Něman Grodno – JYP 3:0 (kon.) | Třinec – HV71 3:0 (kon.) | TPS – Nottingham 5:2 (kon.)
IFK Helsinky – Cracovia 6:3 (kon.) | Malmö Redhawks – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Brynäs – Mnichov 2:3 (kon.)
Mannheim – Esbjerg 4:1 (kon.) | Zug – Vienna Capitals 3:1 (kon.) | Bern – Mountfield HK 5:2 (kon.)
Gap – Frölunda 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HV71
Úterý 10.10.2017, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký hokejový podvečer z Třince! Hokejová Liga mistrů se blíží ke své vyřazovací fázi, ve skupinách ještě každý tým odehraje jedno utkání. Ve skupině D si to o druhé postupové místo v přímém souboji rozdají Oceláři Třinec a HV71 Jönkoping. Třineckým stačí k postupu jediný bod, švédský celek musí zvítězit v základní hrací době. Kdo se bude radovat z postupu? Duel startuje v 18:00!
     
    HV71 Jönköping

    Výchozí pozice mužstva ze země "Tre kronor" je zcela jasná. Pouze úterní triumf v základní hrací době je posune do vyřazovací části Ligy mistrů, kde by doplnili německý Adler Mannheim, který si postup z "třinecké" skupiny zajistil už v minulém kole díky jasné výhře v Esbjergu.

    "První třetina patřila Třinci, my jsme odehráli slušně pouze druhou a třetí část, jenže bohužel jsme neproměňovali své šance. Těší nás alespoň výhra po nájezdech. V odvetě nás čeká těžký úkol, Třinec je totiž velmi kvalitní a bruslivý soupeř, ale věřím v sílu našeho týmu," sdělil po úvodním měření sil kouč HV71 Johan Lindbom.

    Jönköping prožil úspěšný vstup do švédské nejvyšší soutěže, ovšem poslední dva duely už nedopadly tak slavně. Dva dny po těsné výhře s Třincem prohráli na ledě Skellefteå poměrem 2:6, v sobotu poté nestačili ani na tým MORA IK, kterému na jeho hřišti podlehli 3:5. V obou případech přitom HV71 šlo v první třetině do vedení, ale nakonec se radoval rival.

    Dres s nápisem "TOP SCORER" oblékne pro úterní střetnutí důrazný forward David Ullström, jenž proti Ocelářům zaznamenal oba góly a v aktuálním ročníku CHL jeho bilance kanadského bodování zní 3+2.

    Poslední zápas Jönköpingu
    Sobota 7. října 2017: MORA IK – HV71 5:3 (2:2, 2:0, 1:1).

    Branky HV71: Sweatt, Reese, Wärn.

    Sestava HV71 v posledním zápase: Söderström – Jaakola, Berglund, Pilut, Ytterell, Reese, Brännström – Sweatt, Ullström, Tedenby – Andersson, Ejdsell, Engvall – Figren, Bengtsson, Sundh -
    Wärn, Gustafsson, Thörnberg.
     
    HC Oceláři Třinec

    Před kolektivem z WERK ARENY stojí jednoznačný a zásadní úkol. Získat v úterý minimálně bod, který by zaručil postup do vyřazovací fáze CHL. Je však naprosto zřejmé, že Oceláři nebudou chtít připustit žádné spekulace a vynasnaží se o skalp svého protivníka už v základní hrací době.

    "Odehráli jsme skvělou první třetinu, kdy jsme dostali soupeře pod tlak, byla to důrazná hra, kterou bychom rádi prezentovali pokaždé. Od druhé části domácí zabrali, zvýšili tempo hry. Kluci se nemají zač stydět, sahali jsme po vítězství. Máme týden času, připravit se na odvetu, ve které chceme vyhrát a postoupit," zhodnotil minulý vzájemný zápas hlavní kouč Ocelářů Václav Varaďa.

    V extralize se Ocelářům daří. V rámci víkendových zápasů si připsali dvě výhry, tudíž do souboje proti HV71 mohou jít v pozitivním psychickém rozpoložení. Je však evidentní, že v úterý je čeká soupeř těžké váhové kategorie. Třinecká ekipa ovšem mocně touží po revanši za vyřazení před dvěma roky, kdy Skandinávci během play-off postoupili po výsledcích 2:2 a 3:1.

