Česko – Německo 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Německo
Neděle 12.11.2017, 12:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Někdy příště u dalších online přenosů, na počtenou! (13:51:51)
     
    Třetí třetina by se dala rozdělit na dvě části. Do vstřeleného gólu byly na hřišti pouze německé hráčky, po něm byly více vidět Češky. Domácí hokejistky si tedy po zásluze připisují druhou výhru v řadě, z tohoto kempu tedy odjíždějí stoprocentní.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Němky se snaží alespoň zachránit výsledek, který by byl shodný se včerejším. To se jim díky Hřívové nedaří.
     
    59:06
    Patricie Škorpíková se vydala sama proti trojnásobné přesile. Z pravého kruhu poté vyslala střelu na Schneiderovou, kterou kotouč pouze přeletěl.
     
    58:07
    Do útočného pásma se dostaly i německé hráčky. Žádná z nich však už ne k ničemu přímo ohrožujícímu branku Alexandry Hřívové.
     
    57:14
    Tlak českých hokejistek na německou branku stoupá. O teč se pokusila Lucie Gruntová, ovšem ani ta nedokázala přesně vystihnout moment při nahození zprava, puk tedy jen lízl hokejku a sjel do rohu ledové plochy.
     
    56:04
    Patricie Škorpíková připravila tutovku pro Hanu Haasovou. Kotouč ji doslova naservírovala do střední části před brankoviště. Haasová jej však nedokázala ideálně trefit, kotouč tedy projel pouze vedle německé branky.
     
    54:58
    Barbora Bartáková nedokázala samostatně udržet kotouč v útočném pásmu. Navíc se k ní sjely dvě Němky. Na pomoc se k Bartákové vydala Hrubanová, ovšem ani ta na německé útočnice nevyzrála.
     
    53:44
    Gabriela Hrubanová dostala nabídku kotouče křižmo přes střední pásmo. Trochu s obtížemi jej zpracovala a přenesla hru do pásma útočného.
     
    52:33
    Alexandra Hřívová se musela držet na pozoru proti několika střelám Vivien Wallnerové. Ani jednu z nich však německá křídelnice proměnit nedokázala, leckdy ani nedokázala prostřelit český obranný blok.
     
    51:19
    Nahrávku z rohu u modré čáry přijala Adéla Hanzlíková. Ta se i dostala ke střele. Ačkoliv do ni vložila mnoho důrazu, trefila pouze brusli soupeřky, která stála těsně naproti.
     
    50:12
    Až na třetí pokus se podařilo Češkám zastavit rychle pronikající Theu-Marleen Bartellovou. O to však bylo její zastavení úspěšnější, neboť se z něj české hráčky vrátily zpět do útočné třetiny.
     
    48:50
    O překvapení pro Schneiderovou se chtěla postarat Hana Haasová, když zvedla lehce do vzduchu nahození Dubové na branku. Německá gólmanka se proti puku ohnala, ten však letěl těsně vedle její branky.
     
    48:11
    České hráčky opět potřebovaly vstřelit gól k tomu, aby se dostaly do herní pohody. Judith Schneiderová tedy musí čelit vícero šancím, což zatím s přehledem zvládá.
     
    46:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    A rychlý kontr se Češkám nakonec vyplatil. Ve shrumáži hráček před brankou Schneiderové se nejlépe zorientovala KATEŘINA PETŘEKOVÁ, která kotouč za její záda prošťouchla. Asistence: Hana Haasová, Patricie Škorpíková
     
    46:02
    Adéla Hanzlíková velice usilovně brání ve středním pásmu před průnikem některou z protihráček. Sice se Němky nakonec do útoku dostaly, ovšem ne na dlouhou dobu.
     
    44:57
    Nahození k Lucii Gruntové nakonec dolétlo jen díky odrazu o hokejku protihráčky. Češky však kotouč na svých hokejkách dlouho neudržely, naopak Němky se znovu dostaly do střelecké příležitosti.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. Habartová, 34. Haasová (Petřeková), 34. Haasová (Škorpíková), 47. Petřeková (Haasová, Škorpíková) – 14. Millerová (Wallnerová), 25. Bartellová


    Česko: Hřívová (Pejšová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková
    Německo: Schneiderová (Uhrmannová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Košťálová
    ocianews.com