Dynamo – Zenit 0:0 (kon.) | Ufa – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Groznyj – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
0:0 (0:0)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 10.09.2017, 13:00 • Arena Chimki, Chimki • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:57:54)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:14.
     
    Je konec! Dinamo Moskva nakonec uhrálo s favorizovaným Zenitem Petrohrad bezbrankovou remízu. Domácí Dinamo navíc Zenit nepustilo do vyložených možností. Hosté sice kombinovali s míčem na kopačkách, ale nidko v modrém Šunina neohrozil. Naopak domácí Bećiraj měl velkou šanci, ale také hostující brankář vytáhl parádní zákrok. Pavel Pogrebňak dokonce parádní střelou orazítkoval břevno! Ve druhé půli se už Dinamo soustředilo na defenzívu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nastavený čas už pomalu uplynul. Zenitu zbývá čas na poslední útočný výpad. Domácí hráči brání v plném počtu na hranici šestnáctky.
     
    90+3
    Zenit nadále kombinuje na polovině soupeře a i v nasteveném čase se tlačí do pokutového území. Nikdo v modrém dresu se dosud nedostal ke střele.
     
    90+2
    Alexandr Tašajev se z levé strany prokličkoval do pokutového území, nabil míč Temnikovovi, který ihned vystřelil, jenže prudkou střelou netrefil branku.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Fatos Bećiraj, přichází Alexandr Sapeta.
     
    90
    Arťom Dzjuba si v pokutovém území naběhl na parádní centr z pravé strany. Hostující útočník se dokonce probil k hlavičce, jenže minul branku.
     
    89
    Samba Sow se snažil překvapit obranu Zenitu obloučkem na Thiama. Branislav Ivanović si pohlídal své postavení a hlavou odehrál balón do bezpečí.
     
    88
    Fatos Bećiraj spěchal za dlouhým odkopem na polovinu Zenitu. Domácí útočník pořádně prohnal zadáky Zenitu, ale k balónu se nakonec neprobil.
     
    87
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Leandro Daniel Paredes, přichází Dmitrij Poloz.
     
    86
    Leandro Daniel Paredes zahrával rohový kop. Hostující záložník vykouzlil centr na malé vápno, kde byl připravený Anton Šunin, který míč přizvedl mimo pokutové území.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Francisco Wánderson (FK Dinamo Moskva).
     
    84
    Ze strany Zenitu v posledních minutách sledujeme poněkud křečovitou hru. Hosté kazí zdánlivě jednoduché přihrávky a vůbec se nemohou dostat ke střele.
     
    83
    Dzjuba to přehnal s agresivitou v souboji v blízkosti pokutového území soupeře. Hostující útočník fauloval Rykova a nabídl domácímu celku další vteřiny k dobru.
     
    82
    Anton Šunin znovu pomohl Dinamu! Domácí brankář vystartoval za centrem z levé strany a schoval balón do rukavic. Dinamo navíc může zaútočit.
     
    81
    Smolnikov se při obraně ve vlastním pokutovém území srazil s Lunevem. Zejména hostující brankář zůstává ležet na trávníku a vypadá hodně otřeseně.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Francisco Wánderson.
     
    79
    Hostující brankář musel řešit těžkou situaci! Andrej Lunev musel hodně rychle vystartovat proti špatné malé domů a na poslední chvíli stačil balón odkopnout do zámezí.
     
    78
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Oleg Šatov.
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Anton Sosnin, přichází Alexandr Tašajev.
     
    77
    Až nyní se Zenit díky rychlé akci po pravé straně prodral do pokutového území. Igor Smolnikov odcentroval na malé vápno, ale Kokorin v náběhu minul branku.
     
    76
    Anton Šunin si navíc došel pro odražený míč na hranici pokutového území. Šunin míč sebral do rukavic a nasbíral cenné vteřinky. Domácí navíc mohou podržet balón.
     
    75
    Zenitu se vůbec nedaří prodrat se do pokutového území. Hostující celek kombinuje stále dokola pokutového území, ale proti osmi bránícím hráčům se hraje těžko.
     
    74
    Hra je přerušena! Na hřišti tentokrát zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za bolavé stehno. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    73
    Ivanovič byl jako první u dalekého odkopu soupeře. Srbský obránce si nepřidělával problémy a raději zakombinoval s vlastním brankářem.
     
