Burnley – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Burnley FC
1:0 (0:0)
Newcastle United
Pondělí 30.10.2017, 21:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Burnley FC a Newcastle United.
     
    Burnley FC

    Fotbalisté Burnley letos předvádějí velice kolísavé výkony, které mají zatím za výsledek postavení v přesné polovině tabulky. Po velmi dobrém vstupu do letošního ročníku přišla nepříliš lichotivá série pěti zápasů, ve kterých domácí celek dnešního utkání zvítězil pouze jedinkrát. Burnley se tradičně opírá o velmi dobrou defenzívu, která zatím kapitulovala pouze v devíti případech. Zcela ideální to není, co se týče střelecké produktivity. Burnley totiž skóroval pouze osmkrát.
     
    Newcastle United

    Tradiční účastník anglické nejvyšší soutěže Newcastle United se po jednoleté odmlce podíval zpět do Premier League. Start do letošního ročníku není vůbec špatný, přičemž Newcastle zatím okupuje sympatickou sedmou pozici. Hostující tým dnešního utkání inkasoval pouze osmkrát, načež skóroval desekrát. Poslední prohra se datuje do měsíce října, kdy United prohráli proti Brightonu těsně 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Brady, Defour, Cork, Gudmundsson – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, Arfield, Vokes, K. Long, Wells, A. Westwood.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, Manquillo – Diamé, Shelvey – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Gámez, Gayle, Hayden, Jacob Murphy, Saivet..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může zacít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Na první střelecký pokus jsme nečekali vůbec dlouho. Po vzdušném centru se míč odrazil k Hendrickovi, který z úhlu pálil hodně vedle branky.
     
    4
    Také hosté si poprvé užili hrací předmět, avšak pouze na krátký časový úsek. Míč má momentálně na kopačce záložník Cork.
     
    5
    S balónem operoval zkušený Defour, který po teči jednoho z protihráčů vybojoval úvodní rohový kop. Ten se bude zahrávat z pravé strany.
     
    6
    Centrovaný balón doplachtil na hlavu Hendricka, který v krkolomné pozici mířil těsně vedle tyče. Následovat bude další roh.
     
    7
    Ani druhý rohový kop tohoto zápasu nepřidělal Elliotovi sebemenší potíže a hostující brankář se tak ujme výkopu od své svatyně.
     
    8
    Na zeleném pažitu skončil hostující forvard Joselu, kterého k zemi sestřelil Mee. Newcastle se ujme rozehrávky z hlouby pole.
     
    9
    Barnes šel do souboje s Elliotem s velkým důrazem, který nakonec slaví úspěch v podobě zisku rohového kopu. Jedná se už o třetí pro domácí celek.
     
    10
    Kdepak, ani z tohoto mráčku nezapršelo. Hosté se dokázali v poklidu ubránit i dalšímu centru do jejich pokutového území.
     
    11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku, která bezvýhradně patří Burnley. Domácí hráči působí o dost živěji, naopak hráči Newcastlu stále tápou.
     
    12
    Manquillo vyhrál hlavičkový souboj a následně poslal balón na Atsua. Ten uplatnil své rychlé nohy, díky kterým nakonec vybojoval úvodní rohový kop pro Newcastle.
     
    13
    Ten byl rozehrán nakrátko a následně se na malém vápně utvořil menší zmatek. Balón propadl k Atsuovi, který bez přípravy pálil těsně nad branku.
    13. Atsu mířil nad branku.
     
    14
    Lowton si dokázal vybojovat autové vhazovování, po kterém se k centru dostal Gudmundsoon. Jeho nadýchaný bochánek odklidila obrana hostů.
     
    15
    Pérez chtěl po zisku balónu vysunout Atsua, který měl i přes svojí velkou rychlost k balónu daleko. Pope se ujme výkopu od branky.
     
    16
    Tarkowski vyvezl balón až přes půlící čáru, kde po několika vteřinách následovala ztráta. Protiútok hostů skončil pouze na hlavu Lascellese.
     
    17
    Tohle už bylo nebezpečné. Shelvey si seběhl k hranici šestnáctky, odkud vypálil hodně tvrdě přímo do rukavic brankáře. Pohotové zakončení!
     
    18
    Po úvodním náporu domácích fotbalistů se začínají osmělovat také hráči Newcastlu. Ba co víc, hosté mají v posledních vteřinách navrch.
     
    19
    Po několika kostrbatých přihrávkách se balón dostal k Manquillovi, který nevymýšlel nic vážnějšího a raději přihrál zpět na Lejeuneho.
     
    24
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nabízí fotbal ve středu hrací plochy. Ani jedno z mužstev není schopno kloudnější kombinace.
     
    25
    Po delší době se kulatý nesmysl dostal na kopačku znuděného Elliota, který po chvilce váhání odkopl balón na druhou stranu hřiště.
     
    26
    Ward se vydal na útočný výlet, po kterém vyprodukoval vzdušný centr. Ten skončil pouze v rukavicích připraveného Elliota.
     
    27
    Diamé se pokoušel prodrat středem hřiště, kde číhala početná skupinka protihráčů. Tento úmysl logicky neměl šanci na jakýkoliv úspěch.
     