    Poslední zápas Ocelářů

    Neděle 8. října 2017: Oceláři Třinec – Piráti Chomutov
    4:3p (0:0, 1:1, 2:2 – 1:0)


    Branky a nahrávky Ocelářů: 34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Adamský, Polanský, Svačina – Irgl, Cienciala, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Souboj Ocelářů na kluzišti švédského mistra HV71 přinesl zajímavý hokej s dramatickou zápletkou. Zástupce české extraligy díky přesilovkovému gólu Polanského z první třetiny vedl, ale domácí favorit ve třetí části vyrovnal a nakonec zvítězil po samostatných nájezdech.

    Úterý 3. října 2017: HV71 – Oceláři Třinec 2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 43. Ullström (Ejdsell), rozh. nájezd Ullström – 9. Polanský (Krajíček).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A, TS) – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Václav Varaďa.

    HV71: Pettersson Wentzel (Gunnarsson) – Jaakola, Berglund, Ytterell, Pilut (A), Reese, E. Brännström, Cederholm – Sweatt, Ullström (A, TS), Tedenby – Wärn, Ejdsell, Thörnberg (C) – Figren, Bengtsson, Sundh – Andersson, Gustafsson, I. Brännström. Trenér: Johan Lindbom.

    Rozhodčí: Milan Novák, René Hradil – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     
    Hráči obou celků jsou na ledě, utkání začne po oficiální hymně hokejové Ligy mistrů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Utkání začalo úvodním náporem švédského celku, Tedenby s Ullströmem chtěli vybojovat kotouč za Hrubcovou brankou, proti dvojici Krajíček – Doudera ale neuspěli. Na druhé straně pak pozornost hostujícího brankáře otestoval Rákos, kotouč trefil betony gólmana HV71.
     
    01:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlý vstup Ocelářů, kteří využili situaci po zakázaném uvolnění HV71! Martin Adamský u modré čáry zastavil hostující vyhození, s Jiřím Polanským pak připravil pozici pro VLADIMÍRA SVAČINU! Třinecký útočník pálil z ostrého úhlu, puk trefil volné místečko mezi tyčí a ramenem brankáře Petterssona Wentzela! Asistence: Jiří Polanský, Martin Adamský.
    01:08 SVAČINA - 1:0
     
    01:48
    Hosté mají šanci na odpověď, nedovoleného zákroku se dopustil Marian Adámek. Domácí obránce si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    02:16
    Oceláři zahájili své oslabení na výbornou, hráčům s drakem na hrudi se již dvakrát povedlo vyhodit kotouč za hostující branku.
     
    02:46
    Hosté se vrátili do útočného pásma a poprvé ohrozili Hrubce. Brännström od modré čáry namazal volnému Ytterellovi, ten ale trefil jen břicho přesunujícího se brankáře Ocelářů.
     
    03:32
    Oceláři pokračují v aktivní hře při oslabení, Slezané opět drží hosty daleko od vlastní branky.
     
    03:52
    Adámek je zpátky na ledě, Třinec ale bude i nadále hrát ve čtyřech. Nedovoleného zákroku se ve středním pásmu dopustil Martin Adamský, který hákoval pronikajícího soupeře.
     
    04:20
    Nepřesná rozehrávka švédského celku skončila u Šimona Hrubce, domácí brankář ale nechtěl vhazování ve svém pásmu, proto puk rychle rozehrál na Douderu. Ten chtěl odpálit puk do bezpečné vzdálenosti, nakonec ale trefil jen prostor mezi oběma střídačkami. Buly v pásmu Třince.
     
    05:03
    HV71 kombinuje v útočném pásmu, ke střele se ale hosté zatím nedostali.
     
    05:22
    Povedlo se to až Bengtssonovi, který střílel z mezikruží. Hrubec jeho střelu vyrazil do rohu kluziště, tam se puku zmocnil Krajíček, který jej odpálil za hostující branku.
     
    05:54
    Oceláři jsou kompletní. V samotném závěru početní výhody hosté ještě dvakrát ohrozili domácího brankáře, Hrubec byl v obou případech úspěšný.
     
