Ural – Chabarovsk 1:1 (kon.)
konec
FK Ural
1:1 (0:0)
SKA Chabarovsk
Pondělí 11.09.2017, 16:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:17. (18:26:50)
     
    Chabarovsk si z Jekatěrinburgu odváží na daleký východ jeden bod za remízu 1:1.

    Ural vstoupil do zápasu velmi aktivně, ale jedinou brankovou příležitost prvního poločasu poslal Giorgi Čanturija z voleje nad branku. Skóre se měnilo až po devíti minutách druhého dějství. Alexandr Pucko zahrál přes vlastní brankou rukou a kopala se penalta. Právě Čanturija bez větších komplikací poslal míč na opačnou, kam skákal hostující brankář. Chabarovsku stačila ještě povedená kombinace patnáct minut před koncem a bylo srovnáno. Marković našel rozběhnutého Karaseva, který poté ještě v souhře střídajících hráčů uvolnil před brankou Vitalije Fedotova, který určil konečný výsledek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí získali balon na polovině hřiště, rychle se propracovali až k vápnu Chabarovsku, ale střelu zpoza vápna Dovbňa viděl a bez problémů jí kryje.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase musel dvakrát odkopávat balon z nebezpečné situace před vlastní brankou Pucko. Dvakrát se mu to podařilo a domácí tak přišli o šance.
     
    90
    Jurij Bavin si chtěl vymodlit faul ve středu trávníku, padl na zem po souboji, ale rozhodčí nechává opět pokračovat ve hře. To se vůbec nelíbí domácím hráčům.
     
    89
    Ural se drží stále na útočné polovině. Po dalším rohovém kopu hlavičkoval Christov před vápno. Tak čekal na balon Bavin, který ale netrefil svůj volej čistě. Následovala ještě utajená střela Gluškova vedle levé tyče.
     
    88
    Tlak Uralu sílí. Před vápnem pálil Dimitrov jen do hráče před sebou. Balon s odrazil až téměř k půlící čáře. Toho chtěl využít Nikiforov, ale jeho přihrávka na Markoviće domácí obranu nezaskočila.
     
    86
    Po faulu na Bavina rozehrávali domácí volný přímý kop. Na centr ve vápně si naskakovalo hned několik domácích fotbalistů, ale ani jeden se k hlavičce neprotlačil.
     
    85
    Také domácí obrana musí být ještě ve střehu. Na dlouhý nákop si nabíhal za obranu Marković, ale u balonu bal dříve Godzjur.
     
    84
    Teď už to bylo nadějnější. Dimitrov našel nabíhajícího Manučarjana, který stačil ještě před Dovbňou balon zvednout, ale zvedl ho tak vysoko, že přeletěl branku.
     
    83
    Domácí fotbalisté chtějí ještě něco s výsledkem udělat, ale nedaří se jim kombinace. Na pravé straně nedokázal Gluškov přihrát na pět metrů spoluhráči a balon tak končí v zámezí.
     
    82
    Právě Boumal byl seslán z zemi po přistrčení Dedečkova, ale rozhodčí nechává hru pokračovat a druhý pokutový kop pro Ural nepíská.
     
    81
    Alexandr Dovbňa znovu v pohotovosti. Střelou z úhlu ho prověřil Boumal. Bude z toho rohový kop pro Ural.
     
    80
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby ještě zvrátily zápas na sovu stranu. Marković se pokoušel znovu pálit z nedobré pozice, ale jeho střela jde mimo.
     
    78
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Alexej Jevsejev, přichází Edgar Manučarjan.
    77. Vitalij FEDOTOV - 1:1
     
    77
    SKA Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Parádní akce Chabarovsku a je srovnáno! Marković rozjel útočnou akci z levé strany, našel skvěle rozběhnutého Karaseva, který přihrával do malého vápna na střídajícího VITALIJE FEDOTOVA a ten již jen umístil balon z blízkosti do sítě.
     
    76
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Maxim Kazankov, přichází Vitalij Fedotov.
     
