Pittsburgh – Buffalo 5:4 (kon.) | Washington – New Jersey 1:4 (kon.) | Montreal – Toronto 2:4 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 0:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 28.09.2017, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že vyhrál jednoznačně lepší a aktivnější tým, a s přáním skvělého startu do nového dne, se s vámi loučím a někdy, například opět u NHL, na počtenou. Díky za pozornost! (04:54:45)
     
    Střely: Winnipeg Jets 34 – 18 Ottawa Senators
     
    A utkání je za námi! Po celkem nečekaném vývoji skóre se nakonec štěstí přiklonilo na aktivnější domácí hráče Winnipegu, kteří třemi zásahy ve třetí třetině otočili skóre a s výhrou 5:3 mohou být plně spokojeni.

    I třetí periodu začali domácí hráči aktivněji, než jejich soupeři, na přesný zásah se ale čekalo až do 49. minuty, kdy se při přesilové hře prosadil Bryan Little. O necelých 5 minut později ho napodobil Marko Daňo, který se svým spoluhráčem dokonale využil totální hrubky v Ottawské kombinaci. Autor srovnávací branky Bryan Little ještě vše podstatné potvrdil pouhých 5 vteřin do konce hrací doby a přesnou trefou do prázdné brány ukončil dnešní utkání!
    !!!Winnipeg Jets - Ottawa Senators 5:3!!!

     
    Konec zápasu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    59:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A jak už je v dnešním utkání domácích zvykem, branky padají i v posledních vteřinách dané periody! Po chybné rozehrávce hostujícího celku se k puku na polovině kluziště dostal BRYAN LITTLE a trefit branku, hráči jako je on, rozhodně žádný problém nedělá! Bez asistence.
     
    59:25
    Velký závar před Hellebyckovou brankou vyřešil až Josh Morrissey, který dovoleně vyhodil puk až na útočnou polovinu, kde se za ním vrhl Nikolaj Ehlers.
     
    58:53
    Hráči Ottawy nyní přidali v soubojích a usadili se v útočném pásmu. Po odjetí brankáře z brány budou hrát v šesti!
     
    58:09
    Hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Opět přesilová hra takřka bez střely na bránu, jako nedávno od hostů. Otázkou tak je, zda je to vůbec nějaká výhoda.
     
    57:35
    Nyní se dokonce jeden z hostujících hráčů dostal až do útočné třetiny, vše ale vyřešil uklidněním hry a následným přechodem zpět do obrany.
     
    56:50
    Hosté se ale po prvé osvobozují vyhozením puku a mohou si tak na chvíli oddechnout, případně vystřídat.
     
    56:20
    Domácí se již nyní zformovali v útočném pásmu a kombinací si tvoří volný prostor pro další střelecké pokusy.
     
    56:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Stone – 2 min., krosček).
     
    55:32
    Hosté se pochopitelně snaží o vyrovnání, jejich přechod do útočného pásma ale hatí nepřesnost a častá ztráta kontroly nad pukem.
     
    54:43
    Domácí hráče pochopitelně vedoucí branka výrazně nakopla a ihned se hrnuli do další šance. Následnou ránu ale opět ve své výstroji udržel Mike Condon, který tak zatím drží svůj celek po špatném výkonu v naději na body. Následovat bude komerční přestávka.
     
    53:12
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A přesto se domácí dostávají do vedení! Hosté semkli svého soupeře na jejich pásmu, následné nahození ale trefilo pouze Nica Petana, který rozjel gólovou akci! Spolupráce, ve které úřadoval právě on a jeho spoluhráč MARKO DAŇO, došla až k bráně Mika Condona, který byl následně druhým jmenovaným překonán! Asistence: Nic Petan.
     
    52:35
    Hosté se v přesilové hře nedostali ani k jediné střele a ihned po jejím skončení museli čelit brejku Nikolaje Ehlerse. Ten ale pro jejich štěstí, při pokusu o přihrávku do mezikruží, nechal puk za sebou a zhatil tak šance na vedoucí branku.
     
