Kongo – Ghana 1:5 (kon.) | Jihoafr. republika – Kapverdy 1:2 (kon.) | DR Kongo – Tunisko 2:2 (kon.)
Pobř. slonoviny – Gabon 1:2 (kon.) | Burkina Faso – Senegal 2:2 (kon.) | Egypt – Uganda 1:0 (kon.)
Mali – Maroko 0:0 (kon.) | Alžírsko – Zambie 0:1 (kon.)
konec
Pobřeží slonoviny
1:2 (0:2)
Gabon
Úterý 05.09.2017, 19:30 • Stade de Bouaké • Kvalifikace MS (Afrika) • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Příjemný den všem fanouškům světového fotbalu. Kvalifikace o Mistrovství světa ve fotbale pokračuje nejen v Evropě, ale i Africe. Třetí fáze kvalifikace proti sobě postaví celky Pobřeží Slonoviny a Gabonu. Utkání v Bouaké začíná v 19 hodin a 30 minut středoevropského času! Přeji příjemné čtení.
     
    POBŘEŽÍ SLONOVINY (1.)

    Účastník tří posledních světových šampionátů je zatím ve skupině C na prvním místě s náskokem dvou bodů na druhé Maroko. Les Éléphants vyhráli před třemi dny právě na půdě Gabonu 3:0, dvakrát se prosadil Doumbia a jednu branku přidal Max Gradel. Nyní na třiadvacátý celek světového žebříčku čeká domácí odveta, která je může hodně přiblížit k další účasti na světovém šampionátu.
     
    GABON (3.)

    Gabonských reprezentantů se účast na světovém šampionátu na 99% vyhne. Les Panthères se sice dostali až do závěrečné skupiny o postup na hlavní turnaj, v té ale zatím posbírali pouze dva body za bezbrankovou remízu s Mali a Marokem. Gabonští navíc nedali ani jednu branku a jsou jediným týmem v celé kvalifikaci, kterému se to nepovedlo.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    2.9.2017
    GABON 0:3 POBŘEŽÍ SLONOVINY

    53. Gradel, 77. Doumbia, 83. Doumbia

    Gabon: Bitseki – Ondele, Tandjigora, Écuélé (C), Obiang, Palun, Lemina, Kanga (70. Mbingui), Boupendza, Amek Autchanga (59. Evouna), Bouanga.

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Kanon, Seri (79. Sanogo), Doumbia (89. Boli), S. Kalou (74. Assale), Gervinho (C), Gradel, Aurier, A. Traoré, Kessié, Bailly.
     
    Úvodní sestavy:

    Pobřeží slonoviny: Gbohou – Aurier, Bailly, Kanon, Kessié – Kouassi, Traoré – Seri, Gradel, Doumbia – Kalou.
    Náhradníci: Bagayoko, Kacou, Sanogo, Cornet, Boli, Fofana, Assalé, Doukouré, Dja Djédjé, Koné, Dié.

    Gabon: Bitseki – Palun, Appindangoye, Écuélé Manga, Nzambè – Tandjigora, Lemina – Bouanga, Assoumou Akue, Ameka – Méyé Me Ndong.
    Náhradníci: Wachter, Obambou, Kantsouga, Nzé, Oto'o, Ndong, Kanga, Evouna, Mbingui, Obiang, Boupendza..
     
    Krásný večer všem fanouškům světového fotbalu! Zaplněný stadion v Bouaké již čeká na příchod domácího celku, který se dnes může hodně výrazně přiblížit startu na světovém šampionátu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo a u míče jsou hned fotbalisté domácího celku, kteří dnes nastupují v oranžovozelené kombinaci. V prvním poločase hrají z pravé strany na levou.
     
    2
    Zatím je to takové opatrné z obou stran, brankáři jednoho i druhého celku se dostali k míči, ale nějaké zákroky předvádět nemuseli.
     
    3
    Útočné snažení domácích bylo ukončeno útočným faulem na hostujícího Ameku. Následné rozehrání ale ovoce nepřineslo a odkopávat se bude od branky Gbohoua.
     
