USA – Panama 4:0 (kon.) | Mexiko – Trinidad a Tobago 3:1 (kon.)
konec
Mexiko
3:1 (0:0)
Trinidad a Tobago
Sobota 07.10.2017, 03:40 • Estadio Alfonso Lastras Ramírez, San Luis Potosí • Kvalifikace MS (Sev., Stř. Amerika a Karibik)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    MEXIKO

    Domácí fotbalisté dnes budou jednoznačnými favority. Po osmi utkáních závěrečné fáze severoamerické kvalifikace jsou totiž s osmnácti body na prvním místě. Dosud navíc Mexiko v kvalifikaci ani jednou neprohrálo, když zaznamenalo pět výher a tři remízy k tomu. Doma dokonce Mexiko vyhrálo třikrát, přičemž o body jej za remízu 1:1 připravily jen Spojené státy americké.

    Posledních pět odehraných zápasů

    6.9.2017 Kostarika – Mexiko 1:1
    2.9.2017 Mexiko – Panama 1:0
    24.7.2017 Mexiko – Jamajka 0:1 (Zlatý pohár)
    21.7.2017 Mexiko – Honduras 1:0 (Zlatý pohár)
    17.7.2017 Curacao – Mexiko 0:2 (Zlatý pohár)
     
    TRINIDAD A TOBAGO

    Na rozdíl od domácího celku jsou hosté bez šance na postup. V dosavadních osmi utkáních kvalifikace totiž hosté vyhráli pouze v jednom případě, když doma porazili Panamu. Právě od tohoto březnového utkání pak Trinidad a Tobago sedmkrát prohrálo a remizovalo v přáteláku s Grenadou. Poslední vítězství venku se dokonce datuje až k prosinci minulého roku.

    Posledních pět odehraných zápasů

    6.9.2017 Panama – Trinidad a Tobago 3:0
    2.9.2017 Trinidad a Tobago – Honduras 1:2
    25.8.2017 Trinidad a Tobago – Jamajka 1:2 (přát. zápas)
    27.7.2017 Ekvádor – Trinidad a Tobago 3:1 (přát. zápas)
    14.6.2017 Kostarika – Trinidad a Tobago 2:1
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    29.3.2017 Trinidad a Tobago – Mexiko 0:1
    5.9.2015 Mexiko – Trinidad a Tobago 3:3
    16.7.2015 Mexiko – Trinidad a Tobago 4:4
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Jo. Corona – Salcedo, Reyes, Layún, G. Dos Santos, J.Hernández, Moreno, Herrera, Je. Corona, Guardado (C), Aquino
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Álvarez, Ayala, J. Dos Santos, Lozano, Jiménez, Vela, Peralta, E. Hernández, Gutiérrez, Alanis

    Trinidad a Tobago: Foncette – Moses, Villaroel, Cyrus, Lewis, Hyland (C), Winchester, Gonzales, García, George, Paul
    Náhradníci: Samuel, Ranjitsingh – Jones, Trimmingham, Molino, Benjamin, St.Hillarie, Roach, London, Hodge, Caesar

    Rozhodčí: Kimbell Ward – Graeme Browne, Nicholas Andersson.
     
    Jsou za námi hymny obou zemí. Domácí jsou dnes oděni do své typické zelené barvy, Trinidad a Tobago má rovněž obvyklé dresy, tedy červené.
     
    Před úvodním výkopem se na hřišti za bouřlivého potlesku objevila Frida. Fenka, která v Mexiku po nedávném zemětřesení zachránila více než padesát osob!
     
    Minulostí už je i minuta ticha a utkání konečně pomalu může začít. Ještě však následuje společné foto a kapitánské procedury se sudími.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se pokusili o první povedenou akci, nicméně na pravé straně nedostali dostatek prostoru. Ani Mexiko si však nepočínalo ideálně, když Aquino neobdržel přesnou přihrávku.
     
    2
    Velmi rychle se Mexiko znovu dostalo k míči. Aquino se tentokrát zjevil na pravé straně, kde mu byl sražen centrovaný míč. Následuje rohový kop.
     
