Česko – Německo 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Německo
Neděle 12.11.2017, 12:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Někdy příště u dalších online přenosů, na počtenou! (13:51:51)
     
    Třetí třetina by se dala rozdělit na dvě části. Do vstřeleného gólu byly na hřišti pouze německé hráčky, po něm byly více vidět Češky. Domácí hokejistky si tedy po zásluze připisují druhou výhru v řadě, z tohoto kempu tedy odjíždějí stoprocentní.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Němky se snaží alespoň zachránit výsledek, který by byl shodný se včerejším. To se jim díky Hřívové nedaří.
     
    59:06
    Patricie Škorpíková se vydala sama proti trojnásobné přesile. Z pravého kruhu poté vyslala střelu na Schneiderovou, kterou kotouč pouze přeletěl.
     
    58:07
    Do útočného pásma se dostaly i německé hráčky. Žádná z nich však už ne k ničemu přímo ohrožujícímu branku Alexandry Hřívové.
     
    57:14
    Tlak českých hokejistek na německou branku stoupá. O teč se pokusila Lucie Gruntová, ovšem ani ta nedokázala přesně vystihnout moment při nahození zprava, puk tedy jen lízl hokejku a sjel do rohu ledové plochy.
     
    56:04
    Patricie Škorpíková připravila tutovku pro Hanu Haasovou. Kotouč ji doslova naservírovala do střední části před brankoviště. Haasová jej však nedokázala ideálně trefit, kotouč tedy projel pouze vedle německé branky.
     
    54:58
    Barbora Bartáková nedokázala samostatně udržet kotouč v útočném pásmu. Navíc se k ní sjely dvě Němky. Na pomoc se k Bartákové vydala Hrubanová, ovšem ani ta na německé útočnice nevyzrála.
     
    53:44
    Gabriela Hrubanová dostala nabídku kotouče křižmo přes střední pásmo. Trochu s obtížemi jej zpracovala a přenesla hru do pásma útočného.
     
    52:33
    Alexandra Hřívová se musela držet na pozoru proti několika střelám Vivien Wallnerové. Ani jednu z nich však německá křídelnice proměnit nedokázala, leckdy ani nedokázala prostřelit český obranný blok.
     
    51:19
    Nahrávku z rohu u modré čáry přijala Adéla Hanzlíková. Ta se i dostala ke střele. Ačkoliv do ni vložila mnoho důrazu, trefila pouze brusli soupeřky, která stála těsně naproti.
     
    50:12
    Až na třetí pokus se podařilo Češkám zastavit rychle pronikající Theu-Marleen Bartellovou. O to však bylo její zastavení úspěšnější, neboť se z něj české hráčky vrátily zpět do útočné třetiny.
     
    48:50
    O překvapení pro Schneiderovou se chtěla postarat Hana Haasová, když zvedla lehce do vzduchu nahození Dubové na branku. Německá gólmanka se proti puku ohnala, ten však letěl těsně vedle její branky.
     
    48:11
    České hráčky opět potřebovaly vstřelit gól k tomu, aby se dostaly do herní pohody. Judith Schneiderová tedy musí čelit vícero šancím, což zatím s přehledem zvládá.
     
    46:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    A rychlý kontr se Češkám nakonec vyplatil. Ve shrumáži hráček před brankou Schneiderové se nejlépe zorientovala KATEŘINA PETŘEKOVÁ, která kotouč za její záda prošťouchla. Asistence: Hana Haasová, Patricie Škorpíková
     
    46:02
    Adéla Hanzlíková velice usilovně brání ve středním pásmu před průnikem některou z protihráček. Sice se Němky nakonec do útoku dostaly, ovšem ne na dlouhou dobu.
     
    44:57
    Nahození k Lucii Gruntové nakonec dolétlo jen díky odrazu o hokejku protihráčky. Češky však kotouč na svých hokejkách dlouho neudržely, naopak Němky se znovu dostaly do střelecké příležitosti.
     
    43:35
    Patricie Škorpíková nestihla kotouč, pro který si zároveň jela Renée Heyerová. Přesto se Češky drží v útočném pásmu, kde vyčkávají na chybu Němek.
     
    42:31
    České hráčky se postupnou kombinací znovu dostaly do útočného pásma. Znovu však byly velmi rychle vytlačeny ven a hra byla přesunuta zpět k Hřívové.
     
    40:51
    Následně Češky rozehrály od vlastní brány. Rychlý průnik na opačný konec hrací plochy však již v útočném pásmu zhatila Michala Machková nepřesným převzetím kotouče. Po krátkém boji se tak hra přesunula zpět k Alexandře Hřívové.
     
