Německo – Švédsko 2:23 (kon.) | Česko – Lotyšsko 8:3 (kon.) | Slovensko – Singapur 12:2 (kon.)
konec
Slovensko
12:2 (2:1, 4:0, 6:1)
Singapur
sk Pátek 01.12.2017, 18:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Vážení fanúšikovia!

    Dnešným dňom štartuje na Slovensku jedna z najvýznamnejších športových udalostí tohto roka. Prvýkrát v histórii sa totiž v Bratislave predstaví ženská svetová florbalová špička. Slovenská reprezentácia odštartuje majstrovstvá sveta, na ktorých má pomerne vysoké ambície, súbojom s ázijským súperom zo Singapuru. Zápas sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu začína o 18:00.

    SLOVENSKO

    Slovenské reprezentantky čaká veľká skúška ohňom pred domácimi tribúnami. Pre mimoriadne mladý tím, ktorého líderkou bude 27-ročná kapitána Lucia Košturiaková, to bude jednoznačne najväčší turnaj kariéry. Zverenky českého trénera Michala Jedličku sú však odhodlané zabojovať o konečné piate miesto za silnou svetovou štvorkou Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Česko. To by bol slovenský ženský florbal najlepší výsledok v histórii jeho doterajších piatich účastí na MS. Tým je zatiaľ 8. priečka zo šampionátu vo Fínsku z roku 2015. Tam poriadne narazili na neskoršie majsterky sveta Švédky, od ktorých dostali lekciu v podobe debaklu 1:15. Momentálne patrí slovenským florbalistkám vo svetovom rebríčku 9. miesto, no v prípade výraznejšieho úspechu sa môžu posunúť aj vyššie.

    Slovenky sa na domáce majstrovstvá sveta pripravovali veľmi svedomito a počas tohto kalendárneho roka odohrali štyri prípravné duely a zároveň jeden domáci turnaj s kvalitnou medzinárdnou účasťou. Až trikrát čelili českým florbalistkám, z toho v jednom dueli dokázali uhrať remízový výsledok. Na premiérovom ročníku Six Nations cupu čelili postupne Poľsku, Lotyšsku, Dánsku a Nórsku a napokon sa im celý turnaj podarilo ovládnuť, keď ani raz neprehrali. Podľa slov kapitánky Lucie Košturiakovej mali ich výkony na tomto podujatí stúpajúcu tendenciu a Poľsko tu zdolali dokonca vôbec po prvý raz v histórii. Tréner Michal Jedlička vybral s celým svojim realizačným tímom na tento veľký turnaj tie najlepšie hráčky, aké mohol. Vrásky na čele mu však pridali zdravotné problémy tradičných opôr Zuzany Šponiarovej a Romany Janegovej, ktoré sa tak na domácich MS nepredstavia. Namiesto nich doplnila mužstvo na záverečnom sústredení v Púchove Patrícia Mária Dzurinová.

    SINGAPUR

    Singapurské florbalistky sú momentálne hneď po Japonkách druhou najlepšou ázijskou florbalovou reprezentáciou, keď im vo svetovom rebríčku IFF patrí 18. miesto. Singapurčanky sa v posledných rokoch dokázali usadiť medzi elitou ženského svetového florbalu, no doposiaľ čakajú na nejaký výraznejší úspech. Ich najvýraznejším výsledkom z MS je 10. miesto zo šampionátu, ktorý sa v roku 2007 konal v Dánsku. Majstrovstvá sveta spred dvoch rokov vo Švédsku im absolútne nevyšli a napokon obsadili posledné 16. miesto. Družstvo, ktoré z pozície hlavnej trénerky vedie Louis Khngová, odohralo v tomto roku šesť zápasov, na februárovej kvalifikácii na Novom Zélande obsadili tretie miesto. Jednu z dvojice porážiek im tam uštedrili Austrálčanky, ktoré budú ich súperkami aj v základnej skupine bratislavského šampionátu. Treba však povedať, že tímy ako Thajsko, Nový Zéland či Malajzia nemohli ani zďaleka preveriť reálnu silu singapurského družstva pred vrcholom tejto sezóny.