    4
    Celý stadion šílel, když se Jean Michaël Seri prokličkoval do vápna. Jeho centr na penaltu ale nevyšel, pokračuje se ovšem útokem Slonů.
     
    6
    Následovaly dva rohové kopy z pravé strany, ani jeden ale neohrozil branku Gabonu, kterou hájí Bitseki. Do útoku jdou fotbalisté hostujícího národu.
     
    7
    Další útočné snažení domácích bylo ukončeno útočným faulem. Nyní si nedovoleně počínal ve vzduchu Salomon Kalou. Odkopávat budou z hloubi obranné poloviny hosté.
     
    8
    Do vápna se pokoušel projít Gervinho, který byl ale nalezen v jednoznačném ofsajdu. Hra tak bude pokračovat odkopem od branky Gabonu.
     
    9
    Dalším aktivně postupujícím byl Doumbia, ale ani on se nedostal k prvnímu vážnějšímu zakončení. Míče se zmocnili fotbalisté Gabonu, jenž postupují dopředu.
     
    11
    Max Gradel postupoval do vápna a z brankové čáry se pokoušel přihrát na nabíhající hráče ve vápně. Míč byl ale zblokován a kopat se bude rohový kop.
     
    12
    Hodně nebezpečně to následně zkoušel z brankové čáry a velkého úhlu jeden z domácích. Míč brankáři Gabonu nadělal pořádné problémy, v brance ale nakonec neskončil.
     
    13
    Stále vidíme aktivní hru oranžovozelených, kteří svého soupeře tlačí a k ničemu nepouští. Doumbia prošel do vápna, ale zakončit se mu nepovedlo – pokračovat se bude rohem.
     
    14
    Po následném závaru ve vápně se do míče levačkou opřel obránce Aurier. Jeho pokus z hranice vápna ovšem skončil nad brankou Bitsekiho.
     
    15
    Poprvé po patnácti minutách se nějak aktivně dostali do útoku fotbalisté Gabonu. Vše ale bylo ukončeno centrem od levé lajny do vápna, kde nikdo nebyl.
     
    17
    Po centru do vápna Gabonu se píská útočný faul, dopustil se jej Salomon Kalou, jenž postrčil jednoho z bránících hráčů. Odkopávat se bude od branky Bitsekeho.
     
    18
    Les Éléphants i nadále aktivně kombinují a jsou aktivní. Branku na 1:0 se jim ale stále nedaří vstřelit, jak tomu bude v následujících momentech?
     
    19
    Gabon právě vstřelil branku!
    Branka ovšem padá na druhé straně, neskutečné! Mario Lemina se opřel do míče a ten jen tak tak proskákal do vápna. Tam už stál připravený AXEL MEYÉ, kterému se povedlo prostřelit brankáře a poslat svůj celek do překvapivého vedení!
    19. Axel Meyé Me Ndong - 0:1
     
    21
    Domácí se hned hnali do rychlého útoku, který ale nebyl nijak zakončen. Odkopávat se bude od branky Bitsekiho, který je dnes zatím nepokořen.
     
    22
    Gabonští zjistili, že by to mohlo jít a mají na svých kopačkách častěji míč. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet druhou gólovou akci.
     
    24
    A s trochou štěstí to mohlo být již 2:0! Denis Bouanga levačkou zakončoval technicky do levé šibenice, tam na poslední chvíli ale zakročil brankář Gbohou.
     
    26
    Velké šance domácích! Brankář Bitseki nyní zneškodnil dvě tutovky domácího celku, v jednom případě mu pomohli i bránící hráči!
    26. Promarněné šance domácích
     
    27
    Následně se na zemi objevil jeden z hráčů, jenž vypadal zraněně. Nejspíše ale bude v pořádku, pokračovat se bude odkopem z poloviny hřiště.
     