    28
    Tentýž hráč se posléze objevil v opačné roli, neboť musel faulovat. Standardní situaci si vzal na starost Brady, jehož centr nakonec mířil do ofsajdu.
     
    29
    Burnley skvěle napadalo rozehrávku soupeře a Elliot tak musel rychle odkopnout. Míč doputoval přímo k Tarkowskimu, který ale nezaložil akci.
     
    30
    Lascelles přenesl hru na pravou stranu na nevýrazného Ritchieho, jehož následný centr putoval do prostoru, kde se nacházel Pope.
     
    31
    Také na druhé straně přišla snaha o centrovaný balón. Z kroku to zkusil Brady, jehož střílený centr div nezapadl za Elliota.
     
    32
    Ward si chtěl na levém křídle narazit s Bradym, avšak druhý jmenovaný mu vracel do špatného prostoru. Z ochozů se ale ozývá tleskání domácích příznivců.
     
    33
    Co chybělo! Další z řady centrů doputoval s trochou štěstí přesně na hlavu Barnese, který v dobré pozici zacílil kousek vedle tyče.
    33. Barnes hlavičkoval těsně vedle.
     
    34
    Po delší době jsme se tak dočkali zajímavého momentu. Jinak je k vidění docela nezáživné utkání, které nabízí hodně nedovolených zákroků.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se nastaví nějaká ta minuta.
     
    40
    Ritchie si to namířil k pokutovému území, kde ještě před ním vyprodukoval centr na Joselua. Hostující forvard ale neměl nárok na zachycení míče.
     
    41
    Newcastle si příliš neví rady s obranou svého soupeře a povětšinou to zkouší pouze centrama. Ty ale pokaždé nachází hlavy připravených zadáků.
     
    42
    Hendrick se zapojil do útočné snahy svého celku, avšak to dělat neměl. Pomezní rozhodčí si totiž všiml jeho ofsajdového postavení.
     
    43
    Svižná akce hostů. Dlouhý míč sklepával Joselu hlavou na naběhnuvšího Atsua, jehož pumelenice končí pouze na hrudi Lowtona.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Johann Gudmundsson (Burnley FC).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Burnley vstoupilo do tohoto klání aktivním způsobem, avšak k žádné brance to nevedlo. Posléze se zápas stal vyrovnaným a spíše jsme sledovali bitvu ve středu hrací plochy. Největší šanci uplynulého dějství měl na hlavě Barnes, jehož hlavička jen o pár čísel minula branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, o jehož rozehrávku se tentokráte postarali hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Shelvey nedokázal vyzrát na Tarkowskiho, který ještě otřel balón o protihráče. Burnley tak bude vhazovat ze své poloviny hřiště.
     
    49
    Diamé si před malým momentem vyšlápl na Corka, který pochopitelně ulehl k zemi. Jedno z posledních varování pro senegalského záložníka.
     
    50
    Hendrick nádherně sklepl balón na rychlonohého Gudmundsonna, který se dokázal dostak míči. Následně je ale domácím máván ofsajd.
     
    51
    Shelvey opět operoval s míčem na kopačce. Holohlavý technik si navedl míč na pravou nohu a poté přetáhl míč směřujíc na Joselua.
     
    52
    Pérez se nyní dostal do velmi dobré střelecké pozice, odkud mířil ke vzdálenější tyči. Jeho radost ale zastavila až rukavice Popeho.
    52. Pope vytasil důležitý zákrok.
     
    53
    Po fantastickém zákroku domácího strážce tyčí následoval rohový kop, který nevyvolal před brankou žádný větší rozruch.
     
    54
    Po dalším nedovoleném zákroku se Burnley ujme standardní situace. Z hlouby pole bude posílat centr do šestnáctky Brady.
     
    55
    A ten nebyl vůbec špatný. Plachtící balón putoval do nebezpečného prostoru, kde nakonec Tarkowski zakončoval pouze do rukavic Elliota.
     
    56
    Se střelama se najednou roztrhl pytel. O další střelecký projektil se přihlásil aktivní Shelvey, jehož táhlá střela doputovala pouze do nohy protivníka.
     
    57
    Pope si dával s výkopem hodně na čas, čehož málem využil napadající Joselu. Domácí brankář dokázal odkopnout míč za minutu dvanáct.
     
    58
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že Pope zavadil také o přirození španělského forvarda. Ten se okamžitě skácel k zemi.
     
    59
    Bývalý hráč Realu Madrid už je na svých nohou a vypadá to, že bude moci pokračovat ve hře. Burnley sportovně odevzdalo balón.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Jack Cork (Burnley FC).
     
    64
    Nyní jsou to hráči Newcastlu, kteří hrají velmi dobře v obraně a soupeř tak má velký problémy s přechodem do útočné kombinace.
     
    65
    Hosté si před malým momentem hodně zahrávali, neboť rozjížděli kolotoč přihrávek u své šestnáctky. Napadající Barnes se ale nedokázal zmocnit míče.
     
