Guimarães – Feirense 1:0 (kon.) | Marítimo – Braga 1:0 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
1:0 (0:0)
CD Feirense
Pondělí 11.12.2017, 20:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:24. (22:01:04)
     
    Je tu konec! Dnešní utkání portugalské nejvyšší soutěže nakonec končí výhrou domácí Vitórie Guimarães 1:0. Domácí hráči dlouho nemohli najít recept na brankáře soupeře, východiskem byla až situace z nastaveného času, kdy se o jedinou branku postaral Ferreira. Nutno dodat, že vítězství domácích je zcela zasloužené, Feirense dnes nepředvedlo vůbec nic.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Hélder FERREIRA - 1:0
     
    90+5
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Domácí to přeci jenom dokázali! Brankář Caio vyrazil balón k šestnáctce přímo na nohu HÉLDERA FERREIRY, který z první přesně trefil odkrytou branku.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Oghenekaro Etebo (CD Feirense).
     
    90+4
    Nastavený čas přináší řadu tvrdých faulů. Za půlící čárou se srazila dvojice hráčů, přičemž hlavní sudí nakonec píská ve prospěch Feirense.
     
    90+2
    Gomes se prezentoval nedovoleným zákrokem, přičemž spíše takticky přerušil hru. Velký risk, neboť hostující zadák už jednu žlutou kartu na svém kontě má.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Rocha Jubal (Vitória SC Guimarães).
     
    87
    Na opačné straně dokázal Raphinha zpracovat těžkou přihrávku, posléze si ale ustlal na zemi. Hlavní sudí ihned přiběhl zkontrolovat zdravotní stav.
     
    86
    Po hodně dlouhé době se hosté podívali na útočnou polovinu, jejich útočný výpad utnul až Pedrao. Domácí zadák raději zahrál do autu.
     
    85
    To je místy až drtivý tlak! Feirense se v posledních minutách pouze brání, nicméně stále úspěšně. Domácí hráči povětšinu času naráží na pozornou obranu.
     
    84
    Aby toho nebylo, málo tak Vitóra zahrávala dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ani jeden z nich ale nepřinesl vážnější nebezpečí.
     
    83
    Fantastický Caio! Domácí celek zahrával další standardku, při které hlavou zakočnoval Miranda. Proti jeho střele se bravúrně vytáhl brankář.
     
    82
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Fábio Sturgeon, přichází Óscar Estupiňán.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, stále platí, že jsme neviděli žádnou branku. Podaří se jednomu z týmů přeci jenom udeřit?
     
    80
    Hodně důležitý zákrok nyní vytasil Flávio, který v šestnáctce ale hodně zariskoval. Nicméně jeho skluz byl náramně přesný a navíc se bude kopat od branky.
     
    79
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Hugo Seco, přichází José Valencia.
     
    78
    Sturgeon si chtěl narazit s Garcíou, druhý jmenovaný ale poslal zpětnou přihrávku do jiného prostoru. Tam se pohybala pouze početná skupina hráčů v opačných dresech.
     
    77
    Brazilský strážce tyčí zkusil výhozem k pravé postranní čáře založit kontr, tern ale skončil tak rychle, jak vlastně začal.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Joao Aurélio (Vitória SC Guimarães).
     
    76
    Vitória opět slušně zatápí svému protivníkovi a před malým momentem zahrozila z volného kopu. Centr ale do své náruče sevřel pozorný Caio.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Tiago Gomes (CD Feirense).
     
    75
    Pedrao si v hlavičkém souboji lehce přistrčil Banca, čehož si ale sudí nevšiml. Domácí hráči sebrali balón a posléze vybojovali i aut.
    74. Tallova branka z ofsajdu.
     
    74
    Domácí hráči se už, už radovali ze vstřelené branky, nicméně náběhu Talla předcházel ofsajd. Vzrušení tak bylo zbytečné, pokračuje se za bezbrankového stavu.
     
    73
    Opět stejné řešení. Načechraný centr směřoval k malému vápno, přičemž byl u míče jako první brankřá Caio. Ten se okamžitě pokusil založit kontr.
     
    72
    Tak nakonec úplně jinak. Hlavní rozhodčího odhalil v předchozím souboji faul a místo rohu se bude zahrávat standardní situace.
     