    3
    Na několik vteřin se k míči dostal hostující Levi García, nicméně okamžitě přišla brzká ztráta kontroly nad kulatým nástrojem.
     
    5
    Mexiko zatím v pohodě diktuje tempo zápasu, avšak finální přihrávky mířící k pokutovému území se v úvodu zápasu příliš nedaří. Po další pokažené následuje odkop od brány.
     
    6
    Jeden z domácích stoperů hodně chyboval při rozehrávce, když namazal míč napadajícímu soupeři. Jenže Trinidad situaci nevyřešil dobře a George pak musel faulovat Javiera Hernándeze.
     
    7
    Domácí se znovu poměrně bez problému dostali až do finální fáze své akce. Guardado byl ale faulován a při ponechané výhodě Mexiko nedostalo centr do šestnáctky.
     
    8
    Hezky to udělali hosté. Jeden z nich se rychle dostal od půlící čáry až k pokutovému území, kde míč předal Winchesterovi. Jeho zakončení však zamířilo do boční sítě.
     
    9
    Nebezpečná přízemní přihrávka z pravé strany nyní prošla kousek od malého vápna, avšak ani jeden z domácích fotbalistů na míč nedosáhl. Hra se přesouvá k polovině hřiště.
     
    10
    Javier Hernández si sbíhal pro přihrávku, ale jeho veškerou snahu zastavuje asistent rozhodčího, jež Chicharita usvědčil z ofsajdu.
     
    11
    Tentokrát se Chicharito objevil v pozici přihrávajícího, nicméně jeho skákavý míč na levé straně nenašel Jesúse Coronu. Nadále je k vidění poměrně velké množství nepřesností.
     
    13
    Při ojedinělém útoku se Salcedo u strany dostal do souboje s Levim Garcíou a právě ten z toho vyšel hůře, neboť zůstal na trávníku a chvíli se držel za nohu. Není to však nic vážného.
     
    14
    Pro faul si došel Miguel Layún, který se na zem poroučel po střetu dvou "sedmiček". Faulující je tedy Nathan Lewis.
     
    15
    Opravdu hodně dobře to zkoušel Miguel Layún, který z místa předchozího přestupku natáhl k dalekonosné střele a ta jen o decimetry minula tyč Foncetteovy brány.
     
    16
    Ne a ne se kombinace Trinidadu výrazně zpřesnit. Znovu registrujeme další kolmou přihrávku, která doputovala až za brankovou čáru.
     
    17
    Jenže ani domácí se neprezentují zrovna krásnou kombinační hrou. Klíčový Javier Hernández se dosud nedostal do nějaké nebezpečné pozice.
     
    19
    Hned dva zajímavé centry nyní letěly do pokutového území hostující reprezentace. Ten druhý dokonce přistál přesně u Aquina, jenže domácí záložník pak zakončoval vysoko nad.
     
    21
    Mexiko stále drží otěže zápasu, nicméně po předchozí akci se hraje až u poloviny hřiště. Odtud Foncetteovi nebezpečí rozhodně nehrozí.
     
    22
    Pořád se domácí nemohou vrátit k pokutovému území soupeře. Trenér Juan Carlos Osorio tedy zůstává velmi zasmušen a snaží se vymyslet, jak si vypracovat větší šanci.
     
    23
    Napravo od pokutového území Mexika byl při důrazném střetu faulován Nathan Lewis. Následovat bude zajímavá standardní situace ve prospěch Trinidadu.
     
    24
    A nakonec se musel činit José Corona. Po nakrátko rozehraném volném kopu totiž vypálil Levi García a jeho zakončení zpoza šestnáctky se tlačilo pod břevno. Corona zasáhl!
     
    25
    Z rohového kopu již hosté vůbec nic nevytěžili. Mexiko se ale okamžitě dopustilo dalších nepřesností, po kterých bude Trinidad aspoň vhazovat.
     
    26
    Až nyní se k zakončení opět dostalo také Mexiko. Míč si na střelu zpoza pokutového území nachystal Jesús Corona, avšak jeho pokus vylétl hodně vysoko nad Foncetteovu bránu.
     
