Columbus – New York City 4:1 (kon.)
konec
Columbus Crew
4:1 (1:0)
New York City FC
Středa 01.11.2017, 01:10 • MAPFRE Stadium, Columbus, Ohio • Americká MLS • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u online přenosu utkání play-off americké Major League Soccer. V 1. utkání semifinále Východní konference přivítá COLUMBUS CREW na svém hřišti NEW YORK CITY FC.
     
    COLUMBUS CREW
    Columbus obsadil v základní části páté místo ve Východní konferenci, ve čtyřiatřiceti zápasech nasbíral čtyřiapadesát bodů za 16 výher a 6 remíz. Postup do nadstavbové části (play-off) si Columbus ohlídal, nicméně nakonec nebyl daleko od přímého postupu do konferenčního semifinále! To si totiž na druhém místě pohlídat dnešní soupeř Columbusu, který měl na druhém místě „jen“ o tři body více... V konferenčním čtvrtfinále musel Columbus absolvovat těžký souboj na hřišti Atlanty United, která skončila o bod před ním. Atlanta byla v utkání aktivnější a lepší, nicméně hosté ubránili „nulu“, zápas dospěl až do penalt, které nakonec Columbus vyhrál 3:1 a trochu překvapivě postoupil do konferenčního semifinále.
     
    NEW YORK CITY FC
    Hosté přijeli do Columbusu v pozici favoritů, k čemuž je opravňuje postavení po základní části MLS. New York totiž obsadil druhé místo mezi všemi týmy v základní části, lepší bylo jen suverénní Toronto, které letos v základní části čnělo nad ostatními týmy. New York si druhým místem zajistil přímý postup do konferenčního semifinále, bude to výhoda?
    S Columbusem totiž má NY čerstvou zkušenost. Předminulou neděli totiž Columbus hostil na svém stadionu Citi Field a byť byl po celý zápas jasně lepší (soupeře přestřílel poměrem 23:12, střely na branku 9:3), bral nakonec „pouze“ bod za remízu 2:2. Tu dvěma góly domácím vystřílel španělský internacionál David Villa, za hosty skóroval Ola Kamara a Josh Williams.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Crew: Stefffen – Afful, Mensah, Williams, Jiménez – Trapp, Artur – Pedro Santos, F. Higuain, Meram – Kamara
    Náhradníci: Abu, Jahn, Francis, Abubakar, Manneh, Hansen, Stuver

    New York City FC: S. Johnson – White, Brillant, Callens, Sweat – Herrera, Ring, Moralez – Harrison, Villa, Wallace
    Náhradníci: Lopez, Okoli, McNamara, Lewis, Matarrita, Johansen, Struna

    Rozhodčí: Kelly (Irsko) – Nelson, Dunn (oba USA).
     
    Utkání začne za malý okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté se dostávají na polovinu soupeře, následuje pas do vápna Columbusu, který ale odvrací obránce, nicméně nakonec je pískáno a míč získávají domácí.
     
    4
    Zaváhání v rozehrávce Columbusu, na pravé straně vybojoval míč Argentinec Maximiliano Moralez, který se posléze dostal i ke střele, ale Steffena v domácí brance nepřekonal.
     
    5
    Další střela fotbalistů NYC, míč však tentokrát nemíří mezi tři tyče, ale vedle branky domácího týmu.
     
    6
    Hosté zatím mnohem aktivnější, další nadýchaný pas míří do vápna Columbusu, u míče je ale jako první gólman Steffen.
     
    6
    Columbus právě vstřelil branku!
    No vida, hosté byli sice aktivnější, ale je jim to málo platné, z prvního gólu se radují domácí! Ti se prosazují vůbec z první útočné akce, kdy se ke střele dostal Higuaín, jehož střelu ještě S. Johnson vyrazil, nicméně k odraženému míči se dostal OLA KAMARA, který si již věděl rady.
    6. Ola KAMARA - 1:0
     
    8
    Hosté na útočné polovině, vše ale končí nepřesným pasem do vápna, kam si sbíhal Wallace.
     
    10
    Od S. Johnsona začíná další akce hostů.
     
    11
    Další dobrá šance domácích, Pedro Santos odcentroval z pravé strany, ve vápně hlavičkoval Higuaín, který ale branku netrefil.
     
    12
    Zack Steffen (Columbus) vykopává od své branky, míč však u půlící čáry vybojoval soupeř.
     
    13
    Který se ale vzápětí vlastní nepřesností sám o míč připravil, jmenovitě Maxi Moralez, který nepřesně odcentroval z levé strany.
     