    52:02
    Domácí v plném počtu.
     
    51:21
    Hráči Ottawy se ještě v této přesilové hře nedostali ani do pořádné kombinace a modří se vyhozením osvobozují již po páté!
     
    50:50
    Přichází už druhé vyhození domácích hráčů, hosté se ještě pořádně k ničemu nedostali a to je skoro minuta přesilovky pryč.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Kulikov – 2 min., sekání).
     
    50:02
    Hosté se dostali do nadějného brejku 2 na 1, po ukázkové žabičce střílel zřejmě Mark Stone, Connor Hellebuyck jeho ránu vyrazil jen zpět před něj, hostující hráč byl ale následně faulován zezadu, což mu znemožnilo puk dorazit do skoro odkryté branky.
     
    48:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A po velkém tlaku přichází odměna v podobě vyrovnávací branky! BRYAN LITTLE si blízko modré čáry vyměnil dvakrát puk se svým spoluhráčem, následně si najel na pravou stranu a přesnou ránou do protipohybu brankáře srovnává stav na 3:3! Asistence: Dustin Byfuglien, Nikolaj Ehlers.
     
    48:22
    Domácí nyní postavili čtverec a brankáře hostí nenechávají ani chvíli na pokoji!
     
    47:43
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Oduya – 2 min., sekání).
     
    47:43
    Do obrovské šance se řítil Nikolaj Ehlers a před brankářem Mikem Condonem byl nedovoleně bráněn! 4-3!
     
    46:40
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Morrissey – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Burrows – 2 min., bitka).
     
    46:40
    Před brankářem Ottawy se nyní strhla menší potyčka poté, co Josh Morrissey najel právě do Mika Condona. Následovat bude komerční přestávka.
     
    46:25
    Vypadá to, jakoby měli domácí hráči stále přesilovou hru. Chybí jim ale přesnost v koncovce a především, v cestě jim stojí vynikající Mike Condon.
     
    45:00
    Nyní se hosté takřka nemohou dostat ze své obranné třetiny, kde jsou tlačeni směrem k vlastní brance.
     
    43:56
    Velkou příležitost nyní měli hosté na navýšení vedení, selhala ale koncovka poté, co si jeden z jejich hráčů nevěděl rady z mezikruží.
     
    42:30
    Hosté se ale nenechávají zaskočit tvrdou hrou soupeře a začínají přidávat v soubojích především u mantinelů.
     
    41:12
    Domácí hráči začali i poslední periodu ve velkém stylu a už od samého začátku obklopují brankoviště soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:10.
     
    Je za námi u druhé dějství dnešního přípravného utkání mezi týmy Winnipegu a Ottawy a do kabin se jde tentokrát za stavu 2:3! I takový je hokej, domácí hráči převálcovali svého soupeře v poměru střel za dvě třetiny 26:12, přesto ale budou muset dotahovat. V čase 7:26 vrátil svému celku vedení zpět Alex Formenton a o 9 minut později, po brance Kyla Turrise bylo zaděláno takřka na zázrak. I přes velkou absenci přesných střeleckých pokusů se ale domácí dokázali prosadit a snížit stav. Opět, jak se říká za pět minut dvanáct, respektive 11 sekund před koncem druhé periody se v příležitosti přesilové hry 5 na 3, prosadil kapitán Winnipegu Dustin Byfuglien.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je skoro k neuvěření! Domácí hráči Winnipegu se opět na samotný závěr třetiny dokázali prosadit! Hosté znovu v závěru periody neudrželi své nervy na uzdě a dostali se dokonce do dvojnásobného oslabení, čehož po souhře s Mathieu Perreaultem a Nikolajem Ehlersem dokonale využil kapitán Winnipegu DUSTIN BYFUGLIEN! Překonal vše, co mu stálo v cestě a snížil brankové manko svého celku pouze na jednobrankové! Asistence: Nikolaj Ehlers, Mathieu Perreault.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Pyatt – 2 min., sekání).
     
