Slavia – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Dukla Praha 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Sparta 0:7 (kon.)
Jablonec – Teplice 1:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:2 (1:2)
FC Hradec Králové
Pondělí 11.09.2017, 11:00 • Xaverov - Horní Počernice, Praha. • Juniorská liga – Čechy • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Přeji vám příjemné pondělní dopoledne! Juniorská liga dnes pokračuje kompletním 7. kolem a jeho šlágrem bude souboj čtvrté Slavie se třetím Hradcem Králové. Přímý souboj o posun v tabulce startuje v 11 hodin a my ho budeme sledovat.
     
    V Horních Počernicích se dnes představí jednoznačně nejrozjetější mančaft juniorské soutěže. Hradec Králové padl jen v úvodním kole na hřišti Teplic (0:4) a po dvou remízách se Spartou (0:0) a na Bohemians (1:1) už pouze vítězí. Votroci si poradili s Českými Budějovicemi (3:1), v Jablonci (3:0) a naposledy proti Mladé Boleslavi (4:2).
     
    To Slavia střídá lepší výkony s horšími. Po třech kolech měli sešívaní sedm bodů, ale poté se mírně zasekli. Nejprve schytali porážku 0:3 v Liberci, následně si poradili 3:1 s Plzní a v posledním kole odjeli z Příbrami s porážkou 1:2.
     
    V součtu se tak potkají týmy se shodným skóre 11:8. Východočeský celek má na rozdíl od pražského celku lepší bilanci a na kontě o bod více. Hradec Králové má ale lepší i vzájemnou bilanci z posledních zápasů, když vyhrál nad Slavií už třikrát v řadě a na jejím hřišti vyhrál tři z pěti zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Otáhal – Drozda, Schnürer, Stropek, Nabijev, Sintean, Badocha, Kovařík, Trapanovski, Bucha.
    Náhradníci: Lisa – M. Lauricella, A. Lauricella, Čvančara, Stehno, Havrda, Bjeloš. Trenér: Pavel Řehák.

    FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Miker, Chocholatý, Trávníček, Zorvan, Shejbal, Střelec, Bexigas Ramos, Bederka, Jukl.
    Náhradníci: Šeba – Vukčevič, Brokeš, Kundrt, Martinec, Gjinollari. Trenér: Karel Krejčík.

    Rozhodčí: Severýn – Flimmel, Pečenka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo útokem Hradce Králové, který vzal rychlé za své a sešívaní tak mohou kombinovat na vlastní polovině. Na polovině soupeře se jim ale zatím prosadit nedaří.
     
    2
    Slavia právě vstřelila branku!
    Výborný úvod domácích. Útočník JAN VEJVAR dostal parádní přihrávku za obránce, na rohu velkého vápna si připravil míč na střelu a z pravé strany dělovkou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Ondřeje Macha – 1:0!
     
    4
    Míč drží i nadále Slavia, ale jen na vlastní polovině, kde ji napadají hráči Hradce Králové a v polovině čtvrté minuty se jim daří držet rozehrávku domácích kolem jejich velkého vápna.
     
    5
    Votroci nakonec vybojovali míč a postupně kombinují. Do páté minuty zápasu tak vstupují na útočné polovině.
     
    5
    Východočeši se zkoušeli prosadit vysokým centrem, pro který si vyběhl Martin Otáhal. Tomu se v souboji s protihráče nepodařilo míč zkrotit, ale naštěstí pro domácí se pískal faul útočícího hráče.
     
    6
    Votroci se nechali unést, až zapomněli na zadní vrátka. Slavia příležitost k brejku využila a okamžitě po zisku míče soupeře přečíslila. Kontr sešívaných nakonec skončil střelou z levé strany hřiště, kterou Ondřej Mach vyrazil levou nohou.
     
    7
    Hru narušilo krátké ošetření domácího hráče, ale nejednalo se o nic vážného. Hradec Králové mohl následně zaútočit, zkusil to opět vzduchem, ale akci ukončil vyběhnutý Martin Otáhal.
     
