Ufa – Kazaň 2:1 (kon.) | Groznyj – Machačkala 1:1 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
1:1 (0:0)
Anži Machačkala
Pondělí 30.10.2017, 17:30 • Achmat Arena, Groznyj • Ruská Premier Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi FK Achmat Groznyj a Anži Machačkala. Výkop je stanoven na 17:30.
     
    Anži Machačkala

    Anži Machačkala zatím zažívá hrůzostrašnou sezónu. Ve čtrnácti duelech vybojovala jen dvanáct bodů a na příčky zaručující setrvání v nejvyšší ruské soutěži ztrácí už pět bodů. Naposledy ale doma zdolala 3:2 Arsenal Tula. Machačkala má navíc suverénně nejhorší defenzívu v celé soutěži. Dosud inkasovala už třicet jedna branek.
     
    FK Achmat Groznyj

    Ani Achmat zatím v letošním ročníku zrovna nezáří. Ve čtrnácti duelech vybojoval sedmnáct bodů a aktuálně mu patří dvanáctá pozice. V případě dnešní výhry se však může vyšvihnout na osmou pozici před Rostov. Achmat už tři zápasy v řadě prohrál a naposledy zvítězil na konci září s Kazaní. V minulém kole prohrál 2:0 s Uralem.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Semjonov, Ángel, Sampaio – Ucijev, Silva Lima, Švec, Bernard Beriša – Roši, Sadajev, Mitrišev.
    Náhradníci: Gorodov – Ravanelli, Jaba, Balaj, Bacujev, Mbengue, A. Kadyrov, Plijev, Achjadov.

    Anži Machačkala: G. Loria – Bryzgalov, Dančenko, Samardžić, Polujachtov – P. Jakovlev, Bagajev – Chubulov, Afonin, Markelov – Prudnikov.
    Náhradníci: Šlejev, Budakov – Dolgov, Ivančenko, Čajkovskij, Gulijev, Lescano, Armaș, Dibirgadžijev.

    Rozhodčí: Karasev, Averijanov – Kalugin, Vološin.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Achmat bude hrát v zeleném, zatímco Anži nastoupí ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, nicméně dlouhý nákop mezi stopery odklidil do bezpečí Sergej Bryzgalov.
     
    2
    Další vysoká přihrávka na polovinu hostujícího celku směřovala na rozběhnutého Berišu. Před domácím záložníkem zasáhl na poslední chvíli Jakovlev.
     
    3
    Odise Roši se na polovině hrací plochy bleskově otočil s míčem a pokusil se přenést hru na pravé křídlo. Rozběhnutý Rizvan Ucijev jeho pobídku nezastihl na hrací ploše.
     
    4
    Domácí celek je v úvodu utkání mnohem aktivnější. Zaur Sadajev si nyní pohybem řekl o přihrávku mezi obránce, nicméně Beriša mu adresoval příliš prudkou přihrávku.
     
    5
    Zaur Sadajev se z levé strany tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici si na něj počkal důrazný obránce Vladimir Polujachtov, který mu míč odkopl do zámezí.
     
    6
    Až nyní se Machačkala poprvé v utkání dostala do útoku. Philipe Sampaio chtěl přenést hru dlouhou přihrávkou za obranu, jenže trefil prvního domácího fotbalistu.
     
    7
    Tohle už pro Anži vypadalo mnohem lépe. Arsen Chubulov obdržel krásnou přihrávku do běhu na levou stranu hřiště, prodral se do šestnáctky, ale Wilker Ángel mu včasným skluzem zabránil v zakončení.
     
    8
    Po následném rohovém kopu se míč stáčel přímo do domácí branky. Gólman Vitalij Gudijev prudký centr kontroloval a balón nakonec proskákal do autu.
     
    9
    Philipe Sampaio dostal moře volného prostoru na levé straně hrací plochy. Domácí obránce si ale nechtěl přidělávat práci a vypomohl si přihrávkou na zadáky.
     
    10
    Do rozehrávky Machačkaly se nyní zapojil také brankář Loria. Domácí útočník Magomed Mitrišev rozehrávku napadal, ale Loria stačil balón zakopnout do bezpečí.
     