    40:09
    Hned po vhazování se dostala k vyjetí na branku a následné střele Annabella Sterziková. Její šanci z pravé strany však dokázala Hřívová pokrýt.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Počátek druhé třetiny se nesl v rytmu třetiny první. Poté však oba týmy zabraly a k vidění bylo vidět několik hezkých branek. Češky však byly úspěšnější a po zásluze odcházely do kabin šťastnější.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:54
    Hana Haasová nakonec dokázala vybojovat puk pro Kateřinu Petřekovou. Díky čemuž se Češky nadále udržely v útočném pásmu a stále se tlačily na branku Schneiderové.
     
    38:00
    Ani obrovská snaha o průnik Svenje Vogtové nestačila. Německá útočnice byla zastavena již ve středním pásmu, přičemž kotouč jí byl vypíchnut protihráčkami. Což mělo za následek český návrat do útočného pásma.
     
    36:30
    Po delší době, kdy měly Češky převahu v útočném pásmu, se odhodlala Anna Kalová ke střele. Puk však ani ke Schneiderové nedoletěl, našel pouze nohy německé obránkyně.
     
    35:37
    Dva obdržené góly za sebou ještě více probudily oba dva herní tábory. Obrovská úloha tedy nyní spočívá na obou gólmankách, které musí velmi pečlivě střežit své svatyně.
     
    33:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se velmi rychle znovu ujímají vedení. Po vhazování poslala Škorpíková kotouč HANĚ HAASOVÉ, která jej velmi rychle uklidila již podruhé do správných míst. Asistence: Patricie Škorpíková.
     
    33:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Který nakonec přinesl vyrovnání. K odraženému puku po předchozí střele se dostala HANA HAASOVÁ, která jej velmi rychle poslala zpět, navíc prostřelila německou gólmanku. Asistence: Kateřina Petřeková.
     
    32:15
    Gabriela Hrubanová se odhodlala k vyjetí kolem pravého mantinelu, ve středním pásmu však narazila na dvoučlennou německou zeď. Vrátila tedy kotouč blíže ke své brance, odkud začal nový český útok.
     
    31:27
    České hráčky se opětovně usadily v útočném pásmu. Opětovně se také nemohou dostat ke střele, Němkám se spolehlivě daří narušovat jejich kombinaci.
     
    29:37
    Velká šance německého týmu! Nahození z levé strany dorážela do branky Annabella Sterziková. Její střelu však Hřívová vyrazila, a to přímo na hůl Bartákové, od které začal protiútok.
     
    28:23
    Marie Nowáková svedla v útočném pásmu poblíž modré čáry u levého mantinelu boj o puk, z něhož nevyjela sama vítězně, přesto celý český tým kotouč na svých holích udržel.
     
    27:08
    Hana Haasová nevystihla před brankovištěm ideální moment k zachycení přihrávky z levé strany. Ta poté proletěla napravo, kde již stály připravené hráčky Německa.
     
    25:56
    Vstřelený gól Němky po delší době pasivity probudil. Na pozoru se tedy musí držet česká obrana, která svůj úkol zvládá bez obtíží. Dokonce se českým hráčkám povedlo vyvézt kotouč mimo ohrožení své branky.
     
    24:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Další rychlý nájezd Němek vedl k jejich dalšímu gólu. Středem ledové plochy se prohnala THEA-MARLEEN BARTELLOVÁ, která posílá svůj tým do vedení. Bez asistence.
     
    24:24
    Snaha Renée Heyerové o vyvezení puku z obranné třetiny neměla dlouhého trváí. Ještě před modrou čárou ji zblokovala Viktorie Chladová a o puk obrala.
     
    23:45
    Enormní šance českého týmu. Započala ji Barbora Bartáková svým nahozením kotouče na branku z mezikruží, načež se další hráčky z hranice brankoviště pokoušely jej procpat do branky. Akci přerušily až rozhodčí.
     
    22:51
    České hráčky se nadále drží v útočném pásmu, odkud se je Němkám nedaří vyhnat. Už ale zvládají blokovat české střely, přímo na Schneiderovou tedy dolétne málokterá z nich.
     
    21:27
    Hana Haasová se snažila prostrčit kotouč pod vlastníma nohama směrem k německé brance. Její činnost byla úspěšná. Nenašla však již s pukem svou spoluhráčku.
     