    29
    Gabon právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla branka, kterou ještě několikrát uvidíme v záznamech! MARIO LEMINA se dostal na levé straně k míči, udělal s ním pár kroků a krásnou technickou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil vedení Gabonu na 2:0!
    29. Mario LEMINA - 0:2
     
    31
    Domácí se opět snaží, ale efektivita jim zatím chybí. Gervinho dostal centrovaný míč za obranu, ale zakončit se mu nepovedlo. Pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    32
    Následoval pokus domácích po rohovém kopu, ani nyní se jim ovšem nepovedlo trefit branku. Tlak domácích je sice evidentní, skóre je ale nepříznivé.
     
    33
    Do útoku se každopádně opět dostali hosté, jenž vůbec nespěchají. Po domácí porážce 0:3 asi dnes nikdo nepochyboval o vysoké výhře domácích.
     
    34
    Lloyd Palun nyní udělal klukovinu a vidí naprosto zbytečnou žlutou kartu. Na polovině hřiště odkopl míč před rozehrávajícími domácími.
     
    35
    Následně procházel agresivně do vápna Max Gradel, ale ani on nedokázal ideálně přihrát či vystřelit. Pokračovat se bude dalším rohovým kopem.
     
    36
    Celé snažení po rohovém kopu bylo zakončeno hlavičkou Doumbii zblízka. Domácí borec nedokázal sklopit hlavu tak, aby míč vletěl do branky. Odkop od gabonské svatyně.
     
    37
    Hodně se zlobí Gervinho, kterému byl odpískán aut, ačkoliv se s míčem nejspíše stále držel na hrací ploše. Každopádně další odkop od branky Bitsekiho.
     
    39
    Tlak oranžovozelených je opravdu enormní, stále se jim ale nepovedlo vstřelit branku. Pokud bude ale tlak stále větší, dočkáme se jí brzy.
     
    40
    Na hřišti se následně objevil jeden z hostů, který ale bude v pořádku. Pokračuje se kombinační hrou domácího celku, jenž prohrává 0:2.
     
    41
    Ne, prostě to Lés Elephants dnes nelepí. To nelze říct o hostech, který z absolutního minima vytřískali absolutní maximum.
     
    43
    Poslední minutky prvního poločasu ubíhají a Gabon stále drží dvoubrankové vedení. Pobřeží Slonoviny ovšem nic nevzdává a žene se do útoku.
     
    44
    Žlutým zákrokem se následně prezentoval Wilfried Kanon, jenž ve vzdušném souboji zahrál ramenem do hlavy jednoho z hostů, jenž se nezvedá. Snad bude v pořádku.
     
    45
    Zraněný hostující hráč na nosítkách opouští hrací plochu a utkání nejspíše nedohraje. Mezitím rozhodčí dal pokyn, aby se pokračovalo ve hře.
     
    45+2
    Gabonští i v oslabení kombinují na útočné polovině a chtějí zde dohrát první, velice povedený poločas.
     
    45+3
    To se nepovedlo a přišlo to nejhorší možné. Lloyd Palun může nyní své klukoviny opravdu litovat. Gervinha totiž ve vzduchu trefil a uviděl druhou žlutou kartu.
     
    45+4
    Následovalo nebezpečná standardní situace, Seydou Doumbia poslal míč směrem na branku, tu ale nakonec jen těsně minul!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Hodně zajímavý první poločas je u konce. Favorizované Pobřeží Slonoviny svého soupeře tlačilo, ale branku se mu vstřelit nepovedlo. Na druhé straně měli hosté dvě šance a obě skončily brankou. Nejdříve se prosadil Axel Meyé, o pár minutek později se neskutečně trefil Mario Lemina. Gabon bude utkání dohrávat v deseti, ve třetí minutě nastavení totiž dostal druhou žlutou kartu obránce Palun.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Gabon: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Yohan Wachter.
     
    47
    Domácí pokračují v aktivní hře, nyní budou hrát jen proti deseti. Povede se jim předvést parádní obrat?
     
    48
    Jean-Michaël Seri dával naprosto luxusní míč do vápna. Na něj si nabíhal Seydou Doumbia, na dlouhou nohu ovšem míč nezpracoval.
     
    49
    Z pravé strany to zkoušel Gervinho. Na jeho nadýchaný centr si ovšem nikdo v oranžovém nenaskočil, a tak se míče zmocnil Bitseki.
     
