VaLePa – Jihostroj 3:0 (kon.)
konec
Ford Store Levoranta Sastamala
3
25 25 25  
VK Jihostroj Č. Budějovice
0
20 22 15  
Středa 08.11.2017, 17:30 • Vexve Areena, Sastamala, Finsko • Liga mistrů • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
     
    25:15
    Filip Křesťan se postavil jako poslední za koncovou lajnu. Po perfektní přihrávce Sundberga našel na hlavním kůlu Esko Kunnariho, který nekompromisní smečí ukončil zápas.
     
    24:14
    Erik Sundberg na podání. A dává eso mezi Michálka s Filou. Deset mečbolů!
     
    18:12
    Šestibodové vedení si již nejspíše finský mistr pohlídá. Michálek znovu bod nedal a to trestá s lehkostí Sundberg. Český tým si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    16:12
    Domácí vedou při druhém technickém oddechovém čase o čtyři body. Sivula s přehledem vytlouká blok Michálka s Machem.
     
    10:8
    A už to je "jen" o dva body. Křesťan zatlačil servisem, Sivula neměl ideální pozici a je zablokován. Finové na to reagují oddechovým časem.
     
    8:4
    Esko uvolnil povedenou nahrávkou Sundberga, který smečuje proti jednobloku přesně do rohu kurtu. Je tady první technický oddechový čas.
     
    5:2
    Pro Jihočechy nezačíná třetí set vůbec dobře. Carmody dává eso o pásku, po míči se ještě natahoval Mach, ale ve hře ho neudržel. Český mistr si bere oddechový čas.
     
    25:22
    I druhý set zůstává domácímu týmu. Esko našel na středu sítě Kaurta, který trochu se štěstím protlačil míč skrz blok Macha se Šotolou.
     
    24:21
    Tři setboly! Michálek je zablokován univerzálem domácího týmu.
     
    19:18
    Jihostroj se ještě nadechuje ke srovnáno. Machův servisem se nepodařilo domácím zpracovat dokonale a Sivula je poté zablokován. Finský mistr si musí brát oddechový čas.
     
    18:15
    Finové chtějí ale dohrát druhý set již v poklidu, pomáhá jim k tomu i přímý bod ze servisu od Sundberga. Je tady ještě jeden oddechový čas pro český tým.
     
    16:13
    Nejvyšší vedení ve druhém setu pro domácí celek. Urpo Sivula trefil přesné podání, Mach poté útočil jen do připraveného libera a to trestá právě univerzál finského týmu. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:12
    Domácí odskakují na rozdíl dvou bodů. Peter Ondrovič se dostal také do hry, ale Carmody trefuje eso! René Dvořák si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Radek Mach za koncovou lajnou. Kunnari musel po zmatcích na přihrávce jen odevzdat míč, následně ještě mohl smečovat Sivula, ale domácí univerzál je zablokován. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:20
    První sada jde na konto finského mistra. Po servisu Filipa Palguta přihrávla Sundberg, Esko poté našel na středu sítě Thomase Carmodyho a ten tvrdým útokem do zadní části kurtu ukončil první sadu.
     
    24:19
    Kupilík přišel na podání z lavičky. Druhý jihočeský nahrávač dokázal domácím zatopit, ale Křesťan toho nedokázal při bodovku využit. Pět setbolů pro Sastamalu.
     
    18:15
    Sivula znovu na podání a nyní je z toho dokonce přímý bod. Nyní chybuje na přihrávce Michálek. René Dvořák musí zastavit hru oddechovým časem.
     
    16:15
    Nakonec to jsou přece jen domácí, kteří vedou při druhém technickém oddechovém čas o bod. Sivula smečoval do kurtu, navíc byl českobudějovický blok přichycen v síti.
     
    15:15
    Srovnáno! Michálek znovu zahrozil servisem! Sundberg dnes není na přihrávce ve formě a na to reaguje i trenér finského mistra oddechovým časem.
     
    11:9
    Domácí celek poprvé odskakuje. Michálek nebyl přesný na přihrávce, Halaba musel jen odevzdat míč, následně měl ještě možnost Křesťan, ale ten znovu chybuje. René Dvořák na to rychle reaguje oddechovým časem.
     
    8:7
    Petr Michálek za koncovou lajnou. Série nepřesných servisů pokračuje. Domácí tak vedou při prvním technickém oddechovém čase o jeden bod.

    Vít Schück

    Ford Store Levoranta Sastamala: Esko (C), Lehtimäki – Sundberg, Mäkinen, Kunnari, Suihkonen – Guymer, Carmody, Kaurto – Sivula, Sorvoja – Ringseis
    Trenér: Sami Kurttila

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Rozhodčí: Alexandr Pavlov (RUS) – Marcin Herbik (POL)
    bahis siteleri