    06:30
    Obrovskou šanci teď spálil Oscar Sundh! Hostující útočník dostal zpoza branky ideální pas do předbrankového prostoru, střela z první mu ale nesedla a kotouč trefil jen betony nic netušícího Hrubce! Hosté následně ještě chtěli dorazit poskakující kotouč do sítě, brankář Ocelářů se ale rychle zorientoval a ukryl puk v lapačce! Komerční přestávka.
     
    06:50
    Erik Brännström ve středním pásu zachytil Adamského pas na Polanského, hostující obránce následně chtěl rozehrát akci svého celku, rozehrávka se mu ale nepovedla a kotouč skončil v hledišti.
     
    07:57
    HV71 opět před Hrubcovou brankou, Pilut mohl pálit od modré čáry, kotouč mu ale sjel z čepele a došoural se jen do rohu kluziště. Tam se kotouče zmocnili Oceláři.
     
    08:36
    Slezané se dostali do útočné třetiny, Irgl pak ale nepřesně hledal volného Ciencialu. Oceláře to ale nemusí mrzet, hosté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    09:28
    Nadějně vypadající protiakci švédského celku zastavuje hvizd čárového sudího, který viděl ofsajdové postavení Bengtssona.
     
    09:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nejsou lepším týmem, jsou to ale právě oni, kdo střílí další branku! Opět u toho byla Polanského formace, hráči s drakem na hrudi předvedli rychlý přechod střední třetiny a kombinaci do prázdné branky! Martin Adamský mohl po Svačinově pasu střílet, místo toho ale zvolil přihrávku na najíždějícího JIŘÍHO POLANSKÉHO, který měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do odkryté části branky! Asistence: Martin Adamský, Vladimír Svačina.
    09:36 POLANSKÝ - 2:0
     
    10:08
    Oceláři se rázem dostali do tempa, jejich další akci ale zastavil ofsajd.
     
    10:39
    Nenápadná akce Erika Brännströma málem skončila pohromou pro třinecké barvy, kotouč se z hole hostujícího obránce odrazil o zadní mantinel přímo do brankoviště, Hrubec si ale místo u své pravé tyče pohlídal.
     
    11:00
    Další rychlá akce Polanského formace, brankář Pettersson Wentzel tentokráte byl úspěšný. Kotouč se od Polanského a Svačiny dostal k Martinovi Adamskému, třinecký rychlík prosvištěl středním pásmem, střelou od modré ale trefil jen lapačku hostujícího brankáře.
     
    11:35
    Andersson a Gustafsson dělali problémy domácím obráncům, Linhart s Bartkem ale nakonec vše zvládli a poslali kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Je to opět švédský celek, kdo drží kontrolu nad průběhem hry.
     
    12:44
    Jediné, co hostům chybí, je zatím přesnost střelby. Hráči HV71 střílejí ze všech pozic, zatím ale nejsou schopni trefit branku.
     
    13:30
    Ullström už mířil přesněji, jeho střela od pravého mantinelu ale trefila jen Hrubcovy betony. Akci domácích na druhé straně zastavila Irglova vysoká hůl. Pokračovat se bude vhazování ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    13:58
    Jaakola u modré čáry zastavil Polanského vyhození, jeho následná střela ale byla sražena do rohu kluziště. Tam se ke kotouči nejrychleji dostal Adamský, domácí útočník ale pouze odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    14:36
    Formace Jiřího Polanského hraje v neskutečné formě! Vladimír Svačina si z hostujících obránců udělal tréninkové kužely, z brankové čáry pak adresoval zpětnou přihrávku na Martina Adamského! Třinecký rychlík měl před sebou prázdnou branku, přihrávka ale byla příliš prudká a Adamský ji nedokázal usměrnit do sítě!
     
    15:55
    V souboji dvou Top Scorerů uspěl ten domácí, Martin Růžička v obranném pásmu zatavil akci Davida Ullströma. Následná protiakce Ocelářů úspěch nepřinesla, když Marcinko dostal nepřesný pas.
     
    16:34
    Hosté hrají v signalizované výhodě, Hrubec se musel opět činit! Nepříjemný výpad z levé strany předvedl Thörnberg, po bekhendové kličce ale nechal vyniknout Hrubcovo rameno.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Rákos – 2 min., sekání).
     