    50
    Po nepovedené akci se míče zmocnili hosté a upalovali směrem dopředu. Střelec první branky Axel Meyé byl ale na polovině hřiště zastaven a povalen k zemi.
     
    51
    Další míč vletěl z pravé strany do šestnáctky, ani nyní ovšem hlavičkující hráč nezakončil ideálně. Pokračovat se tak bude od brankáře Gabonu.
     
    53
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Maxwell Cornet.
     
    54
    Po faulu na Auriera se bude pokračovat standardní situací z pravé strany. Rozehrál ji sám obránce, který našel hlavu Kanona. Ten ale zamířil nad branku.
     
    55
    Útočným faulem se nyní provinil domácí Jean-Michaël Seri, kterému se nelíbilo postupování aktivně hrajícího Axela Meyéa.
     
    57
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Konečně se domácí celek prosazuje a dává důležitou branku! Výborné střídání, Seri posunul parádně míč přesně na nohu MAXWELLA CORNETA, který se po pár minutách na hřišti prosadil!
    57. Maxwell CORNET - 1:2
     
    59
    Domácí politi živou vodou a nadále se snaží aktivně hrát. Uvidíme, zda se jim povede vstřelit vyrovnávací a případně i vedoucí branku.
     
    60
    Bitseke málem inkasoval podruhé. Technickou střelou z dvaceti metrů pustil a míč padal za záda brankáře. Ten jej na čáře sice zachytil, ale nejspíše se zranil.
     
    62
    Stále probíhá ošetřování brankáře a moc se to domácím fanouškům nelíbí. Trenéři použili tuto pauzu jako malý timeout.
     
    63
    Po rozjetí hry se do útoku dostali gabonští fotbalisté, jež vybojovali standardní situaci. Povede se jim opět navýšit svůj náskok na dvě branky?
     
    64
    Do míče se nekompromisně opřel Merlin Tandjigora, který levačkou vyslal naprostou bombu. Míč ale nakonec v brance neskončil.
     
    66
    Před vápnem to střelecky zkoušel Max Gradel, kterému se ale brankáře Gabonu nepovedlo nikterak překvapit. Míč mířící doprostřed branky vrásky nenadělal.
     
    67
    Po standardní situaci motal hlavy bránícím hráčům Axel Meyé, kterému se povedlo vybojovat proti třem bránícím hráčům rohový kop.
     
    68
    Parádně se až do vápna prosmýkl Mario Lemina. Ten následně přihrával na penaltu, ale tam jeho přihrávku zablokovali pozorní bránící hráči.
     
    69
    Následovala standardní situace z levé strany, které se ujal Mario Lemina. Jeho centrovaný míč ale nebyl nebezpečný, Gbohou se prezentoval pohodovým zákrokem.
     
    70
    Domácí byli nebezpeční, ale branka z toho nebyla. Vše tak musel na poslední chvíli hasit vracející se Gradel, jenž zastavoval pronikání Meyého.
     
    72
    Maxwell Cornet dostával míč do běhu, ale naprosto nepochopitelně a teatrálně upadl. Pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    73
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Roger Assalé.
     
    74
    Serge Aurier poslal z pravé strany přízemní přihrávku, kterou si málem do vlastní sítě srazil jeden z gabonských hráčů. Pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    75
    Gervinho prošel do vápna a pokoušel se obejít bránícího hráče. Ten ale míč zablokoval a nakonec tak šikovně, že se ještě dotkl jednoho z domácích. Odkop od branky Gabonu.
     
    76
    Střídání v týmu Gabon: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Junior Oto'o.
     
    77
    Čas se pomalu krátí a domácímu celku stále schází minimálně jedna branka. Nyní budou Lés Elephants rozehrávat rohový kop z pravé strany.
     
    79
    Max Gradel naprosto jednoznačně zastavoval pronikání hostů po levé straně, následný vztek byl tedy naprosto k ničemu. Pokračuje se hrou hostí.
     