    72
    Domácí celek už prakticky rezignoval na jakoukoliv snahu směrem do útoku. Nikdo z fotbalistů v bílých dresech se nevydává na polovinu Zenitu Petrohrad.
     
    71
    Zenit kombinuje s míčem v blízkosti pokutového území a snaží se dostat do střelecké pozice. Nikdo v modrém zatím po přestávce domácí svatyni neohrozil.
     
    70
    Na světě je další žlutá karta! Alexandr Jerochin zastavil rodící se akci soupeře a je zaslouženě potrestán.
     
    69
    Alexandr Kokorin napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Útočník Zenitu Petohrad vypálil po zemi, ale vůbec netrefil branku.
     
    68
    Zenit opět kombinuje s míčem na polovině soupeře. Hostující celek se snaží prodrat do pokutového území, ale Dinamo dnes brání na podtrženou jedničku.
     
    67
    Ivan Temnikov zajel na polovině hrací plochy nohou napřed do soupeře a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    66
    Alexandr Jerochin si v souboji o míč u rohového praporku pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se faulu. Dinamo si může oddechnout.
     
    65
    Zenit v posledních minutách stále zvyšuje svůj tlak a tlačí se do útoku. Do pokutového území směřoval další centr, který obrana srazila na roh.
     
    64
    Samba Sow byl faulován v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Domácí záložník dnes odvedl spoustu práce a patří k nejlepším hráčům na hřišti.
     
    63
    A po rohovém kopu se Zenitu dokonce podařilo zakončit. Ke střele se v pokutovém území probil Ivanovič, jehož pokus z těžké pozice směřoval přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    62
    Igor Smolnikov podpořil ofenzívu Zenitu náběhem po pravé straně hřiště. Smolnikov se dokonce dostal k odcentrování, ale jeho pobídku srazila obrana na roh.
     
    61
    Ivan Temnikov napřáhl ze střední vzdálenosti. Domácí záložník mířil k pravé tyči, ale brankář Andrej Lunev měl spoustu času, aby se tam přemístil.
     
    60
    Domácí brankář Anton Šunin přečetl nepřesnou přihrávku soupeře do pokutového území. Domácí gólman proti míči vystartoval a schoval jej do rukavic.
     
    59
    Smolnikov byl faulován v souboji na polovině hřiště. Hostující obránce schytal tvrdý zásah od Sosnina. Podle všeho však bude schopen pokračovat ve hře.
     
    58
    Sebastián Driussi dostal volný prostor na pravé straně hřiště a ihned se pokusil odcentrovat. Míč se mu svezl po kopačce a málem z toho byl solidní střelecký pokus.
     
    57
    Smolnikov dostal přihrávku do volného prostoru na pravé straně hřiště. Krajní obránce Zenitu nakonec stačil odcentrovat, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    56
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Emiliano Rigoni, přichází Arťom Dzjuba.
     
    55
    Fatos Bećiraj sprintoval za vysokou přihrávkou na hranici pokutového území. Bećiraj neustál souboj s Mammanou a poroučel se k zemi. Faul se však nepíská.
     
    54
    Ivan Temnikov se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, navedl si jej na levačku a vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho prudký pokus proletěl daleko od branky.
     
    53
    Exekuce přímého kopu se ujal Anton Sosnin, jehož oblouček přiletěl na zadní tyč, kde se do zakončení tlačil Kirill Pančenko, ale ten nezacílil mezi tři tyče.
     
    52
    Samba Sow se krásně uvolnil na levé straně pokutového území, jenže v souboji s obráncem upadl a hlavní rozhodčí nakonec odpískal nedovolený zákrok.
     
    51
    Leandro Daniel Paredes zavezl míč na polovinu domácího celku, předal jej Kuzjajevovi, který se pokusil odcentrovat, ale Anton Sosnin přečetl jeho kličku.
     
    50
    Smolnikov táhl akci Zenitu po pravé straně. Krajní zadák hostujícího celku prošel s míčem až na polovinu soupeře, ale Kirill Pančenko jej skvěle načasovaným skluzem zastavil.
     
    49
    Leandro Daniel Paredes fauloval v hlavičkovém souboji v blízkosti pokutového území. Domácí celek si na malou chvílu může oddechnout.
     