    16:52
    Oceláři znovu zvládli úvod oslabení, Cienciala u modré čáry zachytil hostující rozehrávku a odpálil kotouč do pásma švédského celku.
     
    17:22
    Další střelecký pokus Martina Thörnberga, opět z levé strany. Hostující kapitán tentokráte přestřelil.
     
    17:49
    Domácí se poté zmocnili kotouče, Martin Růžička jej odpálil do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    18:16
    HV71 je opět v útočném pásmu, Adamský v kombinaci s Douderou ale rychle vrátil puk do středního pásma.
     
    18:39
    Oceláři již jsou kompletní, hosté ale mohli korigovat své manko! Jako blesk z čistého nebe se sám před Hrubcem objevil Bill Sweat, tváří v tvář Hrubcovi ale pouze vyprášil betony třineckého brankáře!
    18:39
     
    19:12
    Poslední minuta třetiny, u ktouče jsou domácí Oceláři. Ti se ale zatím nemohou dostat skrz střední pásmo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí, spokojenější jsou zatím domácí Oceláři. Tempo hry v první dvacetiminutovce sice udávali hráči švédského HV71, hráči s drakem na hrudi ale předvedli neskutečnou produktivitu a již dvakrát rozvlnili síť hostující branky. O obě trefy se postarala Polanského formace, góly si připsali právě Jiří Polanský a také Vladimír Svačina. HV71 mělo k dispozici tři početní výhody, hosté ale zatím nemohou rozbít hráz jménem Šimon Hrubec.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hosté mohli ve druhé třetině bleskově udeřit, Tedenby se podél pravého hrazení natlačil až před brankoviště, bekhendem ale Hrubce překonat nedokázal. Oceláři následně odpálili kotouč na icing.
     
    21:25
    HV71 stále kontroluje hru, Hrubec musel opět zasahovat. Nepříjemný projektil z mezikruží na domácího brankáře vyslal Trhörnberg, Hrubec byl připraven.
     
    22:11
    Irgl s Ciencialou zavezli kotouč za hostující branku, proti přesile švédských hráčů ale neuspěli.
     
    22:39
    V pořadí již čtvrtá přesilová hra pro HV71. Na trestnou lavici usedá David Cienciala, který se v útočném pásmu holí trefil jednoho ze soupeřů do obličeje.
     
    22:59
    Oceláři ubránili úvodní kombinaci hostí, Adamský pak mohl odpálit puk do bezpečné vzdálenosti.
     
    23:22
    Podobně úspěšně si počínali také Růžička s Marcinkem, kotouč je opět v pásmu HV71.
     
    23:48
    Rychlá kombinace Piluta se střílejícím Figrenem končí dalším úspěšným zákrokem Šimona Hrubce. Oceláři poté získali kotouč, Marcinko v protiakci ale přestřelil.
     
    24:34
    HV71 je v útočném pásmu, Ytterellovu střelu zblokoval Irgl, Hrubec pak vychytal Tedenbyho. Oslabení domácích se chýlí ke konci.
     
    25:04
    Hráči s drakem na hrudi hrají s pěti muži v poli. Oceláři získali kotouč na své hole, dále, než do středního pásma, se ale nedostali.
     
    25:27
    Icing Švédů, hra se stěhuje do útočného pásma Třince.
     
    25:49
    Oceláři získali kotouč po buly, než ale dokázali ohrozit brankáře Petterssona Wentzela, byla Musilovi odpískána hra vysokou holí. Buly v neutrální zóně.
     
    26:24
    Menšího zaváhání Ocelářů u obranné modré čáry mohl využít Figren, jeho pokus z osy kluziště ale letěl nad Hrubcovu branku.
     
    26:54
    Marcinko na druhé straně připravil střeleckou pozici pro Rákose, třinecký útočník ale pálil nad. Oceláři hrají v signalizované výhodě.
     
    27:20
    Ondřej Kovařčík tečoval pobídku Martina Růžičky, kotouč jen těsně minul levou tyč hostující branky.
     
    27:25
    První početní výhoda pro domácí tým, na trestnou lavici usedá Jacob Cederholm, který se provinil krosčekem.
     