    39:22
    Domácí mají další a další šance na vstřelení branky, tentokrát ale nájezd dvou hráčů na samotného brankáře vyšel opět na prázdno!
     
    38:35
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Burrows – 2 min., krosček).
     
    37:20
    Obrovskou šanci na snížení nyní měli domácí, další bravurním zákrokem jim jejich snahu zhatil Mike Condon, který je již na konci druhé třetiny jasným adeptem na hráče utkání!
     
    36:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A hosté z Ottawy se dostávají v závěru druhé periody již do dvoubrankového vedení! Po faulu jednoho z domácích borců měli hosté možnost na chvíli hrát v šesti lidech v poli a po krásné kombinaci, po přihrávkách Zacka Smitha a Marka Stona se před prázdnou bránou ocitl KYLE TURRIS, kterému už nedělalo velké potíže doklepnout puk do odkryté Hellebuyckovy svatyně! Asistence: Mark Stone, Zack Smith.
     
    35:27
    Zajímavou tečí po nahození jednoho z domácích hráčů, zadělal na menší problémy hostujícímu brankáři Marko Daňo, vynikající Mike Condon ale toto ohrožení ustál.
     
    34:20
    Stadionem se táhne vynikající nálada i přesto, že se hráči Winnipegu nemohou prosadit po druhé.
     
    33:26
    I hosté ale mají občasné útočné výpady, jejich snahu v útočném pásmu ale hatí absence nějakého nápadu a především důsledná obranná činnost domácích.
     
    32:15
    Hosté v plném počtu.
     
    31:02
    Domácí opět zásobují hostujícího brankáře jednou střelou za druhou, ten ale zatím jejich tlaku odolává na jedničku!
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chabot – 2 min., hákování).
     
    28:55
    Tvrdou ránou po samostatné akci se prezentoval Nikolaj Ehlers, brankář hostů z Ottawy ale zatím předvádí neskutečné zákroky a poradil si i s touto dělovkou.
     
    28:23
    Stále jsou to ale domácí, kteří vyvíjejí neskutečný tlak v útočném pásmu, Chybí tomu ale přesná střela.
     
    27:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A hosté se opět celkem nečekaně ujímají vedení! Ve středu kluziště si našel odražený puk ALEX FORMENTON, následně nabral vysokou rychlost, dostal se až před posledního obránce Winnipegu a ránou mezi betony překonal brankáře Hellebuycka! Bez asistence.
     
    26:35
    Domácí jsou stále v útočném pásmu, častá nepřesnost v jejich kombinaci má ale za důsledek ztráty kontroly puku a následné obranné vyhození Senators.
     
    25:30
    Hosté nyní kombinují ve svém útočném pásmu, důsledná hra domácí obrany, především u mantinelů, jim ale hatí veškerou snahu.
     
    24:10
    Po chvilkovém tlaku hostujícího celku se domácí osvobozují vyhozením na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před brankářem Winnipegu.
     
    23:30
    Domácí hráči se usadili v útočném pásmu a zásobují Mika Condona jednou tvrdou ránou za druhou.
     
    21:57
    Jeden z hostujících hráčů při snaze o střelu od modré čáry zlomil hůl a hra se přerušuje po druhé v krátké době.
     
    21:01
    Domácí začali druhou periodu také aktivněji, než jejich soupeři, po následné střele a zákroku brankáře se hra přerušuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:10.
     
