Jihostroj – VaLePa 3:1 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
25 25 18 25  
Ford Store Levoranta Sastamala
1
21 17 25 20 + zlatý set 12  
Neděle 12.11.2017, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Liga mistrů • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
     
    12:15
    Třiadvacetiletý nahrávač Jihostroje Filip Kupilík znovu za koncovou lajnou i po oddechovém čase. Třetí mečboly Sastamaly už je ale využit. Sundberg si poradil s přihrávkou, poté našel Esko Kunnariho, který z pipu ukončil naděje Českých Budějovic na základní skupinu Ligy mistrů.
     
    12:14
    Filip Kulipík přišel na podání místo Ondroviče. Jihostroj ještě žije. Sunberg byl ubráněn a Michálek vytlouká blok soupeře. Trenér Sastamaly Sami Kurttila si vyžádal oddechový čas.
     
    11:14
    Ještě není konec. Urpo Sivula se opřel do servisu, ale míč končí daleko v autu.
     
    10:14
    Pawel Halaba se dostává do hry místo Tomáše Fily. Halaba právě na podání. Sivula se na první pokus neprosadil, ale dostal ještě jednu nahrávku a tu již dokázal proměnit ve čtyři mečboly.
     
    7:10
    Sastamala se dostává do tříbodového vedení. Velezkušený nahrávač Mikko Esko znovu na podání. Fila přihrál přesně, Palgut našel Křesťana, který je ale zablokován. René Dvořák si bere oddechový čas a bude chtít ještě povzbudit své svěřence.
     
    7:8
    Petr Michálek na servisu. Esko našel Kunnariho, který vytlouká blok Křesťana s Machem. Je tady změna stran.
     
    2:4
    Sastamala odskakuje na dva body. Sivula znovu na podání. Ondrovič smečuje jen do autu. To není dobrý začátek rozhodujícího setu. René Dvořák na to reaguje oddechovým časem.
     
    25:20
    Čtvrtá sada je u konce. Palgut našel ve slovenské spolupráci Ondroviče a ten si napravil náladu po nepřesném útoku v předešlé rozehře. Následuje zlatý set!
     
    24:19
    Pět setbolů pro jihočeský celek. Radek Mach dokázal servisem přímo bodovat. Mäkinen nepřihrál.
     
    22:19
    Sastamala dramatizuje čtvrtou sadu. Esko našel servisem Filu, Michálek je poté zablokován na hlavním kůlu. Ještě jeden oddechový čas pro Jihočechy.
     
    20:15
    Další bod pro Sastamalu. Halaba nebyl přesný na přihrávce, poté sám jen odevzdal míč a Kunnari trestá nepřesnosti na české polovinu. René Dvořák zastavuje hru oddechovém časem.
     
    16:9
    Sedmibodové vedení pro České Budějovice po nepřesné přihrávce Sundberga. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    13:8
    Série českého celku neustává. Radek Mach znovu zatlačil plachtícím servisem. Guymer bod středem sítě nedal a poté je znovu zablokován Kunnari. A je tady další oddechový čas pro Sastamalu.
     
    11:8
    Jihostroj vede již o tři body. Radek Mach se vyznamenal na servisu. A také Filip Palgut na bloku, když sám uspěl proti Kunnarimu. Finové si berou oddechový čas.
     
    8:5
    Radek Mach dokázal položit bodovku na zem a domácí vedou při prvním technickém oddechovém čase o tři body.
     
    18:25
    Sastamala vítězí ve třetím setu! To však ještě nic neznamená. Oba týmy mají stále šanci na postup do základní skupiny Ligy mistrů. O poslední bod se postaral servisem Mikko Esko.
     
    18:24
    Šest setbolů pro hostující tým. Michálek znovu zatlačil servisem, ale nyní už se domácí neprosadili při bodovce. Sivula umístil míč do zadní části kurtu.
     
    14:16
    Jihostroj boduje podruhé v řadě. Kryštof ubránil smeč Kaurta a Křesťan přidává bod. Finové si rychle berou oddechový čas.
     
    12:16
    Nepříjemná část zápasu pro Jihostroj. Finové se ubránili útoku Ondroviče a Sivula po nahrávce Eska s přehledem skóruje. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    11:13
    Sastamala vede o dva body. Olli Kunnari na podání. Ondrovič útokem středem sítě bod nedal. Kryštof ještě udržel míč ve hře, ale Palgut nečistě nahrává. René Dvořák si bere oddechový čas.
     
    8:7
    Erik Sundberg na podání. Křesťan protlačil míč skrz finský blok na stranu Sastamaly. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:17
    České Budějovice jsou velmi blízko zlatému setu. Australský blokař ve službách finského týmu Jacob Ross Guymer podává jen do sítě.
     
    24:16
    Druhá sada se řítí do konce. Petr Michálek znovu na podání. Mäkinen nepřihrál, poté jen odevzdat míč a Křesťan s přehledem smečuje na bezblok.
     
    17:13
    A už to je o čtyři body. Peter Ondrovič se opřel do servisu. Kunnari poté útočí jen do těsného autu. Finové si berou oddechový čas.
     
    16:13
    Jihostroj vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body. Po servisu Petera Ondroviče smečoval Sivula daleko do autu.
     
    8:4
    Čtyřbodové vedení pro Jihotroj při prvním technickém oddechovém čase. Palgut uvolnil nahrávkou Křesťana, který přidává bombou do diagonály bod pro domácí.
     
    4:0
    Radek Mach znovu na podání. Kaurto opět bez bod, na druhé straně se prosazuje velmi snadno Filip Křesťan. Finové si berou velmi rychle oddechový čas.
     
    25:21
    První sada jde na konto českého mistra. Halaba přihrál ideálně, Palgut našel na hlavním kůlu Křesťana, který vytlouká blok soupeře.
     
    24:20
    Čtyři setboly pro domácí! Ringseis nebyl přesný na přihrávce, poté nečistě nahrává Esko.
     
    20:17
    Finové dále snižují. Křesťan smečuje daleko do autu. Jihostroj se dostává do problémů a to chce zastavit oddechovým časem René Dvořák.
     
    20:15
    Náskok Jihočechů se snižuje. Kunnari na podání. Křesťan smečuje jen do jednobloku Sundberga a na to reaguje René Dvořák oddechovým časem.
     
    16:9
    Český mistr vede na tím finským o sedm bodů. Finové se dostali do potíží nepřesnou přihrávkou a Esko nahrával jen do anténky. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:6
    Série Jihostroje nekončí. Esko našel na středu sítě Carmodyho, který útočí jen do bloku Macha. Sastamala si bere v krátkém čase druhý oddechový čas.
     
    10:6
    A už to je o čtyři body. Filip Palgut dokázal zatlačit Sundberga servisem, Sivula útočil nedůrazně. Následně ještě útočil Sundberg z hlavního kůlu jen do sítě. Sastamala si bere oddechový čas.
     
    8:5
    České Budějovice vedou při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Halaba skvěle přihrál, poté Palhut našel na hlavním kůlu Michálka a ten tvrdým úderem po lajně nedal obraně soupeře žádnou šanci.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Ford Store Levoranta Sastamala: Esko (C), Lehtimäki – Sundberg, Mäkinen, Kunnari, Suihkonen – Guymer, Carmody, Kaurto – Sivula, Sorvoja – Ringseis
    Trenér: Sami Kurttila

    Rozhodčí: Wojciech Maroszek (POL) – Saadettin Deneri (TUR)
    bahis siteleri