    14
    Útočný faul odpískán domácímu Higuaínovi, míč pro NYC.
     
    15
    Alex Callens (NYC) neudržel míč na hrací ploše, domácí mohou vhazovat z pravé strany, na své polovině.
     
    16
    Míč ale získali hosté, Herrera poslal střílenou přihrávku do vápna, kam si naběhl Harrison, jenže ten nedokázal míč „zkrotit“.
     
    17
    Střelec prvního a zatím jediného gólu zápasu, Ola Kamara, se nyní rozčiluje, že nebyl odpískán, po jeho souboji s bránícím Brillantem, roh pro Columbus.
     
    18
    Columbusu se nyní nabízelo zajímavé přečíslení, jenže to by nesměl Justin Meram ztratit míč v souboji s prvním bránícím hráčem, na kterého narazil...
     
    19
    Je z toho ale rohový kop pro Columbus, který z levé strany rozehrává Higuaín, jenže jeho pas končí na hlavě bránícího hráče.
     
    19
    Higuaín (Columbus) ale vzápětí vybojoval další roh pro svůj tým, který sám rozehraje opět z levé strany.
     
    20
    A nakonec musel Sean Johnson (NYC) zasahovat, po přihrávce soupeře před branku, dobrý zákrok, ve spolupráci s bránícím Alexanderem Ringem.
     
    21
    Pedro Santosovi (Columbus) se nyní u půlící čáry doslova „zamotal“ míč mezi nohama, hrají hosté.
     
    23
    S Seanu Johnsonovi (NYC) míří nyní míč, hosté tak rozehrávají od vlastní branky.
     
    24
    Hosté drží míč u půlící čáry, ve statistice držení míče mají převahu, což je jim ale zatím málo platné, když prohrávají od 6. minuty gólem Kamary.
     
    26
    Kouč New Yorku, jednačtyřicetiletý Patrick Vieira, francouzská legenda zejména londýnského Arsenalu, zatím jen bezmocně přihlíží tomu, jak se jeho svěřenci marně tlačí do zakončení.
     
    27
    Další chybu v rozehrávce Columbusu se snažil potrestat Moralez, který obral o míč váhajícího Mensaha, jenže pak netrefil branku.
     
    28
    Na druhé straně je pískán faul a volný kop tak získávají domácí, je to ale daleko od branky Johnsona, půjde tak zřejmě o centr do vápna.
     
    29
    Je to tak, centr se snášel do vápna, hosté se ale ubránili, domácí poté ještě zůstali u míče, ale o něj se připravili špatným centrem z pravé strany, který skončil v náruči Johnsona.
     
    31
    Je za námi první půl hodina hry, která rozhodně nenudila, naopak, Columbus přesvědčuje o tom, že je doma velmi silný a od 6. minuty se také může těšit z vedení 1:0. Hosté jsou sice častěji u míče, ale v koncovce to zatím není tak úplně ono.
     
    32
    A mohlo to být 2:0 pro Columbus, Pedro Santos vyslal parádní střelu z nějakých třiceti metrů, kterou Johnson jen vyrazil před sebe, k odraženému míči se dostal Justin Meram, jenže ten jako by se šance zalekl a poslal míč nad branku.
    32. Justin Meram (Columbus) netrefil ve vyložené šanci branku
     
    34
    Další pas míří do vápna New Yorku, Justin Meram se ale tentokrát k míči nedostal.
     
    35
    Ben Sweat (NYC) se po ataku útočícího Pedra Santose skácel k zemi, útočný faul domácího týmu, míč pro hosty.
     
    36
    David Villa (NYC) zahrozil, jeho pokus z pravé strany ale mířil vedle branky Columbusu.
    36. David Villa (NYC) netrefuje z pravé strany branku Columbusu
     
    37
    David Villa (NYC) podruhé v šanci, v souboji jeden na jednoho obelstil (opět) bránícího Mensaha, kterému udělal rychlou kličku do strany, poté vypálil, ale míč končí na tyči!
    37. David Villa (NYC) trefuje tyč!
     
    39
    Hosté s míčem u půlící čáry, ale nyní se jim nedaří dostat se na polovinu Columbusu, domácí dobře napadají rozehrávku.
     
    40
    Šancí nám utěšeně přibývá, nyní jsou to pro změnu domácí, kteří se dostali do šance, jmenovitě Ola Kamara, který ale druhý gól nepřidal, než si totiž srovnal míč na svou silnější levou nohu, vrhl se mu do střely obránce, takže střela musela jít výš, nicméně nakonec šla i výš, než je branka soupeře.
    40. Ola Kamara (Columbus) tentokrát přestřelil branku soupeře
     
    42
    Další nadějná akce domácích končí špatnou přihrávkou Artura na Kamaru, míč mají hosté.
     
    43
    Hosté na polovině Columbusu, u vápna soupeře ale o míč přicházejí.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu, resp. řádné hrací doby, hraje se ve středu hřiště, hosté drží míč.
     