    80
    Domácí přímo prorvali míč do vápna, tam se jim ale nepovedlo prostřelit bránící hráč. Balon se odrazil do vzduchu a skončil v rukavicích gabonského brankáře.
     
    82
    Mohlo být hotovo. Axel Meyé se dostal do protiútoku a stanul sám před brankářem, kterého přehodil. Míč ale nakonec skončil jen pár centimetrů nad břevnem.
    82. Meyé mohl rozhodnout, v koncovce ale nezamířil přesně
     
    83
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Max Gradel, přichází Yoan Boli.
     
    84
    Následný průnik do vápna Gabonu byl zastaven ofsajdem Gervinha. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Bitsekiho.
     
    86
    Franck Kessié dostal míč do vápna, kde se zbavil obránce a bodlem zakončoval. Bitsekiho to ovšem nijak zvláštně neohrozilo, pohodový zákrok.
     
    87
    Střídání v týmu Gabon: ze hřiště odchází Axel Meyé, přichází Malick Evouna.
     
    89
    Sudí utkání nyní mohl písknout penaltu, ale neudělal tak a ještě potrestal žlutou kartou ochotně padajícího Assalého.
     
    90
    V probíhající poslední minutě základní hrací doby odpravil centrovaný míč do vápna bránící hráč. Domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    90
    Ten nedopadl dobře a hosté se dostali do útoku. Jeden z hráčů již zakončoval, ale odpískán mu byl ofsajd. Hrát se bude ještě pět dlouhých minut.
     
    90+1
    Bitseki podle sudího chytal míč již v zámezí, a tak uvidíme již několikátý rohový kop domácího celku. Nyní to bude z pravé strany.
     
    90+2
    Ani jeden z dvou nabízených rohových kopů nevyšel, a tak vidíme kombinační hru domácích na útočné polovině. Dočkají se kýžené vyrovnávací branky?
     
    90+4
    Hosté nyní presovali a provinili se faulem. To je ale asi nemrzí, čas to o nějaký čas pozdrží. Každopádně domácí celek se i nadále snaží.
     
    90+5
    Ofsajd Pobřeží Slonoviny. Nejspíše to vypadá na konec jejich nadějí na bodový zisk v tomto utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Gabon to dokázal a raduje se z naprosto nečeká výhry!

    Favorizované Pobřeží Slonoviny svého soupeře tlačilo, ale branku se mu vstřelit nepovedlo. Na druhé straně měli hosté dvě šance a obě skončily brankou. Nejdříve se prosadil Axel Meyé, o pár minutek později se neskutečně trefil Mario Lemina. Gabon utkání dohrával v deseti, ve třetí minutě nastavení prvního poločasu totiž dostal druhou žlutou kartu obránce Palun.

    Druhá část opět patřila domácím, vstřelit se jim ale povedlo jen jednu branku. Krátce před hodinou hry se parádní bombou prosadil Maxwell Cornet, na body v utkání to ale nestačilo, a tak skupina C začíná být pořádně zamotaná.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u fotbalu nashledanou. (21:25:29)

    David Panuška

    Branky: 57. Cornet – 19. Meyé Me Ndong, 29. Lemina

    Karty:   44. Kanon (CIV), 89. Assalé (CIV) – 34. Palun (GAB)   45+3. Palun (GAB)


    Pobřeží slonoviny: Gbohou – Aurier, Bailly, Kanon, Kessié – Gervinho, Traoré (73. Assalé) – Seri, Gradel (83. Boli), Doumbia – Kalou (53. Cornet).
    Náhradníci: Bagayoko, Kacou, Sanogo, Cornet, Boli, Fofana, Assalé, Doukouré, Dja Djédjé, Koné, Dié.

    Gabon: Bitseki – Palun, Appindangoye, Écuélé Manga, Nzambè – Tandjigora, Lemina (76. Oto'o) – Bouanga (46. Wachter), Assoumou Akue, Ameka – Méyé Me Ndong (87. Evouna).
    Náhradníci: Wachter, Obambou, Kantsouga, Nzé, Oto'o, Ndong, Kanga, Evouna, Mbingui, Obiang, Boupendza.
    bahis siteleri