbalisté kombinují s míčem na polovině hrací plochy a čekají na volné prostory.
     
    7
    Heber si řekl o přihrávku na pravé křídlo. Bradarič mu míč ihned poslal, nicméně první jmenovaný stál v ofsajdu. Olympiakos bude rozehrávat.
     
    8
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji s Ben Nabouhanim ležet na hrací ploše. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    9
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za faul v blízkosti pokutového území si ji vykoledoval Romao.
     
    10
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Mišič. Domácí útočník sice technickým pokusem obstřelil zeď, jenže trefil prostor, kde stál připravený Kapino.
     
    11
    Na druhé straně se Odjidja-Ofoe tlačil středem hřiště do pokutového území. Hostující záložník si chtěl obhodit Eleze, ale míč si ukopl daleko před sebe.
     
    12
    Domácí brankář musel rychle vystartovat na hranici pokutového území. Odjidja-Ofoe se totiž hnal za slabou malou domů. Sluga situaci zvládl.
     
    13
    Olympiakos se vydal do rychlého protiútoku po pravé straně. Carcela-Gonzalez ale vyběhl s míčem ven z hrací plochy. Rijeka bude vhazovat.
     
    14
    První obrovská šance domácího celku! Gavranovič se v pokutovém území dokázal zbavit svého strážce a dokonce překonal hostujícího brankáře! Toho na brankové čáře zastoupil jeden z obránců!
    14. První velká šance domácích
     
    15
    Rijeka v posledních minutách začala útočit! Gorgon obdržel pěknou přihrávku na pravou stranu hřiště, ale svůj centr poslal jen do rukavic brankáře Kapina.
     
    16
    Zadáci Olympiakosu se snaží uklidnit hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z domácích hráčů jejich rozehrávku neatakuje.
     
    17
    Hostující stoper Retsos diriguje rozehrávku řeckého celku. Fotbalisté v červených dresech zatím neoplývají pohybem. Retsos to má hodně těžké.
     
    18
    Romao vyslal zajímavou přihrávku mezi obránce domácího celku. Do pokutového území vletěl Marin, kterému k zakončení scházely dva kroky.
     
    19
    Olympiakos se vydal do útoku středem hrací plochy. Gillet neuspěl v hlavičkovém souboji s Elezem, který balón odhlavičkoval na polovinu Rijeky.
     
    20
    Marin měl moře volného prostoru v blízkosti pokutového území. Hostující záložník zbytečně vyslal přihrávku mezi obránce. Tohle si volalo o zakončení.
     
    21
    Olympiakos v posledních minutách převzal iniciativu. Hosté se tlačí do útoku a snaží se překonat kompaktní obranu chorvatského celku.
     
    22
    Šance však přišla na opačné straně! Rijeka je zatím nebezpečná! Gorgon si naběhl na centr do pokutového území, ale z devíti metrů hlavou těsně minul zadní tyč!
    22. Gorgonova hlavička
     
    23
    Odjidja-Ofoe si snažil zpracovat míč z autového vhazování. Domácí Bradarič jej ale atakoval šlapákem a nabídl Olympiakosu přímý kop.
     
    24
    Jeho rozehrávka se řeckému celku vůbec nepovedla. GIllet vymyslel nadýchaný centr na hranici pokutového území, kde kralovali domácí hlavičkáři.
     
    25
    Na druhé straně si na vysokou přihrávku za obranu Olympiakosu naběhl Gavranovič. Domácímu útočníkovi pokazil radost zdvižený praporek. Ofsajd!
     
    25
    Olympiacos právě vstřelil branku!
    Olympiakos se v Chorvatsku dostává do vedení a zvyšuje své naděje na postup! MARKO MARIN si naběhl na parádní přihrávku na hranici pokutového území, zpracoval si míč a pohotovou střelou překonal bezmocného brankáře!
    25. Marko MARIN - 0:1
     
    27
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů. Ben Nabouhane se nakonec zvedá na nohy a bude pokračovat.
     
    28
    Gorgon operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí záložník si přehodil balón na pravačku a pokusil se odcentrovat. Jeho pobídku srazil obránce do autu.
     
    29
    Rijeka zahrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl pozorný obránce Retsos. Domácí celek přesto zůstává u balónu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry. Domácí Rijeka v ní sice byla nebezpečnější, ale Olympiakos se prosadil z jediné šance. Rijeka teď potřebuje vsítit dvě branky a nesmí inkasovat.
     
    31
    Ben Nabouhane sprintoval s míčem do pokutového území. Hostující útočník se však zastavil a vyslal zpětnou přihrávku. Nikdo z jeho spoluhráčů se však nedostal do zakončení.
     
    32
    Marko Marin je při chuti! Autor úvodní branky si na hranici pokutového území přehodil míč na pravačku a parádní střelou protáhl domácího brankáře! Sluga jeho projektil vytěsnil na roh!
     