    45
    A ještě šance pro New York, kdy se David Villa znovu výtečně zbavil bránících hráčů, předložil do vápna parádní přihrávku, na kterou dosáhl Wallace, jenže ten branku Columbusu netrefil.
    45. Rodney Wallace (NYC) netrefuje branku soupeře
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který rozhodně nenudil, naopak. Sledujeme velmi dobré utkání, které nabízí pohledné akce se spoustou šancí a to na obou stranách. Domácí jsou zatím šťastnější, neboť gólem skončila hned první útočná akce v 6. minutě, kdy odražený míč poslal do branky Ola Kamara. Hosté mohli vyrovnat zásluhou Davida Villy, který ale své šance neproměnil, stejně jako jeho spoluhráči.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:12.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    David Villa (NYC) hrozí i v úvodu druhé půle, na starosti ho má Mensah, který ale vůbec nestíhá, i nyní se Villa dokázal svého strážce zbavit a nakonec i vypálit z hranice vápna, míč ale skončil nad brankou.
     
    49
    Byl z toho rohový kop, střela Davida Villy byla lehce tečována, hosté rozehráli z levé strany, před brankou ale útočící Callens fauluje bránícího Merama.
     
    50
    Vypadalo to na úder loktem, v podání útočícího Callense. Irský rozhodčí po chvilce váhání jde celou věc ještě konzultovat s videocentrem.
     
    51
    Také na zápase americké MLS vidíme rozhodčího u televizní obrazovky, jde právě o incident před brankou Columbusu, uvidíme, jaké bude rozhodnutí.
     
    52
    No vida, po shlédnutí videozáznamu se irský sudí rozhodl udělit rovnou červenou kartu! Alexander Callens (New York City) dostává červenou kartu za úder loktem do hlavy bránícího Merama.
    52. Za tento faul loktem, po rohovém kopu, dostal Alexander Callens červenou kartu.
     
    53
    Hosté se tak dostávají do ještě složitější pozice hned v úvodu druhé půle, prohrávají o gól a nyní budou hrát také pouze o deseti...
     
    54
    Od Seana Johnsona začíná další kombinační akce oslabeného New Yorku.
     
    55
    Columbus vybojoval rohový kop, který domácí rozehrají z pravé strany.
     
    56
    Domácí již rozehráli, ohrozit branku soupeře se jim ale nepodařilo.
     
    56
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Rodney Wallace, přichází Ronald Matarrita.
     
    58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dobré napadání rozehrávky soupeře vedlo k druhému domácímu gólu, hosté ztratili míč, k němuž se posléze dostal Brazilec ARTUR. Ten udělal ve vápně statistu z obránce Brillanta a pravačkou rozvlnil síť za zády Johnsona.
    58. ARTUR - 2:0
     
    61
    Hodina hry za námi, fanoušci v hledišti opět „ožili“, domácí vedou nad New Yorkem již 2:0!
     
    63
    Columbus opět na polovině soupeře, hosté znovu chybují v rozehrávce a je tu šance, nakonec je ale pískán ofsajd, vzrušení zbytečné.
     
    64
    David Villa (NYC) nyní čistě odstaven od míče na polovině soupeře.
     
    64
    Možná trochu frustrace v podání Matarrity, který ostře zezadu fauloval Pedro Santose, za což přišla po zásluze žlutá karta.
     
    66
    Pedro Santos (Columbus) musel být ošetřován, ale vše je v pořádku a domácí středopolař je již na nohou a pokračuje v zápase.
     
    67
    Rohový kop pro New York, hosté budou rozehrávat z pravé strany a ve vápně se vše stahuje k Villovi.
     
    68
    Hosté již rozehráli, ale nebylo z toho vůbec nic, naopak, brejk hrozil ze strany Columbusu, nicméně ten skončil zhruba u půlící čáry.
     
    69
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sean Johnson (NYC) se nyní musí červenat! Domácí se dostali do útoku, Ola Kamara zkrotil těžký míč a poté parádní přihrávkou vybídl ke střele z pravé strany JUSTINA MERAMA. Ten nabídkou nepohrdl, vyslal poměrně povedenou střelu, která ale rozhodně byla chytatelná, nicméně Johnsonovi propadla rukama a míč skončil v brance.
    69. Justin MERAM - 3:0
     
    71
    Posledních dvacet minut a New York, který chtěl v dnešním utkání vybojovat co nejlepší výsledek do odvety na svém hřišti, prohrává potupně 0:3...
     