    28
    V posledních minutách si oba týmy poměrně často pomáhají nedovoleným způsobem. Proti pravidlům se teď sice provinili domácí, ale Trinidad jim míč vyloženě daroval.
     
    30
    Velmi zajímavou standardní situaci nyní vybojoval Jesús Corona, který kombinoval s Chicharitem. Kopat se bude z nějakých dvaceti metrů a to je pro technicky vybavené Mexičany velká šance.
     
    31
    K rozehrání volného kopu se postavil Guardado, který nemířil za zeď, ale vypálil na gólmanovu stranu. Foncette sice udělal mírný úkrok, avšak Guardovo zakončení vytěsnil na roh.
    31. Volný kop v podání Guardada
     
    33
    Mexičané se ještě po rohovém kopu drželi v blízkosti pokutového území, nicméně vůbec nic už vytěžit nedokázali. Chicharito totiž posléze vypálil jen mimo tři tyče.
     
    34
    Teď už byl Chicharito blízko, když ze středu pokutového území vypálil do břevna. Všemu ale předcházel ofsajd jednoho z Mexičanů.
     
    36
    Hosté již několik desítek vteřin kombinují u středového kruhu. Nějaký výrazný posun vpřed ale dosud nezaznamenali.
     
    37
    Naprosto v pohodě se Mexiko znovu dostalo k míči a snažilo se postoupit až na útočnou polovinu. Prohraný souboj na půli však akci pro tento moment zhatil.
     
    39
    Domácí borci jsou nastěhováni v blízkosti pokutového území. Vůbec se ale nemohou dostat do střelecké pozice, čímž Foncetteovi nedávají důvod k nějakému výraznému vzrušení.
     
    40
    Nadále má Mexiko jednoznačně více ze hry. Ne a ne se však prodrat k dalšímu zakončení. Při hostech stojí někdy štěstí, nicméně zatím to stačí na držení bezbrankového stavu.
     
    41
    Zajímavou střelou zpoza pokutového území to zkusil Miguel Layún. Dalekonosný pokus domácího záložníka si ale nenašel cestu do prostoru brány.
     
    42
    Ani další možnost Mexika nekončí gólem. Tentokrát to byl Javier Hernández, který obdržel přihrávku na hranici malého vápna, avšak nepřesným zakončením Foncettea nezaměstnal.
     
    44
    Domácí začínají být trochu frustrovaní a faulují. Očekávalo se, že Mexiko povede již po prvním, nicméně na úvodní branku stále čekáme, což je v souboji proti outsideru kvalifikace poněkud nečekané.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Po Chicharitově rychlému postupu vpřed se míč dostal k Jesúsi Coronovi. Domácí záložník si míč rychle natáhl do pokutového území, ale nevýrazné zakončení levačkou poslal přesně do Foncetteovy náruče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Jednoznačně více ze hry má Mexiko, nicméně ani to se zatím nedokázalo prosadit, když největší šanci Guardada vychytal Adrian Foncette. Domácí byli navíc v závěru poločasu poněkud nervózní a rozhodě mají prostor pro zlepšení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brzy po zahájení druhého poločasu se Mexiko dopustilo ztráty míše a následně také faulu. Po rychlém rozehrání však Lewis nezakončoval do prostoru brány.
     
    47
    Hodně nepřesná kolmice teď mířila před Jesúse Coronu. Domácí záložník je poměrně rychlým fotbalistou, ale tento míč ani přesto nedostihl.
     
    48
    Trinidad je v úvodu druhého poločasu velmi aktivní a snaží se zakončovat z jakékoliv pozice. Další pokus ale vylétl hodně vysoko nad bránu.
     
    49
    Po sražené střele Herrery se míč pomalu snesl k dobře postavenému Chicharitovi. Ten se pokusil o poněkud akrobatické zakončení, nicméně míč se odrazil nad břevno.
     
    50
    Velmi zajímavě vypadala přihrávka za obranu Trinidadu. Javier Hernández byl v dobrém pohybu, ale těsně před ním hosté posunuli míč na rohový kop.
     