    20:09
    Po vhazování se do útoku dostaly české hráčky. Němkám se ale velmi rychle podařilo vyhodit kotouč až ke Hřívové, kam si pro něj zajely.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Z obou stran trochu vlažnější vstup do utkání. Málokdy se oba týmy dostanou do vyložené příležitosti. Přesto se oběma celkům podařilo skórovat. Stav utkání po první třetině tedy ukazuje 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    V závěrečných sekundách uchránily Češky střední pásmo a vydaly se do útoku.
     
    18:38
    Chybu v české rozehrávce využila Leonie Massnerová, která poté projela napříč celou délkou ledové plochy. V samém závěru poslala puk na Millerovou, její střela ale mířila vedle české branky.
     
    17:16
    V rohu kluziště se snažila Bartáková obrat o kotouč Julii Kohbergovou. V této činnosti si úspěšně nevedla, přesto české hráčky zůstaly v útočném pásmu a nadále tlačí na německou branku.
     
    15:55
    Ani icing české hráčky od pokračování v okupaci útočného pásma neodradil. Judith Schneiderová musí čelit mnoha střelám, s nimiž si ale ví rady.
     
    15:17
    Češky se usilovně snaží získat své vedení zpět. Natlačily se tedy před brankoviště, odkud se snaží dotlačit puk do branky Schneiderové.
     
    13:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    A podobná akce jako před malým okamžikem nyní přinesla vyrovnání. JENNIFER MILLEROVÁ se utrhla z bloku českých obránkyň a vyjela sama proti Hřívové, kterou dokázala překonat. Asistence: Vivien Wallnerová.
     
    12:45
    Ani Němky se nevzdávají. Tlak po obdrženém gólu přetavily v jedinou střelu na branku. S tou si navíc Hřívová bez větších obtíží poradila.
     
    11:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Několikátá šance v řadě již vyšla. Kolem mantinelu se prohnala DENISA HABARTOVÁ, která si sjela na střed a následně poslala puk nad stehno Schneiderové do branky. Bez asistence.
     
    11:03
    Od modré čáry vyslala kotouč směrem k brance Adriana Dubová. Do své střely však vůbec nedala důraz, proto s ni našla pouze před ní stojící protihráčku.
     
    10:06
    Poté, co přes dvojnásobnou přesilu nepřešla Bartáková, se kotouče zmocnila Gabriela Hrubanová. Ta už v udržení puku na holi byla úspěšnější, český tým tedy mohl prověřit střelecky Schneiderovou.
     
    08:36
    Průniku Celine Mayerové zabránila ve středním pásmu Adriana Dubová, která ji vypíchla puk a poslala jej k levému mantinelu, kde v tu chvíli nikdo nestál.
     
    07:08
    Barbora Bartáková vybojovala napodruhé kotouč po levé straně brankoviště. Ten prakticky z první poslala na střed, kde stála Gabriela Hrubanová. Té však sjel puk pod hokejkou.
     
    06:06
    Němky se již na delší dobu usídlily v útočné třetině. Proti nim však stojí neústupná obrana, která blokuje jakýkoliv náznak šance v německém podání.
     
    04:57
    Češkám se povedlo v klíčovém momentu ubránit Leonie Böttcherovou a obrat jí o kotouč. Zamezily tedy další střele směrem na Alexandru Hřívovou.
     
    03:57
    Domácí v plném počtu.
     
    03:24
    Hráčkám českého týmu se podařilo vyhodit kotouč až k Judith Schneiderové. K ní si pro něj zajela Lea Baduraová, čímž začalo obětovné dobývání německého útočného pásma ze středního.
     
    02:51
    Záhy však v průniku byly úspěšné, nikoli už ale k vystřelení. To se daří Češkám nadále blokovat.
     
    02:24
    Němky nezačaly svou první přesilovku tohoto utkání příliš aktivně. Nemohou přejít přes střední pásmo dále směrem ke Hřívové.
     
    01:57
    Vyloučení v týmu Česko (Pospíšilová – 2 min., podražení).
     
    01:15
    Joyce Königová si dojela za vlastní branku pro vyhozený puk. Těsně za ní se tím samým směrem vydaly i další účastnice hry. Chvilkovému napětí tedy musela čelit i Schneiderová.
     
    00:40
    Patricie Škorpíková se s kotoučem na holi vrátila ze středního pásma k vlastní brance, odkud pod japonským náporem vystřelila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:09
    Němky vstoupily do utkání aktivnějším stylem. Ihned po vhazování pronikla po pravém křídle Annabella Sterziková, která se následně dostala i ke střele na Hřívovou. Česká gólmanka si však hned v úvodu připsala úspěšný zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hřívová (Pejšová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková

    Německo: Schneiderová (Uhrmannová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Košťálová.
     