    Jasným favoritom zápasu sú Slovenky a podľa papierových predpokladov by jediným otáznikom pred týmto duelom mal byť rozdiel v skóre, ktorý bude hovoriť v prospech našich reprezentantiek. Tým však môže pri ich úvodnom vystúpení na svetovom šampionáte na domácej pôde zväzovať ruky nervozita. Predsa len na súpiske slovenského tímu nájdeme hneď niekoľko hráčok, ktoré ešte nemajú ani 20 rokov. Najmladšou členkou družstva je len 17-ročná náhradná brankárka Kristína Hlavatá.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Hlavatá (Krištofová) – Robová, Grossová, Šidlová, Bobotová, Ďuríková, Ferenčíková – Kvasková, Kocurová, Cupráková – Klapitová, Trošková, Kr. Hudáková – P. Hudáková, Košturiaková, Šponiarová – Pintérová, Boľová, Dzurinová

    Singapur: Zabirová – (Tanová) – Safiiová, Alhadadová, Yeeová, Pohová, Limová, W. Ongová – H. Ongová, Yeapová, Weeová – M. Limová, Yeová, J. Tanová, Loková, Loová, T. Queková, j. Queková, W. Tanová.
    Slovenské reprezentantky počas hymny

    Zdroj: youtube
     
    Odzneli hymny oboch krajín, ešte zostáva predstaviť úvodné formácie oboch tímov a o malú chvíľu už odštartuje úvodný zápas slovenských florbalistiek na domácich majstrovstvách sveta!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:52
    Slovenky začali pomerne opatrne, no s loptičkou vo svojej moci. Lenka CUpráková však o ňu prišla. Následný protiútok súperiek nepriniesol ani strelu na bránu Kristíny Hlavatej.
     
    1:31
    Prvú zaujímavú loptičku spoza singapurskej bránky posielala Jana Trošková, no našla len hokejku jednej zo súperiek. Útok Singapuriek sme však dokázali zastaviť.
     
    2:01
    Lenka Cupráková sa pokúšala obtočiť okolo brány, no do zakončenia ju tam nepustila Amanda Yeapová, a tak sú pri lopte opäť florbalistky z Ázie.
     
    2:54
    Katarína Klapitová bojovala pri ľavom mantineli a dokázala vybojovať štandardnú situáciu. Po jej rozohratí pálila nepresne Michaela Šponiarová.
     
    3:06
    Akcia Slovenska pokračovala, do bránkoviska sa natlačila zatiaľ veľmi aktívna Lenka Cupráková, no brankárka Singapuru Zabirová zatiaľ svoj tím drží.
     
    3:48
    Katarína Klapitová nebezpečne natlačila na mantinel jednu z reprezentantiek Singapuru, a tak musí byť hra prerušená.
     
    4:50
    V piatej minúte sme videli dve príležitosti slovenského tímu, najskôr nepresne pálila z prvej Kristína Hudáková a následne skvelým zákrokom nedovolila Lenke Cuprákovej skórovať Fariza Zabirová!
     
    6:15
    Slovenky držia loptičku na polovici súperiek, no tie sa snažia podnikať nejaké rýchle protiútoky. Aj Kristína Hlavatá tak už mala príležitosť rozchytať sa.
     
    7:25
    Lenka Cupráková dnes hrá zatiaľ skvelý zápas, v tejto chvíli sa dostala už do tretej či štvrtej jasnej príležitosti, no ani tentokrát neskórovala.
     
    8:38
    Veľmi blízko gólu bola aj Daniela Kvasková, no Fariza Zabirová v bránke Singapuru do týchto chvíľ predvádza skvelý výkon. Slovenky sa tak stále nedočkali dôležitého vedúceho gólu, ktorý by priniesol na ich hokejky dôležitý pokoj.
     