    52
    Jenže ani z rohového kop Mexičané příliš nezahrozili. Míč se rychle vrací až k polovině hřiště.
     
    53
    V pokutovém území se na trávník poroučel Aquno a záhy po něm také Dos Santos. Hlavní rozhodčí ale zůstává ledově klidný. Nepíská se ani po Hernándezovém reklamování ruky.
     
    54
    Na konci 54. minuty dostal dokonalou přihrávku za obranu soupeře Herrera. Ten si v pokutovém území pohrál se dvěma soky, ale poté poslal přízemní střelu několik decimetrů vedle brány.
     
    56
    První střídání zápasu. Javiera Aquina nahrazuje Hirving Lozano.
     
    57
    Hosté se v posledních minutách téměř pořád jen bránění. Mexiku ale obléhání pokutového území zatím nepřináší ovoce.
     
    58
    Až nyní se Trinidad znovu vydal i do útoku. Lozano ale důrazně dohrál Nathana Lewise a opravdu může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    60
    Poprvé střídají také hosté. Místo Lestona Paula jde na plac Kevin Molino.
     
    61
    A ještě jedna změna také u Mexika. Giovani Dos Santos míří na lavičku, Carlos Vela nabral opačný směr.
     
    63
    Ani nyní neregistrujeme první gól zápasu. Střelu si po průniku z pravé strany nachystal Jesús Corona, nicméně skákavé zakončení si nenašlo cestu do prostoru brány.
     
    64
    Na druhé straně byl odpískán nedovolený zákrok jednoho z Mexičanů. Poté však Molino přihrával pouze do prostoru, který ovládali domácí fotbalisté.
     
    65
    Carlosi Velovi teď odskočil míč při zpracování a okamžitě pak střídající hráč atakoval napadajícího Hylanda. Pískán faul.
     
    66
    Trinidad právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně velký šok po domácí hráče, fanoušky a celý realizační tým. Hosté rychle rozehráli volný kop, který doputoval na hlavu Leviho Garcíi. Záložník Trinidadu vyhrál klíčový vzdušný souboj, čímž vysunul SHAHDONA WINCHESTERA, jenž lobem o tyč překonal bezmocného Coronu.
    66. Shahdon WINCHESTER - 0:1
     
    67
    Jesús Corona okamžitě přispěchal s rychlou akcí, kterou jen za cenu žluté karty zastavil Curtis Gonzales (TRB).
     
    69
    Jenže ani dvě standardní situace domácích nepřinesly vyrovnání. Volný kop byl sražen na roh a ten pro změnu naprosto v pohodě ubráněn.
     
    70
    Domácí posilují ofenzívu. Oribe Peralta vystřídal Diega Reyese.
     
    71
    Mexičané reklamovali ruku v pokutovém území a nutno říci, že měli pravdu. Míč byl totiž jednoznačně zastaven levou paží Winchestera.
     
    72
    Pro Mexiko mohlo být ještě hůře. Rychlonohý Nathan Lewi si nalevo našel prostor na průnik, ale zakončením pak trefil pouze Coronu.
    72. Lewis (TRB) pohrdl šancí na navýšení vedení
     
    73
    Levi García přepouští místo Joevinu Jonesovi.
     
    75
    Hlavní rozhodčí teď utkání opravdu hodně kouskuje a nakonec přichází také žluté karta. Důrazným faulem zezadu se totiž provinil Kevin Molino (TRB).
     
    76
    Ne a ne se teď Mexičané dostat do nějakého trvalého tlaku, který by vedl k vyrovnání. Trinidad se brání poměrně bez problémů.
     
    78
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak konečně se domácí fotbalisté dočkali. Akce středem hřiště vyústila v posunutí míče na Layúna, který zleva dokonale přihrál před HIRVINGA LOZANA. Střídající hráč měl dostatek prostoru a v pohodě zakončil do odkryté části brány.
    78. Hirving LOZANO - 1:1
     
    80
    Důrazným skluzem vůči Jonesovi se provinil Hector Herrera (MEX) a výsledkem je žlutá karta.
     
    81
    Mexičané pochopitelně cítí šanci na vyrovnání, nicméně při své další akci trefili jen jednoho ze soupeřů a slabá dorážka našla Foncetteovu náruč.
     