    11
    Domácí příznivci reagují na každý dotek hostujících fotbalistů s míčem pískáním. Machačkala se sice snaží o rychlý přechod do útoku, ale domácí celek zatím skvěle brání.
     
    12
    Před branku domácího celku přiletěl prudký centr z pravé strany. Na malém vápně se k zakončení probíjel Markelov, ale obránce Wilker Ángel balón odkopl do autu.
     
    13
    Na druhé straně si Zaur Sadajev naběhl na přetažený centr do pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale přes Jakovleva nedokázal odcentrovat.
     
    14
    Na prudkou přihrávku za obranu domácího celku si naběhl rychlý Alexandr Prudnikov, jenže hostujícího útočníka zradilo zpracování. Wilker Ángel se tak dostal k míči.
     
    15
    Zaur Sadajev si nabíhal za obranu hostujícího celku, jenže rychlou akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    16
    Sergej Bryzgalov fauloval na pravé straně jednoho z domácích fotbalistů a dopustil se nedovoleného zákroku. Achmat tak rozehraje přímý kop.
     
    17
    Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde číhal Wilker Ángel, nicméně důrazný obránce Miral Samardžić kraloval ve vzduchu a balón vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    18
    Hostující brankář Lorie vystartoval ven ze své branky a na hranici pokutového území schoval do rukavic prudkou přihrávku za obranu Machačkaly.
     
    19
    Alexandr Prudnikov si na hranici pokutového území troufl na slalom, prošel mezi trojicí obránců, jenže dlouhou kličkou se vyhnal mimo střelecký úhel.
     
    20
    Machačkala zahrávala další rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde se k hlavičce dostal Dančenko, jehož zakončení minulo branku a dobré tři metry.
     
    21
    Odise Roši si na polovině hostujícího celku vyšlápl na Dančenka a v hlavičkovém souboji jej loktem poslal k zemi. Hlavní rozhodčí vše viděl a odpískal nedovolený zákrok.
     
    22
    Nedovolený zákrok nyní přichází také na opačné straně. Ivan Markelov to přehnal s důrazem v souboji se Sadajevem a ostrým skluzem přerušil akci domácích.
     
    23
    Na další přihrávku za mezi obránce hostujícího celku si nabíhal Anton Švec. Domácí záložník na míč nedosáhl a balón propadl až k hostujícímu gólmanovi.
     
    24
    Zaur Sadajev si zpracoval oblouček na hranici pokutového území, jenže důrazný obránce Samardžič jej skvělým pohybem vytlačil až k postranní čáře.
     
    25
    Achmat zahrával další rohový kop. Vysoký centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde zakončoval Zaur Sadajev, ale jeho hlavičku srazil obránce mimo branku.
     
    26
    Domácí fotbalisté dlouho otáleli s autovám vhazováním. Hlavní arbitr si k sobě zavolal Bernarda Berišu, kterému důrazně domluvil. Achmat může kombinovat.
     
    27
    Zpackanou rozehrávku domácího celku mohl potrestat Ivan Markelov, který si míč navedl na hranici pokutového území, odkud vypálil levačkou. Jeho rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    28
    A další nedovolený zákrok. Bernard Beriša si v souboji s Dančenkem pomohl loktem a dopustil se zbytečného prohřešku proti pravidlům. Anži bude rozehrávat.
     
    29
    Zaur Sadajev táhl akci domácího celku po levém křídle, navedl si jej do středu hrací plochy a pokusil se o přenesení hry na pravou stranu. Nikdo v zeleném jeho úmysl nepochopil.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné klání. Ani jeden z týmů se netlačí do útoku a na hrací ploše kralují spíše defenzívy.
     
    31
    Andrej Semjonov se vnějším nártem pokusil překvapit obranu hostujícího výběru. Sadajev se sice rozběhl správným směrem, ale Bryzgalov míč zastavil.
     
    32
    Bernard Beriša se po levém křídle dral za obranu hostujícího celku. Šikovný fotbalista však neustál důrazný souboj s Dančenkem a poroučel se k zemi.
     
    33
    Zaur Sadajev vybojoval míč v souboji u postranní čáry, jenže vysokou zadovkou nenašel nikoho v zeleném dresu a odevzdal balón hostujícímu celku.
     