    8
    Zraněným slávistou je Kristijan Trapanovski a přece jen mu zranění návrat do zápasu nedovolí. Legionáře ve službách sešívaných tak nahrazuje Marco Lauricelli.
     
    10
    V posledních desítkách vteřin hru přerušilo několik faulů a naposledy pro změnu autové vhazování Slavie na útočné polovině. Její útok ovšem rychle končí.
     
    10
    A neujal se ani rychlý brejk Východočechů, jejichž dlouhá přihrávka skončila až u domácího brankáře. Defenziva Slavie se zdá být pevná a hosté s tím mají velké problémy.
     
    11
    Slavia má pro změnu problém s rozehrávkou a hosté ji dobře napadají. Zatím se jim ale nepodařilo proměnit svou aktivitu ve finální fázi a Martina Otáhala výrazně ohrozit.
     
    12
    Další zajímavý kontr Slavie šel po pravé straně, odkud přišel přízemní centr do vápna, ale na přední tyči ho odvrátil bránící hráč do autu.
     
    13
    Za vysokým míčem se tentokrát hnal hostující Walter Patrick, jenže v souboji s domácím obráncem vybojoval pouze autové vhazování, po němž vysoký míč zachytil Martin Otáhal.
     
    15
    Hluchou část hry ukončila Slavia, která se opět dostala až do zakončení a rozhodně stálo za to. Jeden z domácích hráčů dostal míč na pravé straně a z téměř totožného místa, odkud padla první branka, trefil pravou tyč!
     
    16
    Na další výraznější náznak šance čekáme. Oba týmy trápí nepřesnosti v kombinaci, ale zatím rozhodně nesledujeme nudné utkání.
     
    18
    Tentokrát se podařilo zahrozit i Hradci Králové, který se málem prosadil ze vzduchu, ale míč za překonaným Martinem Otáhalem rozvlnil pouze boční síť.
     
    20
    Slavia měla problémy s přechodem do útoku, přesto se jí nakonec podařilo rozehrát a zaútočit. Pro centr z levé strany si ovšem došel Ondřej Mach.
     
    21
    Brankář Východočechů se musel mít na pozoru i tentokrát, jenže střela domácího borce z hranice velkého vápna mířila vedle branky.
     
    22
    Slavia dala obraně soupeře zabrat. Nejprve musel jeden z obránců zablokovat střelu z hranice velkého vápna, následnou dorážku všemi možnými způsoby odvrátila skupinka bránících hráčů a následující centr skončil na hlavě hostujícího obránce.
     
    23
    Slavia ovšem pokračuje v aktivitě a Hradec Králové měl namále. Marco Lauricella nevzdal běh za vysokým míčem a málem se mu to vyplatilo, protože vyběhnutý Ondřej Mach situaci nevypočítal zrovna ideálně a míč odvrátil až na druhý pokus odkopem za autovou čáru.
     
    24
    Míč z kopaček domácích hráčů letěl několik desítek metrů vzduchem, až doskákal do rukavic Ondřeje Macha. Zbytečně odevzdaný míč sešívaných.
     
    25
    Votroci kombinovali u levé postranní čáry a nakonec se jim podařilo akci přesunout do středu hřiště, kde ji ještě před vápnem odvrátili domácí obránci.
     
    26
    Domácí okamžitě zahrozili a podařilo se jim vybojovat rohový kop. Zajímavý centr na penaltu jeden ze sešívaných prodloužil za sebe, kde ho však odvrátil hostující obránce.
     
    27
    Útočná akce ovšem pokračovala a jejím výsledkem byla zajímavá dělovka z hranice velkého vápna, kterou tygřím skokem k pravé tyči zlikvidoval Ondřej Mach. Pěkný zákrok!
     
    27
    Oba týmy si role vymění. Rohový kop bude zahrávat Hradec Králové.
     
    28
    Přízemní centr na přední tyč slávisté odvrátili – roh se bude opakovat.
     
    29
    Slavia unikla do rychlého protiútoku tří na jednoho, který se snažil domácí hráč vyřešit na levé straně individuálně, jenže tváří v tvář obránci neuspěl.
     
