Venlo – Alkmaar 0:2 (kon.) | Eindhoven – Sparta Rotterdam 1:0 (kon.) | Kerkrade – Heerenveen 2:1 (kon.)
Breda – Excelsior 3:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:0 (0:0)
Sparta Rotterdam
Neděle 03.12.2017, 14:30 • Philips stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Žlutou kartu dostává Frederik Holst (Sparta Rotterdam).
     
    85
    Nejlepší střelec Eredivisie Hirving Lozano dnes své gólové konto nerozšíří, místo něj na hřiště míří Derrick Luckassen. Oba trenéři tak mají dostřídáno.
     
    82
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Michel Breuer, přichází Ragnar Ache.
     
    77
    Také kouč PSV Eindhoven Philipp Cocu sáhl ke střídání: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, nastupuje Bart Ramselaar.
     
    76
    Alex Pastoor stahuje z trávníku i druhého australského reprezentanta, místo Craiga Goodwina vbíhá na hrací plochu Loris Brogno.
     
    72
    Drtivý tlak PSV v těchto minutách! Van Ginkel zpoza šestnáctky technickou střelou trefuje břevno.
     
    71
    A po rohu vzápětí druhý podobný zákrok Roye Kortsmita. Tentokrát umístil razantní hlavičku zblízka pod břevno van Ginkel, gólman Sparty byl opět na místě.
     
    70
    Lozano se prohnal po pravém křídle jako vítr kolem hostujících beků, nadvakrát se mu podařilo odcentrovat a Pereirovu hlavičku vyškrabuje Kortsmit zpod břevna na roh.
     
    56
    Střídá Sparta Rotterdam: zraněný Kenneth Dougall kulhá z trávníku, na jeho místo přichází Mark Veenhoven.
    52. Luuk de Jong - 1:0
     
    52
    PSV právě vstřelilo branku!
    Střídající LUUK DE JONG na malém vápně špičkou kopačky usměrňuje parádní Brenetův centr z levého křídla za Kortsmitova záda.
     
    46
    PSV Eindhoven o přestávce vystřídal: do druhého poločasu nenastoupil Steven Bergwijn, na jeho místě se objevuje Luuk de Jong.
     
    42
    Sparta byla blízko nečekanému vedení. Goodwinův výborný centr z levého křídla si zpracoval Proschwitz, zblízka však nedokázal propálit Zoeta, který dobře vykryl prostor.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Steven Bergwijn (PSV Eindhoven) za nebezpečný skluz proti Floranusovi, který zůstává ležet na trávníku.
    28.
     
    28
    Velká příležitost lídra tabulky. Na levé straně vnikl do šestnáctky Locadia, zasekl si míč kolem beka a nakonec zblízka Kortsmita nepropálil. Brankář Sparty vykopává pravou nohou.
     
    20
    Sparta rozehrála roh nakrátko, už se zdálo, že Sanusi celou akci zazdil, ale nakonec pálil z velké dálky obránce Floranus a Zoet jeho skákavý pokus tak tak vyškrábl na další rohový kop.
    16.
     
    16
    Lozano na sebe natáhl dva bránící hráče, čehož využil Pereiro a prostrčil míč do uličky Locadiovi. Ten zakončil svůj nájezd ranou na bližší tyč, kterou Kortsmit skvěle vyhmátl.
     
    5
    Hrubá chyba rozhodčích málem stála u zrodu gólu. Lozano byl s míčem už v zámezí, když ho odcentroval před bránu. Pomezní to nepostřehl, takže akce pokračovala a nebezpečnou střelu vykopával z brankové čáry jeden z obránců Rotterdamu.
     
    2
    První nebezpečí pro bránu Sparty představoval nepodařený zákrok Goodwina, který usměrnil centrovaný míč málem za záda vlastního brankáře. Korstmit asi nepočítal, že bude muset nejdříve zneškodňovat střelecký pokus vlastního spoluhráče.

    Karel Jedlička

    Branky: 52. L. de Jong

    Karty:   33. Bergwijn (PSV) – 86. Holst (SPR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 12:16.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet – van Ginkel, Hendrix, Pereiro (77. Ramselaar) – Lozano (85. Luckassen), Locadia, Bergwijn (46. L. de Jong).
    Náhradníci: van Osch, Room – Luckassen, Rigo, Paal, Ramselaar, L. de Jong, Rosario, A. Gudmundsson, S. Lammers, Maher, Obispo.

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Holst, Fischer, Breuer (82. Ache), Floranus – Duarte, Sanusi, Dougall (56. Veenhoven), Goodwin (76. Brogno) – Mühren, Proschwitz.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Bambock, Verhaar, Alhaft, van Moorsel, Ache, Marfelt, Veenhoven, Chabot, Brogno.

    Rozhodčí: Mulder
    bahis siteleri