    83
    Trinidadu se dobře daří kouskovat hru, což se jeví jako velmi důležité. Mexiko se teď ne a ne vrátit zpět do blízkosti pokutového území soupeře.
     
    84
    Javier Henández si zabíhal za obranu hostující reprezentace, nicméně kolmice ze středu hřiště byla příliš prudká a Chicharito byl bez šance.
     
    86
    Proti pravidlům se provinil Hyland, který zezadu povalil unikajícího Hernándeze. Kupodivu tento zákrok není potrestán žlutou kartou.
     
    86
    Poslední střídání zápasu. Hostující střelec Shahdon Winchester má odpracováno, závěrečné minuty odehraje Trevin Caesar.
     
    87
    Dvakrát domácí centrovali do pokutového území. V ani jednom případě však nedokázali najít hlavu některého z ofenzivně laděných hráčů.
     
    88
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Domácí dokonale otáčejí nepříznivý vývoj zápasu. Na levé straně dostal dost prostoru Jesús Corona, který míč potáhl do pokutového území a nízkou střelou prověřil hostujícího gólmana. Ten kulatý předmět sice vyrazil, ale JAVIER HERNÁNDEZ byl připraven s gólovou hlavičkou.
    88. J. HERNÁNDEZ - 2:1
     
    90
    Znovu se domácí rychle vydali vpřed. Kevan George (TRB) postup zastavil za žlutou kartu.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Z místa Georgeova faulu to znovu zkoušel Andres Guardado, ale ani v tomto případě domácí kapitán nevměstnal zakončení pod břevno Foncetteovy brány.
     
    90+2
    O faul s teď u postranní čáry řekl Javier Hernández. Domácí útočník byl naremplován zezadu a hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok.
     
    90+3
    Jesús Corona se skvěle uvolnil na levé straně, ale přihrávkou našel jen jednoho z hostů, který míč srazil do Foncetteovy náruče. Záhy je ale pískán Molinův zbytečný faul.
     
    90+4
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Velký paráda na závěr! Tentokrát už volný kop nerozehrával Guardado, ale míč si postavil HÉCTOR HERRERA. Záložník portugalského Porta zakončoval na gólmanovu stranu, ale učinil tak naprosto parádně a Foncette si na technické zakončení k tyči ani nesáhl.
    90+4. Héctor HERRERA - 3:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a z vítězství se po zásluze raduje Mexiko. Po bezbrankové první půli sice naprosto překvapivě udeřili hosté, když se v 66. minutě prosadil Shahdon Winchester, avšak Mexiko ukázalo svou obrovskou sílu a dokázalo zápas otočit. Nejprve se v 78. minutě prosadil střídající Hirving Lozano, krátce před koncem svou další branku v mexické reprezentaci přidal Javier Hernández a v nastavení se fantasticky z přímáku prosadil Héctor Herrera. V souboji prvního s posledním tak domácí upevnili první příčku, kterou tak mají kolo před koncem jistou!
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (05:46:01)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 78. Lozano, 88. J. Hernández, 90+4. Herrera – 66. Winchester

    Karty:   80. Herrera (MEX) – 67. Gonzales (TRB), 75. Molino (TRB), 90. George (TRB)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:13.
    Mexiko: Jo. Corona – Salcedo, Reyes (70. Peralta), Moreno, Layún – Je. Corona, Herrera, Guardado (C), Aquino (56. Lozano) – G. Dos Santos (61. Vela), J.Hernández
    Náhradníci: Cota, Ochoa – Álvarez, Ayala, J. Dos Santos, Lozano, Jiménez, Vela, Peralta, E. Hernández, Gutiérrez, Alanis

    Trinidad a Tobago: Foncette – Moses, Villaroel, Cyrus, Gonzales – Paul (60. Molino), Lewis, Hyland (C), García (73. Jones) – George, Winchester
    Náhradníci: Samuel, Ranjitsingh – Jones, Trimmingham, Molino, Benjamin, St.Hillarie, Roach, London, Hodge, Caesar

    Rozhodčí: Kimbell Ward – Graeme Browne, Nicholas Andersson
    bahis siteleri