    76
    Z druhé strany poslal míč do ohně od rohového praporku Dedečkov. Ani jeho další pas nekončí přesný zakončením.
     
    75
    Hosté si přece jen vybojovali rohový kop. Ten se bude po zblokované hlavičce opakovat.
     
    74
    Karasev měl na levé straně velký prostor pro manévrování. Tak dlouho ale držel balon, až se k němu stačil stáhnout Bavin a o balon ho připravil.
     
    73
    Další rychlá akce Chabarovska končí nepřesností v přihrávce. Černov se ale dopustil faulu a hostů jsou znovu u balonu.
     
    72
    Hosté šli v dobrém počtu do útočného snažení. Z pravé strany přilétl centr před Godzjura. Marković se snažil ještě zasáhnout míč skluzem, ale to mu nevyšlo.
     
    70
    Na levé straně se pokoušel vymyslet útočnou akci Kulakov. Jeho pobídka do středu trávníku našla Jevsejeva, který střílel po otočce kolem obránce vedle branky.
     
    69
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Georgij Gabulov, přichází Vencislav Christov.
     
    68
    Nikita Černov byl sražen při hlavičkovém souboji na trávník a musí být ošetřen.
     
    67
    Dovbňa musel výt znovu ve střehu. Po nepřesné přihrávce musel vyběhnout až před vlastní vápno, aby uklidil balon do bezpečí před dobíhajícím Boumalem.
     
    66
    Domácí se dokázali udržet v pokutovém zemí soupeře na delší chvíli. Následně z otočky pálil z velkého úhlu střídající Gluškov jen do připraveného Dovbni.
     
    65
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Giorgi Čanturija, přichází Nikita Gluškov.
     
    64
    Ani jeden z týmů se nemůže na delší dobu udržet u míče. Až nyní prošel kolem obránce Boumal a Dedečko musel sáhnout ke skluzu za žlutou kartu.
     
    63
    Ve středu pole byl sražen k zemi Gabulov. Hostující celek se tak zadarmo dostává k balonu a může se vrátit k útočení.
     
    61
    Chabarovsk se rozhodně nevzdává. Po inkasované brance je aktivní směrem dopředu, ale Godzjur zatím nemusel řešit vážnější ohrožení své branky.
     
    60
    Po hodině hry zkoušel vybojoval pokutový kop na druhé straně Nikiforov, ale jeho zbytečný pád rozhodčí nijak neohodnotil.
     
    58
    Tentokrát se ve vlastním pokutovém území dostal na zem Dimidko. Hostující kapitán se střetl s Boumalem, který musí být ošetřen.
     
    57
    Také na druhé straně Godzjur musel být ve střehu. Markovičovu střelu ale dokázal udržet na hrudi.
     
    55
    Střídání v týmu SKA Chabarovsk: ze hřiště odchází Jevgenij Baljajkin, přichází Pavel Karasev.
    54. Giorgi ČANTURIJA - 1:0
     
    54
    Ural právě vstřelil branku!
    Míč si položit na penaltový bod GIORGI ČANTURIJA. Gruzínský útočník zvolil hodně pomalý rozběh, ale dokázal se soustředit na kop, který poslal na pravou stranu. Dovbňa skákal na opačnou stranu a tak jdou domácí do vedení.
    53. Alexandr Pucko hrál v pokutovém území rukou
     
    53
    Pokutový kop pro Ural! Pucko se dotkl míče v pokutovém území rukou!
     
    53
    Uzdravený Kazankov se rozběhl za nepřesnou přihrávkou kolem obránce. Dokázal ještě balon udržet na trávníku, ale už nepřešel přes bránícího Bavina.
     
    52
    Navíc byl nepříjemně sražen k zemi Kazankov a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    51
    Na pravé straně vykombinovali obranu Chabarovsku Čanturija s Boumalem. Druhý jmenovaný ale nepřesně přihrál a na druhou stranu se hnal s balonem u nohy Marković. Ani tato akce se hostujícím hráčům nepodařila zakončit.
     
    49
    Druhý rohový kop v krátkém čase končí znovu neúspěšně. Naopak se mohl dostat do rychlého brejku Boumal, ale ještě před půlící lajnou ho zastavil poslední obránce Chabarovsku.
     