    48
    Domenico Criscito dostal pěknou přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Krajní obránce Zenitu však našel pouze domácího zadáka.
     
    47
    Hosté se usadili na polovině Dinama a přenášejí hru z jedné strany na druhou. Zenit kombinuje v blízkosti pokutového území a snaží se prodrat před branku.
     
    46
    Zenit obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Favorit dnešního duelu se ihned vydal do útoku, ale nedokázal projít do šestnáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme příliš fotbalové krásy neviděli. Hostující Zenit se snažil hrát kombinační fotbal, ale nedostal se do pokutového území. Naopak domácí Dinamo si vypracovalo dvě velké šance. Bećirajovu ránu zpoza pokutového území vyrazil brankář a Pančenko parádním projektilem orazítkoval horní tyč. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V samotném závěru první půle přichází také první žlutá karta! Za faul na polovině hřiště ji vidí Samba Sow.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Alexandr Kokorin upadl v souboji s Holménem v pokutovém území. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a dopustil se faulu.
     
    44
    Branislav Ivanović to v souboji s jedním ze soupeřů přehnal s agresivitou a dopustil se faulu. Dinamo může v závěru prvního poločasu zaútočit.
     
    43
    K exekuci přímého kopu se postavil Rigoni, jehož centr směřoval na zadní tyč, ale nikdo v modrém dresu se k hlavičce neprobil. Pozorná defenzíva Dinama zafungovala skvěle.
     
    42
    Alexandr Kokorin byl faulován v blízkosti pokutového území domácích. Samba Sow se sice hodně zlobí, ale sudí si je svým verdiktem zcela jistý.
     
    41
    Criscito se pokusil oklamat domácí defenzívou překvapivou přihrávkou do středu hřiště. Sebastian Holmén dával dobrý pozor, vystoupil proti míči a rozjel akci Dinama.
     
    40
    Smolnikov poslal z pravé strany vysoký centr před domácí branku. Anton Šunin míč vyboxoval jen za hranice pokutového území, odkud se do něj položil Domenico Criscito, jehož rána končí na tribuně.
     
    39
    Ivan Temnikov se hlásil o přihrávku na pravou stranu. Kirill Pančenko mu míč ihned adresoval, jenže pozorný záložník Leandro Daniel Paredes jeho úmysl přečetl.
     
    38
    Anton Sosnin svedl sprinterský souboj se Smolnikovem. Hostující obránce se k prudké přihrávce dostal jako první a odkopl balón do bezpečí.
     
    37
    Zenit už opět kombinuje na polovině celku z hlavního města a snaží se najít cestu do pokutového území. Kompaktní defenzíva Dinama zatím blokuje všechny pokusy.
    36. Pančenkova rána do břevna
     
    36
    A domácí celek dokonce zahrával rohový kop. Fatos Bećiraj vyslal vysoký centr na zadní tyč. K odraženému míči se dostal Kirill Pančenko, jehož parádní střela končí na břevně!
     
    35
    Alexej Kozlov si pohlídal náběh hostujícího záložníka po levé straně a odkopl míč daleko od branky. Dinamo se na malou chvíli usadilo na polovině Zenitu.
     
    34
    Domenico Criscito měl moře volného prostoru na levé straně pokutového území, jenže místo střely se rozhodl přenést hru na opačnou stranu. Nebezpečí nakonec nepřišlo.
     
    33
    Sebastián Driussi se v pokutovém území dral za vysokým centrem z levé strany. Driussi se před dobře postaveného Rykova nedostal k hlavičce. Zenit přesto zůstává u míče.
     
    32
    Anton Sosnin napadal statickou rozehrávku Zenitu na jeho polovině. Rychlostně skvěle vybavený fotbalista dostal pod tlak Smolnikova, který v tísni zahrál jen do autu.
     
    31
    Kokorin dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, jenže se nedokázal uvolnit ke střele a obránce Sebastian Holmén si připsal další skvělý obranný zákrok.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry. Zatím sledujeme spíše bojovný fotbal. Ani jeden z celků se nikam netlačí a bojuje se spíše na polovině hrací plochy.
     