    34
    Oleg Dančenko se rychlou zasekávačkou na pravé straně zbavil svého strážce a okamžitě odcentroval do pokutového území. Pro jeho pobídku si však došel brankář Loria.
     
    35
    Bernard Beriša si na levé straně pokutového území přehodil míč na pravačku a okamžitě vypálil. Míč však nabral opačnou rotaci a prosvištěl daleko od branky.
     
    36
    Oleg Dančenko si na pravém křídle ukopl míč daleko před sebe a sprintující Philipe Sampaio mu jej na poslední chvíli stačil ukopnout do zámezí.
     
    37
    Hra je přerušena! Právě Oleg Dančenko zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    38
    Bernard Beriša poslal krásnou přihrávku na značku pokutového kopu, kde se s míčem zkoušel otočil Zaur Sadajev, jenže obránce Bryzgalov mu zabránil v zakončení.
     
    39
    Dančenko se vrátil zpět do hry a ihned schytal další ostrý zásah. Na polovině hřiště jej ve vzdušném souboji fauloval Anton Švec.
     
    40
    Ismael Silva Lima vybojoval míč na vlastní polovině a pokusil se překvapit soupeře přihrávkou za obranu. Jeho pobídku byla nepřesná a končí v zámezí.
     
    41
    Domácí celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho exekuce se ujal Andrej Semjonov, který se pokusil o technické zakončení, jenže jeho rána prolétla vysoko nad brankou.
     
    42
    Domácí brankář si dával záležet s rozehrávkou. Bernard Beriša na jeho odkop ale nedosáhl a balón propadl do zámezí.
     
    43
    Zaur Sadajev bojoval o balón v blízkosti rohového praporku, ale v souboji s Jakovlevem si vypomohl zatažením soupeře za dres. Anži bude rozehrávat.
     
    44
    Zaur Sadajev poslal prudkou přihrávku na polovinu Machačkaly, jenže nikdo z domácích fotbalistů jeho pobídku nezastihl. První poločas se dohrává v bojovném duchu.
     
    45
    Achmat v závěru první půle zahrával další přímý kop. Vysoký centr se snášel na zadní tyč, jenže brankář Loria vyrazil ven z branky a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovné utkání. O něco aktivnější byl domácí celek, ale přes pozornou obranu Machačkaly se fotbalisté Achmatu jen těžko dostávali do zakončení. Anži naopak spoléhá především na rychlé protiútoky, ale i domácí obrana je zatím pozorná. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Achmat se ihned vydal do útoku, ale obrana Machačkaly si dlouhý nákop pohlídala.
     
    47
    Bernard Beriša centroval z pravé strany do pokutového území. Nikdo v zeleném na jeho prudký centr nedosáhl a balón srazil obránce na další roh.
     
    48
    Exekuce rohového kopu se domácímu celků vůbec nepovedla. Nejvýše ze všech vyskočil Bakajev, od jehož hlavy proletěl míč ven ze šestnáctky.
     
    49
    Vladimir Polujachtov poslal nadýchanou přihrávku za obranu domácího celku. Za míčem sprintoval Prudnikov, ale v souboji s Ángelem se poroučel k zemi.
     
    50
    Hostující celek nyní zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Dančenko, jehož technická střela prolétla nad brankou.
     
    51
    Jakovlev nyní musel zasahovat v souboji na levé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku předskočil Bernarda Berišu a ukopl mu míč do autu.
     
    52
    Achmat nyní zahrával rohový kop. Do zakončení se tlačil stoper Wilker Ángel, jenže jeho hlavička z levé strany byla zblokována jedním z obránců.
     
    53
    Dančenko vystihl nepřesnou přihrávku na polovinu hrací plochy a rozjel rychlou akci Machačkaly. Nikdo ve žlutém dresu mu však nepřišel pomoci.
     
    54
    I po přestávce se pokračuje v hodně bojovném duchu. Na polovině hrací plochy se nyní v krátkém časovém sledu strhly tři souboje. Míč nakonec vybojovali domácí.
     
    55
    Bernard Beriša se s míčem u nohy prosmýkl do pokutového území, jenže jeho prudkou přízemní střelu zastavil dobře postavený obránce Samardžič.
     
    56
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Odise Roši, přichází Leo Jaba.
     