    71
    Alcenat hodně podcenil souboj s Auréliem, který ho obalamutil. Výsledkem nakonec je zisk rohového kopu, ten bude proveden z levé strany.
     
    70
    Opět se nehraje. Domácí Ramos byl totiž nešťastně udeřen loktem přímo do obličeje a na hrací plochu okamžitě přispěchal lékařský tým.
     
    69
    Ferreira dokázal zaseknout balón kolem staticky stojícího Rochy, následně ale nenašel prostor, ve kterém se pohyboval Tallo.
     
    64
    Po zhruba minutovém přerušení se znovu hraje, domácí příznivci doprovodili Caiův odkop bouřlivým pískotem. Odražený míč ale sebrala Vitória, která okamžitě přelezla vlastní polovinu.
     
    63
    Po předchozí situaci má ještě menší zdravotní komplikace brankář Caio, který už je v péči lékařského personálu. Hlavní sudí tuto prodlevu jistě započítá do nastavení.
    62. Ferreira selhal v šanci.
     
    62
    To je neuvěřitelné, co střídající Ferreira dokázal spálit! Novic na hrací ploše obdržel přihrávku přímo před prázdnou bránu, svojí střelu ale poslal kousek vedle.
     
    61
    Hostující brankář odkopl balón na opačnou stranu, kde se jeho kolegové dokázali prosadit v souboji. Posléze ale Gomes místo přihrávky vpřed nahrával zpět za půlící čáru.
     
    60
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Héldon Ramos, přichází Hélder Ferreira.
     
    59
    Ten si vzal na starost Silva, který to zkoušel na přední tyč. Tam domácí balón odvrátili pouze k Alcenatovi, jehož pohotová rána měla mizerné parametry.
     
    58
    Zdálo se, že se Gomes prožene kolem Garcíi, opak byl ale pravdou. Následně se ho snažil napodobit Babanco, jenž vybojoval první roh svého celku.
     
    57
    Naopak do jejich šestnáctky připlachtily další dva centrované balóny, i tentokráte byli nejvýše ve vzduchu právě hráči hostujícího týmu.
     
    56
    Feirense je stále směrem dopředu naprosto marné. Hosté se ve druhém poločase stále nepřiblížili k pokutovému území soupeře.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Tiago Silva (CD Feirense).
     
    55
    Klasický exekutor podobných záležitostí Raphinha to vyřešil prachbídně, jeho vzdušná nabídka totiž doplachtila k prvnímu bránícímu hráči.
     
    54
    Tallo si zkušeně hodil míč kolem Flávia, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat. Domácí se již seskupují k rozehrávce volného kopu.
     
    53
    Později se těžiště hry přesunulo na pravé křídlo, kde pro změnu operoval García. Kolumbijský zadák si ale předkopl míč daleko od nohy a už ho nedokázal zachytit na hrací ploše.
     
    52
    Pedrao vyvezl balón až téměř k pokutovému území, tam předal kulatý nesmysl k autové čáře na Aurélia, který se ale neodvážil k ničemu závratnému.
     
    51
    Napadající Tallo si nedopustil dohrání protihráče, který jeho zákrok snesl hodně těžce. Hlavní sudí následně věnoval domácímu hráči poslední varování.
     
    50
    Raphinhovi se podařilo "zalepit" velmi sloužitou přihrávku a posléze i otočit těžiště hry. Netrvalo ale dlouho a na zemi se ocitl Heldon, standardka pro domácí.
     
    49
    Gomesovo dlouhé autové vhazování dopadlo pouze na hlavu Garcíi, který balón poslal zpět za čáru. Následovat bude druhý aut.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství byl nepříjemně udeřen do hlavy hostující Flavio. Hlavní sudí nyní musel přerušit hru, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jeho rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Byli jsme svědky hodně jednostranné záležitosti, nicméně optická převaha Guimarãese nevedla ke kýžené brance. Naopak hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli a Jesus v domácí brance může i nadále pokračovat v zimním spánku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    42. Raphinha zamířil o kousek vedle.
     
    42
    Tak konečně slušná šance! Tallo se otočil s míčem, načež vysunul do úprku útočného parťáka Raphinhu. Ten se značného úhlu mířil půl metru vedle.
     
    41
    Stále sledujeme tentýž obrázek hry. Feirense se pouze brání, přičemž útočné manévry jeho soupeře nejsou dvakrát nebezpečné.
     