    29
    Na druhé straně se Kirill Pančenko dostal k odraženému míči, jenže akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    28
    Emiliano Rigoni si počkal na přihrávku na hranici obranné linie, jenže vinou špatného zpracování se dostal mimo střelecký úhel a Sebastian Holmén jej obral o míč.
     
    27
    Alexandr Jerochin zkusil štěstí střelou z úctyhodné vzdálenosti. Hostující záložník napřáhl z dobrých třiceti metrů, jenže jeho rána končí vysoko nad břevnem.
     
    26
    Hra je opět přerušena! Ošetřován musí být Igor Smolnikov, který se drží za levý loket. Také krajní obránce Zenitu Petrohrad by však měl být v pořádku.
     
    25
    Anton Sosnin vyslal z levé strany nepříjemný centr na malé vápno. Brankář Andrej Lunev proti pobídce vystartoval a vyboxoval balón ve ze šestnáctky.
     
    24
    Bećiraj se přihlásil o přihrávku mezi zadáky Zenitu Petrohrad, ale nikdo z jeho spoluhráčů jeho tužbu nevyslyšet. Vysoký odkop si zadáci Zenitu pohlídali.
     
    23
    Hostující fotbalisté v posledních minutách převzali iniciativu nad děním na hrací ploše. Zenit kombinuje s míčem na polovině Dinama a hledá cestičky do šestnáctky.
     
    22
    Alexandr Jerochin sprintoval po pravé straně za dlouhou přihrávkou. Záložník Zenitu sice utekl svému strážci, jenže balón končí za postranní čárou. Dinamo bude vhazovat.
     
    21
    Andrej Lunev vystartoval proti centru mezi hlavičkáře na malém vápně a dokázal míč vyboxovat pryč z pokutového území. Zenit může založit další útok.
     
    20
    Ivan Temnikov si posunul míč vpřed podél levé postranní čáry a vracející se Alexandr Jerochin jej zatažením za dres poslal k zemi. Domácí mají k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    19
    Sebastián Driussi se zvedá a za postranní čáru odchází po svých! Podle všeho tedy bude nadále běhat po trávníku. Hosté mezitím sportovně odevzdali míč soupeři.
     
    18
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává po souboji v pokutovém území ležet na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    17
    Zenitu se zatím nedaří v přechodu do pokutového území. Emiliano Rigoni sprintoval za skákavou přihrávkou, ale Sebastian Holmén jej zastavil důraznou hrou tělem.
     
    16
    Zenit zahrával první rohový kop v dnešním utkání. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde byl připravený Sebastian Holmén, jež balón vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    15
    Andrej Lunev musel vypomoci obraně Zenitu s odkopem míče z pokutového území. Hostující brankář vystoupil proti Bećirajovi a zakopl balón do autu.
     
    14
    Do pokutového území domácího celku přiletěla další prudká přihrávka, na kterou si nabíhal Alexander Kokorin. Náběh hostujícího střelce tentokrát pohlídal Vladimir Rykov.
     
    13
    Daler Kuzjajev motal hlavy zadákům Dinama u rohového praporku. Hostující hráč se uvolnil pěknou patičkou, jenže nedokázal odcentrovat. Bude z toho jen aut.
     
    12
    Alexandr Kokorin si nabíhal na vysokou přihrávku za obranu domácího celku. Kokorin se natahoval po skákavém míči, ale už jej neudržel na hrací ploše.
     
    11
    Ivan Temnikov se po pravé straně řitil do rychlého protiútoku. Domácí záložník chtěl prudkou přihrávkou do šestnáctky oslovit Pančenka, před kterým zasáhl Ivanovič.
     
    10
    Emiliano Rigoni si míč přehodil přes obránce domácího celku a pokusil se odcentrovat. Sebastian Holmén jeho pobídku zablokoval, ale při obranném zákroku se lehce zranil.
    9. Bećirajova rána
     
    9
    První zajímavá akce dnešního utkání! Právě Bećiraj si míč navedl na pravačku a zpoza hranice pokutového území protáhl soupeřova brankáře prudkou střelou! Bude z toho roh.
     
    8
    Fatos Bećiraj si naběhl na parádní přihrávku mezi stopery, ale ani on nemohl pokračovat. Hlavní rozhodčí totiž viděl faul na Smolnikova a přisoudil míč Zenitu.
     