    33
    Olympiakos mohl přidat druhou branku! Vukovič si v pokutovém území počkal na zpětnou přihrávku a dokonce zakončil. Jeho ránu pozorný Sluga udržel před brankovou čárou!
    33. Vukovičova nebezpečná střela
     
    34
    Marko Marin se z míčem prodral do blízkosti pokutového území, kde jej nedovoleným zákrokem zastavil Maleš. Olympiakos má k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    35
    Po přímém kopu si hosté vyzkoušeli také kop rohový. Gillet se v pokutovém území dostal k hlavičce, nicméně jeho pokus byl hodně nepřesný..
     
    36
    Rijeka se po dlouhé době podívala na polovinu soupeře. Další rychlou akci domácího celku zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího. V ofsajdu se do hry zapojil Mišič.
     
    37
    Carcela-Gonzalez se s míčem vydal na pravou stranu. Do cesty se mu postavil Heber, který mu balón odkopl do zámezí. Olympiakos bude vhazovat.
     
    38
    Heber táhl rychlý protiútok domácího celku po levé straně hřiště. Domácí fotbalista svedl souboj s Koutrisem, který jej čistým zákrokem poslal k zemi.
     
    39
    Na světě je další žlutá karta! Za svůj zákrok při návratu na vlastní polovinu jí vidí Ivan Martić.
     
    40
    Olympiakos nadále napadá rozehrávku domácího celku hodně vysoko. Zejména Odjidja-Ofoe dělá domácím zadákům velké problémy.
     
    41
    Heber se s míčem u nohy prodral až na hranici pokutového území, kde si balón přehodil na levačku a odcentroval. Hned první obránce jeho pobídku odvrátil.
     
    42
    Elabdellaoui operoval s míčem na pravé straně hřiště. Hostující obránce však přišel o míč. Heder mohl zaútočit do otevřené obrany, jenže jej zradilo zpracování.
     
    43
    Gorgon odcentroval z hranice pokutového území na značku pokutového území. Gavranovič byl od míče hodně daleko a hodně hlasitě se zlobí!
     
    44
    Heder tentokrát přenesl míč přes celou šířku hřiště na Gorgona. Druhý jmenovaný si hledal prostor k zakončení, ale obránce Retsos mu v něm zabránil.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se Odjidja-Ofoe nechal faulovat na polovině Rijeky. Olympiakos zahraje další přímý kop. Hosté chtějí první půli dohrát na polovině svého protivníka.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Domácí Rijeka vstoupila do utkání o něco aktivněji. Ve 14. minutě se v první šanci objevil Gavranovič, ale hostujícího brankáře zastoupil na brankové čáře obránce! Poté se do šance dostal Gorgon, jehož hlavička proletěla těsně vedle branky. Ve 25. minutě obdržel Marko Marin pěknou přihrávku a přesnou střelou poslal Olympiakos do vedení! Hosté poté nadále hrozili. Marinův technický pokus vytáhl Sluga na roh. Po něm se v šanci objevil Vukovič, ale domácí brankář skvělým zákrokem udržel míč před brankovou čárou! Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Olympiakos obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku. Rijaka musí vstřelit dva góly a nesmí inkasovat. Pokud se jí to povede, bude se prodlužovat.
     
    47
    Hostující středopolař Romao byl faulován Heberem. Hostující fotbalista zůstává po kontaktu ležet na hřišti a drží se za levý kotník.
     
    48
    Carcela-Gonzalez si na levé straně zpracoval vysokou přihrávku, jenže obránce Vešovič jej zatlačil do autu. Rijeka musí spěchat.
     
    49
    Elabdellaoui se vydal podpořit ofenzívu hostujícího celku, poslal pěknou přihrávku Benu Nabouhanemu, kterému střela vůbec nesedla. Míč prolétl dobré čtyři metry od branky.
     
    50
    Marko Marin se při návratu na vlastní polovinu dopustil zbytečného faulu a nabídl soupeři přímý kop. Všichni hlavičkáři Rijeky už spěchají do šestnáctky.
     
    51
    Domácí brankář Sluga nemůže kvůli zranění pokračovat ve hře. V brance Rijeky jej nahrazuje Prskalo.
     
    52
    Marko Marin si na vlastní polovině splnil své obranné povinnosti a odehrál míč na rohový kop. Rijeka může zahrozit.
     
    53
    Exekuce rohového kopu se domácímu celku vůbec nepovedla. Mišič poslal prudký centr, na který vyskočil Retsos, jež jej vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    54
    Gorgon nabil Mišičovi na hranici pokutového území. Druhý jmenovaný měl problémy se zpracováním a následná střela skončila vysoko nad břevnem.
     