    29
    Máme tu první žlutou kartu zápasu. Za faul si ji vykoledoval Václav Střelec (HKR). Rozehrávat bude Slavia.
     
    30
    Slavia to se svou útočnou aktivitou přehnala a po útočném faulu bude rozehrávat Hradec, který tak může zaútočit a pokusit se vyrovnat.
     
    31
    Bohužel pro fanoušky hostů se mu to nepodařilo a musí se hodně rychle vracet!
     
    32
    Nebezpečný kontr sešívaných nakonec potrestán nebyl, protože dělovka jednoho z nich míří mimo tři tyče.
     
    32
    Zaútočili také Votroci, kteří si vybojovali rohový kop, který odvrátila domácí obrana na další. Hradci Králové však nevyšel ani druhý pokus a Martin Otáhal může vykopávat.
     
    33
    Východočeši jsou v posledních vteřinách aktivnější a snaží se svou snahu zužitkovat, uvidíme, zda to přinese ovoce.
     
    34
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A přineslo! Votroci se po dlouhém trápení v ofenzivě konečně dostali do vyložené šance, kterou úspěšně zakončil FILIP ZORVAN – 1:1.
     
    36
    K nucenému střídání musel sáhnout také Hradec Králové. Zranění nedovolí dohrát Václavu Střelcovi, kterého nahrazuje Danilo Vukčevič.
     
    36
    Slavia se pokusila okamžitě zaútočit a odpovědět, ale Královehradečtí si s jejím útočným výpadem poradili a mohou hru uklidnit.
     
    37
    Oba týmy se střídaly v držení míče kolem půlící čáry, až se slávisté dostali až do zajímavého útoku, který ovšem k nebezpečnému zakončení nevedl.
     
    39
    V posledních desítkách vteřin sledujeme pouze náznaky útočných akcí, z nichž ani jedna zatím neslavila výrazný úspěch. Uvidíme, zda to poslední minuty prvního poločasu ještě změní.
     
    40
    Votroci drží míč ve své moci a dostali se až k blízkosti velkého vápna Slavie, ale její defenzivě se podařilo vytlačit soupeře až na jeho polovinu.
     
    41
    Přemíra snahy sešívaných končí faulem na polovině hřiště a žlutou kartou pro Andrei Sintean (SLA).
     
    42
    Gól hostujícímu týmu prospěl a Hradec Králové opět útočí. Tentokrát si vybojoval další rohový kop.
     
    43
    Z tohoto mráčku nezapršelo. Slavii se podařilo akci soupeře odvrátit až k polovině hřiště, kde se oba týmy střídají ve vhazování.
     
    44
    Hradec Králové je na koni a v závěru prvního poločasu je rozhodně lepším týmem. Svěřenci Karla Krejčíka opět pokračují v útočné snaze a drží míč na útočné polovině hřiště.
     
    45
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Východočeši dokonali obrat a nutno podotknout, že zaslouženě. Jejich aktivita v závěru prvního poločasu končí sladkou odměnou v podobě gólu, o který se postaral ROBERT JUKL – 1:2.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Už jen podle branek sledujeme rozhodně nejzajímavější utkání 7. kola Juniorské ligy. Slavia v úvodu utkání rychle udeřila po trefě Jana Vejvara a následně trefila i tyč. Postupem času ovšem její aktivita uvadla a otěže zápasu převzal Hradec Králové, který ještě do poločasu dokázal otočit stav zápasu. Uvidíme, jak sešívaní na zvýšenou aktivitu Hradce Králové zareagují.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Možná trochu překvapivě Slavia během poločasu dvakrát vystřídala. Do druhé půle už nezasáhnou Eric Schnürer a Ondřej Badocha, které nahradí Šimon Havrda s Antoniem Lauricellou.
     
    47
    Slavia na svého soupeře okamžitě nastoupila a zatlačila ho až brance. Sešívaní nakonec vyprodukovali zajímavou střelu z dálky, která ovšem mířila mimo tři tyče.
     
    49
    Oba týmy se vystřídaly v držení míče i útoku, ale k žádné šanci zmíněná snaha nevedla.
     
    50
    Slavia rozehrávala volný kop kousek za půlící čárou, ale vysoký míč nakonec proskákal až za brankovou čáru – odkop od branky Hradce.
     