    První třetina je za námi a do kabin jdou týmy za smírného stavu 1:1! Domácí hráči Winnipegu byli již od první minuty lepším týmem a Mika Condona zaměstnávali několika střely. Jako první se ale do vedení dostali hosté a to celkem překvapivě. V čase 2:33 se po parádní samostatné akci prosadil Bobby Ryan. Když už to vypadalo, že po celkem dobrém výkonu půjdou domácí do kabiny zklamaní, přišla nabídka přesilové hry a výstavní dělovka Josha Morriseye, kterou úspěšně tečoval do branky Nic Petan.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A domácí to dokázali ještě před hvizdem! Ti rozjeli vynikající kombinaci v útočném pásmu na jeden dotek a po přihrávce Dustina Byfugliena se odhodlal ke střele od modré Josh Morrissey. Jeho tvrdou ránu šikovně tečoval NIC PETAN a dvanáct sekund před koncem prvního dějství vyrovnává stav na 1:1! Asistence: Josh Morrisey, Dustin Byfuglien.
     
    19:31
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Oduya – 2 min., krosček).
     
    19:31
    Domácí hráči se dostali do nadějné kombinace v útočném pásmu poté, co mohli hrát o šesti hráčích v poli. Následnou střelu od modré ale pokryl Mike Condon a následovat bude přesilová hra pro Winnipeg!
     
    18:26
    Skoro ihned po skončení oslabení se domácí vrhli do brejku dokonce ve třech lidech, Dustin Byfuglien, který vyrazil z trestné lavice, to vzal celé na sebe a trefil se pouze do výstroje brankáře.
     
    18:15
    Domácí v plném počtu.
     
    17:37
    Další střelu Mike Hoffmana nyní vynikajícím zákrokem zastavil Connor Hellebuyck, který si tak připisuje další důležitý zákrok a drží svůj celek od pohromy.
     
    16:28
    Hráč Ottawy, nosící na dresu stejné číslo jako Jaromír Jágr, Mike Hoffman, se nyní pokusil dokonce na dvakrát dostat puk do sítě, obětaví obránci Winnipegu mu ale tuto snahu zhatili.
     
    16:15
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Byfuglien – 2 min., naražení zezadu).
     
    15:43
    Další přechod hostujícího celku do útočného pásma vyšel na prázdno, Jets výborně dostupují soupeře a nenechávají jim žádný prostor na rozmýšlení.
     
    15:00
    Bryan Little ale nyní zhatil kombinační hru svého celku poté, co přihrávkou po modré našel pouze hráče Senátorů.
     
    14:25
    Domácí hráči dobře vykrývají prostor u mantinelů ve svém obranném pásmu a nenechávají tak soupeři takřka žádný prostor.
     
    14:02
    Mark Stone, jako poslední hráč, si nechal puk za sebou a vjel tak za modrou dříve, než by měl. Následovat bude další komerční přestávka.
     
    13:39
    Nyní raději podržel puk i domácí brankář Connor Hellebuyck, před kterým se následně bude vhazovat.
     
    13:23
    Nepříjemně nyní trefil puk Nikolaje Ehlerse, který schytal tvrdou ránu po razantním nahození soupeře od poloviny kluziště.
     
    12:54
    I hosté jsou ale silní v kombinační hře na polovině soupeře. To nyní potvrdila pětka vedená Markem Stonem.
     
    11:36
    Chvílemi není poznat, že přesilovka domácích už skončila. Ti jsou totiž nastěhování v útočném pásmu, kde si kombinací tvoří další volný prostor na následnou střelu.
     
    11:11
    Mike Condon chvíli po vhazování inkasoval další ránu do výstroje a opět přerušil hru.
     
    10:50
    Po následném zakázaném uvolnění je na programu další komerční přestávka.
     
    10:44
    Hosté v plném počtu.
     
    10:20
    Velkou chybu vyrobil jeden z hráčů domácích při přihrávce do svého obranného pásma, puku se zmocnil Nate Thompson, který ale místo přímého nájezdu na branku zvolil klidné udržení puku a následnou přihrávku zpět.
     
    09:46
    Další zákrok si připisuje hostující brankář poté, co se zmocnil puku po menším zmatku před jeho brankovištěm a přerušil hru.
     
