APOEL – Tottenham 0:3 (kon.) | Dortmund – Real Madrid 1:3 (kon.) | Monaco – Porto 0:3 (kon.)
Besiktas – RB Lipsko 2:0 (kon.) | Manchester City – Šachtar 2:0 (kon.) | Neapol – Feyenoord 3:1 (kon.)
Spartak – Liverpool 1:1 (kon.) | Sevilla – Maribor 3:0 (kon.)
konec
Manchester City
2:0 (0:0)
FK Šachtar Doněck
Úterý 26.09.2017, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Fred, přichází Viktor Kovalenko.
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    V poslední minutě řádné hrací doby dává anglický tým razítko na druhé vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů! Guardiolu mohou těšit dvě dobrá střílení, Bernardo Silva připravil míč pro RAHEEMA STERLINGA, který z první o břevno navýšil vedení domácích na 2:0!
     
    89
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Bernard, přichází Ivan Petrjak.
     
    88
    Tentokrát Sané ukázal spíše svoji sobeckost! V rychlé akci po levé straně měl před brankou dva volné spoluhráče, nakonec zvolil vlastní zakončení, kterým ale napálil pouze hruď hrdiny Pjatova!
     
    86
    Kromě Agüera a Davida Silvy byl na straně anglického týmu vidět ještě Sané, který se znovu snažil trefit razítko na vítězství Manchesteru! Dvakrát si své zakončení rozmysl, po zasekávačce doprava mířil po zemi na vzdálenější tyč, ale minul!
     
    84
    Šest minut před koncem je tu konečná pro smolaře dnešního zápasu Sergia Agüera. Útočník Manchesteru spálil řadu šancí, nedal pokutový kop, přesto je vyprovázen mohutným potleskem Etihad Stadium. Na jeho místo se staví Bernardo Silva.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Ilkay Gündoğan.
     
    78
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Marlos, přichází Dentinho.
    73. Penalta
     
    73
    Naděje Šachtaru Doněck na britské půdě stále žijí, nad vodou je udržel brankář Andrij Pjatov! Sergie Agüero dokazuje, že dnes není jeho dne, špatně kopnutou penaltu ukrajinský gólman vytáhl na rohový kop!
     
    72
    Unikajícího Saného na druhé straně fauloval ve vápně Ordec, Manchester City bude kopat penaltu!
     
    69
    Raheem Sterling měl jako na zlatém podnose druhou branku Manchesteru City, po přesném pasu Kevina De Bruyneho stačilo na malém vápně jen umístit míč mezi tři tyče, jenže právě tato povinnosti se anglickému záložníkovi vůbec nepovedla! Z voleje balon netrefil ideálně a ten skončil mimo branku Šachtaru!
     
    66
    A znovu David Silva v hlavní roli, nyní ho musel nedovoleně zastavit Ivan Ordec, který je za svůj přestupek proti pravidlů potrestán žlutou kartou.
     
    56
    Sergio Agüero se dostal do další velké příležitosti, ale elitnímu střelci domácího týmu dnes prostě nepřeje štěstí! Nadýchaný lob Davida Silvy za obranu přistál na pravačce domácí útočníka, který prudkou ranou z voleje napálil pouze brankáře Pjatov!
     
    54
    Trenér Guardiola připravil první výměnu dnešního zápasu. Jesuse střídá Raheem Sterling.
    48. Kevin De Bruyne - 1:0
     
    48
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a máme zde úvodní změnu dnešního souboje! Šachtar trestuhodně ztratil balon ve středu hřiště, KEVIN DE BRUYNE dostal přesný pas na pravačku od Davida Silvy a ukázkovou střelou posílá favorita do vedení – 1:0!
     
    41
    Zatím se týmy spíše předánějí v tom, kdo zahodí větší příležitost! Vedoucí branka visela na vlásku i při zakončení Saného! Záložník Manchesteru se snažil z bezprostřední blízkosti zakončovat na vzdálenější tyč, tu ale o decimetry minul!
     
    40
    No pozor! Obrana Machesteru City naprosto zapomněla na nabíhajícího si Ordece, který se dostal k hlavičkovému pokusu z hranice malého vápna! Ukrajinský hráč nakonec doplatil na špatné postavení směrem k brance, kterou nakonec svojí střelou minul!
    32. Ederson musel zasahovat.
     
    32
    Ráze se mohlo skóre poprvé měnit i na druhé straně! Brankář Ederson musel vytáhnout zákrok proti Taisonovi, který ho protáhl skrytou střelou přes hráče!
    30. De Bruyne mířil těsně vedle.
     
    30
    Půlhodinu hry jsme čekali na zajímavější příležitost a ta konečně přišla! Z levé strany postupoval sám na gólmana Pjanova Kevin De Bruyne, domácí záložní volil nakonec přímou střelu, která se ale otřela pouze o boční síť hostující branky!

    Petr Dejnožka

    Branky: 48. De Bruyne (Silva), 90. Sterling (B. Silva)

    Karty:   66. Ordec (SAC)

    Neproměněná penalta: 73. Agüero (MAC), brankář Pjatov zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:6.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) (81. Gündoğan) – Jesus (54. Sterling), Agüero (84. B. Silva), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Sterling, Gündoğan, Mangala, B. Silva, Y. Touré.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Butko, Ordec, Rakyckyj, Ismaily – Fred (90+1. Kovalenko), Stěpaněnko – Marlos (78. Dentinho), Taison, Bernard (89. Petrjak) – Ferreyra.
    Náhradníci: M. Ševčenko – Chočolava, Dentinho, Patrick, Petrjak, de Azevedo, Kovalenko.

    Rozhodčí: De Sousa – Mesquita, Santos (všichni Portugalsko)
    bahis siteleri