    51
    Role se prohodily a nutno podotknout, že výrazně lépe ji zahráli hosté, kteří dokonce vyprodukovali střeleckou příležitost. Ta ovšem letěla mimo branku.
     
    53
    Hra pokračuje převážně kolem poloviny hřiště, ale bez výrazného ohrožení obou branek. Nejblíže byli hosté, jejichž dlouhý míč ale skončil pouze v zámezí. Martin Otáhal tak může vykopávat.
     
    55
    Další šanci si dokázal vytvořit Hradec Králové, který Slavii zatlačil na její obranné polovině a vyprodukoval střelu. Té ovšem chyběla potřebná přesnost.
     
    57
    Slavia se opět vydala do útoku a kombinuje na útočné polovině. Dokáže si vytvořit šanci na vyrovnání?
     
    59
    Dlouhé obléhání ke střeleckému výsledku nevedlo a slávisté se dokonce musí bránit, protože Hradec Králové rychle zaútočil. Rohový kop.
     
    60
    Fanoušci opět viděli sérii rohových kopů, z nichž přinesl ohrožení až ten druhý, ale střelecký pokus hostů byl nepřesný.
     
    62
    Oba týmy se střídají v držení míče, ale ani jednomu se zatím nedaří střelecky prosadit. Oba brankáři jsou tak bez práce.
     
    63
    Zajímavý útok Hradce Králové selhal a Slavia ucítila šanci. Její rychlý protiútok nakonec skončil zajímavou střelou, která ovšem letěla mimo tři tyče. Bude se odkopávat od hostující branky.
     
    64
    Votroci kombinovali na útočné polovině, kde to ovšem přehnali se svou aktivitou a Slavia bude rozehrávat volný kop na své polovině hřiště.
     
    65
    Slavia se snaží útočit a utkání vyrovnat, ale snahu nedokáže proměnit v nebezpečnou koncovku. Další útočná akce totiž skončila v zámezí a odkopem od branky soupeře.
     
    66
    Na druhé straně pro změnu zaútočil také Hradec, jehož ofenzivní snahu zarazila defenziva sešívaných. Ti tak mohou po zisku míče zaútočit.
     
    68
    Ke střídání sahá také hostující střídačka. Jana Shejbala nahrazuje Ondřej Brokeš.
     
    68
    Dlouhé dobývání nakonec skončilo obranným faulem hostů v blízkosti velkého vápna, ale Slavia se po volném kopu zahnala až do autu. Bude se opět odkopávat od branky Hradce Králové.
     
    69
    Slavii nelze odepřít snahu, ale nutno přiznat, že se dnes v koncovce velmi trápí. Ve druhé půli to však platí i o jejím soupeři
     
    70
    Útočnou akci Slavie tentokrát zastavil obranný val Hradce.
     
    70
    Další střídání domácích odnesl Andrei Sintean a na posledních dvacet minut přichází Tomáš Čvančara.
     
    72
    Na útočné polovině se tentokrát prosadil Hradec Králové, který si vybojoval přímý kop, jenž domácí obrana odvrátila na roh. Na ně mimochodem Východočeši vedou už 8:1.
     
    73
    Východočeši však nezahrozili a dokonce se museli bránit dvěma rohovým kopům sešívaných, jejichž pokusy ale ovoce nepřinesly.
     
    75
    Na hřišti zůstává ležet jeden z hráčů a bude potřeba ošetření. Hráči si tak chvíli mohou orazit a napít se.
     
    76
    Hra opět pokračuje vhazováním Hradce Králové v blízkosti půlící čáry.
     
    77
    Oživit hru a pomoci k třetímu zásahu by měl David Gjinollari, který střídá Waltera Patricka.
     
    78
    Hostující celek se pokoušel zakombinovat na útočné polovině hřiště, ale proti důsledné obraně Slavie nakonec neuspěl.
     