    27:44
    Okamžitě po buly od modré pálil Irgl, hostující brankář vyrazil puk do rohu kluziště. Oceláři poté chvíli kombinovali v útočném pásmu, nepřesná přihrávka Adamského ale hosty osvobodila.
     
    28:29
    Slezané se nemohou dostat do útočné třetiny, Pettersson Wentzel zatím může být v klidu.
     
    28:42
    Pokus Marcinka o přechod do útočné třetiny skončil před modrou čárou. Hosté srazili jeho přihrávku na třineckou střídačku, buly v neutrální zóně.
     
    29:09
    Rákos chtěl sám projít skrz trojici bránících hráčů do útočné třetiny, hosté jej ale dál, než metr za modrou, nepustili. Kotouč je opět za Hrubcovou brankou.
     
    29:39
    HV71 je kompletní, hostující brankář musel v celé početní výhodě domácích řešit jen pokus Irgla z úvodu přesilovky.
     
    30:21
    Švédský tým opět převzal iniciativu do svých rukou, Ejdsell ale nedokázal sebrat puk rozehrávajícímu Hrubcovi. Hosté poté sice zastavili akci domácích, jejich rozehrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    31:02
    Oceláři se nemohou dostat dál, než za svou vlastní modrou čáru. Také hostům ale v posledních minutách vázne rozehrávka, brankáři proto zatím nemuseli řešit žádnou další střelu soupeře.
     
    31:47
    Cienciala se s Irglem dostali do přečíslení, první jmenovaný ale střelou trefil jen rameno hostujícího brankáře. Na druhé straně se Thörnbergovi nepovedlo obejít bránícího Krajíčka.
     
    32:19
    Kotouč skončil na hostující střídačce, vhazovat se bude v blízkosti Hrubcovy branky.
     
    32:45
    Dosti krkolomný přechod střední třetiny v podání první třinecké formace končí střelou Marcinka a úspěšným zákrokem hostujícího brankáře.
     
    33:25
    Hra se přelévá z jedné strany kluziště na druhou, nikomu se zatím nedaří usadit se před soupeřovou brankou.
     
    34:05
    Polanského řada se na chvíli usadila před brankou Petterssona Wentzela, Musilova střel z první ale hostujícího brankáře nepřekvapila.
     
    34:46
    Na druhé straně Hrubcovu pozornost otestoval Bengtsson, ani on ale zatím nedokázal odčarovat kouzlo domácího brankáře.
     
    35:43
    Jaakola sebral puk Růžičkovi, z jeho práce pak mohl těžit Andersson. Ten ale nedokázal trefit brankovou výseč. O kotouč se bojuje v rohu třinecké třetiny.
     
    36:14
    Ze souboje nakonec úspěšněji vyšli domácí Oceláři, kteří mohli Martinem Růžičkou i zahrozit. Třinecký Top Scorer pálil z pravé strany, jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    36:24
    Ihned po buly v pásmu HV71 se do kotouče opřel Irgl, Pettersson Wentzel byl připraven.
     
    37:33
    Akci hostujícího celku na jedné straně zastavila přihrávka rukou, postup Michala Kovařčíka k hostující brance pak skončil u bránícího Piluta.
     
    38:08
    Hosté opět nedokázali úspěšně přejít přes střední pásmo, na modré čáře je zastavil hvizd sudích pro ofsajd.
     
    38:52
    Na jedné straně se Polanský nedostal ke střele na hostující branku, u Hrubcovy klece pak Sundha zastavil Doudera.
     
    39:14
    Hosté si opět zahrají přesilovou hru, hákováním se provinil Jiří Polanský.
     
    39:34
    Thörnberg se jak nůž máslem prodral skrz střední a útočné pásmo, v zakončení ale selhal. Kotouč netrefil Hrubcovu branku.
     
    39:46
    Tentokráte už brankář domácích musel zasáhnout, od modré nebezpečně pálil Pilut. Hrubec vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina, v prostřední části hry jsme branku neviděli. Lepším týmem byli opět hosté ze Švédska, Oceláře ale zatím skvěle drží brankář Šimon Hrubec. HV71 si ve druhé třetině zahrálo dvě početní výhody, Slezané jednu, branka ale nepadla.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Závěrečná třetina začala početní výhodou hostí. Marcinko s Adamským nejprve drželi kotouč v pásmu HV71, na druhé straně pak Thörnberg s Ullströmem nedokázali propálit zatím stoprocentního Hrubce.
     