    48
    Chabarovsk si vybojoval rohový kop, ale ten končí jen odvrácením domácích hráčů. Následně se ale dostal k balonu Maković, který pálil z úhlu jen do hráče ve skluzu.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hráči Chabarovsku. Dedečkov se snažil rychle najít na pravé straně Nikiforova, ale ten balon nezpracoval.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:31.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez branek. Od úvodu zápasu byli mnohem aktivnější domácí fotbalisté Uralu. Do větší příležitosti se ale dostali jako první hosté. Godzjur musel likvidovat střelu ze střední vzdálenosti. Následně se dostali k nadějnému zakončení také domácí. Čanturija ve velké šanci pálil z voleje jen nad branku Chabarovsku. Následně domácí získali balon při nepřesné rozehrávku Dimidkova, ale ke střele se dostali až po čase a to již byl Dovbňa a další připraveni.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ural se dostal v posledních sekundách do tlaku na útočné polovině. Unikajícího Dimitrova fauloval Kazankov, který je tak druhým potrestaným mužem zápasu.
     
    43
    Také u druhého vápna se fauluje. Zatažen za dres byl Dimitrov a také domácí mají možnost poslat nebezpečný balon do vápna. Po ten si ale přišel Dovbňa a akce končí bez zakončení.
     
    42
    Jaroslav Godzjur si postavil pětičlennou zeď, která je ještě nastavena několika hráči hostujícího celku. Ještě před rozehráním dostal žlutou kartu za pošťuchování domácí Jedijev. Střela hostujícího týmu končí jen nad brankou.
     
    41
    Naopak z toho vznikl rychlý protiútok hostů! Miroslav Marković byl faulován třicet metrů od branky soupeře a Chabarovsk tak má před koncem poločasu nadějnou pozici k ohrožení branky.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ural si vypracoval rohový kop, ale ten končí neúspěšně. Balon se nedostal ani do pokutového území.
     
    39
    Po dlouhé době se dostali také hráči Chabarovsku na útočnou polovinu. Marković však nezpracoval vysoký balon a akce hostů tím končí.
     
    37
    Dimidko nepřesně přihrál před vlastním vápnem a hned z toho byla nebezpečná situace. Dimitrov získal balon, následně ho předal do středu Boumalovi. Ten zbytečně akci zastavil, ale přece jen se dostal ke střele Jevsejev. Jeho pokus byl umístěný, ale nebyl razantní a tak si s ním Dovbňa lehce poradil.
     
    36
    Boumal si pomohl při hlavičkovém souboji faulem a musí tak vybojovaný balon odevzdat.
     
    34
    Čanturija si nabíhal na nakopnutý balon za obranu, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a musí se vrátit do obranné pozice.
    32. Giorgi Čanturija pálil z nadějné pozice jen nad břevno
     
    32
    Dovbňa musel přidat při malé domů, kterou mu poslal kapitán Dimidko. Balon se rychle dostal na kopačky domácích hráčů. Po centru z pravé straně pálil z voleje Čanturija, ale ve velmi nebezpečné pozice poslal míč jen nad branku.
     
    31
    Po faulu u středového kruhu poslal míč z volného přímého kopu Baljajkin. Na jeho pas si naskočil Kazankov, ale ani jeho hlavička nebyla nebezpečná.
     
    30
    Po půlhodině se dostal ke střele z vápna Boumal, ale jeho jedovka byla ztečována na rohový kop. Následně se domácí pokusili rozehrát od rohového praporku do kombinace, ale hned druhý dotek znamená ofsajd.
     
    29
    Nikolaj Dimitrov se pokoušel centrovat z levé strany do vápna, ale míč zblokoval Jedijev a ještě ho tak šikovně nastřelil do Dimitrova, od kterého se poté odrazil do zámezí.
     
    28
    Také Marković se vydal napadat. Domácí obránci ale skvěle přečetli pohyb hostujícího hráče a bez větších problémů ho přehráli.
     
    27
    Málem došlo k nedorozumění. Dva hostující hráči si dávali přednost při převzetí balonu ve svém vápna, až toho málem využil napadající Boumal. Naštěstí pro Chabarovsk odkopl balon Dimidko.
     