    9:59
    Prvá tretina je vo svojej polovici, loptička pri pokuse Singapurčaniek o útok opustila ihrisko, hra tak nemôže pokračovať.
     
    10:38
    Obrovská príležitosť Slovenska! Viktória Grossová dorážala pred bezmocnou Zabirovou, no trafila len do tela singapurskej brankárky!
     
    11:09
    Singapur dal gól! Tak toto je veľký šok pre slovenský tím, SIngapur sa totiž dostáva do vedenia, keď sa z tesnej blízkosti pred brankárkou Hlavatou presadila HUI HUI ONGOVÁ. Asistencia: Safiiová.
     
    12:31
    Neuveriteľný výkon do tohto momentu predvádza brankárka našich súperiek, ktorá tentokrát nedovolila skórovať ani Kataríne Klapitovej po jej strele z ľavej strany.
     
    13:39
    Daniela Kvasková síce vystihla nepresnú rozohrávku súperiek, strela Barbory Kocurovej však bola mimoriadne nevýrazná a ani netrafila singapurskú bránku.
     
    14:39
    Kristína Hudáková v druhej čistej pozícii v tomto zápase, aj tentokrát bránu Zabirovej míňa! Tejto strele však veľa nechýbalo.
     
    14:59
    Daniela Kvasková chcela z ľavého rohu prekvapiť brankárku súpera, no tá jej strelu z ťažkého uhla očakávala a vyrazila do bezpečnej zóny pre svoj tím.
     
    15:35
    Zmätky v slovenskej obrane sa snažila využiť Wileen Ongová, no Kristína Hlavatá tentokrát dokázala zasiahnuť a podržať slovenský tím!
     
    16:34
    Slovenky boli v tlaku na útočnej polovici, no tam sa proti pravidlám previnila Katarína Klapitová, a tak rozhodcovia prerušili hru a prisúdili loptičku singapurským florbalistkám.
     
    17:45
    Slovenky sa nasťahovali na útočnú polovicu, SIngapurčanky však predvádzajú dobrú aktívnu obranu.
     
    18:08
    Slovensko dalo gól! Tak to tam konečne spadlo! O vytúžený vyrovnávajúci gól sa postarala KATARÍNA KLAPITOVÁ, ktorá využila dobrú prihrávku Kristíny Hudákovej! Asistencia: Kristína Hudáková.
     
    19:51
    Slovensko dalo gól! Skvelé! Slovenkám vyšiel záver úvodnej tretiny a podarilo sa im otočiť skóre zápasu vo svoj prospech. Krásnou strelou z pomerne veľkej vzdialenosti to zariadila ANDREA ŠIDLOVÁ! Asistencia: Katarína Klapitová.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu na domácich majstrovstvách sveta majú slovenské florbalistky za sebou. Nebol to výkon, aký by si či už tréner Jedička alebo ony samy predstavovali, no napokon idú do kabín za stavu 2:1 vo svoj prospech. Skóre zápasu otvorili šokujúco Singapurčanky, keď sa presadila Hui Hui Ongová. V posledných minútach prvej tretiny však Slovenky odkliali čaro brankárky Zabirovej, keď sa v priebehu necelých dvoch minút presadili Katarína Klapitová a Andrea Šidlová.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Slovensko dalo gól! Tak ako sa skončila prvá tretina, tak sa začala tá druhá – slovenským gólom. Pred DENISOU FERENČÍKOVOU sa otvorila doslova diaľnica, a tak si to Denisa namierila pred singapurskú bránku a nechytateľne zavesila do ľavého horného rohu! Asistencia: Ďuríková.
     