    41:24
    Oceláři jsou kompletní. V závěru oslabení ještě Hrubec musel likvidovat pokus Erika Brännströma.
     
    42:00
    Čtvrtá formace domácích pobývala v útočné třetině, ke střeleckému pokusu se ale nedostala.
     
    42:15
    Michal Kovařčík nakonec pro své barvy vybojoval početní výhodu, k ledu jej totiž poslal Kristofer Berglund. Ten si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    42:38
    Oceláři se v úvodu přesilovky trápí, hosté se již dvakrát dokázali osvobodit.
     
    42:58
    Do samostatného úniku se dostal Anton Bengtsson! Hostujícího útočníka se snažil dostihnout Martin Růžička, Bengtsson i tak dokázal zakončit! Hrubec opět podržel své barvy!
     
    43:46
    Irgl zavezl kotouč do útočné třetiny, za modrou čárou přenechal puk Adamskému. Ten zpětnou přihrávkou hledal Irgla, kotouč ale skončil v rohu kluziště.
     
    44:16
    HV71 je kompletní, Ocelářům se přesilová hra opět nepovedla.
     
    44:53
    Ondřej Kovařčík chtěl za hostující brankou o puk obrat Piluta, obránce švédského celku si ale počínal velmi jistě a s přehledem obešel třineckého mladíka.
     
    45:28
    Akce dvou proti jednomu v podání domácího týmu nekončí brankou, David Cienciala minul levý horní roh hostující branky!
     
    46:03
    Robin Figren se rozjel ve vlastním pásmu, velmi jednoduše se dostal skrz neutrální zónu a kousek za útočnou modrou čárou vypálil. Hrubec ukryl puk ve svém náručí, hra bude pokračovat vhazováním v pásmu domácích po komerční přestávce.
     
    46:14
    Šimon Hrubec je stále nepřekonán! Velmi blízko k tomu teď byl Robin Figren, který si zpoza branky vyjel do střelecké pozice, Hrubec byl opět přesně na svém místě a zlikvidoval pokus hostujícího útočníka!
    46:14
     
    46:55
    HV71 pokračovalo v náporu, Sundh ale nedokázal z těžké pozice ohrozit domácího brankáře. Svačina poté vyvezl kotouč do středního pásma.
     
    47:14
    Hosté se velmi rychle vrátili do své útočné zóny, opět ale nechali vyniknout brankáře Ocelářů! Hrubec si musel poradit s jedovatou střelou Tedenbyho, domácí gólman jen máchl lapačkou a s přehledem v ní schoval kotouč.
     
    47:44
    Růžičkovi s Marcinkem se za hostující brankou nepovedlo vybojovat kotouč, protiakci hostí zastavuje ofsajd.
     
    48:46
    Hra se trochu vyrovnala, Oceláři se ale stále nemohou dostat do útočné třetiny. Jejich snaha teď skončila na zakázaném uvolnění.
     
    49:41
    Polanský v hostujícím pásmu nejprve srazil Erika Brännströma, poté naháněl i rozehrávajícího Ytterella, Hosté se ale v poklidu dostali do středního pásma.
     
    49:58
    Tam ale jejich akce skončila, Doudera srazil kotouč mimo hrací plochu.
     
    50:24
    Po delší době zahrozili také Oceláři, Krajíčkovo nahození od modré čáry ale branku netrefilo.
     
    50:45
    Podobně dopadla také kombinace Krajíčka s Marcinkem, později tak Musilova střela. Hostující brankář nemusel zasahovat.
     
    51:08
    Oceláři si svým zlepšeným pohybem vybojovali početní výhodu, Marcinka u brankoviště nedovoleně sestřelil Max Wärn.
     
    51:36
    Irgl nezpracoval Polanského pas, hosté se následně dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Akci zakončil Figren, kotouč netrefil branku.
     
    52:01
    Oceláři se opět při své přesilovce nemohou dostat do blízkosti hostující branky, HV71 drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od brankáře Petterssona.
     
