Kongo – Ghana 1:5 (kon.) | Jihoafr. republika – Kapverdy 1:2 (kon.) | DR Kongo – Tunisko 2:2 (kon.)
Pobř. slonoviny – Gabon 1:2 (kon.) | Burkina Faso – Senegal 2:2 (kon.) | Egypt – Uganda 1:0 (kon.)
Mali – Maroko 0:0 (kon.) | Alžírsko – Zambie 0:1 (kon.)
konec
Alžírsko
0:1 (0:0)
Zambie
Úterý 05.09.2017, 21:30 • Stade Mohamed-Hamlaoui (Constanine) • Kvalifikace MS (Afrika) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    A ještě se na pár vteřin podívá na trávník i Emmanuel Banda, který střídá Ernesta Mbeweho.
    90+3. Slimani (ALG), Mweene (ZAM)
     
    90+3
    A ještě větší šance pro Slimaniho, který si na malém váápně naskočil a nepříjemně hlavičkoval pod břevno! Mweene vytáhl míč konečkami prstů nad břevno své branky!
     
    90+2
    Dobrá přízemní rána, kterou však Mweene vyráží na roh!
     
    90
    A hosté střídají svého hrdinu dne, trávník opouští autor jediné branky utkání Daka, nahrazuje jej Malama.
     
    74
    A Slimani si teď opravdu doskočil na hlavičku, byť v pozici přetaženého centru na zadní tyč mu byly přebytečné centimetry spíš na obtíž! K zakončení hlavou se totiž musel sklonit, i tak však obrovská šance Alžírska! Jenže rána končí vedle!
     
    72
    A po nepřesné kombinaci Zambijců Alžírsko potřetí střídá a pozor, ze hřiště jde Brahimi? Prosím? No nevím, jestli je v tom nějaká taktika nebo toho fyzicky už má Brahimi, poté, co vše dnes odběhal a odbojoval, plné kecky. Ale nahrazuje jej na trávníku Islam Slimani.
    67. DAKA - 0:1
     
    67
    Zambie právě vstřelila branku!

    To je neuvěřitelný! Hosté byli v poslední době zralí na ručník, ale přežili těžké chvíle a teď Zambie rázem vede 1:0! Po chybě obrany se dostal do náběhu na brankáře PATSON DAKA a osmnáctiletý mladíček působící v rakouském Salcburku otevírá skóre utkání, když prostřelil tváří v tvář Salhiho!
    63.
     
    63
    A málem vlastní gól hostů, když se Ngonga dotkl nešikovně míče a nakonec musel bránící hráč Zambie odvracet míč z brankové čáry! Krušné chvíle na hřišti.
     
    63
    Horké chvilky pro hosty po akci Soudaniho! Ten se málem dostal do brejku, na konec ho skřížil vyběhnuvší brankář Mweene! Ten však míč nedohrál a akce pokračovala, Zambie se v těžké situaci ubránila!
     
    60
    Hosté střídají, poprvé v dnešním utkání. Justin Shonda opouští trávník, nahrazuje jej Alex Ngonga.
    60. Brahimi (ALG)
     
    60
    Obrovská šance, do které se prokličkoval Brahimi! Ale rána alžírské hvězdy končí na Mweeneho nohách!
     
    57
    A velké vzrušení v sále! Krásná Brahimiho přihrávka hledala nabíhajícího Ghoulama, kterému však sebral míč z kopačky vyběhnuvší Mweene! A Ghoulam vystřihl po střetu s brankářem salto, na což diváci reagují nespokojeným pískotem. Nicméně dle všeho čistý souboj a bude se pokračovat.
    53. Mulanga (ZAM)
     
    53
    Neuvěřitelný! Mulanga zahrával roh, míč se k němu vrátil. Tak zpoza vápna poslal další centr před branku. A znovu se k němu míč vrátil, ale to již byl Mulanga v malém vápně a vbíhal do obroské šance! Jenže sám před Salhim neskutečně zahodil a přestřelil branku! Chytá se za hlavu on, chytají se za hlavu i jeho spoluhráči...
     
    50
    A domácím se podařilo celé vhazování oddálit až tak, že stihne kouč Alcaraz vystřídat. Podruhé dnes musí poslat do hry čerstvé síly a znovu kvůli zranění. To není dvakrát příjemné. Tak tedy Adam Ounas nahrazuje Youcefa Attala, který teď dokonce ulehá do přistavené sanitky.
     
    47
    A další bolestivý moment, když do hlavičkového souboje šel Mulenga a proti němu opět Attal, který tedy dostává v úvodních vteřinách pořádnou nakládačku. Oba hráči se střetli v hlavičkovém souboji a nutno rovnou říci, že Attal to schytal podstatně více.
     
    45+2
    A Brahimiho prudký centr natropil Mweenemu obrovské problémy, paradoxně brankáři Zambie nepomohli ani jeho vlastní spoluhráči, kteří ho v následném výskoku poslal k zemi. Alžírsko ale míč do sítě nedostalo.
     
    39
    A teď již je nad hlavou rozhodčího žlutá karta, sudí Keita trestá Simona Silwimbu za faul na Brahimiho.
     
    25
    Čtyřiadvacetiletý Salhi je tedy na místě a může se pokračovat. Pro Salhiho se jedná o debut v národním týmu.
     
    20
    A na domácí čekají další potíže! Brankář Rais M'Bolhi, mimochodem čerstvě konkurent Tomáše Koubka v boji o post jedničky v Rennes, musí kvůli zranění střídat! Nejspíš šlo o pozůstatek souboje s Dakou z úvodu zápasu.
    16. Penalta
     
    16
    Jenže Mahrez nedal! Mířil k levé tyči Mweeneho branky a brankář Zambie se vytáhl zákrokem, kterým chytil obrovskou šanci domácích na úvodní trefu zápasu!
    15.
     
    15
    Penalta! Z pravé strany se krásně uvolnil Attal, prošel k brankové čáře, kde si propíchl míč kolem Kapumba, který však přetáhl soupeře přes nohy!
     
    5
    Pálil Kapumbu a M'Bolhi měl s míčem velké starosti, ještě zkoušel zakončovat nepokrytý míč Daka, ale domácí se ubránili.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 67. Daka

    Karty:   39. Silwimba (ZAM)

    Neproměněná penalta: 16. Mahrez (ALG), brankář Mweene zneškodnil


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:20.
    Alžírsko: M'Bolhi (C, od 25. Salhi) – Mandi, Ghoulam, Attal (50. Ounas), Benguit, Bensebaini – Mahrez, Taïder, Bentaleb – Brahimi (72. Slimani), Soudani
    Náhradníci: Salhi, Jeannin – Hassani, Boudebouda, Hanni, Medjani, Slimani, Guedioura, Ghezzal, Saadi, Daham, Ounas. Trenér: Lucas Alcaraz (Španělsko)

    Zambie: Mweene (C) – Sunzu, Mulenga, Tembo, Kapumbu – Mbewe (90+6. Banda), Mwepu, Mtonga – Silwimba, Daka (90. Malama), Shonga (60. Ngonga)
    Náhradníci: Nsabata – Chama, Kabwe, Banda, Chingandu, Ngonga, Lungu, Malama, Shamujompa. Trenér: Wedson Nyirenda (Zambie)

    Rozhodčí: Mahamadou Keita – Drissa Niare, Moriba Diakité (všichni Mali)

    Diváci: 50000
    bahis siteleri