    21:55
    Tak a v tejto chvíli sa, zdá sa, začína florbal na jednu bránku. Najskôr húštinu tiel pred sebou neprestrelila Alžbeta Ďuríková a následne sa z tensej blízkosti nepresadila Lucia Košturiaková.
     
    22:47
    Zaujímavý pokus zápästím vyslala na singpaurskú bránku Viktória Bobotová, no loptička tesne minula pravý horný roh bánky Farizy Zabirovej.
     
    23:35
    Tak to je škoda, už to mohlo byť o tri góly! Denisa Ferenčíková však netrafila loptičku pred úplne odkytou bránkou súperiek!
     
    24:28
    Slovensko dalo gól! Kombinácia ako z učebnice florbalu. Všetko sa to začalo u Alžbety Ďuríkovej, ktorá hru preniesla doľava Michaelu Šponiarovú a tá svojou prihrávkou ponúkla loptičku ako na podnose DENISE FERENČÍKOVEJ, ktorá si pripisuje druhý gól zápasu.
     
    25:49
    Slovensko dalo gól! Sympaticky zaplnené tribúny v Aréne Ondreja Nepelu sledujú exhibíciu v podaní slovenského družstva. Piaty presný zásah v sieti Singapurčaniek padol po rovnakej trase ako ten štvrtý. Po asistencii Michaely Šponiarovej svoj hetrik zavŕšila DENISA FERENČÍKOVÁ. Asistencia: Šponiarová.
     
    26:54
    Náznaky protiútokov singapurských florbalistiek snáď ani nestoja za zmienku. Kristína Hlavatá je v druhej tretine prakticky bez práce, defenzíva našich hráčok bez väčších problémov prerušuje kombinácie súperiek už v zárodku.
     
    27:50
    Gólostroj Sloveniek sa v posledných desiatkach sekúnd trošku zasekol, napriek tomu sa musia mať ich súperky z Ázie stále na pozore.
     
    28:35
    Slovenské reprezentantky nepoľavujú zo svojho tlaku, Singapurčanky však v týchto momentoch celkom slušne stíhajú dostupovať ku kombinujúcim zverenkám trénera Jedličku.
     
    29:50
    Po dlhšom čase sme videli väčšiu príležitosť slovenského družstva, keď sa pred brankárkou Zabirovou nedokázala z tesnej blízkosti presadiť Šárka Boľová.
     
    30:25
    Zápas sa prehupol do svojej druhej polovice a už môžeme skonštatovať, že Slovenky ho po rozpačitom začiatku majú už absolútne pod kontrolou.
     
    32:15
    Tak teraz sme mali aj poriadnu smolu, keď Šárka Boľová nedokázala ani nadvakrát pretlačiť loptičku za chrbát ležiacej brankárky Zabirovej.
     
    33:31
    Alžbeta Ďuríková skúšala nahodiť loptičku pred bránku súperiek, no na jej ponuku nezareagovala žiadna zo spoluhráčok, a tak loptička skončila až na zadnom mantineli. Tlak Sloveniek pokračuje.
     
    34:08
    Len skvelý zákrok brankárky Farizy Zabirovej teraz zabránil Monike Pintérovej v zakončení do takmer úplne odkrytej bránky!
     
    35:27
    Paulína Hudáková spravila menšiu chybičku, keď netrafila loptičku pri pokuse o strelu z náprahu, Alžbeta Ďuríková však "zrušila" protiútok Singapurčaniek.
     
    36:08
    Šárka Boľová dnes spálila už snáď tretiu čistú príležtisť, keď tentokrát netrafila bránku súperiek strelu z pravej strany.
     
    37:15
    Medzitým si po dlhšom čase pripisuje zákrok aj Kristína Hlavatá, ktorá si však s loptičku z pravej strany poradila bez problémov a zakladá ďalší útok Slovenska.
     
    38:39
    Lucia Košturiaková skúsila strelou zápästím využiť zakrytý výhľad Zabirovej, no trafila len konštrukciu bránky!
     