    09:12
    Domácí zatlačili své soupeře až k jejich vlastní brance, následnou krásnou kličkou se před brankovištěm uvolnil Nic Petan, backhandem ale nakonec nedokázal Mika Condona překonat!
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Oduya – 2 min., krosček).
     
    08:25
    Nikolaj Ehlers při přechodu do útočného pásma zapomněl puk za sebou, zavinil tak ofsajd a vhazovat se bude ve středu kluziště.
     
    08:10
    Hosté si po velkém tlaku soupeře oddechnou poté, co se osvobodili zakázaným uvolněním.
     
    07:16
    Buly se naklonilo pro hosty z Ottawy, ti ale následně ztratili kontrolu nad pukem a do útočného pásma se tak mohou přesunout domácí.
     
    07:14
    Brankář domácích Connor Hellebuyck nyní ukryl v lapačce střelu jednoho ze soupeřů, přerušil hru a následovat bude komerční přestávka.
     
    06:30
    Obránci Senators jsou nyní důslední ve hře u mantinelů, především tedy ve svém obranném pásmu a hatí tak jakoukoli možnost na kombinaci soupeře.
     
    04:56
    Domácí se nyní nastěhovali do útočného pásma, na rozdíl od prvních dvou minut jim ale chybí nějaký střelecký pokus a nápad na akci mimo kombinační hru.
     
    03:49
    Další nebezpečný nájezd musel řešit hostující brankář Mike Condon. Ten se nenechal zmást pohybem soupeře a výborně vystihl jeho směr a myšlenky.
     
    02:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je takřka neuvěřitelné! Hned první střelecký pokus hostujícího celku z Ottawy se dostal až do sítě! Vynikající samostatnou akci úspěšně dokončil BOBBY RYAN! Bez asistence.
     
    01:14
    Hostující brankář je nyní pod velkým tlakem, už musel zneškodnit čtvrtou střelu v jedné minutě! Tentokrát k němu proletělo nahození Dmitrije Kulikova.
     
    00:58
    Hráči Winnipegu jsou jednoznačně aktivnější už v prvních minutách, další střelu ale opět kryje Mike Condon.
     
    00:27
    Domácí se dostali hned ze začátku utkání do první obrovské šance! Mathieu Perreault vybojoval puk ve středním pásmu, následně jej postrčil na najíždějícího Bryana Littleho, tomu ale jakoukoli naději zhatil brankář soupeře, který puk udržel ve výstroji!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Poolman, Kulikov, Trouba, Byfuglien (A), Morrissey, Myers – Copp, Taněv, Hendriks, Matthias, Little, Petan, Ehlers, Lipon, Lemieux, Daňo, Connor, Perreault.

    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Phaneuf (A), Ceci, Oduya, Claesson, Chabot, Borowiecki – Turris (A), Ryan, Pyatt, Burrows, Smith, Thompson, Dzingel, Pageau, Brown, Formeton, Stone (A), Hoffman.

    Rozhodčí: Walsh, Pollock – Mills, Nansen..
    Za to domácí se rozcvičují už na svém stadionu a připravují se na první vhazování!

    Hráči Ottawy počali dnešní hrací den ranním rozbruslením ještě na svém ledě.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 20. Petan (Morrissey, Byfuglien), 40. Byfuglien (Ehlers, Perreault), 49. Little (Byfuglien, Ehlers), 54. Daňo (Petan), 60. Little – 3. Ryan, 28. Formenton, 37. Turris (Stone, Smith)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Poolman, Kulikov, Trouba, Byfuglien (A), Morrissey, Myers – Copp, Taněv, Hendriks, Matthias, Little, Petan, Ehlers, Lipon, Lemieux, Daňo, Connor, Perreault.
    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Phaneuf (A), Ceci, Oduya, Claesson, Chabot, Borowiecki – Turris (A), Ryan, Pyatt, Burrows, Smith, Thompson, Dzingel, Pageau, Brown, Formeton, Stone (A), Hoffman.

    Rozhodčí: Walsh, Pollock – Mills, Nansen.
    bahis siteleri