    79
    Oba týmy se střídají v držení míče a nedaří se jim dostat do střelecké pozice. Pokud chce Slavia pomýšlet na body, musí svou koncovku zlepšit.
     
    80
    Slavia opět střídá. Farida Nabijeva nahradí v závěru zápasu Filip Stehno.
     
    80
    Votroci v posledních desítkách vteřin Slavii tlačí, ale sešívaní se zatím úspěšně brání a zdá se, že tento tlak Hradce ustojí.
     
    81
    Do statistik už promluvil také domácí Šimon Havrda (SLA), jenž přišel na hřiště během poločasové přihrávky. Domácí hráči si vykoledoval žlutou kartu.
     
    82
    Další útok hostujícího celku ztroskotal na obranném valu Slavie, která mohla zaútočit a nakonec si vybojovala přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    83
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Slavia dokázala využít svou příležitost maximálně, když Pavel Bucha našel hlavu LIBORA DROZDU, a ten vyrovnal na – 2:2.
     
    84
    Tempo hry roste a jde znát, že jde utkání do finiše. Oba týmy chtějí vyhrát a ženou se do útoku, ale zatím bez pořádného zakončení.
     
    86
    Co chybělo... Slavia se propracovala až k velkému vápnu a jeden z jejích hráčů dokázal výrazně zaměstnat pozorného Ondřeje Macha.
     
    88
    Hradec Králové se pokoušel dvakrát zaútočit a jednou si vybojoval přímý kop, ale pokaždé se radovala defenziva Slavie, která obě situace ustála.
     
    88
    A máme tu další nedovolený zákrok, který si vyslouží žlutou kartu. Jmenovitě byl potrestán domácí Daniel Stropek (SLA).
     
    90
    Další střídání z královehradecké kuchyně. Ze hřiště odchází Jiří Miker, jehož místo převezme Ladislav Kundrt.
     
    90
    Závěr zápasu bude ještě hodně zajímavý. V závěru základní hrací doby zahrávají rohový kop hosté, kteří na tyto standardní situace vedou 9:3.
     
    90+1
    Obrana Slavie je ovšem pozorná a situaci odvrátila. Následně se navíc dostala do brejku, který za cenu žluté karty zastavil Filip Zorvan (HKR).
     
    90+2
    Z přímého kopu sešívaných nezapršelo a domácí budou vhazovat kousek za půlící čárou.
     
    90+2
    Tak to je obrovská škoda pro domácí! Ti se propracovali až do zakončení a podruhé v utkání trefují tyč. No, nutno říct, že pro Hradec Králové by byl tento gól hodně krutý.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou šlágr 7. kola Juniorské ligy a rozhodně byla k vidění zajímavá show. Hradec Králové po obratu v první půli musel hájit těsný náskok proti houževnaté Slavii, která byla v závěru zápasu odměněna gólem Libora Drozda.

    Aby toho nebylo málo, sešívaní sahali po vítězství, když v nastavení podruhé v utkání orazítkovali tyč hostující branky!
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne! (12:51:33)

    Daniel Ryl

    Branky: 2. Vejvar, 83. Drozda – 34. Zorvan, 45. Jukl

    Karty:   41. Sintean (SLA), 81. Havrda (SLA), 88. Stropek (SLA) – 29. Střelec (HKR), 90+1. Zorvan (HKR)


    SK Slavia Praha: Otáhal – Drozda, Schnürer (46. Havrda), Stropek, Nabijev (80. Stehno), Sintean (70. Čvančara), Badocha (46. A. Lauricella), Kovařík, Trapanovski (8. M. Lauricella), Bucha.
    Náhradníci: Lisa – M. Lauricella, A. Lauricella, Čvančara, Stehno, Havrda, Bjeloš.

    FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Miker (90. Kundrt), Chocholatý, Trávníček, Zorvan, Shejbal (68. Brokeš), Střelec (36. Vukčevič), Patrick (77. Gjinollari), Bederka, Jukl.
    Náhradníci: Šeba – Vukčevič, Brokeš, Kundrt, Martinec, Gjinollari.

    Rozhodčí: Severýn – Flimmel, Pečenka.

    Diváci: 100
    bahis siteleri