    39:24
    Patrícia Mária Dzurinová prihrávala až do bránkoviska singapurského tímu, Šárka Boľová však od svojej spoluhráčky pravdepodobne očakávala skôr ponuku na teč.
     
    39:53
    Slovensko dalo gól! Slovenské florbalistky roztočili na polovici súperiek poriadny kolotoč, ktorý sa nemohol skončiť inak ako gólom. Dobrým prenesením hry sprava doľava pripravila Alžbeta Ďuríková ideálnu pozíciu pre PAULÍNU HUDÁKOVÚ. Asistencia: Ďuríková.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Kým v úvodnej tretine to bolo zo strany Sloveniek tak trochu trápenie, v tej druhej už predviedli doslova uragán. Hetrikom v priebehu piatich minút sa prezentovala Denisa Ferenčíková a v závere druhej tretiny už na rozdiel piatich gólov upravila Paulína Hudáková.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Slovensko dalo gól! V bránke Singapuru Farizu Zabirovú vystriedala Priscilla Tanová. Slovenky to ale nijak nevyviedlo z tempa a okamžite po príchode zo štatní strieľajú siedmy gól. Po prihrávke od Denisy Ferenčíkovej z ľavej strany triafa nechytateľne kapitánka LUCIA KOŠTURIAKOVÁ. Asistencia: Ferenčíková.
     
    41:26
    O svoj prvý strelecký pokus v dnešnom zápase sa pokúsila aj Patrícia Mária Dzurinová, jej strela však bola zrazená mimo palubovku. Slovenky tak budú pokračovať v útoku z pravého rohu na útočnej polovici.
     
    42:45
    Denisa Ferenčíková dnes hrá skvelý zápas. Teraz dokoázala vybojovať loptičku od nedôslednej obrankyne Singapuru, no následná strela Lucie Košturiaková bola nepresná.
     
    43:47
    Slovensko dalo gól! Tak a Slovenky už dnes idú doslova "ako píly". Po krásnej indviduálnej akcii Lucie Košturiakovej našla peknou prihrávkou Michaela Šponiarová PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá strieľa už ôsmy gól Sloveniek. Asistencia: Šponiarová.
     
    44:50
    Slovenky už hodnú chvíľu svojim súperkám absoútne nič nedovoľujú a kráčajú za suverénnym vstupom do domácich majstrovstiev sveta.
     
    46:23
    Slovensko dalo gól! Tak a desiatka sa blíži. Ďalšia krásna kombinácia Sloveniek prináša deviaty gól Slovenska. Paulína Hudáková vyzvala na presné zakončenie LUCIU KOŠTURIAKOVÚ. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    47:50
    Takmer 800 divákov na tribúnach Arény Ondreja Nepelu sa baví skvelým florbalom slovenských reprezentantiek. Tie hrajú momentálne doslova na jednu bránku a desiaty gól v sieti Singapuru visí len na vlásku.
     
    49:33
    Singapur dal gól! Singapurčanky po dlhšom čase predviedli aktívnejšie napádanie na polovici Sloveniek a napokon im to priniesli ovocie v podobe druhého gólu v sieti Kristíny Hudákovej. Presadila sa WILNA TANOVÁ. Asistencia: Michelle Loková.
     
    50:15
    Sympatickú snahu teraz predviedla Patrícia Mária Dzurinová, ktorá sa pokúsila cez trojicu súperiek predrať až pred bránku, no stroskotala na poslednej obrankyni Singapuru.
     
    51:09
    Slovensko dalo gól! Tak tá "desiatka" napokon padla. Zavŕšila ju po ďalšej exhibičnej akcii slovenského družstva strelou do prázdnej bránky MICHAELA ŠPONIAROVÁ. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    52:09
    Monika Pintérová sa pokúsila individuálne predrať od ľavého mantinelu a po neisto zákroku brankárky Priscilly Tanovej sa jej dokonca takmer podarilo aj skórovať.
     