    72
    Útočným faulem končí akce Columbusu, hosté se mohou pokusit o snížení hrozivého náskoku soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Ethan White, přichází Andraž Struna.
     
    75
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Pedro Santos, přichází Kekuta Manneh.
     
    76
    A nový muž v modrém, Slovinec Andraž Struna, se nyní blýskl parádním pasem z pravé strany před branku Columbusu, kde z místa hlavičkuje David Villa, jenže s tímto pokusem neměl Steffen velkou práci.
     
    78
    New York City právě vstřelilo branku!
    DAVID VILLA se přece jenom dokázal prosadit a znovu přesvědčil o svých velkých kvalitách! V prostoru před brankou Columbusu se dokázal pohotově zorientovat a střelou z otočky nedal Steffenovi šanci.
    78. David VILLA - 3:1
     
    79
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Jack Harrison, přichází Sean Okoli.
     
    81
    Justin Meram (Columbus) a jeho střelecký pokus... míč však letí vedle branky New Yorku.
     
    83
    David Villa se prodral z levé strany do vápna, vypálil, ale tentokrát se obránce Mensah blýskl pohotovým obranným zákrokem, kdy míč pravačkou dokázal zastavit.
     
    84
    Okolimu (NYC) odskočil míč ve vápně, při zpracování přihrávky z levé strany, poté se domácí sice na chvíli osvobodili, ale po faulu na Moraleze mají hosté velmi nadějnou standardku!
     
    86
    David Villa dvakrát v akci, nejprve rozehrál přímý kop, který ale trefil některého z bránících hráčů, poté ještě odcentroval z levé strany, před brankou Columbusu hledal Okoliho, ale před ním dokázal míč odehrát bránící hráč.
     
    87
    Hosté ještě reklamovali hraní rukou bránícího Williamse před brankou Columbusu, ale o tom nemůže být ani řeč.
     
    88
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Federico Higuaín, přichází Alhassan Abubakar.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby, nicméně rozhodčí nastaví ještě minuty čtyři.
     
    90+3
    Columbus právě vstřelil branku!
    HARRISON AFFUL pečetí debakl New Yorku krásnou individuální akcí, kdy si doslova povodil několik bránících borců soupeře a poté prostřelil i gólmana Johnsona.
    90+3. Harrison AFFUL - 4:1
     
    90+4
    Kouč New Yorku Patrick Vieira dal nyní u vlastní lavičky průchod svým emocím, dnešní zápas jeho svěřencům nevyšel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí jasným vítězstvím Columbusu, který potvrdil skvělou bilanci z domácích zápasů. Hosté chtěli vybojovat co nejlepší výsledek do odvety, to se jim ale hrubě nepovedlo. Domácí hráli velmi dobře takticky, nechali aktivitu soupeři, kterého následně efektivně trestal. O osudu zápasu rozhodla jednoznačně červená karta hostujícího Callense v 52. minutě. Nedlouho poté totiž domácí navýšili své vedení a po gólu Merama v 69. minutě na 3:0 se zdálo být hotovo. New York ale ještě vrátil do hry hvězdný David Villa, nicméně domácí Afful svou parádičkou ve třetí nastavené minutě možná již rozhodl o postupu Columbusu přes New York City!
     
    To je z dnešního on-line přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (03:08:21)

    Martin Dvořák

    Branky: 6. Kamara, 58. Artur (F. Higuaín), 69. Meram (Kamara), 90+3. Afful (Meram) – 78. Villa

    Karty:   64. Matarrita (NYC)   52. Callens (NYC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:16. Rohy: 3:2. Fauly: 4:7.
    Columbus Crew: Stefffen – Afful, Mensah, Williams, Jiménez – Trapp, Artur – Pedro Santos (75. Manneh), F. Higuaín (88. Abubakar), Meram – Kamara
    Náhradníci: Abu, Jahn, Francis, Abubakar, Manneh, Hansen, Stuver

    New York City FC: S. Johnson – White (74. Struna), Brillant, Callens, Sweat – Herrera, Ring, Moralez – Harrison (79. Okoli), Villa, Wallace (56. Matarrita)
    Náhradníci: Lopez, Okoli, McNamara, Lewis, Matarrita, Johansen, Struna

    Rozhodčí: Kelly (Irsko) – Nelson, Dunn (oba USA)
    bahis siteleri