    40
    Domácí hráči nyní reklamovali hraní rukou. Nezdálo se jim totiž počínání Alcenata, hlavní rozhodčí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    38
    Kouskování hry pokračuje. Před malým momentem rozehrával Heldon další standardní situaci, hosté ale opět ukázali, kdo je králem ve vzdušném prostoru,
     
    37
    Guimarães si ale vybojovala další roh, který dopadl úplně stejně, jako všechny předchozí. Tentokráte centr na přední tyči odvrátil do bezpečí Babanco.
     
    36
    Aurélio zkoušel od levé postranní čáry najít svým centrem na druh straně stojícího Heldona, před ním ale včas zasáhl Gomes.
     
    35
    Silva neuspěl s kolmicí na Eteba, následně Aurélio stáhl k zemi Sturgeona. Taktický faul, po kterém se budou muset hosté opět bránit.
     
    34
    Ten si vzal na starost Raphinha, jehož centr měl ideální výšku. Na balón si naskakoval Jubal, který si ale pomáhal rukama – útočný faul.
     
    33
    Pedrao si počínal v hlavičkovém souboji s Etebem zkušeně, neboť svého protivníka dokázal v poklidu přehlavičkovat. Jeho kolegové posléze vybojovali roh.
     
    32
    Feirense sportovně odevzdalo balón svému soupeři, který na nic nečeká a okamžitě s ním pádí na útočnou polovinu hřiště.
     
    31
    Na hrací ploše se stále neděje nic zajímavého, utkání se dostalo do velmi hluché pasáže. Ani jeden z celků není schopen vést kloudnější kombinace.
     
    30
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Guillermo Celis, přichází Francisco Ramos.
     
    26
    Odpovědnost na sebe vzal Heldon, který to zkusil přímo na bránu. Jeho technická rána měla ideální razanci, nicméně přesnost už o něco pokulhávala.
     
    25
    Tak pozor, Gomes totiž sáhl k taktickému faulu a jelikož to bylo v blízkosti pokutového území, budou domácí zahrávat přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    24
    Hlavní sudí musel být v permanenci i o několik vteřinek později. Tallo tak vehemetně napadal při rozehrávce Babanca, až se provinil faulem.
     
    23
    Útočná snaha Feirense opět trvala pouze několik vteřin. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Silva, hra se tak přelévá na obrannou polovinu hostujícího týmu.
     
    22
    Aurélio chtěl hezkou finesou procedit hrací předmět na naběhnuvšího Mirandu, tento záměr ale dokonale přečetl Alcenat.
     
    21
    Utkání se nám dostalo za úvodní dvacetiminutovky, stále platí, že domácí mají optickou územní převahu. Naopak soupeř se k opačné brance moc často nedostává.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Babanco (CD Feirense).
     
    19
    Na druhé straně hrací plochy to udělal velmi dobře Aurélio, který nastřelil do nohy svého jmenovce v opačném dresu. Autové vhazování pro Guimarães.
     
    18
    Brazilský strážce tyčí vstal na svá chodidla a okamžitě rozehrával od své svatyně. Rozehrávka se mu ale vůbec nezdařila a míč doskákal pouze do zámezí.
     
    17
    Guimarães začíná výrazně svírat svého soupeře a další vzdušnou nabídku musel řešit samotný brankář Caio. Ten si při pokusu o zasáhnutí míče přivodil menší zdravotní komplikace.
     
    16
    Centr se snášel na malé vápno, kde byl ale nejvýše ve vzduchu tuším, že Flavio. Feirense bez větších potíží zvládlo tuto nepříjemnost.
     
    15
    Seco se výborně vrátil do defenzívy, načež odkopl balón z kopačky Heldona. Následovat bude rohový kop pro domácí celek.
     
    14
    Celis obdržel přihrávku za šestnáctku, odkud zkoušel z kroku odcentrovat do šestnáctky. Jeho nabídka ale neměla potřebné parametry.
     
    13
    Aurélio vhazoval od levé postranní čáry, jako adresáta si vybral zadáka Pedraa, jenž okamžitě otočil těžiště hry na pravou stranu.
     
    12
    Hostující brankář Caio si dával se svým výkopem hodně načas, což se nelíbilo domácím příznivcům, kteří ho vyprovodili bouřlivým pískotem.
     