    57
    Fotbalisté Machačkaly nyní napadají rozehrávku domácího celku velmi vysoko a domácí stopeři mají velké problémy. Zejména Prudnikov je nyní hodně aktivní.
     
    58
    Před branku hostujícího celku nyní přiletěl vysoký centr z levé strany, jenže obránce Bryzgalov balón akrobatickým odkopem dopravil ven ze šestnáctky.
     
    59
    Arsen Chubulov si na levé straně narazil míč s jedním ze spoluhráčů a okamžitě odcentroval do pokutového území. Samenov jeho centr srazil na roh.
     
    60
    Také po hodině hry stále čekáme na úvodní šanci dnešního utkání. Oba týmy sice po přestávce hru lehce otevřely, ale akce brzdí nepřesné přihrávky.
     
    61
    Domácí celek se mohl dostat do vedení! Brankář Loria totiž podběhl centr od rohového praporku, ale Anton Švec z malého vápna minul prázdnou branku!
    61. Švecova hlavička mimo branku
     
    62
    Brankář Loria je po předchozím souboji lehce otřesen a nyní se mu vůbec nepovedl odkop od branky. Loria odkopl balón pouze do zámezí.
     
    63
    Bernard Beriša si naběhl na vysokou přihrávku na hranici pokutového území, posunul si míč do šestnáctky, jenže ve skuzu už míč neposlal před branku.
     
    64
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Arsen Chubulov, přichází Ajaz Gulijev.
     
    65
    Achmat se opět usadil na polovině Machačkaly. Beriša si posunul míč mezi dva obránce ve žlutém dresu, jenže se nedostal k odcentrování.
     
    66
    Na stadionu stále panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence do útoku, jenže defenzíva Machačkaly zatím pracuje na jedničku.
     
    67
    Sergej Bryzgalov uspěl v dalším hlavičkovém souboji na hranici pokutového území a na další vteřinky ubránil Machačkalu před pohromou.
     
    68
    Skvěle nyní zapracoval také hostující obránce Vladimir Polujachtov, který na vlastní polovině předskočil Bernarda Berišu a odkopl mu balón daleko od nohy.
     
    69
    Achmat zahrával přímý kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde se několikrát odrazil, ale obránce Samardžič jej nakonec odpálil do bezpečí.
     
    70
    Domácí fotbalisté svírají svého soupeře na hranici pokutového území, jenže Achmatu zatím schází zakončení. Brankář Machačkaly Loria může zůstat klidný.
     
    72
    Andrej Semjonov operoval s míčem na pravé straně hřiště, jenže jeho vysokou přihrávku na levé křídlo pohlídal pozorný obránce Vladimir Polujachtov.
     
    73
    Alan Bagajev vybojoval míč na vlastní polovině a poslal jej daleko od vlastní šestnáctky. Nikdo v zeleném dresu jeho odkop nezastavil. Achmat musí začít z vlastní poloviny.
     
    74
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet v blízkosti postranní čáry a musí být ošetřován. Uvidíme, zda bude muset opustit dnešní klání.
     
    75
    Další nedovolený zákrok. Vladimir Polujachtov si posunul míč do blízkosti pokutového území a Ismael Silva Lima jej poslal k zemi. Machačkala má k dispozici přímý kop z dobré pozice.
     
    76
    Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr na přední tyč. Wilker Ángel však kraloval ve vzdušném prostoru a odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    77
    Vladimir Polujachtov si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce a okamžitě vyslal prudký centr na malé vápno. Domácí brankář Vitalij Gudijev balón ukryl do rukavic.
     
    78
    Rizvan Ucijev dostal přihrávku do volného prostoru na pravé straně hrací plochy, zpracoval si míč a pokusil se odcentrovat. Pozorná obrana jeho pobídku zneškodnila.
     
    79
    Hostující brankář Loria si na hranici pokutového území došel pro nepřesnou přihrávku a schoval míč do svých rukavic. Anži nasbírá další cenné vteřinky.
     
    80
    Na druhé straně vystartoval gólman Vitalij Gudijev daleko za hranice pokutového území, kde hlavou odvrátil míč před rozběhnutým Prudnikovem.
     