    7
    Kirill Pančenko operoval s míčem na levé straně hřiště. Domácí fotbalista se parádní kličkou zbavil Smolnikova, ale obránce Zenitu mu míč na poslední chvíli vypíchl do zámezí.
     
    6
    Na druhé straně si na zajímavou přihrávku na hranici pokutového území naběhl Fatos Bećiraj. Domácí útočník si míč sice zpracoval, ale radost mu pokazil ofsajd.
     
    5
    Alexandr Kokorin sprintoval za dlouhou přihrávkou za domácí defenzívu. Hostující útočník se sice zbavil stoperů, nicméně Anton Šunin měl k balónu o kus blíže.
     
    4
    Rozehrávka přímého kopu se domácímu celku vůbec nepovedla. Alexej Kozlov se totiž v souboji na hranici šestnáctky dopustil útočného faulu. Zenit bude rozehrávat.
     
    3
    Leandro Daniel Paredes fauloval na vlastní polovině a nabídl Dinamu přímý kop ze zajímavé pozice. Do pokutového území už spěchají všichni vysocí hlavičkáři.
     
    2
    Leandro Daniel Paredes vyslal zajímavou přihrávku do pokutového území. Alexandr Kokorin si míč dokázal zpracovat, ale obránce Sebastian Holmén jej nenechal vypálit.
     
    1
    Domácí Dinamo obstaralo výkop do dnešního utkání. Do rozehrávky moskevského celku se ihned zapojil Anton Šunin, jehož vysoký nákop skončil u obránců Zenitu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Dinamo bude hrát v bílém, zatímco Zenit přijel v modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov, S. Těrechov – K. Thiam, S. Sow – Temnikov, Pančenko, Sosnin – Bećiraj.
    Náhradníci: Narubin – Pogrebňak, Zotov, Wánderson, N. Kalugin, Sapeta, Lucenko, T. Šunjić, Katrič, Tašajev.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, Smolnikov, Mammana, Criscito – Jerochin, Paredes – Kuzjajev, Rigoni, Driussi – Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin – Aňukov, Poloz, Terentěv, Kranevitter, Noboa, Šatov, Žirkov, Dzjuba, Novoselcev, Kaplenko, M. Mevlja..
     
    FK Dinamo Moskva

    Dinamo je zatím o něco hůře. V osmi duelech vybojovalo osm bodů a drží jedenáctou pozici. Moskevský celek navíc doma získal jen pět bodů a ani dnes nebude favoritem. Ve svém kádru má Pančenka, který vstřelil už čtyři branky a drží moskevský klub nad pásmem sestupu. V minulém kole Dinamo prohrálo 2:0 na půdě Krasnodaru.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Ambiciózní Zenit Petrohrad zažívá parádní vstup do nové sezóny. V osmi duelech vybojoval dvacet bodů a zatím vévodí ligové tabulce. Na hřištích soupeřů dosud uhrál deset bodů a inkasoval jediný gól. Zenit navíc disponuje parádní ofenzívou. Nejlepší útok v lize totiž nasázel soupeřům už šestnáct branek. V minulém kole ztratil doma body za bezbrankovou remízu s Rostovem.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier Ligy. Společně se dnes podíváme na duel mezi Dinamem Moskva a Zenitem Petrohrad. Výkop je stanoven na 13 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   45+2. S. Sow (DMO), 67. Temnikov (DMO), 85. Wánderson (DMO) – 70. Jerochin (PET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:14.
    Dynamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov, S. Těrechov – K. Thiam, S. Sow – Temnikov, Pančenko (80. Wánderson), Sosnin (78. Tašajev) – Bećiraj (90+1. Sapeta).
    Náhradníci: Narubin – Pogrebňak, Zotov, Wánderson, N. Kalugin, Sapeta, Lucenko, T. Šunjić, Katrič, Tašajev.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, Smolnikov, Mammana, Criscito – Jerochin, Paredes (87. Poloz) – Kuzjajev, Rigoni (56. Dzjuba), Driussi (78. Šatov) – Kokorin.
    Náhradníci: Lodygin – Aňukov, Poloz, Terentěv, Kranevitter, Noboa, Šatov, Žirkov, Dzjuba, Novoselcev, Kaplenko, M. Mevlja.
    thejrc.org