    53:05
    Slovensko dalo gól! Exhibícia v podaní Sloveniek akoby nemala konca. Jedna krajšia akcia strieda druhú a Singapurčanky sa nestačia čudovať, čo domáce florbalistky predvádzajú. Lucia Košturiaková vybojovala loptičku na polovici ihriska, odovzdala ju Kristíne Hudákovej, tá našla úplne voľnú svoju sestru PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá len vyšperkovala túto krásnu akciu slovenského tímu! Asistencia: Kristína Hudáková.
     
    54:28
    Aktivita Sloveniek nemá konca, Singapurčanky niekedy ani nevedia, kde im hlava stojí. Michaela Šponiarová sa však tentokrát nepresadila a nsáledne bola vytlačená do pravého rohu palubovky.
     
    55:21
    Daniela Kvasková peknou prihrávkou vyzvala na zakončenie Klaudiu Robovú, no tá bránku Singapuru vysoko prestrelila.
     
    56:04
    Z ľavého krídla tentokrát bez prípravy po ponuku od Jany Troškovej pálila Katarína Klapitová, no ani ona nenamierila medzi tri žrde bránky Priscilly Tanovej.
     
    57:08
    Lenka Cupráková stratila loptičku na polovici ihriska, no následne dobrým obranným zákrokom pomohla v defenzíve, a tak v tomto momente zostala Kristína Hlavatá bez zákroku.
     
    58:42
    Katarína Klapitová "nakopla motory" smer bránka, no so svojim zakončením neuspela. Sama si však prišla po loptičku k zadnému mantinelu.
     
    59:47
    Slovensko dalo gól! KRISTÍNA HUDÁKOVÁ síce na prvýkrát ešte neuspela, no následne jej loptičku vrátila jej sestra Paulína a Kristína sa už nemohla mýliť!
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenky sa síce trochu pomalšie rozbiehali, no napokon svoj vstup do domácich majstrovstiev sveta zvládli bez väčších problémov, keď Singapur rozstrieľali suverénne 12:2. Za najlepšiu hráčku z domáceho tímu bola vyhlásená Paulína Hudáková, zo singapurského družstva to bola Debbie Pohová. Slovenské florbalistky tak na úvod svetového šampionátu zaznamenali dôležité víťazstvo, už zajtra ich však čaká ďalší súboj v C-skupine, keď ich súperkami budú florbalistky z Estónska. Aj tento zápas vám, samozrejme, prinesieme v našom online textovom prenose. Pre dnešok je to však už odo mňa všetko, zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa s vami lúči Jakub Kocourek! (19:49:48)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 19. Klapitová (Hudáková), 20. Šidlová (Klapitová), 21. Ferenčíková (Ďuríková), 25. Ferenčíková (Šponiarová), 26. Ferenčíková (Šponiarová), 40. Hudáková (Ďuríková), 41. Košturiaková (Ferenčíková), 44. Hudáková (Šponiarová), 47. Košturiaková (Hudáková), 52. Šponiarová (Hudáková), 54. Hudáková (Hudáková), 60. Hudáková (Hudáková) – 12. Ongová (Safiiová), 50. Tanová (Loková)


    Slovensko: Hlavatá (Krištofová) – Robová, Grossová, Šidlová, Bobotová, Ďuríková, Ferenčíková – Kvasková, Kocurová, Cupráková – Klapitová, Trošková, Kr. Hudáková – P. Hudáková, Košturiaková, Šponiarová – Pintérová, Boľová, Dzurinová
    Singapur: Zabirová – (Tanová) – Safiiová, Alhadadová, Yeeová, Pohová, Limová, W. Ongová – H. Ongová, Yeapová, Weeová – M. Limová, Yeová, J. Tanová, Loková, Loová, T. Queková, j. Queková, W. Tanová
    bahis siteleri