    Přechozí vzájemný zápas:

    Česko "W16" – Německo "W16" 4:3

    Branky a nahrávky: 3. Petřeková (Škorpíková), 3. Gruntová (Machková), 38. Gruntová (Habartová), 54. Gruntová (Chladová) – 47. Wallnerová (Bartellová), 58. Willeitnerová, 58. Sterziková (Königová, Mayerová).
    Vyloučení: 5:6
    Využití: 1:1
    Sestava České republiky: Pejšová (Hřívová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková.
    Sestava Německa: Uhrmannová (Schneiderová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.
     
    Německo

    Německé reprezentantky mají zatím před sebou právě tyto dva zápasy. Pod vedením trenéra Jörga Reimanna budou chtít zcela jistě navázat na předchozí vzájemný dvojzápas, hraný v Drážďanech.

    Nominace německého týmu:
    Judith Schneiderová (TSV Peissenburg), Lilly Uhrmannová (EV Landshut), Lea Baduraová (EC Bergkamen), Jasmin Fuchsová (Heilbronner EC), Renée Heyerová (Kölner EC), Julia Kohbergová (Iserlohner EC), Celine Mayerová (SB Rosenheim), Anastasia Semmlerová (EV Duisburg), Linda Topfmeierová (DEG Eishockey), Leonie Willeitnerová (EHC München), Thea-Marleen Bartellová (ES Weisswasser), Leonie Böttcherová (ECC Preusen Berlin), Paulina Geschwandtnerová (DEG Eishockey), Sarah-Jasmin Schollová (Ratinger Ice-Aliens), Sabina Kaiserová (EC Peiting), Lola Liangová (Löwen Frankfurt), Jennifer Millerová (SC Bietigheim-Bissingen), Annabella Sterziková (Heilbronner EC), Svenja Voigtová (Kölner EC), Vivien Wallnerová, Lea Zellner (obě 1. EV Weiden)
     
    Česká republika

    České reprezentantky se pod novým trenérem Romanem Heindlem v nové kategorii U16, která navazuje na předešlou U15 připravují na své mistrovství Evropy, které se bude hrát ve Finsku. Za sebou mají již jeden dvojzápas s Německem, Před sebou ještě dva třídenní kempy v České republice, turnaje čtyř zemí a osmi zemí ve Švýcarsku a také Turnaj olympijských nadějí Visegrádských zemí v Polsku.

    Nominace českého týmu:
    Alexandra Hřívová (HK Nový Jičín), Julie Pejšová (IHK Písek), Viktorie Chladová, Adriana Dubová (obě HC Ledeč nad Sázavou), Gabriela Horáková (HC Roudnice nad Labem), Adéla Hanzlíková (HC DDM Rokycany), Eliška Vaněčková (AZ Residomo Havířov), Barbora Bartáková, Denisa Habartová, Tereza Chwastková (všechny HC Tatran Sedlčany), Gabriela Hrubanová, Dominika Pospíšilová (obě LHK Jestřábi Prostějov), Nicole Hlinková (HC Sparta Praha), Patricie Škorpíková (HC Býci Karviná), Kateřina Petřeková (HC Olomouc), Anna Kalová (SK Kadaň), Beáta Svatošová (HC Spartak Choceň), Nikol Nepokojová (HC Chotěboř), Hana Haasová (HK Krnov), Karolína Sýkorová (Bílí Tygři Liberec), Tereza Horáková (HC Krkonoše), Lucie Gruntová (Piráti Chomutov).

    Náhradnice:
    Kateřina Dvořáková (HC Lev Benešov), Jaroslava Krejčová (HC Ledeč nad Sázavou), Michala Machková (SK Kadaň), Marie Nowáková (HC Děčín), Lucie Eignerová (HC Vimperk), Lucie Kučerová (HC Vítkovice Ridera), Lucie Vávrová (VHK ROBE Vsetín)
     
    Vítám Vás u druhého duelu české ženské reprezentace do 16 let proti Německu. Včerejší utkání české hokejistky, i přes dramatický závěr, ovládly výsledkem 4:3. Zvládnou české hráčky i druhý zápas? To se dozvíte již od 12 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. Habartová, 34. Haasová (Petřeková), 34. Haasová (Škorpíková), 47. Petřeková (Haasová, Škorpíková) – 14. Millerová (Wallnerová), 25. Bartellová


    Česko: Hřívová (Pejšová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková
    Německo: Schneiderová (Uhrmannová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Košťálová
    thejrc.org