    55
    Obrovská šance Rijeky! Gorgon si zpracoval vysokou přihrávku na hranici pokutového území a vybídl ke skórování Gavranoviče. Jeho ránu fantastickým zákrokem zlikvidoval Kapino!
    55. Gavranovičova šance na vyrovnání
     
    56
    Až nyní mohou hosté uklidnit hru. Koutris vybojoval vhazování na levé straně. Romao však neuspěl v hlavičkovém souboji a vhazovat bude pro změnu Rijeka.
     
    57
    Gavranovič se přihrávkou na pravou stranu pokoušel uvolnit Martiće. Před krajního zadáka Rijeky se tělem natlačil Marko Marin, který pohlídal cestu míče do autu.
     
    58
    Gavranovič našel Gorgona, který si tentokrát navedl balón na hranici pokutového území, odkud vnějším nártem pozdravil diváky za brankou Stefanose Kapina.
     
    59
    Gorgon si počkal na dlouhý nákop na polovinu Olympiakosu, prodral se s ním do šestnáctky, jenže jeho zpětnou přihrávku zastavil stoper Retsos.
     
    60
    Hostující brankář Kapino dlouho vyčkával s rozehrávkou a hlavní rozhodčí jej odměnil žlutou kartou.
     
    61
    Po dlouhé době se do útoku vydal také Olympiakos. Odjidja-Ofoe motal hlavy obráncům u rohového praporku, ale sám se zahnal do zámezí.
     
    62
    Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Gorgon, přichází Kyrzić.
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Koutris, přichází Figueiras.
     
    63
    Gavranovič si nabíhal na zajímavou přihrávku za obranu hostujícího celku. Panagiotis Retsos ale předvedl parádně načasovaný skluz, kterým poslal balón do bezpečí.
     
    64
    Carcela-Gonzalez měl moře prostoru na levém křídle. Hostující záložník vyslal zajímavý centr na značku pokutového kopu, kde zasáhl Zuparič.
     
    65
    Marko Marin se dožadoval autového vhazování pro Olympiakos. Rozhodčí ale přisoudil míč domácímu celku. Na hřišti se z toho málem strhla mela. Nakonec se vše obešlo bez karetních trestů.
     
    66
    Rijeka zahrávala další přímý kop. Martić vyslal centr mezi hlavičkáře na malém vápně. Nikdo z hráčů v bílém se však neprobil do zakončení.
     
    67
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Marin, přichází Seba.
     
    68
    Střídající Seba se ihned zapojil do akce řeckého celku. Fotbalisté Olympiakosu ale zakopli míč do autu. Na hřišti totiž zůstává ležet Carcela-Gonzalez. Josip Mišič za faul na záložníka soupeře vidí žlutou kartu.
     
    69
    Domácí fotbalisté se dožadovali pokutového kopu! Josip Mišič totiž v pokutovém území upadl po souboji s Retsosem. Sudí však nechal pokračovat ve hře.
     
    70
    Domácí fotbalisté se v posledních minutách začínají zbytečně dohadovat s hlavním arbitrem. Rijeka by se však potřebovala soustředit na útočení.
     
    71
    Olympiakos zahrával rohový kop. Seba vymyyslel skákavou pobídku na přední tyč, odkud míč odkopl pozorný stoper Zuparič.
     
    72
    Carcela-Gonzalez operoval s míčem v blízkosti rohového praporku, pěknou přihrávkou našel Nabouhaneho, který upadl, ale faul se nepíská ani tentokrát.
     
    73
    Bradarič se individuálním způsobem snažil probít do pokutového území. Domácí záložník svedl na jeho hranici souboj s Gilletem, který mu míč uzmul.
     
    74
    Mate Maleš si všiml vysokého postavení hostujícího brankáře a pokusil se jej překvapit střelou z poloviny hřiště. Kapino si vychutnal snadný zákrok.
     
    75
    Bradarič se zpoza hranice pokutového území opřel z voleje do odraženého míče. Domácímu záložníkovi střela vůbec nesedla. Olympiakos může uklidnit hru.
     
    76
    Odjidja-Ofoe vystoupil na polovině hřiště proti Bradaričovi. Hostující záložník vypíchl míč na polovinu Rijeky. Olympiakos se brání bez větších problémů.
     
    77
    Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Bradarič, přichází Matei.
     
    78
    Bradarič zůstává ihned po vystřídání ležet za postranní čárou. Domácí záložník se dnes vydal ze všech sil. Domácímu celku to však zatím nestačí.
     
    79
    Elabdellaoui podpořil ofenzívu Olympiakosu náběhem po pravé straně. Hostující kapitán prošel až na hranici pokutového území, kde o míč přišel.
     