    66
    Manquillo si počíhal na vzdušnou kolmici do jeho prostoru, kterou posléze odklidil za postranní čáru. Lowton se tak zhostí autového vhazování.
     
    67
    Těžiště hry se nám přesunulo k opačné šestnáctce, kde Joselu prodlužovat za sebe míč. Tam se ale pohybovala hrstka hráčů v opačných dresech.
     
    68
    Zkušeně to nyní udělal Lascelles, který taktickým zákrokem zamezil protiútok soupeře. Domácí se tak dostanou pouze k volnému kopu.
     
    69
    Lowton dokázal vybojovat kulatý nesmysl a poté se vydal podpořit útok. Centr z jeho kopačky ale pouze prosvištěl pokutovým územím.
     
    70
    Vypadá to, že dnešní utkání rozhodne jediná chyba. Obrany obou celků působí velmi jistým dojmem, avšak do konce stále zbývá dostatek času.
     
    71
    Střed hrací plochy je povětšinu času hodně přehuštěn. Burnley to častokrát zkouší po křídelním prostoru, kde ale zatím vítězí hráči soupeře.
     
    72
    Defour se s ničím nerozpakoval a uhodil do balónu, který ještě Lejeune ztečoval nad branku. Brady rozehraje další rohový kop svého celku.
     
    73
    Ritchie se nám po delší době připomněl svým mrštným průnikem. Výsledkem je přízemní rána pouze do stojícího protihráče.
     
    74
    Tentokráte to individuálně zkoušel Yedlin, který se ale daleko nedostal. Domácí tak získali balón a poté pálil Cork hodně nepovedeně.
     
    74
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Newcastle se dopustil hloupé ztráty balónu, po které Burnley zahájilo kontr. Nejdříve Elliot dokázal vychytat Corka, poté se míč dostal k Gudmundssonovi, jenž na zadní tyči našel zcela osamoceného JEFFA HENDRICKA. Irský záložník už měl hodně snadnou pozici ke skórování.
    74. Jeffrey HENDRICK - 1:0
     
    75
    Žlutou kartu dostává James Tarkowski (Burnley FC).
     
    76
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Isaac Hayden.
     
    76
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Steven Defour, přichází Ashley Westwood.
     
    77
    Na úvodní trefu dnešního střetnutí jsme čekali více než sedmdesát minut. Nyní jsou na řadě hosté, kterým nezbývá už moc času.
     
    78
    Newcastle si přichystal standardní situaci, ze které nepramenilo žádné zakončení. Následný kontr musel odkopem řešit Manquillo.
     
    79
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Matt Ritchie, přichází Jacob Murphy.
     
    80
    Cork se s trochou štěstí dostal k míči a ten pouze posunul vedle stojícímu Lowtonovi. Centr domácího zadáka proletěl nad brankovou konstrukcí.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Newcastle se stále nemůže dostat k souvislejšímu držení kulatého nesmyslu.
     
    82
    Joselu měl na kopačce vyrovnání! Španělský forvard střílel zpoza šestnáctky jen pár milimetrů vedle tyče.
    82. Joselu byl blízko vyrovnání.
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Mohamed Diamé, přichází Dwight Gayle.
     
    84
    Hostující lodivod Rafael Benítez už využil všechny dostupné střídání, naopak domácí trenér stáel ještě může provést dvě změny.
     
    85
    Burnley hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Tedy daleko od své šestnáctky a navíc svého protivníka příliš nepouští do nebezpečných záležitostích.
     
    86
    Ve druhém poločase úplně zmizel z hrací plochy Atsu. Rychlonohý ghanský křidelník byl aktivní především v úvodním dějství, v tom druhém se zatím moc nepředvedl
     
    87
    Newcastle začíná pořádně svírat svého soupeře. Po několika odrazech se balón dostal na kopačku Shelveyho, který opět pálil pouze doprostřed.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    K prvnímu zakončení se dostal střídající Gayle, který ale vyprodukoval pouze slabou hlavičku. Pope pochopitelně nemohl být zaskočen.
     
    90+3
    Velmi důležitý zákrok v podání Popeho. Domácí brankář dokázal Haydenovu střelu vyrazit alespoň za cenu rohového kopu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Fotbalisté Burnley nakonec jedinou trefou z kopačky Hendricka dokázalo z dnešního utkání vydolovat všechny tři body. Nutno dodat, že jsme sledovali velice vyrovnané utkání, které nenabídlo příliš zajímavých momentů. K vidění byla spíše hra ve středu hrací plochy a oba celky povětšinu času narážely na vzorné obrany.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10. (22:53:02)

    David Suchý

    Branky: 74. Hendrick (Gudmundsson)

    Karty:   45. Gudmundsson (BLY), 63. Cork (BLY), 75. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Brady, Defour (76. A. Westwood), Cork, Gudmundsson – Hendrick – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, Arfield, Vokes, K. Long, Wells, A. Westwood.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, Manquillo – Diamé (83. Gayle), Shelvey – Ritchie (79. Jacob Murphy), Ayoze Pérez (76. Hayden), Atsu – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Gámez, Gayle, Hayden, Jacob Murphy, Saivet.

    Rozhodčí: Mike Dean
    bahis siteleri