    26
    Boumal si prohodil míč mezi dvěma bránícími hráči a musel být faulován. Domácí pokračují v obléhání hostujícího vápna.
     
    25
    Domácím se podařilo projít zhuštěnou obranou před vápnem. Boumal mohl pálit, ale na poslední chvíli mu pod nohy dojel po trávníku skluzující Jedijev.
     
    23
    U středové čáry byl lehce přidržen za dres Bavin, rozhodčí ale tento zákrok nepostřehl a tak hra pokračuje. Domácí se rychle dostali zpět k míči.
     
    22
    Nikiforov si skvěle naběhl na pravé straně, ale nepohlídal si ofsajdovou pozici a po převzetí balonu ho tak musel odevzdat soupeři.
     
    21
    Ani tato příležitost se hostům nepovedlo přetavit ve vedoucí branku. Hráči Uralu se lehce osvobodili a mohou jít do útoku.
     
    20
    Přesně po dvaceti minutách centroval Čerevko od rohového praporku. Balon se nejdříve dostal z vápna, ale poté střílel z dobré pozice Gabulov a Godzjur musel míč vyrazit nad břevno.
     
    19
    Gabulov získal balon před vlastní pokutovým územím, poté chtěl najít rozběhnutého Markoviće. Tomu se ale vůbec nepovedl první dotek a tak se brejk zpomalil. Po zblokované střele Kazankova bude mít Chabarovsk rohový kop.
     
    18
    Alexandr Pucko nyní trochu zazmatkoval, když na něj letěl vysoký centr. Nikým neatakován odpálil balon jen na rohový kop.
     
    17
    Domácímu týmu se nedaří usadit na útočné polovině. Chabarovsk výborně vystupuje proti hráčům s míčem a nenechá je na chvíli v klidu.
     
    16
    Zničehonic se opřel do balonu z dobrých pětadvaceti metrů Bavin, ale ani on nenasměroval střelu mezi tři tyče.
     
    15
    Hostující obrana skvěle vyplňuje prostory v pokutovém území. Jedijev měl proti sobě Dimitrova s balonem, ale nedovolil mu přihrávku ani střelu.
     
    14
    Domácí nechali hrát na několik okamžiků soupeře a hned mohli jít po zisku míče do rychlého protiútoku do otevřené obrany. Boumal pálil po odraženém míči na zadní tyč, ale ještě před brankou tečoval balon mimo pokutové území Pucko.
     
    13
    Vůbec poprvé se Chabarovsk dostal s balonem až do pokutového zemí domácího týmu. Nikiforov chtěl ještě přihrávat pod sebe, ale akci již překombinoval a balon končí znovu v moci hráčů Uralu.
     
    11
    Dimitrov dostal vynikající nahrávku na levou stranu, hned z prvního doteku centroval před hostující branku, kde bylo hned několik útočících hráčů Uralu. Boumal se protlačil k hlavičce, ale ta skončila jen vedle levé tyče.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla ani jednu střelu mezi tři tyče. Výrazně aktivnější je domácí celek Uralu, Chabarovsk zatím čeká na přechod blíže k vápnu soupeře.
     
    9
    Hosté se nesnaží ani napadat rozehrávku Uralu a tak mají domácí hráči výrazně ulehčenou práci se zakládáním útočných akcí.
     
    8
    Už to vypadalo, že by musel Dovbňa zasahovat, ale střela Jevsejeva končí těsně nad hostující brankou. Brankář Chabarovsku se jen proletěl vzduchem.
     
    7
    Chabarovsk se v úvodu zápasu ještě nedostal s balonem u kopačky na útočnou polovinu. Až nyní se pokusil o rychlý kontr Nikiforov, ale ten byl v dostatečné vzdálenosti obrán o míč.
     
    6
    Tentokrát to domácí zkusili po straně levé. Dimitrov měl dostatek prostoru i času, ale přesný centr do vápna nedokázal propasírovat.
     
    5
    Pohledná kombinace domácí zálohy končí nepřesnou přihrávkou Jevsejeva. Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista hledal ještě lépe postaveného Boumala, ale ten už balon na trávníku nedokázal dostihnout.
     