    11
    Před Caiem se nyní utvořil menší zmatek, kterého se zúčastnil také domácí forvard Talla. Feirense bylo v početná výhodě a nakonec kritický moment překonalo.
     
    10
    Polovysoká kolmice mířila na Sturgeona, před kterým ale včas zasáhl Alcenat. Hosté se tak osvobozují dalekonosným odkopem.
     
    9
    Guimarães nyní uklidňuje hru kombinací ve středu hřiště, míč putuje z kopačky na kopačky domácích hráčů. Konkrétněji to zkoušeí Jubal.
     
    8
    Také Feirense se nastěhovalo na útočnou polovinu, ovšem pouze na krátký časový úsek. Následoval faul a balón se tak stěhuje k soupeři.
     
    7
    Raphinha oslovil na pravé straně zcela osamoceného Garcíu, který centroval ke vzdálenější tyči. Tam ale Heldon byl u balónu příliš pozdě.
    6. Pedrao hlavičkoval kousek vedle.
     
    6
    Na následný volný kop si naskočil Pedrao, jehož hlavička s zprvu nezdála jako nebezpečná, nicméně balón doskákal kousek vedle tyče.
     
    5
    Tak tohle zavánělo kartou. Aurélio fantasticky vyvezl balón, nicméně ve středu hriště o něj zavadil Silva. Hlavní sudí ještě kartu tahat nebude.
     
    4
    Na opačné straně usiloval o zisk hrací předmětu Seco, velmi dobře to ale udělal Celis jenž se nechal faulovat. Domácí okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    3
    Domácí hráči se okamžitě usadili na útočné polovině, kde ale na pravé straně narazili na Babanca. Následovat bude autové vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Vitória SC Guimarães: Douglas – García, Jubal, Pedrao, J. Aurélio – Miranda, Celis – Belolli, Hurtado, H. Ramos – Tallo.
    Náhradníci: M. Silva – F. Ramos, Moreno, H. Ferreira, Konan, Ó. Estupiňán, Sturgeon.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Flávio, L. Rocha, T. Gomes – Tiago Silva, L. Aurélio, Babanco – Seco, João Silva, Etebo.
    Náhradníci: Miśkiewicz – Briseňo, Kakuba, Graça, Cris, Valencia, Kiki..
     
    CD Feirense

    Na druhé straně se Feirense nachází ve spodní polovině tabulky, v tuto chvíli je výsledkem patnáctá pozice. Tento celek se v loňském ročníku ohříval těsně za místama zaručující pohárovou Evropu, nicméně vstup do letošní sezóny ukázal, že to zřejmě byla pouze jednosezónní záležitost. Feirense totiž z posledních devíti ligových utkání zvítězilo pouze v jediném, naposledy to bylo před více než měsícem.
     
    Vitória SC Guimarães

    Portugalská Guimarães prožila velmi povedenou loňskou sezónu, ve které obsadila sympatickou čtvrtou pozici. Ta logicky znamenala účast ve skupinové fázi Evropské ligy, kde se tento portugalský celek setkal se Salcburkem, Konyasporem a s Marseille. Tito soupeři ale byli nad síly a Guimarães obsadila poslední pozici. Co se týče portugalské nejvyšší soutěže, tam se domácí celek nachází na sedmém místě. Guimarães se ale nachází ve slušné formě, neboť z posledních šesti utkání prohrála pouze v jediném.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Vitória SC Guimarães a CD Feirense.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 90+5. H. Ferreira

    Karty:   76. J. Aurélio (GUM), 89. Jubal (GUM) – 20. Babanco (FEI), 55. Tiago Silva (FEI), 75. T. Gomes (FEI), 90+5. Etebo (FEI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:24.
    Vitória SC Guimarães: Douglas – García, Jubal, Pedrao, J. Aurélio – Miranda, Celis (30. F. Ramos) – Raphinha, Sturgeon (82. Ó. Estupiňán), H. Ramos (60. H. Ferreira) – Tallo.
    Náhradníci: M. Silva – F. Ramos, Moreno, H. Ferreira, Konan, Ó. Estupiňán, S. Rincón.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Flávio, L. Rocha, T. Gomes – Tiago Silva, L. Aurélio, Babanco – Seco (79. Valencia), João Silva, Etebo.
    Náhradníci: Miśkiewicz – Briseňo, Kakuba, Graça, Cris, Valencia, Kiki.
    bahis siteleri