    52:41
    Růžička ztratil kotouč v hloubi útočné třetiny, hosté si pak nevšimli na třinecké modré čáře hlídkujícího Sundha a pouze odpálil kotouč za Hrubcovu branku.
     
    53:08
    V závěru přesilovky se do dobré šance mohl dostat Chmielewski, hru ale před jeho střelou zastavili sudí, kteří viděli ofsajd domácích.
     
    53:44
    V hostujícím pásmu zůstal ležet Tedenby, kterému nejspíš praskla čepel brusle. Sudí pro jistotu přerušil hru, ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    53:44
    Dnešní utkání sleduje 4 115 diváků.
     
    54:19
    Pettersson Wentzel musel likvidovat Adamského pokus, kotouč mířil mezi betony hostujícího brankáře. Skóre se nemění.
     
    55:08
    Hostující brankář je na střídačce, hosté hrají se šesti muži v poli! HV71 musí zvítězit za tři body, aby mohlo pomýšlet na postup do vyřazovací fáze hokejové Ligy mistrů!
     
    55:20
    Icing Ocelářů, oddechový čas pro Jönkoping.
     
    55:29
    Daniel Rákos vybojoval kotouč pro Martina Růžičku, třinecký snajpr ale z útočné modré čáry trefil jen boční oblouk prázdné branky!
     
    55:49
    Zakázané uvolnění hostí, brankář Pettersson Wentzel se vrací do branky.
     
    56:11
    Kotouč se dostal k Hrubcovi, který zkusil sám trefit odkrytou branku! Gólman Pettersson však skvěle vyhodnotil situaci a stihl se vrátit do své klece!
     
    56:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při další střele domácích už hostující brankář byl na střídačce, kotouči proto nic nebránilo doklouzat do branky! Šimon Hrubec za brankou zastavil kotouč pro MARTINA ADAMSKÉHO, ten zpoza vlastní branky přeloboval všechny a poslal kotouč do sítě! Asistence: Šimon Hrubec.
    56:25 ADAMSKÝ - 3:0
     
    56:39
    Zakázané uvolnění Jonkopingu, ve WERK ARENĚ se začíná slavit.
     
    57:20
    Chmielewski držel kotouč v útočném pásmu, ke střele se sice nedostal, pro svůj tým ale vybojoval početní výhodu. Třineckého útočníka nedovoleně zastavil Jacob Cederholm.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce utkání, Oceláři drží kotouč na svých holích. Sice ve vlastním pásmu, to ale příznivcům domácího celku vůbec nevadí.
     
    58:35
    Oceláři se nakonec přeci jen probojovali do útočné třetiny, Martin Růžička s Tomášem Marcinkem pak připravili střeleckou pozici pro Jana Bartka. Třinecký mladík chtěl trefil prostor mezi rukou a tělem hostujícího brankáře, Pettersson Wentzel si toto místečko pohlídal.
     
    58:59
    Souhra bratří Kovařčíků skončila střelou Ondřeje, puk mu ale sjel z čepele a pouze se odkutálel do rohu kluziště.
     
    59:31
    Hosté jsou kompletní, hned ale odpalují kotouč na icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím Ocelářů, Třinečtí postupují mezi šestnáct nejlepších týmů hokejové Ligy mistrů!
     
    V utkání byli lepší hráči švédského celku, hosté se ale nemohli dostat skrz hráz jménem Šimon Hrubec! Brankář Ocelářů dnes podal fantastický výkon a především díky němu mohou Slezané slavit postup do vyřazovací fáze Champions Hockey League.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera! (20:12:40)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Svačina (Polanský, Adamský), 10. Polanský (Adamský, Svačina), 57. Adamský (Hrubec)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A, TS) – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Václav Varaďa.
    HV71: Pettersson Wentzel (Gunnarsson) – Jaakola, Berglund, Ytterell, Pilut (A), Reese, E. Brännström, Cederholm – Sweatt, Ullström (A, TS), Tedenby – Wärn, Ejdsell, Thörnberg (C) – Figren, Bengtsson, Sundh – Andersson, Gustafsson, I. Brännström. Trenér: Johan Lindbom.

    Rozhodčí: Peter Stano (SVK), René Hradil – Jiří Gebauer, Vít Lederer (všichni CZE)
    bahis siteleri