    80
    Střídající Matei mohl vyrovnat! Domácí záložník šel sám na brankáře, pokusil se o dloubák, který mu moc nesedl a balón proskákal kolem zadní tyče!
    80. Mateiova šance
     
    81
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Romao, přichází Fortounis.
     
    82
    Rijeka má poslední dvě minuty na vstřelení dvou branek, které by jí zajistily alespoň prodloužení. Olympiakos ale hraje na polovině domácích.
     
    83
    Za obranu řeckého celku přiletěla další vysoká přihrávka. Gavranovič sice udělal tři rychlé kroky, ale poté si uvědomil, že na míč nedosáhne.
     
    84
    Olympiakos kombinuje s míčem na polovině chorvatského protivníka a nepouští soupeře na svou polovinu. Střídající Fortounis diriguje hru.
     
    85
    Zahraje si také hostující brankář Stefanos Kapino. Brankář Olympiakosu si počkal na malou domů, podržel míč a poté rozehrál na pravou stranu.
     
    86
    Martić se sice rozběhl po pravé straně, ale na prudkou přihrávku z kopačky Zupariče nemohl dosáhnout. Kapino bude odkopávat od branky.
     
    87
    Heber obdržel pěknou přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč na pravačku, jenže jeho technický pokus postrádal přesnost.
     
    88
    Gavranovič si nabíhal na pěknou přihrávku do pokutového území. Domácí útočník však na balón nedosáhl kvůli včasnému zásahu Retsose. Bude z toho roh.
     
    89
    Rijeka si v samotném závěru utkání vybojovala přímý kop z dobré pozice. Carcelo-Gonzalez zbytečně přišel o míč v blízkosti šestnáctky a svou chybu uhasil faulem.
     
    90
    Domácí však nezahrozili ani z přímého kopu. Jeho exekuce se ujal střídající Matei, který vyslal přízemní centr, jež zablokovala zeď. Carcela-Gonzalez poté při přerušení vztekle zakopl míč do autu a vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Po dalším přímém kopu mohlo být vyrovnáno! Araujo Heber si naskočil na zajímavý centr a jeho hlavička prosvištěla těsně nad břevnem! Kapino se jen ohlédl!
     
    90+2
    Hostující Guillaume Gillet zůstává ležet na trávníku. Záložníka Olympiakosu podle všeho postihly křeče. Hosté tak našetří další vteřinky.
     
    90+3
    Olympiakos zahrával rohový kop. Hosté se rozhodli pro uvedení míče do kombinace. Carcela-Gonzalez poté našel Sebu, který byl v ofsajdu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Olympiakos zvítězil také v odvetě na půdě Rijeky a zajistil si postup do základní skupiny Ligy mistrů! Domácí sice vlétli do utkání aktivně, jenže Gavranovič ani Gorgon nevyužili obrovské šance! Naopak Marko Marin poslal ve 25. minutě řecký celek do vedení! Olympiakos do přestávky mohl navýšit vedení, jenže domácí celek držel brankář Sluga. Po přestávce se šance takřka vytratily. V 55. minutě mohl vyrovnat Gavranovič, jenže Kapino předvedl parádní zákrok! Na další možnost musela Rijeka čekat do 80. minutě. Střídající Matei svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče. Olympiakos si poté postup s přehledem pohlídal. Rijeka se musí spokojit s Evropskou ligou.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:48)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 25. Marin (Odjidja-Ofoe)

    Karty:   39. Martić (HNK), 68. Mišič (HNK) – 9. Romao (OLY), 60. Kapino (OLY), 90. Cercela-Gonzalez (OLY)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:10.
    HNK Rijeka: Sluga (51. Prskalo) – Martić, Zuparič, Elez, Vešovič – Gorgon (62. Kyrzić), Bradarič (77. Matei), Maleš (C), Heber – Mišič, Gavranović
    Náhradníci: Celiković, Djoković, Jelić, Kyrzić, Matei, Prskalo, Punceć

    Olympiakos Pireus: Kapino – Elebdellaoui (C), Retsos, Vukovič, Koutris (62. Figueiras) – Gillet, Romao (81. Fortounis) – Carcela-Gonzalez, Odjidja-Ofoe, Marin (67. Seba) – Ben Nabouhane
    Náhradníci: Ansarifard, Seba, Figueiras, Fortounis, Gianniotis, Pardo, Zdjelar

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED)
    16.08.2017
    Olympiakos - Rijeka 2:1

    Branky: 66. Odjidja-Ofoe (Fortounis), 90+3. Romao (Elabdellaoui) – 42. Heber (Gavranovic)

    Karty:   38. Gillet (OLY), 64. Odjidja-Ofoe (OLY) – 19. Elez (HNK), 49. Zuta (HNK), 52. Maleš (HNK), 81. Heber (HNK)   83. Zuta (HNK)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:22.
    bahis siteleri