Novosibirsk – Petrohrad 0:3 (kon.) | Omsk – Minsk 4:1 (kon.) | Barys – Jaroslavl 6:1 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Riga – Vladivostok 2:5 (kon.)
HC Slovan – Viťaz 4:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
SKA Petrohrad
Středa 27.09.2017, 14:30 • Ice Sports Palace Sibir, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního dne. Na počtenou! (16:51:31)
     
    Dohráno! Petrohradská šňůra výher nyní činí už šestnáct utkání, svěřenci Olega Znaroka si s Novosibirskem hravě poradili a po výhře 3:0 si do tabulky zapisují další tři body. Sibir jim sice místy vzdoroval, nicméně na nebezpečnější akci se za celých šedesát minut nezmohl.
     
    Československá stopa v utkání
    Alexander Salák (SIB) – 35 zákroků, úsp. 92,1%
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 15 – 38
    Zblokované střely: 32 – 16
    Vhazování: 19 – 31
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 0/4 – 2/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Pervušin se pokusil o jeden z posledních výpadů utkání, připravený Šesťorkin jeho střelu vykryl vyrážečkou.
     
    58:00
    Tichonov vjel do pásma a pokusil se Saláka překvapit rychlou střelou z mezikruží, český gólman ho však měl přečteného a nastavil puku do cesty lapačku.
     
    56:57
    Utkání se více méně dohrává, oba týmy jsou zřejmě s výsledkem zápasu smířeny a hrají na půl plynu. Zajímavějších akcí je v posledních minutách poskrovnu.
     
    56:22
    Jeden z novosibirských hokejistů se dostal před Šesťorkina, kvůli neodbytném bránícímu hráči SKA se ale vůbec nedostal ke střele a neohrozil tak čisté konto gólmana soupeře.
     
    55:20
    Šarov se provinil ofsajdem. Po krátké pauze tak proběhne vhazování ve středním pásmu, konkrétně blíže k petrohradské modré čáře.
     
    54:16
    Stále se hraje zejména v pásmu Petrohradu, hosté už se do útoku nijak neženou. Aktuálně se soustředili výhradně na pečlivé bránění svého třígólového náskoku.
     
    52:35
    Vyprodané tribuny novosibirského Paláce zimních sportů se snaží své miláčky povzbudit, těm se však stále nedaří prorazit skrz pevnou defenzívu hostujícího celku.
     
    50:51
    Přesilovka Novosibirsku se chýlí ke konci, Šesťorkin zatím nemusel zasahovat. Sibir do útočného pásma pronikl všehovšudy dvakrát a ani jednou se mu nepodařilo vypálit.
     
    49:53
    Petrohradští zastavili atak domácích už na modré čáře, o tři body by je dnes připravil jen zázrak. Do konce třetiny zbývá ještě deset minut, dovolím si však už teď říct, že o vítězi je rozhodnuto...
     
    49:23
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., podražení).
     
    49:00
    Sibir po delší době prorazil dopředu, Igor Šesťorkin neměl s likvidací střely z vysokého úhlu žádný problém. Ruský gólman si zatím směle kráčí k čistému kontu.
     
    47:35
    Hosté jsou stále u kotouče, obrana Novosibirsku teď působí dost bezradně. Jako by vůbec nevěděla kudy kam. Petrohradští si na ledě dělají, co se jim zachce, z ochozů se nese pískot.
     
    46:43
    SKA chvilku kombinovalo před Salákem, který si po Rundbladově střele od modré čáry připisuje do statistik další úspěšný zákrok. Mělo by se jednat o přesně třicátý v dnešním zápase.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 15. Širokov (Hersley), 22. Karpov (Širokov), 44. Hersley (S. Plotnikov, Širokov)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Rejzvich) – K. Alexejev, Vereščagin, Demidov, Al. Makarov, K. Vorobjov, Ignatovič, Naumov – Zackrisson, Bergström, Sigarjov – Enlund, Koňkov, Šarov – Sopin, Osnovin, Sannikov – Tkačenko, Pervušin, Zemčenko.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Melničuk) – Vojnov, Zubarev, Hersley, Rundblad, Chafizullin, Čudinov, Zub, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Barabanov – Koskiranta, Širokov, Karpov – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – Tichonov, M. Malcev, Ketov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Fraňo – Majtak, Strelcov

    Diváci: 7 420
    ocianews.com