Čeljabinsk – Soči 3:5 (kon.) | Nižněkamsk – Riga 2:0 (kon.) | HC Slovan – Kazaň 3:6 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:6 (1:1, 1:2, 1:3)
Ak Bars Kazaň
Středa 20.09.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní duel tak je za námi a domácí celek ho nezvládl, když v poslední třetině ještě třikrát inkasoval a nakonec tak prohrál jasně 3:6. Nejprve se prosadil Archipov, poté navýšil ještě Azevedo a byť následně snížil po několika dorážkách na druhé straně Smoleňák, už to nestačilo. O chvíli později pečetil konečně stav Sekáč, který zažil mimořádné utkání a nastřádal čtyři body za dvě branky a dvě asistence.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek středečního večera. (21:35:41)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Domácí si ještě zahrají jedno oslabení, protože za brankou Štěpánka zbytečně přibrousil Nick Ebert, který svého soupeře fauloval loktem.
     
    58:39
    Hra se odehrává ve středním pásmu, už ani nevidíme moc soubojů a ruský celek už také rozhodně nepůsobí tak aktivním dojmem, jako většinu zápasu.
     
    57:39
    Do konce duelu zbývá něco málo přes dvě minuty a je jasné, že Ak Bars si dnes odveze všechny tři body, protože o tento náskok již nepřijde.
     
    56:34
    Přesilovka ale byla absolutně bez náboje a bez nápadu, opravdu spíše taková údržba bez větší snahy o branku. Celek z hlavního města našich sousedů už asi rezignoval.
     
    54:42
    Přeci jen ještě jednu přesilovku si zkusí bratislavský Slovan, na trestnou lavici je totiž poslán hostující Malychin za hru vysokou holí.
     
    53:48
    Hraje se hlavně ve středním pásmu a domácí tým se už ani nesnaží hnát dopředu, spíše dohrává zápas a šetří síly na nadcházející trip do moskevské oblasti.
     
    51:56
    Domácí už se ani nijak netlačí dopředu, protože jim je asi jasné, že dnes je to už ztracené. Každopádně Kazaň chce hrát dál a tak je nastěhovaná v útočném pásmu a ostřeluje Štěpánka.
    50:57 Jiří SEKÁČ - 3:6
     
    50:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak šance Slovanu na body asi berou za své a hosté si berou zpět vedení o tři branky. JIŘÍ SEKÁČ se dostal do úniku a udělal to zcela parádně, protože už to vypadalo, že ho zvládne vytlačit vracející se bek, český útočník ale nadzvedl puk a zametl ho přesně pod břevno Štěpánkovy brány! Asistence: Stepan Zacharčuk.
     
    49:58
    Tak domácí už hrají v plném počtu a ubránili se, teď mohou zkusit ještě duel zdramatizovat nějakou kontaktní brankou, kterou by dostali Kazaň pod tlak.
     
    48:49
    Zatím se domácí celek dokáže bránit a drží soupeře daleko od Štěpánka, který zatím na těžší zákrok v této přesilovce čeká.
     
    47:59
    Dnes už druhé vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě pro domácí – tentokrát o tom ale není diskuze a domácí tak budou muset hrát další oslabení.
     
    47:39
    Kazaň ale hraje celkem zkušeně a drží puk daleko od své branky, před Štěpánka se sice už tolik netlačí, ale přesto má zápas ve své moci.
     
    46:45
    Domácí se snaží být i nadále aktivní a hrát o naději v tomto zápase, budou to sice mít těžké, ale šance stále je a do konce zbývá něco přes 13 minut.
    45:56 Radek SMOLEŇÁK - 3:5
     
    45:56
    Slovan právě vstřelil branku!
    Nakonec ale domácí ekipa zaslouženě snižuje, protože dokázala procpat puk do branky! Smoleňák se dostal zcela sám před gólmana Garipova a byť ho na první pokus prostřelit nedokázal, zkoušel do dál a nakonec došťouchal kotouč až za záda ruského gólmana! Asistence: Marek Viedenský a Nick Ebert.
     
    45:32
    Velký závar byl k vidění před Garipovem, ovšem ten nakonec dokázal vleže dostat puk pryč a zatím tak drží domácí na distanc.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 19. J. Mikúš (Smoleňák, Despres), 25. Despres, 46. Smoleňák (Viedenský, Ebert) – 6. Azevedo (Sekáč, Markov), 25. M. Gluchov (An. Popov), 31. Sekáč (Markov, Lander), 43. Archipov (D. Musin, An. Popov), 44. Azevedo (Sekáč), 51. Sekáč (S. Zacharčuk)


    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Mazanec) – Barker, Ebert, Taimi, Meszároš, Švarný, T. Voráček, Despres, Boldizar – Kašpar, Co. Genoway, Řepík – Hrnka, J. Mikúš, Smoleňák – A. Šťastný, Viedenský, Skalický – Hecl, Sádecký, M. Sloboda.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – S. Zacharčuk, D. Musin, Jarullin, Markov, Abrosimov, Tokranov, Sidorov – M. Gluchov, An. Popov, Archipov – Azevedo, Lander, Sekáč – Klinkhammer, Galijev, Tkačov – Jazkov, Malychin, Lukojanov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Kučava, Novikov
    ocianews.com