    81
    Zaur Sadajev se v pokutovém území opřel do přetaženého centru, ale zakončení mu vůbec nesedlo a balón nakonec skončil mimo domácí svatyni.
     
    82
    Zaur Sadajev zahrával přímý kop z pravé strany hrací plochy. Jeho centr přiletěl na bližší tyč, nicméně pozorný obránce Samardžič uspěl v hlavičkovém souboji.
     
    83
    Ismael Silva Lima si na hranici pokutového území zpracoval vysokou přihrávku, jenže důrazný obránce mu znovu zabránil v zakončení a odkopl míč do bezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Magomed Mitrišev, přichází Ajub Bacujev.
     
    85
    Anži znovu zahrávalo přímý kop z blízkosti pokutového území. Do míče se opřel Oleg Dančenko, jehož projektil proletěl dobré tři metry od branky.
     
    86
    Anži Machačkala zahrávalo další rohový kop. Vadim Afonin odcentroval na malé vápno, ale nikdo ve žlutém se v pokutovém území neprodral do zakončení.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Bernard Beriša (FK Achmat Groznyj).
    Žlutou kartu dostává Sergej Bryzgalov (Anži Machačkala).
    Žlutou kartu dostává Pavel Jakovlev (Anži Machačkala).
     
    88
    Domácí zahrávali přímý kop. Bernard Beriša vykouzlil prudký přímý kop na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Jakovlev.
     
    89
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Alexandr Prudnikov, přichází Pavel Dolgov.
     
    90
    Andrej Semjonov uspěl v hlavičkovém souboji a přenesl hru na levé křídlo. Domácí fotbalisté se usadili na polovině Anži a snaží se překvapit soupeřovu obranu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Obránce Bryzgalov vystoupil proti vysoké přihrávce na polovinu Machačkaly a hlavou prodloužil míč do rukavic brankáře Lorii.
     
    90+3
    Achmat Groznyj právě vstřelil branku!
    Domácí celek se v samotném závěru utkání dostává do vedení a pravděpodobně si zajišťuje tři body! Na centr z přímého kopu si naskočil PHILIPPE SAMPAIO a hlavou poslal domácí celek do vedení!
    90+3. Philipe SAMPAIO - 1:0
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Leo Jaba (FK Achmat Groznyj).
     
    90+5
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Je vyrovnáno! Anži z poslední akce dnešního duelu odvrátila další porážku! Hosté zahrávali přímý kop. Na nadýchaný centr si naskočil PAVEL JAKOVLEV a hlavou prodloužil míč do sítě!
    90+5. Pavel JAKOVLEV - 1:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Po celých devadesát minut jsme sledovali spíše bojovný fotbal s minimem zakončení. Věci se začaly dít až v nastaveném čase. V 93. minutě zahrávali domácí přímý kop, po které otevřel skóre Philipe Sampaio ! Machačkala však nesložila zbraně, vrhla všechny síly do útoku a rovněž vybojovala přímý kop, po kterém hlavou vyrovnal Pavel Jakovlev ! Domácí fotbalisté zůstávají po závěrečném hvizdu ležet na trávníků a jsou nesmírně zklamaní.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:28:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+3. Sampaio – 90+5. P. Jakovlev

    Karty:   87. Bernard Beriša (GRZ), 90+4. Jaba (GRZ) – 87. Bryzgalov (MCK), 87. P. Jakovlev (MCK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:8.
    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Semjonov, Ángel, Sampaio – Ucijev, Silva Lima, Švec, Bernard Beriša – Roši (56. Jaba), Sadajev, Mitrišev (84. Bacujev).
    Náhradníci: Gorodov – Ravanelli, Jaba, Balaj, Bacujev, Mbengue, A. Kadyrov, Plijev, Achjadov.

    Anži Machačkala: G. Loria – Bryzgalov, Dančenko, Samardžić, Polujachtov – P. Jakovlev, Bagajev – Chubulov (64. Gulijev), Afonin, Markelov – Prudnikov (89. Dolgov).
    Náhradníci: Šlejev, Budakov – Dolgov, Ivančenko, Čajkovskij, Gulijev, Lescano, Armaș, Dibirgadžijev.

    Rozhodčí: Karasev, Averijanov – Kalugin, Vološin
    bahis siteleri