    4
    Znovu byl u balonu Čanturija. Jeho rychlý náběh na pravém kraji zastavil povedeným vystoupením proti útočníkovi Jedijev.
     
    3
    Čanturija si výborně poryl míč tělem a musel být Baljajkinem faulován. Domácí tak pokračuje v postupném útoku z vlastní poloviny.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se dostal balon na levou stranu, kde se nacházel Kulakov. Ten ale rychle přenesl hru ke svému brankáři, který musel rozehrávat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší ruské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Arojan, N. Černov, Dancev – Jemeljanov, Bavin – Čanturija, Jevsejev, Dimitrov – Boumal.
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Bilonog, Dinga, Pavlenko, Merkulov, Gluškov, E. Manučarjan.

    SKA Chabarovsk: Dovbňa – Jedijev, Pucko, Dimidko – Baljajkin, G. Gabulov, Dedečko, Čerevko – Nikiforov, Marković, Kazankov.
    Náhradníci: Krivoručko – Fedotov, Griško, Savičev, Kalinskij, Christov, Karasev..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.11. 2012 Chabarovsk – Ural 0:2
    31.07. 2012 Ural – Chabarovsk 1:1
    04.11. 2011 Chabarovsk – Ural 1:1
    24.06. 2011 Ural – Chabarovsk 2:0
    31.08. 2010 Ural – Chabarovsk 1:0
     
    SKA Chabarovsk

    Chabarovsk se probojoval po dlouhých letech strávených v druhé nejvyšší soutěži do Premier ligy. Po čtvrtém místě v tabulce musel Chabarovsk absolvovat barážové dvojutkání s Orenburgem. Ani v jednom zápase nepadla branka a tak tým z druhé ligy postoupil až po závěrečných penaltách. Vstup do nové sezony ale týmu z dalekého východu Ruska vůbec nevyšel. V prvních čtyřech zápasech se gólové neprosadil a měl na svém kontě nula bodů. Následně ale na domácím stadionu proti Anži se prosadil hned dvakrát, po jedno gólu přidal Marković a Kalinskij. Další tři zápasy skončily pro Chabarovsk bodem. S Kazaní, Tosnem i Spartakem Moskva se o vítězi nerozhodlo.
     
    FK Ural

    Tým hrající v Jekatěrinburgu musel v loňském ročníku nejvyšší ruské soutěže bojovat o příčky zaručující působení mezi elitou i v nadcházející sezoně. To se nakonec Uralu podařilo jen díky lepšímu skóre před soupeři. Novou sezonu rozehrál Ural velmi kuriózně. Z prvních sedmi zápasů hned šest remizoval! Jedinou výhru si připsal na stadionu Dynama Moskva, když se za celý zápas prosadil jen uralský Čanturija. Těsně před reprezentační pauzou přišla také první porážka. Na trávníku ambiciózního Lokomotivu Moskva prohrál Ural 1:2. Ural má po osmi odehraných kolech jen jednoho dvougólového střelce, tím je Rumun Eric Bicfalvi.
     
    Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier liga pokračuje již devátým kolem. V něm přivítá Ural před domácím publikem Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Vít Schück

    Branky: 54. Čanturija (pen.) – 77. Fedotov (Karasev)

    Karty:   42. Arojan (URA) – 42. G. Gabulov (CAK), 45. Kazankov (CAK), 64. Dedečko (CAK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:17.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Arojan, N. Černov, Dancev (C) – Jemeljanov, Bavin – Čanturija (65. Gluškov), Jevsejev (78. E. Manučarjan), Dimitrov – Boumal.
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Bilonog, Dinga, Pavlenko, Merkulov, Gluškov, E. Manučarjan.

    SKA Chabarovsk: Dovbňa – Jedijev, Pucko, Dimidko (C) – Baljajkin (55. Karasev), G. Gabulov (69. Christov), Dedečko, Čerevko – Nikiforov, Marković, Kazankov (76. Fedotov).
    Náhradníci: Krivoručko – Fedotov, Griško, Savičev, Kalinskij, Christov, Karasev.
    bahis siteleri